2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Camım kızımın iki gözündede var ben 3 aylıkken kendi doktorumuz farketti götürdük dünya göz Şenay hanım altunizade. Şaşılık üzerine sonra omdan vaz geçtik Bursa fakültede Meral hanım var çok zor randevu aldık ama değdi. İki gözündede şaşılıl var ama çok büyük bi kırılma kusuru yok dedi hergün bi gözünü yarım saat kapatıyoruz 9 ayda tekrar görecek. Meral hanım bu işin piri. Bursa'ya gelme şansın varsa o kadını zorla derim ben

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yok hayatım gelemem. Bursa her ne kdr bemim şehrim olsa da:))
Üstlendim yalnız 5senem orda geçtiği için. İş çok aradım orda ama bılamadım ist a geri döndüm maalesef:KK19:
Evet altınizade de kine randevu almıştık iptal ettik uçmuşlar
Kapatınca sinirlenmio mu:KK43:
Yavrum benim yaaaa

anıl, ben anatolia göze çok gittim, benim gözlerim çok bozuktu. çok şükür düzeldi. ben anatolia gözden çok çok memnunum, dünya gözden daha ilgili çalışıyorlar. çok da temiz bir hastahane.
şaşılık geçebilir, ama özen lazım. ben 1,5 yaşından beri gözlük kullandım, miyop da vardı, şaşılık da zamanla geçti. yani ilkokulda falan hiç yoktu. haa ara ara çok yorulunca kayıyor hala :KK43:
ama özenmemek çok ciddi sonuçları var. 9 yaşındaki yeğenim salı günü şaşılıktan ameliyat olacak, gözlüğünü hiç özenle takmadı, gözünü kapattırmadı, sonucu da bu :KK43:(

Kesinlikle Meltemmm
Dünya göze almıştık çocuk dr u diye ama fiyat makul olmayınca iptal et dedim eşime
Ben annem ve kardeşim de hep anatolia ya gideriz
Ben 1,5miyop. Annem 1,5 miyop. Kardeşim 8 miyop:KK53:

Dünya göz adı için reklam için pahalı bu kdr sanırım
Oysa Anatolio içeri girince bile daha kalite duruyo herşeyiyle
Ama yetişkin dr una gideceğiz. Bakalım be dicek. Pazartesiye yer bulmuş eşim 10:30 da

Oy yavrım yeğenine de geçmiş olaun en azından ameliyatla geçme ihtimali var ona da sevindiö bak
İnş canı acımaz kuzum benimm

Alıştı. Ama yarım saat kucakta öpmüş koklaş geziyoruz :))

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ahahaha:)) olsun annesi öyle olun hep zaten tatlım yaaa
Kıyamıyprum hiç birineeeee. Gıcık oluodur yazıkkk çıkartmak istiodur eli gidiyordur
İnş geçer haber veririsin biz sormayı unutursak. Az kalmış zaten

Kesinlikle Meltemmm
Dünya göze almıştık çocuk dr u diye ama fiyat makul olmayınca iptal et dedim eşime
Ben annem ve kardeşim de hep anatolia ya gideriz
Ben 1,5miyop. Annem 1,5 miyop. Kardeşim 8 miyop:KK53:

Dünya göz adı için reklam için pahalı bu kdr sanırım
Oysa Anatolio içeri girince bile daha kalite duruyo herşeyiyle
Ama yetişkin dr una gideceğiz. Bakalım be dicek. Pazartesiye yer bulmuş eşim 10:30 da

Oy yavrım yeğenine de geçmiş olaun en azından ameliyatla geçme ihtimali var ona da sevindiö bak
İnş canı acımaz kuzum benimm

saol canım ya çok şükür Irmakcım dr.dan hiç korkmaz. ya dişçiye götürmüyo annesi diye ağlayan bir çocuk olabilir mi? maşallah bakalım ne olacak..

Sabahtan ortopediye gittik.

Girmeden nce bi adam kiziyla gelmis basladi nlatmaya bize.
Kizi 2 aylikken usg ckilmis normalmis ama 7.5 aylikken saglik oc. Ebesi farketmis biri daha kisa demis bacaklarn..ben korklu gozlerl dinliyorum ama adami:18:
Sonra gercekten oyleymid adam kizi kayseri ye uni.ye goturmus alcilamisla kizi
Snra 1 yasnda alciyi acarkn bceriksizler kizin bacaginin etinide kesmisler..
Adam diyor hala izi var..
Ben daha cok ndiseleniyorum abi.
Her ihtimale karsi adamn dr unn adin bile aldm.
Neyseki kiz duzelmis.
Malm bizim kizin pilileri yan bogumlari asimetrikti.
Ablamla gittik dr oldugunu belirtti muayenede ..
cok daha detayl bakti dr hatta tek tek anlati.
Neyse onc bacaklari kontrol etti. Tikir tikir ses geliyor dedi bulgulardan biri kalca cikikliginda...
Sonra boyle mirin kirn konustu rntgene gonderdi. Tm iki kere rontgene girduk.
Velhasili kerem rontgen iyi cikti sukur. Ama 1 yasinda tekrar ettirin dedi..

ay KV'ninki de laf, ben olsam s.çmıştım valla ağzına, öyle şey söylenir mi ya... benim eşimin babaannesi geçen ege'yi severken böyle patavatsızca dedi ki, ''sen büyüyünce annenle babanı bana şikayet edersin, onlar işte olur zaten ben sana ne istersen alırım, akşam gelince de onları pataklarım..'' tamam anlamıyorlar belki bu sözleri ama benim kurmaya çalıştığım disiplinde yok bu.. babaanneye döndüm dedim ki '' babaanne ben çocuğun her istediğini yapmıcam, senin de yapmana izin veremem. ayrıca çocuğumu aile içi mahremiyetle büyütücem, gelip sana bizi şikayet edip senin arkada saklanıp herkesi parmağında oynatan bir çocuk olmasını istemiyorum. annenle babanı pataklarım diyerek, benim ve eşimin otoritesini çocuğun gözünde sarsmana izin vermem demek, bizi asla takmaması demek. lütfen annem babam bana şunu almıyor bunu yapmıyor demeye başlayacağı zamanlarda da sen onu uyar ev içindeki sorunlar evde kalır, kimseye anlatılmaz diye'' dedim. çok bozuldu, baya bi laf etti, işte biz kaç çocuk büyüttükten başladı. eşimde dediki ben meltemin disiplinine saygı duyuyorum ve hep duyucam, kimsenin bozmasına da izin vermem bence meltem doğru şeyler düşünüyor, etik değerler vermeye çalışıyor dedi.
yaa daha anlamayan br çocuğa söylediği laf 4-5 sene sonraki olabilecek şeyler üzerinden tartışıldı ama o laflara göz yummam demem ileride hep yummam demek. valla KV'nin lafı da laf, ileride de sakın söyleyip çocuğum psikolojisini etkilemesin. bence böyle laflar duydukça müdahale edip izin vermemek lazım.

Ay sinir oldum babaanneye anasına babasına gıcık saymayan bir çocuk mu yetiştirecekmiş... Zaten çocuk bşzden uzak kalacak diye heyheyleniyorum.. Bir de arkamdan beni çekiştirsin...:KK47:

Ay mltem alemsin yaa herkes düşerebilir birey olmazzz:)

Off Anıl resmen içim şişti okurken seninki kimbilir ne olmuştur.. Neyse atlatmışınız şükür..

bende domatese girmiycem cnm zeytini dün verdim hipp mamaları alayım unlu şeyler 8. aydan sonra veriliyomuş ne bilim kıyma koy dedi çorbalarına kuzu kıyması koyuyorum

Kuzu eti çok önemli evet biz de başladık biran evvel verilmesi gerekiyor dedi doktorumuz…..

Deniiz sahalara dönmüşsünnnn😍

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gizem kızlar yazmış ben de azacaktım e sen de dön artık diye ama eğitimin yoğun.. Yoluna sok da sen de dön artık bak biz geldik:)

malzemeler;
Eki Görüntüle 1194031
ufak bir soğanın yarısı,
1 diş sarımsak,
yarım domates rendesi,
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek,
1,5 tatlı kaşığı tel şehriye,
1 tatlı kaşığı yulaf,
4 adet kuzu kuşbaşı(ben dün yaptığım yemekten ayırmıştım ege için)
çay kaşığının ucuyla kimyon.

hazırlanışı;
1 tatlı kaşığı zeytinyağda sarımsak ve soğan kavrulur, domates eklenir, su eklenip pişirilir.
blendrdan çekilir.
sonra tekrar ocağa alınarak mercimek eklenir, mercimek kabarınca tel şehriye, yulaf ve kimyon eklenir. piştikten sonra didtiğim etleri üzerine attım.
içine de 1 dilim tam buğday ekmeği dilimledim.
et suyuyla yaparsanız çok daha lezzetli olur, benim bitmiş dolapta normal suyla yaptım..

afiyet olsun miniklere :)))

Meltem ne içilirdi beeee:):KK56:

evet canım çok iyi oluyor temiz hava deniz güneş ohhh misss :KK16::KK16::KK16::KK16: bu arada sanırım senle adaşız :KK16::KK16::KK16::KK16:

Hehe mira mı öznur mu:)

Kizi 2 aylikken usg ckilmis normalmis ama 7.5 aylikken saglik oc. Ebesi farketmis biri daha kisa demis bacaklarn..ben korklu gozlerl dinliyorum ama adami:18:
Neyseki kiz duzelmis.
Malm bizim kizin pilileri yan bogumlari asimetrikti.
Neyse onc bacaklari kontrol etti. Tikir tikir ses geliyor dedi bulgulardan biri kalca cikikliginda...

Esra azranın da pililerinde ve boğumlarında asimetriklik var hem önde hem arkada.. Usgleri iyiydi 5 aylıkken ortopedist kontrol etti sıkıntı yok dedi usg tekrarlandı hiç bir sıkıntı yok olabilir öyle dediler. Benim de bebekken çyleymiş sonra düzelmiş:) ayçanın da yoktur birşeyi canım...

Ay sinir oldum babaanneye anasına babasına gıcık saymayan bir çocuk mu yetiştirecekmiş... Zaten çocuk bşzden uzak kalacak diye heyheyleniyorum.. Bir de arkamdan beni çekiştirsin...:KK47:

Meltem ne içilirdi beeee:):KK56:

.

ben cevabını veriyorum öznur sen merak etme :))
bu arada çorba gerçekten süper olmuştu ben de yedim valla :))
ilk defa egeye yaptığım bişeyi yedim..
yemek programı gibi de yaptım valla fotolarla sizin için :))

Neyseki kiz duzelmis.
Malm bizim kizin pilile
ri yan bogumlari asimetrikti.

Aman şükürler olsun
Poliklinikteki muhabbetlere hastayım zayen
Hiç iyi anı anlatılma hep kötü hep kötü
Üzülsdüm onlara da ne şanssızlık. İnsanlar neler yaşıyor yaaa
Nasıl bu kdr dikkatsiz olaniliyorlar tecrübesizlerşn eline mi veriyorlar ne yapıyorlar arkadaş yaaa

Bizimde oğlanın bacakları yamık parantez
Dr lar geç yürür diyo. İçe basar diyo. Bakcaz zamanla
Yürüteç o yüzden bizd ekstradan yasak

Güneşe çıkartman lzm diyo ama geçen dediğim gibi o da zor çıplak çıplak

Kızlar Arasın gözünde kayma vardı sağ da
6.aydan sonr geçmezse götürün demişti dr lar
Geçmedi ve öyle cnm sıkılıyo ki bu olaya
Ya geçmezse ya gözlük verirlerse. Gözlük verseler de geçmeZse bıla bıla bıla bıla

Çocuk göz dr u dünya göz de buldum
Sizin var mı bildik iyi bir dr duyduğunuz falan?
Çocuk olması tercihim ama olmasa da olur

Ben hiç bilmiyorum Anıl ama ablam ırmağı taximde ki o göz hastanesine götürmüştü
Cok dikkatlice. Devlet hastanesi.
Ama sana uzak uymaz o yüzden sanırım

Kızlar Arasın gözünde kayma vardı sağ da
6.aydan sonr geçmezse götürün demişti dr lar
Geçmedi ve öyle cnm sıkılıyo ki bu olaya
Ya geçmezse ya gözlük verirlerse. Gözlük verseler de geçmeZse bıla bıla bıla bıla

Çocuk göz dr u dünya göz de buldum
Sizin var mı bildik iyi bir dr duyduğunuz falan?
Çocuk olması tercihim ama olmasa da olur

Ay Anıl ben hiç bilmiyorum
Ama Derya ırmağı taximdeki hastaneye götürmüştü cok iyi ilgilendiler
Ama sana uzak uymaz o yüzden dimi hemde devlet hastanesi :44:

Ay Anıl ben hiç bilmiyorum
Ama Derya ırmağı taximdeki hastaneye götürmüştü cok iyi ilgilendiler
Ama sana uzak uymaz o yüzden dimi hemde devlet hastanesi :44:

Taksim de ki ilk yardım mı acana hangi hast?
Yok be kuzum be uzağı sonuçta hep götürmücem ki bir ya da 2kere inş
Gidilir yani sorun değil o kdr da

otel önerileriniz için sağolun kızlar. biz çok erken ayarladık oteli. bebek dostumu bilmiyorum. bir kaç yıldır aynı yere gidiyoruz. yanımda kavanoz maması en azından çorbalarından almayı düşünüyorum. geri kalanını artık bir şekilde idare edeceğim. sinek için önerdiğiniz bir marka sprey var mı? bir de gizem sen gittin sanırım kesinlikle unutma diyeceğin bir şey var mı? bulaşık süngeri deterjan su ısıtıcısı falan alıyorum hep.

otel önerileriniz için sağolun kızlar. biz çok erken ayarladık oteli. bebek dostumu bilmiyorum. bir kaç yıldır aynı yere gidiyoruz. yanımda kavanoz maması en azından çorbalarından almayı düşünüyorum. geri kalanını artık bir şekilde idare edeceğim. sinek için önerdiğiniz bir marka sprey var mı? bir de gizem sen gittin sanırım kesinlikle unutma diyeceğin bir şey var mı? bulaşık süngeri deterjan su ısıtıcısı falan alıyorum hep.

Gİzem dr una sormuştu
Bella b marka bebek spreyi varmış onu önermişti
Eczacıbaşınında var e bebekte falan satılıyo ama ben güvenemiyırum
Aman o prize takılanlardan kullanmayasın. Yazmıştım okudun mu bilmiyorum
Kemik iliği depresyonu diye bi hastalığa sebep oluyormuş bebeklerde

Anıl
Galiba reşat belger olacak demiş ablam
Galata kulesinin aşağısında hemen
Annemde göz ameliyatını orda oldu cok cok memnun kalmıştık

Detay sordum Dr fln sonra yazacakmış cocuklara yemek hazırlıyormuşta
Hbr ederim yinede aklında bulunur

Gİzem dr una sormuştu
Bella b marka bebek spreyi varmış onu önermişti
Eczacıbaşınında var e bebekte falan satılıyo ama ben güvenemiyırum
Aman o prize takılanlardan kullanmayasın. Yazmıştım okudun mu bilmiyorum
Kemik iliği depresyonu diye bi hastalığa sebep oluyormuş bebeklerde

çok şükür evimizde yok ama şimdi altı gün için gidiyorum bir yanım ne gerek var çocuğun vucuduna gereksiz kimyasal sürme diyor diğer yanım ya ısırırlarsa diyor. zaten günes kremi- nemlendirici sürüyorum. atopik olduğu için kremi de var. bilemedim gitti.

çok şükür evimizde yok ama şimdi altı gün için gidiyorum bir yanım ne gerek var çocuğun vucuduna gereksiz kimyasal sürme diyor diğer yanım ya ısırırlarsa diyor. zaten günes kremi- nemlendirici sürüyorum. atopik olduğu için kremi de var. bilemedim gitti.

Ya bi haftadan birşey olmaz gibi gelio ama güneş kremi hele emilyenlerden süreceksen zaten sorun yok
Alerjisi varsa spreyi sormk lzm
Riske atılmaz tabi

Aaaa bulaşık süngeri hiç aklıma gelmedi yaaa
Ama gerekir mi açana bnm gittiğim otelde
Of yinede atarım valize
Su ısıtıcısı veriyorlarmış bebeğimiz için

Sinek için buyuk oğlanın spreyi var ama küçüğe eczacı komşum getırecek
Sorar öğrenirim markasını.
Beni şimdiden stres sardı. :KK30:

X