ege'yi kontrole götürdüm şimdi girdim eve.
ege'nin tam iyileşmediğini ama daha iyi olduğunu söyledi, ilaçlara 5 gün daha devam haftaya bi daha görelim dedi. geçer haftaya kadar zaten baya toparlamış dedi. zaten keyfi de baya yerine geldi çok şükür.
yarın 7 aylığız;
geçen ay 72 cm ölçülen boy bu ay 69 ölçüldü.. denize fazla soktum herhalde çekti :))
5. ayda zaten 68 cm'di, 2 ayda 1 cm mi uzadı bu çocuk?! uzadığını ben kucağımda tuttuğumda, bebek arabasına ya da oto koltuğuna koyduğumda anlıyorum.
akşam eşim gelince tutsun kendim ölçcem...
geçen ay 8000 gr olan ege bu ay sadece 200 gr alarak 8200 olmuş... hastalığından dolayı 3 gün yememek aldığını da verdirdi diye düşündüğümden buna takılmıyorum şuan...
canım sizin gece nasıldı? duymuşsundur kesin tilki uykusuna yatmışsındır :))
bu arada ben senin uyku eğitiminin 1 hafta içerisinde rayına oturacağına inanıyorum. senin için de şuan asıl önemli olan, işe döndüğün zaman KV'nin de aynı kararlılıkları uygulayabiliyor olması azra'ya... ilk bırakırken mutlaka özendiklerini, senin için önemli olanları anlat ve seni anladığına emin ol. o da herşeyi aynen uygulayabilirse azra da düzenini bozmaz.
Gece iyiydi yaaa her zaman kalktığı saatlerde baktım mıkırdıyor hemen koştum tabi:) emzirdim uyudu hemen koydum yerine bıraktım gittim:) ama gün ağarınca odayı incelemeye başladı uykusu açıldı ben de uykudan ölüyordum yanıma aldım sabah:)
Memede uyumasina izin vermemek nasil yapilir anlamyrm cnm yaa.. Uyusa bile memeyi cekince uyanyr vermzsem aglyr doyacak kdr ek gida yemyr henuz. Bide kilo alimiu sinirlarda ya emmesini yrm biraktrmk istemyrm off bimyrm iste.canım eğer ciddi bir şekilde uyku eğitimi vermek istiyorsan, biran önce başla, çünkü senin için zor olacaktır. ve eylülde işe başlayınca onunla uğraşmaya çok dermanın kalmayacaktır, işte o zaman aman memede uyuyosa uyusun yeterki uyusun diyeceksindir.
memede uyumasına izin verme, yatağına koy pışpışla, bikaç gün çok direnir memede uyumak ister ama sonra yavaş yavaş alışırlar.
ben bu bebeklerin öğrenme yetilerine hayran kaldım, ege yaptığı bir davranışı hemen alışkanlık ediniyor, ya da öğrendiği şeyleri hemen tekrara geçiyor.
herşey öğrenilebilir uyku da buna dahil..
cnm cok denedm emzik almyr ya iykusunda bile almadiAzra daöyleydi uyku eğitimine geçmeden evveme bbk emzikeğitimi verdim:) ona alıştırdım yoksa Azra da uyumazdı heralde ya da çokdaha uzun sürerdi..
geçmiş olsun anıl. ya arada ege huysuzlanınca ben de diş herhalde diyorum ama benim doktorum da diş belirtisi yok diyo(
arada ege bile huysuzlanıyor sen düşün artık... niye oluyor ben de çözemiyorum.. allahtan öyle ağlayan bir bebek değil de kafam rahat, şişmiyo, gerilmiyorum sinirden.
hasta olmasın tekrardan sizin hastalık tamamen geçmiş miydi?
Memede uyumasina izin vermemek nasil yapilir anlamyrm cnm yaa.. Uyusa bile memeyi cekince uyanyr vermzsem aglyr doyacak kdr ek gida yemyr henuz. Bide kilo alimiu sinirlarda ya emmesini yrm biraktrmk istemyrm off bimyrm iste.
Ya meltem bide su var bbk kendi yatagnda yatyrsa annesnn odasnda ya da kendi odasnda fark edyrmu ki? Hic koynmda yatrmdm ama kendi odasnda da degil hep park yatagnda yatyr.
cnm cok denedm emzik almyr ya iykusunda bile almadi
Ya acaba sinek ısırıo o mu acıyo ya da kaşınıyo
Ben artık öyle olduğunu düşünüyorum
Aras da bi ağlama var tüm blok yıkılıodır eminim
Ben bu boy olayını yanlış çlçtüklerini tam ölçemediklerini düşünüyorum
O yüzden yanlış çıkıyo. Yoksa böyle2ayda uzamama gibi ihtimalleri yok bence
akşam ölçcem zaten eşim gelsin tutsun da
sehpanın kenarına mezureyi uzatıyorum ölçüyorum, ama tek tutamıyorum durmuyor, ayakları düzeltiyom gövde kayıyo, onu düzeltiyom ayaklar...
götü dursa başı durmuyo yani :))
canım sizin gece nasıldı? duymuşsundur kesin tilki uykusuna yatmışsındır :))
bu arada ben senin uyku eğitiminin 1 hafta içerisinde rayına oturacağına inanıyorum. senin için de şuan asıl önemli olan, işe döndüğün zaman KV'nin de aynı kararlılıkları uygulayabiliyor olması azra'ya... ilk bırakırken mutlaka özendiklerini, senin için önemli olanları anlat ve seni anladığına emin ol. o da herşeyi aynen uygulayabilirse azra da düzenini bozmaz.
Memede uyumasina izin vermemek nasil yapilir anlamyrm cnm yaa.. Uyusa bile memeyi cekince uyanyr vermzsem aglyr doyacak kdr ek gida yemyr henuz. Bide kilo alimiu sinirlarda ya emmesini yrm biraktrmk istemyrm off bimyrm iste.
Ya meltem bide su var bbk kendi yatagnda yatyrsa annesnn odasnda ya da kendi odasnda fark edyrmu ki? Hic koynmda yatrmdm ama kendi odasnda da degil hep park yatagnda yatyr.
cnm cok denedm emzik almyr ya iykusunda bile almadi
Ben bu boy olayını yanlış çlçtüklerini tam ölçemediklerini düşünüyorum
O yüzden yanlış çıkıyo. Yoksa böyle2ayda uzamama gibi ihtimalleri yok bence
Ben uyku eğitimini dığru buluyorum ama bu zamnı yanlış buluyorumKızlar yaaa ben uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum 1 kere denedim hersey alt üst oldu ağlayıp zirlamaktan helak oldu yavrum şimdi alıyorum koynuma o mutlu ben mutlu koklasa koklasa uyuyoruz dalınca yatağına alıyorum bazen babamiz evde olmuyo sabaha kadar yatıyoruz daha çok küçükler bize anne kokusuna ihtiyaçları var. Birdaha bu zamanlar geri gelmiycek onlar birdaha bebek olmuycaklar sonra zaten istesekte yatamiycaz koynis koynis
olabilir canım.
ama ege için geçerli değil, yatağa koyuyorum bişey yok uyuduğunda, uyanınca bi bakıyorum sinekler yemiş, egenin ona zırladığını zannetmiyorum.
annem de diyor ki 6. aydan sonra adam kullanmayı çok iyi öğreniyorlar, etrafta neyle ne yapacağını biliyorlar, uykuyu hayattan kopmak gibi görüyorlar diyor. napcam diyince bir çözüm yok, ya ağlaya zırlaya uyutacaksın, ya istediğini yapmasına izin vereceksin uykusuzluktan bayılana kadar oynayacak diyor... anlamsız ve çözümsüz bir süreç yani. 6-9 ay arası bu evre varmış(
Ay inşallah oturur valla işe başlayana kadar kendi kendine uyumayı öğrenmesi şart... Dün kv bizdeydi ben biraz işim vardı dışarı çıktım bunun uykusu gelmiş ama kvnin kucağında uyuyamamış bir türlü...kadın ne yaptıysa uyutamamış o da dedi kendi kendine yatağında uyumayı öğrenmesi lazım diye.. Gecesinde de eğitime başladım... Ben oturtabilirsem bu uyku işini tutup da sallamaz çocuğu heralde:) yeme içme konusunda korkularım var benim ayrıca... Aman bir kereden birşey olmaz anlayışı bizi mahveder... Yada bundan zarar gelemz heraldeler... Bir iki şey tattırmaya kalktı ama bana sorarak tabi.. Ben izin vermedim daha da yapmıyor ama meydanı boş bulursa ne olur bilmiyorum... Onun için de ptesi allerji doktoruna o da gelecek:) ilk ağızdan doktordan duysun ne yiyip ne yiyemeyeceğini kurallara uyar... Öyle kafasına göre iş yapmaz korkar:)
cnm zik agzina deger degmez midesi bulanyrmus gbi ypyr kafasibi cevryr zatwn..Ay inşallah oturur valla işe başlayana kadar kendi kendine uyumayı öğrenmesi şart... Dün kv bizdeydi ben biraz işim vardı dışarı çıktım bunun uykusu gelmiş ama kvnin kucağında uyuyamamış bir türlü...kadın ne yaptıysa uyutamamış o da dedi kendi kendine yatağında uyumayı öğrenmesi lazım diye.. Gecesinde de eğitime başladım... Ben oturtabilirsem bu uyku işini tutup da sallamaz çocuğu heralde:) yeme içme konusunda korkularım var benim ayrıca... Aman bir kereden birşey olmaz anlayışı bizi mahveder... Yada bundan zarar gelemz heraldeler... Bir iki şey tattırmaya kalktı ama bana sorarak tabi.. Ben izin vermedim daha da yapmıyor ama meydanı boş bulursa ne olur bilmiyorum... Onun için de ptesi allerji doktoruna o da gelecek:) ilk ağızdan doktordan duysun ne yiyip ne yiyemeyeceğini kurallara uyar... Öyle kafasına göre iş yapmaz korkar:)
Ay işte emziği kabul etmemedi kötü olmuş... Farklı markalar denedin dimi canım?
Bırak uzamamayı kısalmalar oluyor be Anılcım:)
canım önemli olan odasını ayırman zaten, geçen bir yazı okudum hürriyette, bulursam atarım linki.
bi tane çocuk doktoru yazmış, bebeğin en fazla 1 yaşına kadar odasının ayırlamısı öneriyor, bu süre 1 yaşı geçtiğinde 4-6 yaşa kadar anne baba odasında uyumak istiyorlar diyordu. daha sonrasında oda ayırma işlemi daha sancılı oluyormuş.
ben ilk aylar yanımızda uyuturken sabah uykularında hep odasına koydum, odasını ayırdığımda da hiç yabancılamadı.
memeyi emsin canım doya doya, zaten uykuya geçişini anlarsın, dalmadan önce onu çıkar ve yatağına koy, poposunu pışpışla, biliyorum çok zor ama şuan metenin yaptığı doyduktan sonra memeyi uykuya geçiş aracı olarak görüyor. mirakarın yaptığı gibi önce emziğe alıştırabilirsin. ben de emziğe alıştırdım, memeyi veriyordum, uykuya geçiş anında memeyi çıkarıyordum, ağlamaya yelteniyordu, emziği takıyordum susuyordu, yatağına koyuyordum, uyuyordu 5 dakika içinde. şimdi de biberona aynısını yapıyor. sonuçta ben mama verdiğim için ne kadar yediğini kontrol edebiliyorum, onun doyduğunu biliyorum, mama bitince çıkardığımda ilk bi zırlamaya yelteniyor sonra emziği verince susuyor yatağına koyuyorum, uyuyor. bi de uyku arkadaşı var onunla oynaya oynaya uyuyor. emin ol mete de uykuya geçiş için araç haline getirmiş memeyi doyduğu halde devam ediyor.
nasıl korkar??!! senden mi? kız sen cadı bişey misin yoksa :)))
iyi iyi, uyku için söylediği iyi bişey, doktora gelmesi de iyi, herşeyi doktordan duyunca o da senin gibi davranır merak etme içini rahat tut.
cnm zik agzina deger degmez midesi bulanyrmus gbi ypyr kafasibi cevryr zatwn..
Cnm dogru soyluyrsun da ben sunu anlmyrm mete park yatagnda yatarken orannanne baba odasi oldgnu anlymu uyandgnda yannda kimse yok kimseyi gormuyr sonucta ve oyalnyr kendi kendine bazen gtekrar uykuya dalyr.
Heheh korkar derken çekinir diyelim:) hem benden de değil sadece çocuğa irşey olur bir reaksiyon verir diye...evet evet doktor olayı iyi oldu o ne derse ona göre pişirip ederim ilk ağızdan dinliyim yarın öür gün sıkıntı olmasın dedi:)
kızlar ben ege'yi artık her bezini açtığımda çişe tutuyorum, bazen kaka yapacağını anlayınca da tuvalete tutuyorum. nette okuyorum, tuvalet eğitimine 2 yaş deniliyor. siz ne düşünüyorsunuz, geç değil mi? bizim dönemimizde o yaşlara kalanlar olduğunu hiç duymadım. ben 1 yaşından sonra bezlenmemişim mesela, kız kardeşim 9 aylıktan sonra. annem her bezini açtığında tuvalete tut, kakasını anlayınca tuvalete tut, kavrar, biz size öyle öğrettik diyor. yeğenime de annem bu şekilde tuvalet eğitimi vermişti o da 1 yaşından sonra sadece geceleri bezlendi, 1,5 yaşında tamamen bezden kurtuldu. siz ne düşünüyorsunuz nasıl yol izleyeceksiniz merak ettim.