Size de geçmiş olsunnnnn
Kıyamammm Allahtan halı varmış oyy bizde k ol fenaydo
Darısı başımıza olsın
Öyle bi kitlemeyi öğrendi ki
Oldu ki ağzını açtı hemen girişte dili var onla itiyo off çok yorulduö vallahi
Valla sizinkilerin memeyle derdi var benim ki emmediği için biberonla
Uykuya dalmadan asla içniyo
Tam dalacakken verdim verdim
Uyanıkken asla içmiyor süt imkansızzz
Ben yazana kdr iyileşmiş
Ama bizde ek gıdaya geçtik yavaştan ona rağmen günde 4kere kaka yapan Aras gitti
5günde bir yapan Aras geldi. Ama artık düzenledi hergün katı da olsa yapıo
Ayyy hadi bakalım
Yazmamışsın ama inş iyi geçmiştir
Çok geçmiş olsun. Çok sevidim
Bizde öyle açlık tokluk ilaç falan yoktu
2 merhem vardı 5gğn sürdüm o kdr. Pansuman da yoktu
Balım iyileşmişsiniz sanırom
Ben girene kdr. Çok sevindim
6.gastalığı biliyorum ben ark ımın oğlı olmuştu
Kızamığın alt versiyonu gibi demişti
Kızamık aşısı olduğı in onu geçiremiyo ama bunı geçiriyor ateşkenip demişti
Herşey hakkında bilgi sahibi olmak lazom annelik zorrrr
Çevremde böyle 1-2 yaş çocuk olunca iyi oluyo bana da. Tecrübe paylaşıo herkes:))
Ayroca dr da ne huyluymış ilk defa duydum onu da. Ben hep musluktan yokadım
Aklıma bile gelmedi. Ama gelse kesin bende öyle yapardım:))
Takıntılı ben:))
Anammmm haber et bize. Oyyy. Bunların hepsi ayrı bi tip yaaa. Hepsinin derdi ayrı
Allah canlarını sağ etsin
Bence eğitim falan berme
Bu bi süreç ve dişler bitebe kdr olacak
Ona da günah. Çok üzülüyorum yazık gerçekten yavrulara
Onu memnun et annesi. Alışmasın diye Üzülmesine izin verme
Bak normalde ne güzel düzenliymiş
Kesin derdi var kıyamam
Cnm bensağıp verdiğim için günde 6sefer onlarca bulaşık çıkıyo
Süngeri ve deterjanı ayrı
Ayrıca biberon fırçam var ucu süngerli
Yıkıyorum güzelce. Günde bir sefer de arzum bebe sterilizatör makinam var ona koyuyorum
İyigeceler kizlarr
nihayet sunnet olduk buyuk bi yuk kalkti uzerrimden. Bizi almadilar iceri . ciktiginda cok aglyrdu yavrum icini ceke ceke zor sakinlestrdik sonra emdi uyudu. Uyaninca eve geldik. Ara siraa sanrm cis yaparken agladu brz ama iyi maasallh cook sukur darisi olmayanlarin basina
iyi geceler hanımlar umarım iyisinizdir yavrularınız ve sizler. ben memlkete geldim hala ücretsiz izindeyim yazı burada geçiricez ama yanlış bir karar mı verdım bilemiyorum tüm düzenimşz altüst oldu uykularımız bozuldu uyutamıoyorum elayı. sabahları ezan sesine uyanıyor cami hemen yanımkzda sahurda davul sesine uyanıyor çok korkuyor sıcaktan uyuyamıyor camı kapıyı açsam üşür diye korkuyorum zıbınla yatıyor ama yıne de çok sıcakk sızıyor artı yorgunluktan sabahta kalkmak bilmiyor 11-e kadar uyuyor gündüz. ee haliyle çok güzel oturttuğumkahvaltı düzenimizde bozuldu öğlende kalkınca kahvaltı mı vereyim bilemiyorum dağıldık iyice. iftar malum çok gec bir saatte biz ne yersek o da atılıyor mızmızlanıyor sofrada vermek stemıyorum çok geç lduğu için ama nineler dedeler çok biliyor ya canı çekermiş herkes bişey tıkıyor ağzına bizimkıde yemeye meraklı ev yemeklerını bak nasıl da canı istiyor diyorlar hadi kendi aileme diyorum da eşimin ailesine bişey diyemiyorum desem de alınıyorlaralllahım zor durumdayım sanırım kayış koptuu eylülde işe başlıcam bakıcımız gelecek bu durumda ben nasıl teslım edıcem kızımı bilmiyorum düzen oturtmak lazım herkesın kendi evi valla ananın evı de olsa olmuyor düzen kaçıyor. off rahatladım buraya yazınca eşime de diyınce ailesine toz kondurmuyor buraayaa anlatım dedim
anladım cnm benim eşim turizmci gece 3den önce gelemio 11 e kadar uyuyo 12de işe gidio o yüzden tüm ew yükü bende bide diyet yapıyorum hep yeşillk yıka ona göre yemelkler yap işim zor hamilelkte biraz fazla kilo aldım eski halıme dönmeye çalışyorum bi taraftanda bende yağız uyuduktan sonra anca yapıyorum şuan saat gece 1 we ben yemekleri yaptım yatıcam birazdanbu arada hoppala wideosunu izleedim maşallah cnmm yaa çok tatlıı oğluşun allahım esirgesin
iyi geceler hanımlar umarım iyisinizdir yavrularınız ve sizler. ben memlkete geldim hala ücretsiz izindeyim yazı burada geçiricez ama yanlış bir karar mı verdım bilemiyorum tüm düzenimşz altüst oldu uykularımız bozuldu uyutamıoyorum elayı. sabahları ezan sesine uyanıyor cami hemen yanımkzda sahurda davul sesine uyanıyor çok korkuyor sıcaktan uyuyamıyor camı kapıyı açsam üşür diye korkuyorum zıbınla yatıyor ama yıne de çok sıcakk sızıyor artı yorgunluktan sabahta kalkmak bilmiyor 11-e kadar uyuyor gündüz. ee haliyle çok güzel oturttuğumkahvaltı düzenimizde bozuldu öğlende kalkınca kahvaltı mı vereyim bilemiyorum dağıldık iyice. iftar malum çok gec bir saatte biz ne yersek o da atılıyor mızmızlanıyor sofrada vermek stemıyorum çok geç lduğu için ama nineler dedeler çok biliyor ya canı çekermiş herkes bişey tıkıyor ağzına bizimkıde yemeye meraklı ev yemeklerını bak nasıl da canı istiyor diyorlar hadi kendi aileme diyorum da eşimin ailesine bişey diyemiyorum desem de alınıyorlaralllahım zor durumdayım sanırım kayış koptuu eylülde işe başlıcam bakıcımız gelecek bu durumda ben nasıl teslım edıcem kızımı bilmiyorum düzen oturtmak lazım herkesın kendi evi valla ananın evı de olsa olmuyor düzen kaçıyor. off rahatladım buraya yazınca eşime de diyınce ailesine toz kondurmuyor buraayaa anlatım dedim
ege de bıraktı emmeyi 1 hafta oluyor. ben de başladım diyete 2 gün oldu. ben de hamilelikte 26 kilo aldım hala 9 kilo fazla duruyor( onu verene kadar devam :)) kolay gelsin ikimize de :)
ay sorma canım ya annemde 40 gün kaldım, çıldıracaktım artık.. eve bi geldim oh be dedim bi daha da kimseye gitmem. çocuğu tutuyolar kaç saat ayakta, yok niye yalnız uyuyormuş, yazıkmış, karanlıkta korkarmış, onu da yesinmiş buna yesinmiş, bıktırdılar valla. ya ben aylardır karanlıkta ve kendi kendine uyutuyorum yavrumu ne ağladı ne bişey uykuya geçişi max. 15 dakikaydı. annem gece lambası açtı, çocuk uyumuyor aydınlıkta, uykusu var uyuyamadıkça sinirleniyor ağlıyor, saatlerce ayaktaydı uyku saatini 2-3 saat geciktiriyorlardı. eve geldik bi de hastalık, ama dün çok rahattı yine düzenimiz. evim, kendi düzenim, kendi kurallarım tam bir huzur nedeni... darısı başına.
Hadi yaa kendimi emmek istemedi sutun mu azaldi yagizda cok emmek istemio ama uyku arasinda emzryorum yada sagip weriyorum artik ne kadar emerse bakalim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım 2,5 aylıkken 30 cc mama takviyesi yapıyorduk her emmeden sonra yetmiyordu sütüm. 3 aylıktan beri günde 1 kere sabahları emmeye başladı, sütüm hiç yoktu. en son onu da bıraktı işte. yine şükür diyorum 6,5 ay 1 kere de olsa emzirdim. ben sağdığımda bile gün boyu 10 cc yi hiç geçmiyordu( ege oburu nerde doyacak onunla. alacağı bağışıklığı almıştır zaten diye kendimi avutuyorum. az daha doğru düzgün emebilseydi keşke zeka gelişimi için çok çok çok önemli.. en çok önemsediğim oydu. ama napalım yok işte (
sen emzirirken diyet mi yapıyosun canım? ben günde 1 kere emerken bile bol protein ağırlıklı beslendim süt için, hiç aklımın ucundan bile geçmedi diyet işi. iyi kötü emiyor bence yediklerine önem ver. haa yenilen içilenler süt yapmıyor emzirmek sütü arttırıyor ama yenilen içilenler de sütün kalitesini etkiliyor.
cnm ben emziren anne diyeti yapıyorum diyetisyen kontrolünde 3 ayda 9,5 kilo werdim 8 kilosu sırf yağdan hergün et tawk ws protein alıyorum we boooollll yeşillk walla inek gibi hssetmeye başladımyeşillk yiiyip süt werince 4 aylık falandı yağız başladığımda yada 4,5 önceden sütüm daha azdı diyetle çoğaldı çünkü et sewmem ben tatlıcıyım we salata filanda yemezdim hiç beslenmem tamamen değisti sütüm 30cc daha arttı eskiye nazaran we daha kaliteli oldu bu aralar biraz az oda artık ayımızdan dolayı normalmiş we eski kiloma dönene kadar diyete dewam 1.78 boyundayım manken gibiydim 64 kiloydum o boya şimdi sormaaa çok aldım çokkk ama kesinlikle gidicek kilolar taktım kafaya
burcu nerelerdesin ya ara sıra görüyorum seni çevrimiçi kayboluyorsun hemen, yavrular nasıl sen iyimisin?
meltemcim bayıldım minik çekirgeye çok mutlu görünüyor ama benim kızım kumanda ve battaniye yemek dışında hiçbirşeyden keyf almıyor , yürüteç almayı düşünüyorum onaa
hoppalayı duymuştum ama çok mantığıma yatmamıştı aslında simdi egenin videoyu izleyince onun o mutluluğunu görünce hoşuma gitti ama sadece zaman geçirmek için sanırım bu hoppala ben tembel kızım için biraz geliştirici bişeyler almak istiyorum adım atmaya pek niyeti yok o yüzden yürüteç alsam diyorum bi de mama sandalyesi almayı düşünüyorum buaralar herkes ikeanın mama sandalyesini öneriyor ama bilemedim digerleri nasıl mama ssandalyesi alırken temizlenebilirliği ve taşınabilirliği dışında neye dikkat etmek gerekiyor onu bilemedim. ben senin iki tane köpeğin olduğunu okuyunca çok şaşırmıştım nasıl bebekle aynı ortamda tutuyor diye dün resimlerini görünce daha da şaşırdım, kocamanlarege de aynı kumanda manyağı, herşeyi yiyiyor.. ben yürüteç de aldım, onda da çılgın gibi, bi duruyor etrafı süzüyor, eline alabileceği en yakın ne varsa zırt diye ona gidiveriyor, bi de köpeklerimizi kovalayıp duruyor :)) ya bugün hoppalaya koydum yine, yoruldu alayım dedim ben alırken bağarıp hoplamaya başlıyor, tamam hoplasın diyorum yine yorgunluktan duruyor, en son aldım zır zır ağladı, hoppalasına gel gel yapıyo eliyle, kucağımdan atıyor kendini hoppalaya doğru :)) bi de onu sakinleştirmeye uğraştım.
hoppalayı duymuştum ama çok mantığıma yatmamıştı aslında simdi egenin videoyu izleyince onun o mutluluğunu görünce hoşuma gitti ama sadece zaman geçirmek için sanırım bu hoppala ben tembel kızım için biraz geliştirici bişeyler almak istiyorum adım atmaya pek niyeti yok o yüzden yürüteç alsam diyorum bi de mama sandalyesi almayı düşünüyorum buaralar herkes ikeanın mama sandalyesini öneriyor ama bilemedim digerleri nasıl mama ssandalyesi alırken temizlenebilirliği ve taşınabilirliği dışında neye dikkat etmek gerekiyor onu bilemedim. ben senin iki tane köpeğin olduğunu okuyunca çok şaşırmıştım nasıl bebekle aynı ortamda tutuyor diye dün resimlerini görünce daha da şaşırdım, kocamanlargözümde egenin onları kovalayışını canlandırdım
canım hoppala eğlendiriyor evet ama aynı zamanda bacak kaslarını da güçlendiriyor. Ege hiç basmıyor ayaklarına aklı çıkıyor sanki kopacak ya, hem bacak kasları güçlensin diye aldım, hem de ege acayip zıplıyor, onu hoplatmaktan kollarım belim koptu mafoldu hem de bu yüzden aldım. kolları çok güçlü ama bacaklar zayıf; hoplasın hoplasın kas yapsın :))
ya köpeklerimiz boyutları da büyük, yaşları da, siyah olan çok yaşlandı 12 yaşında, krem olan 4 yaşında.. onlar da bebeklerimiz işte, egeden daha bebekler valla.. bu arada bilinenin aksine köpek salyaları zararlı değildir ve iyileştirici özelliği vardır, bu yüzden yaralanmış köpekler kendilerini yalarlar, iyileştirmek için. ve şu da var, köpeklerin aşıları tam olduğu sürece bebeğe hiçbir zararı yoktur. aynı zamanda bebeklerin sosyal gelişimi ve zeka gelişimi için çok önemlidirler. ben korkmuyorum içim rahat. bi de çok duygusallar, ege ağlayınca siyah olan da ağlıyor, diğeri de kendi oyuncaklarını egeye getiriyor sussun diye ki oyuncakları çok kıymetlidir kimseye vermez :))
mama sandalyesi almadın mı kız sen daha geçmişte bi daha konuşmuştuk :))
al mutlaka yemeklerini masa yanında sandalyesine oturtarak yedir ki masa ve yemek düzenine alışsın. ben sana geçmişte de ikeanınkini önermiştim. çok rahat ve kullanışlı ben çok memnunum.
Aay cok duygulandim yaa biri agliyor digeri oyuncak getiriyor demek sahane bu hayvanlar yaaa bebeklerin sosyal gelişimi icin onemli oldugunun farkindayim ama kari koca biz hayvanlari uzaktan sevme taraftariyiz esim zaten kopekten cok korkuyor minicik kopek gorunce bile benim arkama saklaniyor kucukken karanlikta kopegin kuyruguna basmış kopek bunu baya kovalamis.:) balik almistim ona kendi aciktikca hayvana yem vermis balik catladi oldubuyuk sorumluluk hayvan sahibi olmak. Esim oruç tutuyor asla disari cikmiyor bende cikamiyorum int ten vercem siparisi ama insan gozuyle de gormek istiyor. Ikea coook uzak bize muhtemelen baska bisey aliriz simdilik pusetinde yediriyorum kemeri baglamadan zaten gunde 1kase corba iciriyorum bir kasik yogurt yiyor hatta yemiyor bide 1-2kasik meyve puresi daha tam gecemedik ek gidaya suyu bile püskürtuyor tam muzu sevdi dedim o da cocuga dokundu bugun yine kakada o syah iplerden vardi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Msssallha zeynebe canm
Ben masala yapiyorm
Ilk once yarn fincan pirinci biraz suda kaynamaya alıyorm daha sonra biyerde 2.yemek kasigi market yogurduna bir yumurta kiriyorm bir yemek kaşığı UN molester iyce ezdikden sonra pirinc yumusadiginda altini kisip yavaşça karışımı ekliyorm yavas ekkmezssen yogurt kesiliyor aklnda plan iyce cirptiktan sonra bir tasim kaynatiyorum sürekli karıştırarak uzerine azcik nane bir cay kasigi zeytinyağı Serpip altini kapatiyorm afiyet olsun
Birde bu şekilde farklı bir corbada yapiyorum yogurtlu pazardan misir alip hasliyorum taneleri ayirip corbada kullanıyorm azcik ezip ama
Çekilmiş Kirik yarma yarm fincan kaynatiyorum yine yogurt UN karsimi yapıyorm ama yumutasiz yarmalar haslaninca altini kapatiyorm bu karismi ekliyorum yavaşça sonra altini açıyorum misir ilave ediyorum baska bir yerde azcik teryag zeytinyağı 've nane kavuruyorum corba kaynayinca uzerine sosluyorm afiyet olsun zeynepe
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bu atopik dermatitle ilgili yelizin de sıkontısı olmuştu sanırım
Ona da danışabilirsin istersen
Gerçi atlatmışsınız ama tekrar olma inş
Tekrar geçmiş olsunnnn
çok teşekkür ederimmmm tarif içinnnn giremedim bir haftadırrr çok saollllll