2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Hosgeldin canm.
Benim kizda sn 10 gundur hep agliyarak kalkiyor. Oyle bagiriyorki en son evden atilacaz yani

Genellikle susamis kalkiyor biraz emzirip su veriyorum. Likir likir icip uyuyor.

Hosbulduk:)aynen bende korkuyorum vallahi komsularimin yas ortalamasi 50:))yere dusuruyorum falan saniyolarmis:))evet dedim alip alip firlatiyorum yere:)))Asafta ayni sekilde su iciyo gece cok fazla sicaktan huzursuz oluyo olabilirlermi acaba?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yaklaşık 12 saat canım yağmur çamur olursa artıyor... Üsküdarda oturuyorum iş gebzede... Aslında 8.00-17.00 çalışıyorum ama yol uzun malesef...

Oznurcum nsallah tez zamanda duzelir azracik..insann onlar hastayken ici gidiyor.

Amin canımmm inşallah... Aynen ben de hep öyle dua ettim Allahım ben hastalanayım o iyileşsin dedim ben de ateşlendim ama onunki çok daha dirençli çıktı...

kızlar malesef eski bir binada oturuyoruz ve suları okadar paslı akıyorki siz de benim yerimde olsanız aynısını yapardınız bazen resmen sarı su akıyor ilk başlarda eşim kızıyordu bana ama sonra o da hak verdi suyun rengini görünce bide zeynep e 2 aylıkken dizanteri dedi devlet hastanesinde dr, anne sütü alıyordu imkansız dedim o da banyo suyundan bile olmuş olabilir deyince araştırmaya gittik 3 farklı yerde tahlil yaptırdık dizanteri teşhisinin koyulduğu hastanenin sonucu yanlış çıktı ama ben bir kere korktum tabi riske atamıyorum , ellerini çok ağzına alıyor meme emer gibi cap cup el emiyor mecburen damacana suyuyla ellerini yıkıyorum dr da öyle tavsiye etti lakiin dediğim gibi banyoda ağzını açıp pis suları yutuyor .
evet bazen gereksiz pinpirik yapıyorum ama napayım, 4.5 sene bekledik biz bu bebeği , uğruna çok gözyaşı döktük eşim de ben de, eziyetli masraflı işlere giriştik arabaların arkasında "bebek var" yazısını görünce ağladık, hamile kıyafetleri giyen bayanları görünce içim burkuldu, bebek arabalarındaki bebekleri görünce gözlerimiz dolu maşallah dedik, Allah 4.5 sene sonra bize tedaviyle Zeynep imizi lütfetti, herkesin çocuğu kıymetli ama eziyetini özlemini çekince daha da kıymetli oluyor, şuan yaptığım tek manyaklık 1.5 senedir kozmetik ürün kullanımıyorum, zeynep memeden kesilince makyaj küpünün içine girmeyi planlıyorum

ya canım ben de çok eski bir binada oturuyorum, borular eski pirinç boru, benim de aynı öyle su sıkıntım var, mutkaltaki suyu hiç kullanamıyorum, herşey damacanadan, çay, yemek, o suyla bulaşık bile yıkamak içime sinmiyor hepsi makinaya, makinaya gelen su nasıl onu bilmiyorum tabi. ama banyo çeşmelerimiz iyi, o kadar takılma canım. bak allah sana ne güzel bir evlat vermiş, dediğin gibi herkesin evladı kendine kıymetli heleki seninki daha kıymetli. allah yavrularımızın acısını göstermesin hiçbirimize.
ama gerçekten pimpiriklenmek hiç iyi birşey değil. benim teyzem tüp bebek ilk uygulanmaya başladığı zamanlarda yaptırdı. ondan öncesinde hamile kalıyordu ama tüplerde sorun vardı, bebek tutunamıyordu hep düşük yapıyordu belki 8-9 tane düşüğü vardı. artık psikolojisi çok bozulmuştu, tüp bebek yaptırdılar, o dönem de çok pahalı, ev araba sattılar, ikizleri oldu, erken doğum, biri 1 hafta 1 i 10 gün yaşadı.. yine psikoloji altüst, yıllar sonra tekrar yaptırdı, 4,5 yıl ne ki teyzem o bebeği 16 yıl bekledi ( şimdi maşallah boyumuzu geçkin oğlu var, 14 yaşında... teyzem de berke doğduğu zaman aynı böyle düşündü, o çok kıymetli, onu çok bekledim dedi. ki teyzem artık bebek sevdasına iyice psikolojiyi kırmıştı, çok kötüydü. bebeğiyle hayata bağlandı. ama herşeye pimpiriklendi, sürekli onu korumaya uğraştı, şimdi çocuk sudan bile nem kapıyor. teyzem isyanlarda, her türlü büyüyecekti çok sağlıklıydı keşke bu kadar pimpiriklenip, sarıp sarmalamasaydım, bensiz hiçbişey yapamıyor, çocukta temizlik hastalığı var doktorlarda, hep ben yaptım diye şimdi de ona dövünüyor.
canım tabii sen de haklı olarak bu kadar üstüne düşüyorsun, ama gerçekten bi yerden sonra senin de sinirlerin kaldırmaz.. biz daha anneliğin çoook başındayız daha o kadar çok şeyle uğraşıp debelenicez ki gün gelip bu kadar titizlenmene kızacaksın... inan kötü niyetle yazmıyorum, sakın ama sakın kızma, senin de haklı nedenlerin var anlıyorum ama bi de ileriki yılları düşün. kendi ömründen yersin.

kızlar kaynatılıp soğumuş suyu bir bardağa alıyorum, içerisine güzelce yıkadığım elmaları kabuklarıyla dilimliyorum, buzdolabına koyuyorum.
akşamdan hazırladığım suyu sabah dolaptan çıkarıp 20 dk. oda sıcaklığında beklettikten sonra veriyorum.
elmayı sevdiği için böyle yaptım, normal suya kıyasla daha iyi içiyor ama hala içmesi gereken miktar değil.

Allahimmmm 3 bebegide tek tek opun benim icin lutfennnn😍😘

aynen öyle 3 bebek, en akıllı usluları da ege :))
örümcekle bunları kovalıyor, hayvanlar bıktı bundan...
kuçulardan biri egenin oyuncakları çalıp saklıyor, bu da kıkır kıkır gülüyor...
ege ayaklanınca napcam onu düşünüyorum, ev savaş alanı olur artık..

Yerim ben onlari yaaa:)valla biraz oyle olucak gibi kucularinda egenin elinden cekicekleri var:))bizimde kedimiz var cekirdek garibimin basina gelmeyen kalmiyo butun gun:)onceden koltuk altlarina girerdi artik ordada rahat yok simdi kutuphane raflarinda yasiyo:)

meltemcim neden kızayım alınayım bizler burada birbirimize destek oluyoruz, birbirimizin tecrübelerinden yararlanıyoruz, bu forumdaki herkesin önerisi benim için çok değerli. haklısınız ayrıca bende yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum ayrıca abarttığımı düşünen bir tek siz değilsiniz çevremdeki herkes zaten söylüyor, tüp bebek tedavisi gerçekten maddi manevi insanı çok yıpratan bir süreç haliyle insanın psikolojisini de bozuyor umarım yakında bende relax bir anne olurum yoksa kafamda huniyle gezerim teyzemin söylediği şeyin olmasından korkuyorum, " kız yürümeye başlayınca evden kaçacak senden kurtulmak için" diyor
buarada egeye maşallaaaaaaaah. ben de dün ilk defa zeynepe muz verdim, aksam kakasında birşey yoktu ama 1 saat önce bezi bir açtım şoka girdim, afedersiniz kakasında okadar çok siyah iplik gibi şeyler vardıki önce kurt diye düşündüm, sonra dün muz verdiğim için olabileceği aklıma geldi bezi hemen alıp dr a götürdüm malesef evimin yakınındaki devlet hastanesine götürmek zorunda kaldım tekrar kaka tahlili için beklemeyelim diye, dr a diyorumki dün ilk defa muz verdim ondan olduğunu düşünüyorum dedim adam kakaya bakmadı bile mikrop adam, tahlil sonucunda bişey çıkmadı ama inanın o görüntü çok ürküttü beni resmini koymaya bile çekindim milletin midesini bulandırmayım diye, sonra internetten araştırdım muz bebeklerin birçoğunda yapıyormuş bunu, velhasılı bebeğimin tek sevdiği besine sanırım alerjisi var bağırsakları hazmedemedi muhtemelen dün ilk defa sevinmiştim muzu severek yediği için hatta yoğurda muz katıp yoğurdu öyle sevdirmeyi düşünüyordum ama bir süre muz veremicem sanırım

haha teyzenin lafına çok güldüm valla :))
ya benim de eşim pimpirik gına getirdi bana da.. şurasında şu mu var bu mu var... ya bırak çocuk o böyle böyle büyücek diyorum anlamıyor.
geçen bağırtıyordum, ben aaaa diyorum ege de çığlık çığlık aaaa diyo, eşim dedi bağırtma, yazık boğazı tahriş olcak falan dedi. ya saçmalama çocuk sesini keşfediyor diyorum. kardeşim de dün akşam aradı eşimi dalga geçiyo, hep meltemin yüzünden, çocuğu bağırttı bağırttı boğazları telef oldu dedi, eşimi iyi kızdırdı ayak üstü ama hak etti pimpirik :)))
ya muz işi kötü olmuş, çok güzel yiyiyor tüm bebekler, bi de muhallebilerle falan çok güzel oluyor.. neyse az zaman geçince bi daha denersin.

Kizlar bisey sorucm bebislerin tabak biberon kasik ws malzemelerini neyle yikiyosunuz ben bebek sabunuyla yikiyorum ona ayri bi sungerle siz ne yapiyosunuz merak ettim

Kizlar bisey sorucm bebislerin tabak biberon kasik ws malzemelerini neyle yikiyosunuz ben bebek sabunuyla yikiyorum ona ayri bi sungerle siz ne yapiyosunuz merak ettim

canım ayrı bir süngerle normal fairy deterjanla yıkıyorum ben. bulaşık makinasını akşam açıyorum, 2 günde 1 o zaman da hepsini makinaya atıyorum yüksek derecede..

Ben sudan gecirip steril makinasina atiyorm cok memmunum canm

Allah yatdimcin olsun tatlim yaa

canım ayrı bir süngerle normal fairy deterjanla yıkıyorum ben. bulaşık makinasını akşam açıyorum, 2 günde 1 o zaman da hepsini makinaya atıyorum yüksek derecede..

Bi arkadasim 2 yasina kadar bulasik deterjani zararli dio ay nebilim en msntiklisi makinede aklima kurt dusuyo bebek sabunuyla eldede zor oluyo walla hergun bi ton bulasik

valla canım bu kadar takmıyorum ben ya.. annem çocuk hemşiresi onların ekipmanları da hastahanede deterjanla yıkanıyor, sonra sterilize ediyorlar.
ya az önce durdum durdum eşime dedim ki, ya ben mi çok umursamazım, çok mu rahatım, hiç bişeyi takmıyorum large large takılıyorum. forumdaki kızlar neler yapıyor bebişlerine dedim. gülüyo o da bana.
valla canım hiçbir düzenimi bozmadım ben bebekle beraber. ona özel de hiçbişey yapmıyorum. yani tek özel yaptığım gıdaları. onun haricinde kıyafetlerini bizim deterjanla yıkıyorum, 2 kere durulama yapıyorum, hiç bebek deterjanı veya sabun tozu almadım. yerleri hep çamaşır suyuyla silerdim, hala çamaşır suyuyla siliyorum. evde köpeklerimiz var, ege yerlerde. mutfak ekipmanlarını normal yıkıyorum. ne bilim daha aklıma gelmeyen biçok şeyi normal yapıyorum.
ki yazdıklarımı okuyunca düşün, deterjana, çamaşır suyuna herşeye zararlı diyorlar... ha alerjik bi reaksiyon verseydi deterjana kesin sabun tozu kullanırdım. ama herşey normal ben böyle devam edicem. herkes bişeye bişey söylüyor zaten.

Anladim cnm aslinda en iyisini sen yapiyon biz o kadar dikkat edioz yinede olcak warsa oluyo su sterilize makinasini mersk ettim walla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…