2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Anladim cnm aslinda en iyisini sen yapiyon biz o kadar dikkat edioz yinede olcak warsa oluyo su sterilize makinasini mersk ettim walla

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

e-bebekte görmüştüm steril makinası, yalan olmasın 90 tlye de vardı 300 tlye de... ben biberonları kaynatıyorum, klasik yöntem :))
ayça okuyunca yazdığını nerden aldığını falan yazar sana.

e-bebekte görmüştüm steril makinası, yalan olmasın 90 tlye de vardı 300 tlye de... ben biberonları kaynatıyorum, klasik yöntem :))

Aynen bende ilk alinca kaynatiyorum daha sonra bebek sabunuyla yikiyom iste zor oluyo

ben her kullanmadan önce kaynatıyorum canım.

Hergunnn yani hergun kaynatiyomudun herseyini owww zor olmuyomu nasi yetisiyosun? Bide sen mutfakta is yaparken bebisin napiyor ben ya puset gibi biseye ottutryorum ya oyun halisi yada yurutec ams boyu uzadi yurutecten korkmaya basladim seninki nasi zaman geciriyo gun icinde

Steril makinasini nerden aldin cnm

E bebekten almistm canm chiocunn cok cok memmunum hem ortalikta biberon kalabaligi olmuyor herseyi icinfe duruyor tertemiz kirli olanlsri bir kapta topluyorm akdam calistiyorm 12 dakikada steril ediyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hahahah okudm kiz dur yazayim catlarm yoksa :)
E bebekten aldim canm 285 tlye almistm indirimde iken belki suan daha ucuzdur
Ama buyuk kolaylik ssdece su koyuyorm sisesine okadar tak calistir kasik filands koyabiliyorsub hem

E bebekten almistm canm chiocunn cok cok memmunum hem ortalikta biberon kalabaligi olmuyor herseyi icinfe duruyor tertemiz kirli olanlsri bir kapta topluyorm akdam calistiyorm 12 dakikada steril ediyor

Ayy cok iyiyyms yaaa hemen arastryom ben onuu cok saol cnm

Hergunnn yani hergun kaynatiyomudun herseyini owww zor olmuyomu nasi yetisiyosun? Bide sen mutfakta is yaparken bebisin napiyor ben ya puset gibi biseye ottutryorum ya oyun halisi yada yurutec ams boyu uzadi yurutecten korkmaya basladim seninki nasi zaman geciriyo gun icinde

valla canım ege'yi atıyorum yürütecine, bizim köpekleri kovalayıp duruyor, arada bana gelip bakıyor, takılıyo öyle..
zaten mutfakla çok uğraşmıyorum ben anca onun yemekleri, onlar da çabuk iş zaten. kendi yemeklerimizi eşim gelince yapıyorum.

canlarım hepinizin yavrularına geçmiş olsun insallah biran önce toparlanırlar
anılcığım ben arasın huzursuzluğunu nazara da bağladım valla ben arada bir bakıyorum maşallah diyorum gerçi ama bence sen videoya "MAŞALLAH DEMEDEN İZLEMEYİN" falan yaz

Katılıyorum canım sana bence de nazar, hep söylüyorum anıla aras çok nazar çekiyor, maşşallah ona allah kem gözlerden korusun.

Yerim sizi yaaaa:KK56:
Sizinkilerin de maşallahı var yabana atmayın!!!!
Muahhh:KK54:
kızlar şimdi doktordan geldim, ege üst solunum yolları enfeksiyonu geçiriyormuş :KK43:(
akciğerlere inmemiş tam zamanında getirmişsin dedi. bunlar olabilir çok normal havadan bile mikrop kapıyorlar dedi, tek korkum akciğerlere inmesi olur o da ortada yok dedi. yaş itibariyle bu enfeksiyonlar çok kolay bir şekilde akciğere yürüyor dedi, 3 tane şurup verdi, cuma günü tekrar görmek istedi.
doktora su içiremediğimi söyledim, önerileri;
öncelikle çocuğu asla birşey için zorlamamak gerektiğini bunun ileride psikolojik dirençlere, inatlaşmaya, uyumsuzluğa yol açacağını, zorla su içirme veya yemek yedirmeyi tasvip etmediğini söyledi. evet su içmesi şart ama içmedikçe zorlama dedi. suluğu her daim elinde olsun sürekli teklif et, içmezse zorlama, öğünlerden yarım saat öncesine kadar teklif et sonra kes dedi. içmezse meyve suyuna suyu ekle dedi, onu da içmezse, ayran dene, onu da içmezse, 150 cc lik suya 2 ölçek mama koy içir dedi. ha bu mamayı öğün olarak düşünme su amaçlı düşün doyurmaz çünkü dedi. zamanla suyu kabulleneceğini söyledi. umutla bekliyorum o günü. akçayda içiyordu sıcaktan bunalıp ama istanbulda yine bıraktı 3 gündür. çişi çok kokmaya başladı, bu hiç iyi değil,i korkuyorum bi de idrar yollarında bişey olacak diye..
Henüz3sayga okudum Egeyi gördüm
Kıyamam
Biliyorsun Aras da 2hafta önce geçirdi aynu enfeksiyonu
Bizde erken götürdük gecikmeden iyi ki de götürmüşüz
1 hafta tek şurupla atlattık şükür
İnş sizin de hemen geçer hatta geçmiştir umarımmm
Okuyamadım henüz

Yerim sizi yaaaa:KK56:
Sizinkilerin de maşallahı var yabana atmayın!!!!
Muahhh:KK54:

Henüz3sayga okudum Egeyi gördüm
Kıyamam
Biliyorsun Aras da 2hafta önce geçirdi aynu enfeksiyonu
Bizde erken götürdük gecikmeden iyi ki de götürmüşüz
1 hafta tek şurupla atlattık şükür
İnş sizin de hemen geçer hatta geçmiştir umarımmm
Okuyamadım henüz

sağol anılcım, bugün daha iyiydi. hala öksürüyor ama öyle hırıltılı değil. keyfi de her zamanki kadar olmasa da daha iyiydi. babasına sattı o kurtuldu :))

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=714536

ay meltem çok geçm,iş olsun canım. ege biranönce iyileşssin.
bizim aycada cok su içmekten yemegiğini yiyemiyor. bu ayrı bi dert oldu.
hiç çorba içmi,yor
nereye kadar meyve kahvaltı bilemicem:KK53::KK53::KK53:

evet kızlar sonunda bizde aycayı düşürdük
istatistiklere göre her bebebek muhakkak 2 kere düşermi,ş ilk hakkımız gitti:KK9::KK9::KK9:
,
neyseki halıya düştü bişey olmadı.çekyatta alçaktı.
Size de geçmiş olsunnnnn
Kıyamammm Allahtan halı varmış oyy bizde k ol fenaydo
Oglum kasigi gorunce agzini kilitliyordu 3 gun boyunca hic birsey surmedim agzina ve simdi cok sukur hapur hupur yiyor masallah unuttu o huyunu oglum 6 ay 19 gunluk kahvalti icin tariflerinizi bekliyorum neler hazirlayabilirim ogluma
Darısı başımıza olsın
Öyle bi kitlemeyi öğrendi ki
Oldu ki ağzını açtı hemen girişte dili var onla itiyo off çok yorulduö vallahi

Kizlar selam bsy sorcm emzrrken sorun yasiyor musunuz? Yani soyle karni ac uykusu var emip uyuyacak. Emmeye baslyr 1dk olmadn birakyr etrafa bakmak icin. Hergun gordugu seyler bile ilgnc geliyo sanki. Bugun ayakta koridorda duvarin onunde dikilp emzrm bsy gormesin diye bu sefer kendini geriye ittrip geriye bakmaya calsyr. Ac uykysuz degil heralde diyorum brkyrm emzrmeyi miziklanyr tekrar meme vryrm emmye baslyr iki firt ckp gene ayni surekli tekrarlyrz aynu seyleri en son iyice uyku gelnce emp uyuyor. Dikkati mi daginik cok mu merakli yoksa ikisidemi...
Gecen bi mescitte emzrydm bostu uyyck ama kapamadi henuz gozleri iki kadin geldi bsy sordu biri cvpladim mete aninda birakti emmeyi bi de cirpiniyo gorebilmek icin arkasini... Tabi uykuda gitti emmesi de. Bunu yasayan var mi
Valla sizinkilerin memeyle derdi var benim ki emmediği için biberonla
Uykuya dalmadan asla içniyo
Tam dalacakken verdim verdim
Uyanıkken asla içmiyor süt imkansızzz
Kızlar meraba . Bnm kızım 3 gündür kaka yapamıyo bugün çok az yaptı bugune kadar hiç olmazdı . Sürekli gaz çıkarıyo ama zorlanmıyo . Sanırım ek gıdadan oldu ne yapabilirim

Ben yazana kdr iyileşmiş
Ama bizde ek gıdaya geçtik yavaştan ona rağmen günde 4kere kaka yapan Aras gitti
5günde bir yapan Aras geldi. Ama artık düzenledi hergün katı da olsa yapıo
Kizlar yrn sunnet olcak Mete. Cok sukur bir dr bulduk tanidik vasitasyla. 12 de olcak 6 gbi emzr dedi tahlil icin 6 saat acluk gerekyrmus sizde de boylemi oldu?

Ayy korkuyrm da brz insallah sorunsuz atlatrz hemen iyolesir oglusum dua edin kizlarr
Ayyy hadi bakalım
Yazmamışsın ama inş iyi geçmiştir
Çok geçmiş olsun. Çok sevidim
Bizde öyle açlık tokluk ilaç falan yoktu
2 merhem vardı 5gğn sürdüm o kdr. Pansuman da yoktu
Azra ilk doğduğunda doktoru 1 ay kaynatılmış soğutulmuş suyla yıkayın dedi.. Ben 2 ay kadar ötle yıkadımsonra dedim yeter.. O günden beri de normal suyla yıkıyorum... Duşun altında yıkıyorum foşur foşur hoşuna gidiyor... Küvetini bizim küvetin içine koyuyorum ama duş başlığıyla yıkıyorum... İlk doğduğunda bile damacana suyla yıkamadım... Bence en azından sen de damacana olayını yapma canım:)) arkadaşların da dediği gibi çocuk birazcık alışsın sonra sıkıntı çekmesin...
Balım iyileşmişsiniz sanırom
Ben girene kdr. Çok sevindim
6.gastalığı biliyorum ben ark ımın oğlı olmuştu
Kızamığın alt versiyonu gibi demişti
Kızamık aşısı olduğı in onu geçiremiyo ama bunı geçiriyor ateşkenip demişti
Herşey hakkında bilgi sahibi olmak lazom annelik zorrrr
Çevremde böyle 1-2 yaş çocuk olunca iyi oluyo bana da. Tecrübe paylaşıo herkes:))
Ayroca dr da ne huyluymış ilk defa duydum onu da. Ben hep musluktan yokadım
Aklıma bile gelmedi. Ama gelse kesin bende öyle yapardım:))
Takıntılı ben:))
Dernek bizi aile danisman psikologa yonlendirdi belirli testler icin bakalm haftaya randevumuz vsr eger tamamen kesinlesirse kizim benden ayri 6 saat gecirnek zorunda kalarak egitim alicak masal duru bensiz kalamiyor tam anne kuzusu yanimdan neredeyse wcde bile ayiramaz oldm nasil olcak bu is hem bu hem ameliyat derken bunaldm simdiden

Anammmm haber et bize. Oyyy. Bunların hepsi ayrı bi tip yaaa. Hepsinin derdi ayrı
Allah canlarını sağ etsin
Kizlar meraba:)bende araniza yeni katildim benimde 6 aralik dogumlu Asaf'im var.Asaf son bi hafta 10 gundur gece uyku gecislerinde ziril ziril agliyo ya kucagimda ya ayagimda salliyorum tekrar mecbur ama sabah uyanma saati geldiginde cok mutlu gulerek uyaniyo.sizce uyku egitimimi vermelimiyim yoksa bi surec olarakmi bakmaliyim?

Bence eğitim falan berme
Bu bi süreç ve dişler bitebe kdr olacak
Ona da günah. Çok üzülüyorum yazık gerçekten yavrulara
Onu memnun et annesi. Alışmasın diye Üzülmesine izin verme
Bak normalde ne güzel düzenliymiş
Kesin derdi var kıyamam
Kizlar bisey sorucm bebislerin tabak biberon kasik ws malzemelerini neyle yikiyosunuz ben bebek sabunuyla yikiyorum ona ayri bi sungerle siz ne yapiyosunuz merak ettim

Cnm bensağıp verdiğim için günde 6sefer onlarca bulaşık çıkıyo
Süngeri ve deterjanı ayrı
Ayrıca biberon fırçam var ucu süngerli
Yıkıyorum güzelce. Günde bir sefer de arzum bebe sterilizatör makinam var ona koyuyorum

Öncelimie en önemlisini bildirmek istiyorum inş herkes okur
KESİNLİKLE sinekler için prize takılan likit ya da tabletleri önermiyor
Kemik iliği depresyonuna sebep oluuormul
Çok ğzüldüm çünkü onj takınca Arası yemiodu sivriler şimdi bapcaz bakalım

Bizim dr umu normalde çok rahattır. Yap et aorun yok modunda. İnanılmaz tahat bir adam
Zeynep kamil hastanesinin yoğın bakım dr luğını yapmış yıllarca ve oradan emekli olmuş
O yüzdn o dr u tercih ediyorız
Adam devamlı ağır bebeklerle uğraştığı için çoğu şeyi önemsemiyor ama bu ilaç konusunda çok ciddiydi

Su içmiyo dedim anne sütü alıyprmu yeyerşnce dedi
Evet dedim. O zaman asla zorlama verme bile dedi
Hiç gerek yok içmesine diye özellikle uyardı

Yememesine de takılmadı. Kilosu iyi yemezse yemesin diyo
Ama anneyim işte öyle olmuo off off

Başka aklıma birşey gelirse yazarım gene kızlar

Son düzenleme:
Ayy cok iyiyyms yaaa hemen arastryom ben onuu cok saol cnm

Rica ederm canm memmun kalirsin bir arstir suan daha uygun fiyatlari ben hamile ken almistm

Size de geçmiş olsunnnnn
Kıyamammm Allahtan halı varmış oyy bizde k ol fenaydo

Darısı başımıza olsın

Valla sizinkilerin memeyle derdi var benim ki emmediği için biberonla
Uykuya dalmadan asla içniyo
Tam dalacakken verdim verdim
Uyanıkken asla içmiyor süt imkansızzz

Ben yazana kdr iyileşmiş
Ama bizde ek gıdaya geçtik yavaştan ona rağmen günde 4kere kaka yapan Aras gitti
5günde bir yapan Aras geldi. Ama artık düzenledi hergün katı da olsa yapıo

Ayyy hadi bakalım
Yazmamışsın ama inş iyi geçmiştir
Çok geçmiş olsun. Çok sevidim
Bizde öyle açlık tokluk ilaç falan yoktu
2 merhem vardı 5gğn sürdüm o kdr. Pansuman da yoktu

Balım iyileşmişsiniz sanırom
Ben girene kdr. Çok sevindim
6.gastalığı biliyorum ben ark ımın oğlı olmuştu
Kızamığın alt versiyonu gibi demişti
Kızamık aşısı olduğı in onu geçiremiyo ama bunı geçiriyor ateşkenip demişti
Herşey hakkında bilgi sahibi olmak lazom annelik zorrrr
Çevremde böyle 1-2 yaş çocuk olunca iyi oluyo bana da. Tecrübe paylaşıo herkes:))
Ayroca dr da ne huyluymış ilk defa duydum onu da. Ben hep musluktan yokadım
Aklıma bile gelmedi. Ama gelse kesin bende öyle yapardım:))
Takıntılı ben:))

Anammmm haber et bize. Oyyy. Bunların hepsi ayrı bi tip yaaa. Hepsinin derdi ayrı
Allah canlarını sağ etsin

Bence eğitim falan berme
Bu bi süreç ve dişler bitebe kdr olacak
Ona da günah. Çok üzülüyorum yazık gerçekten yavrulara
Onu memnun et annesi. Alışmasın diye Üzülmesine izin verme
Bak normalde ne güzel düzenliymiş
Kesin derdi var kıyamam

Cnm bensağıp verdiğim için günde 6sefer onlarca bulaşık çıkıyo
Süngeri ve deterjanı ayrı
Ayrıca biberon fırçam var ucu süngerli
Yıkıyorum güzelce. Günde bir sefer de arzum bebe sterilizatör makinam var ona koyuyorum

Veririm anilcim muhakkak bakalim canlari ssgolsun da ben artk gucumu yitiriyorm dun 2 kez dustu yerinde durmuyor durmuyor topraga bastiracam artk masal duruyu alsin enerjisini bu ne yaaa kicinn ustunde iki dakka duramazmi daha 6 ay 19 gunluguz ben simdiden bittiseym ilerisini dusunemiyorm

İyigeceler kizlarr

nihayet sunnet olduk buyuk bi yuk kalkti uzerrimden. Bizi almadilar iceri . ciktiginda cok aglyrdu yavrum icini ceke ceke zor sakinlestrdik sonra emdi uyudu. Uyaninca eve geldik. Ara siraa sanrm cis yaparken agladu brz ama iyi maasallh cook sukur darisi olmayanlarin basina

Darısı başımıza olsın

2 hafta devam etti agiz kapama olayi bi cay kasigi ilaci bile babasiyla binbir sebeklikle iciriyoduk kasigi gordugu an agzini kapatiyor ve yuzumuze oylece kapali agizla bakiodu dalga gecer gibi.bnde sabrettim 3 gun boyunca sadece emzirdim 3. Gun sabahi kalkip kahvaltisini hazirladim yemezse cope napalim dedim ve o sabahi butun kahvaltisini yedi ama simdide arada bi yapiyo agzini kapatiyo hic israr etmiyorum huylanmasin diye parmaklarinda oynatiyolar bizi yapcak birsey yok :) mesela aksam muhallebisini kasikla yedirmeye cabalarken almadi hemen biberona koydum cuk cuk emdi biberon tutmiyordu normalde kucuk meleklerimiz gul gibi kizlar bi gun acar bi gun solar der hep annem bir yaptigi bir yaptigini tutmaz napalim iyi olsunlarda saglikli olsunlarda gerisine katlanicizZz artikinnn :)

valla canım ege'yi atıyorum yürütecine, bizim köpekleri kovalayıp duruyor, arada bana gelip bakıyor, takılıyo öyle..
zaten mutfakla çok uğraşmıyorum ben anca onun yemekleri, onlar da çabuk iş zaten. kendi yemeklerimizi eşim gelince yapıyorum.

anladım cnm benim eşim turizmci gece 3den önce gelemio 11 e kadar uyuyo 12de işe gidio o yüzden tüm ew yükü bende bide diyet yapıyorum hep yeşillk yıka ona göre yemelkler yap işim zor hamilelkte biraz fazla kilo aldım eski halıme dönmeye çalışyorum bi taraftanda bende yağız uyuduktan sonra anca yapıyorum şuan saat gece 1 we ben yemekleri yaptım yatıcam birazdan :KK43: bu arada hoppala wideosunu izleedim maşallah cnmm yaa çok tatlıı oğluşun allahım esirgesin

X