- 3 Mart 2008
- 10.211
- 293
öncelikle hepimizin bebişleri hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Benim beklenen doğum tarihim 1 Aralık gözüküyor, gerçi Kasım sonu da olabilir muhtemelen ama kendimi buraya daha yakın hissettim, uzun zamandır takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş :) Haftaya pazar 12.haftamı doldurcam inşallah ve pazartesi ikili testim var, çok heyecanlıyım. İkinci trimestırın daha rahat geçeceğini söylüyorlar bakalım görcez :)
Çoğunuzda olduğu gibi mide bulantıları bende de vardı özellikle 8. ve 9. haftalarda sabahları yataktan kalkıp işe gitmek için baya zorlandım ama zamanla azaldı şimdi çok ara ara oluyor. O zamanlar uyguladığım bi metodu sizlerle de paylaşmak isterim belki işinize yarar. Normalde sabahları 7 de kalkıyorum ama saati 6 ya kurup yarım galeta yiyip ve az su içip yastığımın üzerine bir yastık daha ekleyip(çok aniden doğrulmamak için aşama aşama kalkıyordum) bi yarım saat daha uyuyodum sonra 6:30 da bidaha uyanıp tekrar yarım galeta yiyip bu sefer de daha fazla doğrulmuş şekilde(neredeyse oturarak) bu şekilde bi yarım saat daha uyuyodum. Böylece midemi alıştırmış oluyodum kalkmaya. Ve bu yöntemi uyguladığıma gerçekten çok faydasını gördüm kızlar. Sizler de bir deneyin derim.
Bu arada beni de listeye ekler misiniz. Sat: 24 şubat Yaş:28 İstanbul
öncelikle hepimizin bebişleri hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Benim beklenen doğum tarihim 1 Aralık gözüküyor, gerçi Kasım sonu da olabilir muhtemelen ama kendimi buraya daha yakın hissettim, uzun zamandır takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş :) Haftaya pazar 12.haftamı doldurcam inşallah ve pazartesi ikili testim var, çok heyecanlıyım. İkinci trimestırın daha rahat geçeceğini söylüyorlar bakalım görcez :)
Çoğunuzda olduğu gibi mide bulantıları bende de vardı özellikle 8. ve 9. haftalarda sabahları yataktan kalkıp işe gitmek için baya zorlandım ama zamanla azaldı şimdi çok ara ara oluyor. O zamanlar uyguladığım bi metodu sizlerle de paylaşmak isterim belki işinize yarar. Normalde sabahları 7 de kalkıyorum ama saati 6 ya kurup yarım galeta yiyip ve az su içip yastığımın üzerine bir yastık daha ekleyip(çok aniden doğrulmamak için aşama aşama kalkıyordum) bi yarım saat daha uyuyodum sonra 6:30 da bidaha uyanıp tekrar yarım galeta yiyip bu sefer de daha fazla doğrulmuş şekilde(neredeyse oturarak) bu şekilde bi yarım saat daha uyuyodum. Böylece midemi alıştırmış oluyodum kalkmaya. Ve bu yöntemi uyguladığıma gerçekten çok faydasını gördüm kızlar. Sizler de bir deneyin derim.
Bu arada beni de listeye ekler misiniz. Sat: 24 şubat Yaş:28 İstanbul
Teşekkkür ederim arkadaşım. Valla bazen onlar beni anlamazsa kim anlıcak diye düşünüp gözlerim doluyo. Dediğin gibi unutuluyor zaman geçtikçe galiba çekilenler. Şimdi düşününce bende ilk hamileliğimde ki bulantılarım uzak geliyo bana kusmam bir iki kere olmuştu ama bulantılarım hep olurdu unutmuyorum. Ama çubuk kraker yiyincede hemencecik bulantımda geçiverirdi. Bu sefer öyle değil işte. ne varsa denedim. kraker, galeta, kızarmış ekmek portakal erik,yoğurt ayran... Bulantı bilekliklerinden bile taktım ilk gün çok iyi geldi aaa işe yarıyomuş derken daha da arttı herşey. Tek ama tek ümidim 3 ayın sonunda kesilmesi. Hani bazı arkadaşlar diyor ya 12. haftadan sonra bıçak gibi kesildi. Ay nasıl hoşuma gidiyo özeniyorum inş benim ki de öyle olur diyorum. umut fakirin ekmeği iştee
Canim hosgeldin sende
Bendebulantıların bitecegi gunu bekliyorum
Cokk xor bunu o an yasayan bilir
Bosver sen biz burda cok guzel destek oluruz birbirimize
kuşuum hiçbişey yiyemiyoruz ya ben sapsarı acı su çıkarıyorum sendede öylemi yaa bişey yiyemediğim için böyle heraldee
benm de öyle oluyo genelde
Merhaba Aralık ayı anneleri;
9 Haftanın içindeyim bende. Uzun zamandır konuyu takip ediyorum ama inanın konuya cevap yazıcak dermanım yoktu. Bulantı kusma derken her seferinde ağlayarak lavaboda buluyorum kendimi. Sabahı akşamı yok her an her saniye ne yersem yiyim kar etmiyor. 3 ay bitince geçer umuduyla sabır diliyorum Rabbimden. Allah hepimize kolaylıklar versin. daha bu sabah artık safrayla beraber kanda geldi. İnsan korkuyor ister istemez. Yemek yemeyi geçtim canımın çektiği şeyi bile yiyemez oldum artık. Hele annemden eve girdiğim anda kendimi lavaboya atıyorum heryer kokuyor sanki. Buzdolabının kapağını açamıyorum. Annem, ananem bile bazen bu kadar çok kusmak mı olurmuş Biz hem kusardık hem yemeğimizi yapardık diyolar. O zaman sorun bende mi acaba diyorum canım mı çok tatlı diyorum ama öyle de olmadığını biliyorum . İnsan kendi biliyor bi ne çektiğini. Bazen annelerimiz bile anlayamıyo galiba. :// Bulantı ve kusmalarımın geçiceği günü halatlarla çekiyorum :) Tüm hamişlere sağlıklı gebelikler inş. :)
Hilbar'cım müsait olunca beni de listeye eklersen sevinirim. Yaş 25 sat: 07/03/2013 Bdt: 16/12/2013 Bir kızım var bu ikinci olucak Allah nasip kısmet ederse :) İstanbuldayım.
merhaba hanımlar.hamileligimi ilk ögrendigimde sizlere yazmıstım ama sonrasında yazamadım bir türlü.
bende gecen hafta kontrole gittim ve pıt pıtları duydum cok şükür.
bu arada sizler folik asit kullanıyormusunuz?
ben folidoce kullanıyorum.doktorum ilk 3 ay kullanmamı söyledı.
sizler ne kullanıyorsunuz acaba?
Kizlar iyi hafta sonlari diliyorum herkese :)
Dun gittik bebegmz 22 mm olmus el sallaiyodu oyle guzel bi duyguki onu oyle gormek :) rahim agzina yakin 7mm kanamam varmis progestan diye bi ilac verdi doktorm normalde hapmis ama fitil olarak kullancakmisim sizlerdende bu sekilde kullanan varmi bu hapi. :S
merhaba hanımlar.hamileligimi ilk ögrendigimde sizlere yazmıstım ama sonrasında yazamadım bir türlü.
bende gecen hafta kontrole gittim ve pıt pıtları duydum cok şükür.
bu arada sizler folik asit kullanıyormusunuz?
ben folidoce kullanıyorum.doktorum ilk 3 ay kullanmamı söyledı.
sizler ne kullanıyorsunuz acaba?
Kızlar ben galiba 2li test yaptırmaycagım çünkü bu test bize herhangi birşey saglamıyor sonucuda iyi yada kötü herhangi bir uygulama yapılmıyor ..olabilirmi olmayabilirmi sadece bir olasılıka bakılıyor bu yuzden gerekli olmaycagına karar verdim ben inşallh hayırlısı böyledir
Selam tatlım bende kullanıyorum canım folbiol kullanıyorum 5 mg lık :)
asyamca bende folbiol kullanıyorum ama doktor çeyrek iç dedi günde 1 tane, az geldi bana ama ?? ne dersin ?
Ben bir tane içiyorum canım doktorum bir tane içmen kafi dedi zaten yediklerinin içerisindede alacaksın bunları dedi canım bence 1 tane içmen yeterli olur diye düşünüyorum zaten ilaç biras ağır geldi bana aç karnına içemiyorum midemi alt üst ediyor yemek arasında içiyorum anca iyi oluyor
folbiol gebeler için olmayan bi folik asitmiş, diğeri bende daha çok mide bulantısı yaptığı için bunu verdi.
dozu yüksek dedi ve çeyrek içiyorum ama sana da doktorun 1 dediyse pazartesi tekrar sorayım ben bunu doktora.