2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Bencede bir sor doktora bende ay sonunda gidecem doktora o zaman tekrardan sorarım bana doktor günde bir tane sabah akşam aç tok karın farketmez aksatmadan mutlaka iç dedi

Bizim ilacımız kime göreymiş tatlım peki gebe olanlar için uygun değilse doktorlar niye verdi bize bu ilacı ??

normal folik asit eksikliğinde falan, gebeler için olanlarda ayrıyeten D vitamini ve benzeri takviyeler var.

folidoce 400 mcg folik asit içeriyor, günde 3 tane alsan 3x400=1200mcg oda 1.2mg folik asit yapar

folbiol 5mg yani 5000mcg. günde çeyrek alınca 5000/4=1250 mcg oda 1.25mg folik asit yapar.

aynı hesaba çıkıyor, ama folbiol bende mide bulantısını hafifletti, folidoce daha çok yapıyordu, ya da psikolojik bilmiyorum.

normal folik asit eksikliğinde falan, gebeler için olanlarda ayrıyeten D vitamini ve benzeri takviyeler var.

folidoce 400 mcg folik asit içeriyor, günde 3 tane alsan 3x400=1200mcg oda 1.2mg folik asit yapar

folbiol 5mg yani 5000mcg. günde çeyrek alınca 5000/4=1250 mcg oda 1.25mg folik asit yapar.

aynı hesaba çıkıyor, ama folbiol bende mide bulantısını hafifletti, folidoce daha çok yapıyordu, ya da psikolojik bilmiyorum.

Anladım tatlım iyi bakalım :)

slm kızlar bende 8. haftama girdim bu gün benim bi kaç gündür kasıklarımda batma var ve sarımsı bide akıntı var korkutuyo beni normalmi sizce ?

Canim o sorun bende de var progestan ve pruluton igne kullaniyorum ama bu sari akintidan kurtulamadim yarin kontrolum var bakalim bu sefer ne diyecek

hoşgeldın hayırlı olsun listeye bakıp bılgılerını eksıksız verırsen listeye eklicem beklıyorum...:21:benım mide bulantılarım 6 bucuk haftalıkken basladıı ve hala devam edıyoo ileri derecede cok kusuyorum işallah sen kusmassın

teşekkürler yaş:29 ilk gebelik rize sat:26 mart bdt:31.12.2013 henüz mide bulantısı yok bende ama daha küçük ondan olabilir burda 7 haftalık yazıyor son adet tarihine göre ancak benim ki geç döllenme olsa gerek daha küçük bu hafta kontrollde öğrenicem tam kaç haftalık olduğunu .

bu arada hepimizin anneler günü kutlu olsun seneye kucaklarımızda bebişlerimizle kutlarız inşaallah:KK49: :nazar::nazar::nazar:

Anneler gunümüz kutlu olsun canlar
Bu yüce duyguyu her isteyen kadın yaşasın Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Bizleri evlatlarımızdan ayırmasın.
Dunyanın en güzel en zor en meşakkatli mesleği annelik
İyiki anneyim iyiki annemin kızıyım.

Anneler günümüz kutlu olsun. Bugün çok duygusalim anneler günüm kullandıkça mutlu oluyorum. Ve şunu çok daha iyi anlıyorum artık, annem ne kadar kıymetliymiş meğer.

herkesin anneler günü kutlu olsun seneye anneler gününü rabbim kucağımızda bebişlerimizle kutlamayı nasip etsin...

:KK36:
Hosgeldin aramizaaa
Paylastigin yontemler icin tesekkur ederim ben galetayi yiyemiyorum ilk zmnlar bi iki tane yemistim sadece
Allah saglikla bebegine kavustursun
Bu arada belkide ilk sen ogreneceksin cinsiyetini

Ben ilk başlarda sorunlu hamilelik geçirdiğim için 3-4 günde bir girmek zorunda kalıyodum ultrasona, bu nedenle doktor artık 1 ay aralıkla çağırcam dedi. Yani ikili test için 12. haftamın bitiminde gittiğimde cinsiyetini söyleyemezse( ki görememe ihtimali var 12.hafta cinsiyet için baya erkenmiş) 16. haftayı beklemek zorunda kalıcam ama bana dayanamam 14.haftada falan bi bahane bulup giderim gibi geliyo,bikaç gündür karnım ağrıyo evham yaptım bi bakıverseniz derim :) Hazır bakıvermişken cinsiyetini de söyler heralde :)

Bu arada hepimizin anneler günü kutlu olsunn:)

Canim o sorun bende de var progestan ve pruluton igne kullaniyorum ama bu sari akintidan kurtulamadim yarin kontrolum var bakalim bu sefer ne diyecek

bende progesteran kullanıyorum bzimde yarın randevumuz var doktora sorcam ben eylülde düşük yaptım o yüzden herşey çok korkutuyor kasık ağrıları falan ürpertiyo insanı Rabbim inşallah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder yavrularımızıı hepimizin anneler günü kutlu olsun kızlaaar :)

Kızlar göğüs ağrısı devam eden var mı 8. haftaya girdim ve benim göğsüm hala ağrıyor nezamana gececek bu ağrı ya :KK43:

Canım ben 11. haftamın sonuna geldim 5.haftadan beri aralıksız ağrıyor(geceleri özellikle) ki küçüktür benimkiler öyle adet dönemlerimde falan ağrım sızım olmazdı hiç. Pek büyümediler ama ağrı devam ediyor, bazılarında erken dönemde büyüme de oluyormuş..Panik yapacak bişey değil ama normal bir durum bu :)

kızlar beni de ekleyin son bilet aralık annesiyim :)) 2013ün son bebeği mi 2014ün ilk bebeği mi nolcaz bakalım :)) size göre bayağı gerideyim 2014 ocak annelerine göre hızlıyım arada kaldım :)) :KK49:

benimde doğumum dr heaplamasına göre 31 aralık görünüyor.ama tarihler hep değişken oluyor.ilk çocuğum 4 hafta önce old.için.geç erken zamanında önemli değil.tek duam sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza almamız.

Son düzenleme:
Tüm annelerin ve bizim gibi anne adaylarının anneler günü kutlu olsun güzel anneler..:KK16: Rabbim hepimize bir dahaki anneler gününü kucağımızda bebişlerimizle kutlamayı nasip etsin inşallahh..

slm kızlar bende 8. haftama girdim bu gün benim bi kaç gündür kasıklarımda batma var ve sarımsı bide akıntı var korkutuyo beni normalmi sizce ?
ben varım canım.hala ağrıyor sonlara doğru daha da ağrıycakmış:KK50:
Ben bir tane içiyorum canım doktorum bir tane içmen kafi dedi zaten yediklerinin içerisindede alacaksın bunları dedi canım bence 1 tane içmen yeterli olur diye düşünüyorum zaten ilaç biras ağır geldi bana aç karnına içemiyorum midemi alt üst ediyor yemek arasında içiyorum anca iyi oluyor

canım folbiol hem bulantı hende işteh açıcı özelliğe sahip bir ilaçmış onun için doktorum bana gece yatarken içmemi tavsiye etti.:KK16:

Son düzenleme:
bende progesteran kullanıyorum bzimde yarın randevumuz var doktora sorcam ben eylülde düşük yaptım o yüzden herşey çok korkutuyor kasık ağrıları falan ürpertiyo insanı Rabbim inşallah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder yavrularımızıı hepimizin anneler günü kutlu olsun kızlaaar :)

Yarin yazarsin canim doktorun ne dicek merak ederim insallah guzel haberlerle doneriz

kızlar yarın randevum var 11 haftam bıtıyo yarın ınsallah ılkındekı gıbı cınsıyetını ogrenırız

X