2012 Şubat Anneleri

cnmmmmm ne olduu bölee yogunluktann sayfalarıı kacırdımmm heraldeeee kıyamamm sanaa bennn ahh öbürr topictenn tuttumm getirdimm senii.. sok oldum su andaa hatta zaten duygusalımm aglayabilirimmm üzülmee bebegimmm senn güclüü ol böylee hepp.. olucakk temmuzdaa agustos taa merakk etmee mutlakaa olucakkk kendineee cok dikkat ett emiiii.. içimee dizildiii sözcüklerrrr

Merhaba kızlar nasılsınız? Yeni arkadaşlar gelmiş, hoşgelmiş. Hayırlı olsun inşallah.
Kızımı yeni uyuttum valla başım ağrıyor yaa. Sizlerde de var mı baş ağrısı. Belim de ağrıyor. Kızımda hiç bel ağrısı çekmedim son zamanlara kadar. Bunda da felaket bazen zor doğruluyorum yaaa. Sizde de oluyor mu?
Bu arada HCG değerlerine çok takılmayın arkadaşlar. Önemli olan keseyi görmeniz ve kalp atışını duymanız. İnşallah Rabbim sağ sağlim bu çıktığımız yolu tamamlamayı nasip eder.

tatlım ne demek, doktorun söyledigini aynen aktardım valla... amin canım Allah yar ve yardımcımız olsun insallah..

geçmis olsun canım, acil sifalar olsun.. simdi daha iyisindir umarım..

bu topige yeni gelenlerden biri olarak hosbulduk diyorum...
bende cok basağrısı olmuyor, biraz mide bulantısı var ama cok degil, göğüs ağrısı hep var ama daha azaldı, karın şişliği cok var, bazen belim ağrıyor ama cok değil...
tabi mide bulantım cok yok diye bazen tedirgin hissediyorum ama doktorum herkesin bulunacak diye bir sart yok dedi biraz rahatladım... bende böyle durumlar.. Hakkımızda hayırlısı olsun insallah..

Ay cnm saol. Valla bende mide bulantısı sabahları hat safhada. Hemen kraker atıyorum kalktığımda. Yoksa öğürmekten içim çıkacak yani. İnşallah hayırlısı olsun. Tabik kiherkesin bulanacak diye bir kural yok. Aslında bulanmaması çok iyi bence. Valla yoksa için dılına çıkar benim ilk hamileliğimde sabah kalkar istifra akşam yata istifra. Yemek yemek ne mümkün hep kraker hep kraker tuzlu bir de çok turşu yerdim yakardı içimi. Bakalım bu sefer neye aş ereceğim.

kızlar bebeişere bebek odası alcakmısınız?:44:ben kararsızım bu konuda öncemi? alsam sonraya mı? bıraksam kiracıyım bide ben
Valla kızıma almıştım ayrı bir oda. Çocuklarım arasında ayrım yapmam ona da alırım. Ben kızımınkini maskodan almıştım. Muhtemel yine aynı yerden alıcaz. Ama evim 3 oda bir salon. Oturma odasında oturuyorduk. Şimdi odayı kaldırmak zorunda kalıcaz. Çünkü oturma odam L koltuk tkımı. Salonda zaten takımlarım var. Kızımın odasında bir de baza var tek kişilik. BÜyük ihtimal L koltuğun bir tarafı da bu odada kalır ayy bilmiyorumm..

Ben sanırım şanslı bir gebeyim ya da şanssız mı demeliyim ki herkesin saydığı belirtilerden biraz biraz çekiyorum...Baş ağrısı da var bende, bulantı da, bel ağrısı da, arda kasık ağrısı da, baş dönmesi de, bayılacakmış gibi olma hissi de, göğüs hassasiyeti ve ağrısı da :))))
Allahtan hepsi aynı anda gelmiyor...Ama en kötüsü bulantı ve bayılma hissi.....

Canım kıyamam sana ya hepsinden gelmiş valla. Her gebe aynı değil,her gebelik de aynı olmuyor işte. Daha yolun çok başındayız. Daha ne ağrılarımız çıkar. Yeter ki bebişlerimzi sağlıcakla kucağımıza almak nasip olsun inşallah. Şu 3 ayı bir atlatsak.

kızlar bebeişere bebek odası alcakmısınız?:44:ben kararsızım bu konuda öncemi? alsam sonraya mı? bıraksam kiracıyım bide ben

Ben oda,kıyafet vs. alışverişleri düşünmek için bile çok erken buluyorum şu anı...
Ancak 6. aydan sonra Allah nasip ederse....Bırak almayı, düşünmüyorum bile şu an....Temkinli bir tipim diyelim...
Benim evim 2+1, oturma odasına beşik alabilirim belki, o zamanki durum ne gösterir bilemiyorum tabi, iyice değerlendirmek lazım...

bebefix diye bir siteye girdim bugün rasgele denk geldi bebek odaları hem ucuz hemde küçük beşiklilerde var 500 600 750 arası fiyatları şifonyeri iki kapılı gardolabı bide 50 90 beşiği var 600 tl acaba öyle bişeymi? alsak kararsız kaldım ben...bambam beşiklerde çok portatifmiş..:44:

Amin canım inşallah...evet ilk hedef ilk 3 ay...

tabiki çok erken ama şimdiden düşünüyorumki ben ona göre para biriktirelim...:44:

ayy nurcum varya ota boka takıyoz kafayı aslında,hayırlısıyla bi doğursaydık sıpaları da kurtulsaydık...aslında doktorum bana 3. yü yapma gerek yok dedi ama kurtluyum ya,yaptım sonrada evhamlandım..gereksiz yere korkuyoruz kanımca,doktordan daha iyi bilmediğimiz kesin ama işte elden ne gelir...ama bak %66 katlaması yeterli imiş meğer ben bugün sağolsun pikepolat arkadaştan öğrenince rahatladım...bence herşey yolunda,merak etmeyelim artık..zaten ne kadar üzerine titrersek o kadar kötü şeyler oluyo...bekleyelim ve görelim...zaten 3 düşükte de söylediğim hep şuydu allahım demekki hayırlı diildi ki izin vermedin doğurmama...ama işte değerim bu kadar yüksek çıkınca bu sefer tamam dedim kendime,yinede katladımı katlamadımı telaşı oldu gereksiz yere...sana da maşallah arkadaşım,değerin bence güzel

Son düzenleme:
Arkadaşım bana bir kitap verdi, Annelik ve Bebek Bakımı diye, onu okuyorum sizle de paylaşmak istedim. Önce 5. ve 6. haftayı yazıyorum Gebelik ve Doğum kısmından...
5. ve 6. haftalar:

Embriyo sıvı dolu bir kesenin içinde yüzer.
Beyin ve omurilikten oluşan taslak halinde bir sinir sistemine sahiptir.
Baş bölümünde ileride gözleri ve kulakları oluşturacak 4 oyuk belirmiştir.
Sindirim sistemi, ağız ve çene oluşmaya başlamıştır.
Mide ve göğüs boşluğu gelişmeye başlamıştır. Kalp göğsün önünde, minik bir kabarıklık olarak görülebilir. Altıncı haftanın sonunda ise kalp atmaya başlar.
Kan damarları oluşmaya başlamıştır.
Kol ve bacakları oluşturacak 4 kabarcık belirmiştir.

Boy: Emriyo şimdi yaklaşık bir elma çekirdeği kadardır. (6 mm)

Son düzenleme:

evet birbuçuk aylıkken kalp atışı başlıyor erkeklerde....

bende kan pıhtılaşması yok ama 3 düşükten sonra tedbir olsun diye doktorum clexane verdi,hergün hastanede yaptırıyodum ama kollarım mosmor oldu,salak hemşireler basit bi deri altı iğnesini bile yapamıyolar,bende sinirlendim bugün kendim yaptım hiç morarmadı...hayret ediyorum nasıl böyle morartmayı başarabiliyolar diye...

Baş biraz daha büyümüş, öne gövdeye doğru bükülmüştür. Yüz oluşmaya başlamıştır.
Gözler başın iki yanında ve halen kapalıdır.
Gözü kapatan dokunun altında bir koyuluk (pigment) görülür.
Kollar ve bacaklar artık iyice seçilebilir.İleride parmakları oluşturacak olan yarıklar bile görülebilir.
Kalp vücuda kan pompalamaya başlamıştır.
Bebeğin sinir sistemi taslağı hemen hemen tamamlanmıştır.
Kemikleri oluşturacak hücreler gelişmeye başlamıştır.
Artık embriyo taslak halinde akciğer, bağırsak, karaciğer, böbrekler ve cinsel organlara sahiptir.

Boy: Embriyo şimdi küçük bir üzüm büyüklüğündedir (1,3 cm)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…