2012 Şubat Anneleri

hazır kilo,spor,diyetmuhabbeti yapılmışken..ben kiloları verdim iyi güzelde kocaman bir göbüş var nasıl eriteceğim ben bunu
hugocuk konunun uzmanı olarak göbek için ne önerirsin

nasıl beslenerek zayıfladın yiivrumm
göbek kaldıysa yağlar gitmemiştirr
karnında yağmı var yoksa hamilelikten ötürü yumuşama sarkmamı var
yağ varsa güzel bir diyet ve spor şart

havuç
brokoli
prasa
köftelik bulgur
patates
bezelye
karnıbahar
sarımsak
kurunane
tuz
aklınıza ne gelirse evde hangi sebzeler var ise
sebzeleri doğrayıp az suda haşlıyoruz ama suyunu atmak yok vitamin değerleri için
suyunuda ayırıp içine tarhana ekleyip tarhana çorbası yapabilrisiniz
haşlanan sebzeleri çatalla ezip püre yapıyoruz içine yeşilsoğan dereotu maydonoz ekliyoruz doğrayıp
ayrı bir yerde unu tereyağı ile kavuruyoruz içine az süt koyup beşamel sos elde ediyoruz
ve bu karışıma sebzeleri ekliyoruz karıştırıp soğuyunca köfte yapıp önce yumrutaya ardından galeta ununa batırıp az yağda önlü arkalı pişiriyoruz
isterseniz nohut barbunya gibi baklagilde eklenebilir veya kıymada eklenebilir
buzluğa atılıp istenildiğindede çıkarılıp pratik pişirilir
hangi mevsimde ne sebzeler var ise onlarla yapılır
sevmediği sebzelerde çaktırmadan yedirilir
üzerine sarımsaklı yoğurtta eklenip sebzeli mantı olabilir
hep çorbadan sıkılan sebze çorbası yemeyen yumurcaklara rahatlıkla yedirilir

Son düzenleme:
hazır kilo,spor,diyetmuhabbeti yapılmışken..ben kiloları verdim iyi güzelde kocaman bir göbüş var nasıl eriteceğim ben bunu
hugocuk konunun uzmanı olarak göbek için ne önerirsin

:13: haydi dicle yalnız değilsin. kedicik de burada 58 kiloyum. 60'la hamile kaldım, 58'e yani normal kiloma döndüm ama göbişi napçaz

bu arada günışığım selam bebişim :)

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar kızlar..
öncelikle hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun dilerim,inşlaah iyileşmişlerdir..ishal olan,su çiçeği olan...
inşallah çabucak atlatırlar....((

bi kaç gündür girip yazmaya fırsatım olmadı,ara ara bakıp celece okudum çıktım.
umut iyice zıvanadan çıktı.memeden kestim hemen hememn ,benden umudunu kesti sanırım,eşime saldırmaya başladı artık.eşim çok sıcaklar askılı t-shirt üünle durur bazen,öyle gördüğü an meme mama diye tırmanmaya başlıyor üzerine:))
tabi banada,kimi bulursa.

mutfak dolabına dadanmıştı ya,çareyi kilit takmakta bulduk.ama öncesinde 1 şişe soya sosunu halıya birgüzel döktü.açık renk halım leekelr çıkmadı( neyse sağlık olsun diyorum.

şimdide dolabı açamayınca hırsını dolaptan alıyor,kafasını vurup duruyor sinirlenip,ağlayarak.
zamanla unutur heralde diyorum.

kızlar ya ben artık umuta neyapıcam diye dşünmekten bi hal oldum.1 gün öncesinden baaşlıyorum yarına neyaapsam diye.
eşim et tavuk yemez.yemeklerimizi hep etsiz,kıymasız yaparım oyüzden.ama umutun hergün et türü bişey yemesi lazım.diyelim 1 öğüün bizden yedi,ama diğer öğünde etli bişey yemesi lazım.düün dolma yapmıştım bize,akşam ondan yedi.öğlen de kıymalı çorbasından içti.bugün kıymalı sebzeli ince bulgur pilavı yaptım.tavsiye ederim çok güzel oldu.ince bulgurlu olması yutmasınıda kolaylaştırıyor,sorun olmadı yani.utamayanlar,çiğnemeyenler için.
bizede kabak yemeği yapmıştım.

hugo üstte verdiğin tarifi beğenerek aldım arkadaşım,güzelmiş.

kızlar bişey sozrucam:
özellkile erkek anaları:)),saçlarını kestirdinizmi hiç?nerde ve nasıl?
sizinle birlikte kuafördemi,eşinizle birlikte berberdemi?

biz şuana kadar hiç kestirmedik.uzasın iyice diyordum ama saçları okadar ince telli ki,bi kere kestireyim kalınlaşır,gürleşir diye düşünüyoruz?sizlerin fikrini almak istedim?

bi sorum daha olacak:
özellikle hugo bu soruma cevap verirsen çok sevinirim!senin bu konularda geniş bilgin var.,,

kendim için süt olarak lıght süt mü ,normal yağlı sütmü içmeliiyim .hamileyim düzenli içmem lazım,çok aksatmıştım bu hamileliğimde.ama önceki gibi çok kiloda almak istemiyorum.23 kilo almıştım.normal süt çok kilo yaparmı?lıght mı içmem gerekir?sizler hamileliğinizde hangisini içtiniz.umutta normalinden içiyordum.

günışığım öncelikle süt sorundan başlayayım. canım kesinlikle günlük süt iç. biz bayağı birşeyler okumuştuk internetten uzun ömürlü sütler hakkında, ondan sonra içmek için sadece günlük süt alıyoruz. light falan da içme bence. hamilesin. biraz daha sık dişini kilolar için. süt yerine hamur işlerinden kısarsın. ama süt tercihini yağlı ve günlük sütten yana kullan bence.

ben de ömer'in saçını daha kestirmedim. ancak önleri çok uzamıştı, ben de makasla kısalttım. arkaları kıvır kıvır, önler düz. dalgalı olacak herhalde.

çiçeklerimiz de kurumaya başladı çok şükür ama sıkıntısı hala devam ediyor. dün gece yine 3'te kalkıp, 4'te uyudu tekrar. sağa, sola dönmekten uyuyamıyor yavru kuşum

ben nedense günlük sütlerin tadını sevemedim,böyle ağır bi kokusu var gibi geliyor nedense.tekrar deniyim ozaman,zorlada olsa onlardan içemeye çalışayım(

aynen umudunta saçları önden çok uzadı,gözüne girmeye başladı nerdeyse.kız kardeşimin düğüünü var mayısta ozaman için kestiririz diiyoorum.amerikan saç modeli varya,küçük çocukalra kesiyorlar genelde.o modeli yaptırıcam:)))
benim saçlarım dalgalı,eşimin dümdüz,umutun da düz ..

dene canım dene alışırsın. umut'a da ondan içir, uzun ömürlülerden içirme.

amerikan şirin duruyor. ben de kestirmeyeceğim ömerin saçlarını bakalım ne hal alacak. ona göre bir şekil verdiririz artık. eşim tam kıvırcık, benim de dalgalı. kızım babasına çekti. oğlum da sanırım bana çekecek.

bu arada cat.

aaa maşalalah su çiçeğini çabuk atlatmış ozaman.çok şükür.gözünüz aydın..
ayy atlattınız kurtuldu yavrucak.darısı bize..

valla canım pazar günü başladı, yarın haftası olacak. Allah a şükür kurumaya başladı ama tam geçmiş değiller. vücudundakiler kuruyor, bacaklara vuruyor. ama çok sıkıntı veriyor. kaşınmak nedir bilmiyor sanırım, o yüzden de huysuzluk yaptı çok. kafasında bile o kadar çok var ki ( şimdi iyi ama. inşallah sizlerin bebişleri de hayırlısıyla rahatlıkla geçirirler.

kızımın da okula başlamadan çıkarmasına çok sevindim.

yarım yağlı veriyor diyetisyenim
aslında yemeklerini az yağlı yaparsan normal süt içersin ben az yağlı yapıyorum eşimin tabağına sonradan ilave yağ ekliyorum
ben et konusunu şöyle yapıyorum
köfte yapıp porsiyonluk ayırıp buzdolabı poşetlerine koyup atıyorum buzluğa
yine karideste öyle
artı köy tavuğunuda pişriip az yağda çeviriyorum
sebze köftelerimizde var buzluk hazır herzaman
sende bu şekilde yapabilirsin 5 dakikada çözülüyor az az olduklarından hemen at tavaya iki çevir hazır

nasıl beslenerek zayıfladın yiivrumm
göbek kaldıysa yağlar gitmemiştirr
karnında yağmı var yoksa hamilelikten ötürü yumuşama sarkmamı var
yağ varsa güzel bir diyet ve spor şart

benim göbek hamilelikten kalma yumuşak ve sarkık
ben hiç bir zaman kilolu biri olmadım,hamur işi,ekmek bunları az tüketirim..
çok su içerim..öyle abur cuburdur coladır onlarda yok ben de..
abur cuburlarım bile sağlıklıdır..incir,hurma,badem,ceviz vb
hamilelikte 15 kilo verdim..benim normal beslenme şeklimden dolayı 1 ay olmadan 12 kilo gitti
sonraki 2 ayda da 4 kilo verdim..ama göbek gitmiyo...
amanın Yağmur uyandı:)))))))))))

Merhabalar, benim oğlum da şubat 2012 doğumlu ve çarşamba akşamı suçiçeği geçirmeye başladı.. ilk bir kaç gün pek sıkıntı olmadı ama dün gece hiç uyumadı nerdeyse, sürekli ağladı, ilaçlarını da(ateş düşürücü ve kaşıntı önleyici) çok zor içiriyoruz... ne kadar sürede geçiyor acaba? neler yapabiliriz daha hafif atlatması, rahatlaması için

hugocuk yazarken yağmur uyandı..sezeryan doğum yaptım..hamilelikte 15 kilo alıp
sonrasında 16 kilo verdim..arada kaçamaklarım haricinde beslenmeme dikkat ederim
daha kilo versem bile bu göbek gitmez yumuşak ve sarkık...
yine de beslenmeme dikkat edip spor yapmam gerekiyor da nasıl birşeyler yapmam lazım:)

canım pilates yapacaksın zor ama başka yolu yok
şunu diyebilirim en zor yer herzaman karındır çok uzun zaman uğraşmak gerekir
bendede sarkma oldu çok sinir oluyorum
ben bu yüzden estetik yaptırtmaya karar verdim
zayıfladıktan sonra estetik yaptırıcam
karnında yağ yoksa yumuşama sarkma varsa pilatesle bikaç aya olumlu sonuçlar alırsın canım
ben şuanda karın hariç heryeri ayrı ayrı çalıştırıyorum dumbelle kollar göğüs bacaklar sırt heryeri çalıştırıyorum artı kilo vermemede katkısı oluyor karınada başlıcam ama önümüzdeki ay başlıcam nasıl olsa estetik yaptırıcam diye pek önemsemiyorum diyelim
1 aydır sıkı bir diyet yapıyorum sadece sebze meyve et yoğurt 6 dilim esmer ekmek
bunlar var başka bişey ağzıma sürmedim iki gündür halsizim yorgunum
kontrole gittikten sonra 1-2 gün serbest yapıcam çünkü biyerde nefiste var
sen istediğin kadar kurallara uy plan yap nefis işte canın illa çekiyor bazen bişeyler

ebru şallının nette pilates videoları var gün gün
sabahları kaçırırsan filan netten bulup yağmur uyurken hergün yapabilirsin
birde cla iç bende alıcam
netten araştır clayı aklına yatacaktır ilaç değil

canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..sarkmadan ziyade yumuşak ve şiş sanki karnım..
en iyisi ben pilatese başlayım dediğin gibi başka yolu yok
cla emzirirken kullanılıyor mu acaba netten ona da bakayım..
helal olsun sana maşallah iyi verdin kiloları..haklısın nefis işte bir de çocuklar çok yoruyor insanın canı çekiyor birçok şeyi

arkadaşlar dün verdiğim sebze köftesi gerçekten güzel oluyor yumurcakları kandırmak için birebir
bende o köfteleri pişirip yiyorum seviyorum önemli olan köfteyi yaprken tadına bakmak eksik noksan ne varsa ilave etmek yumurcaklara sevdirilebilir tat elde etmek

birde bu tarif var
baklagil köftesi
nasıl olur demeyin benim sıpa baklagil sevmiyor öyle olunca baklagiller köfte oluveriyor
istenilen baklagiller kullanılabilir
nohut
kurufasulye
köftelik bulgur(mehmet bulgur yiyor pirinç sevmiyor artı pirince göre saha sağlıklı diye)
kırmızı mercimek
varsa kuru bakla
yulaf
aşurelik bulgur
barbunya
dahada arttırılabilir
malzemeleri bir gece önceden ıslayıp ertesi günü haşlıyorum haşlarken suyuna çok az şeker ekliyorum gazını alsın diye
piştikten sonra süzüp çatalla eziyorum
içine kıyma koyduğumda oluyor koymadığımda ama kıyma koyunca tabiki daha lezzetli oluyor
yeşilsoğan kurunane kekik dereotu maydonozda doğrayıp ekliyorum artı kimyonda koyuyorum gazı yapar diye
tuzunuda ekliyorum kıvama göre un ekliyorum ve yumurta ekleyipyoğuruyorum önce yumurta sonra galetaya bulayıp pişiriyorum
tabiki iki tarifte zaman alıcı bu yüzden artı elimde hazır olsun değişikşekillerde veririrm diye buzluğada atıyorum
mesela yazın kış için buzluğa sebze filan atıyoruz
kışında kışlık sebzelerden filan bu şkeilde köfte yapıp atıp yazın filan az yağda pişirip yedirebiliriz
ben bu şekilde rahat ediyorum yanına kefirle doyurucu sağlıklı besleyici
akşam yemeklerden veriyorum yanına birde herhangi bir iki köfte veya karides tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…