2012 Şubat Anneleri

Hayırlısıyla başlasın, umarım senin kızın için de en iyisi olur.
Benim oğlanlar henüz yürümüyor, yürüselerdi benim için biraz daha rahat olurdu.
Benim konuştuğum kreşlerde uyku saatleri bizimkilere uymuyor mesela, oğullarım beşiklerinde sallanarak uyuyor, yemek saatleri uymuyor. Bunları sorduğumda, alıştıracağız diyor kreş sahibi. Alışacaklar muhtemelen ama, ilk hafta hep ağlayacaklar biliyorum Bunlar çok canımı sıkıyor. Uyku düzeni, yemek düzeni falan nasıl olacakmış sizin okulda, sordun mu bunları?
Benimkiler yoğurdu çok sever ama hazır yoğurt yemediler, yanlarına vermem gerekir mi acaba? Ya da menülerinde ne varsa o mu? Çocuklarım aç kalacak orda diye endişeleniyorum.

çok geçmiş olsun canım Ata'ya, ishalle ilgili tecrübem yok, Allah şifa versin biran önce

Evet bu tarz haberler, olaylar beni de her zaman çocuklarıma daha düşkün yapar. Çok zor kavuştum ben de bebeklerime, o yüzden hiç bir şey için of bile demedim, bir gün bile.
Ama zaman geçtikçe unutuyoruz ne kadar güzel mucizeler olduklarını. Böyle anneler sağolsun hemen kendimize gelmemizi sağlıyor. Ama bir anne olarak o kadar çok üzüldüm ki, her gün açıp güzel Sarp'ın resimlerine bakıyorum, anneyi düşünüyorum, ne kadar zor bir hayat ve maalesef erken yaşta kaybedecek oğlunu.
Bu şekilde hasta olan çocukların hayatlarını kolaylaştırmak için derneği kurmuş ve ne kadar çok tanınırsa o çocuklara o kadar çok yardım yapılır. O yüzden herkes kendi çapında bu adresi yaygınlaştırmaya çalışırsa bu çocuklara da bir faydamız olur.

mozp,sinem,tontinik çok geçmiş olsun yavrulara bende çok korkuyorum sürekli düşüyor.özellikle buaralar sürekli koltuk tepelerinde.aklım çıkıyor oralardan aşağı uçacak diye.önceden çıkamıyordu boyu yetmediği için..hala yetmiyor ama gidip koltuk yastıklarını getiriyor üstüne basıp çıkıyor başedemiyorum artık illa koltukta oturacak!!otursa iyi,sürekli akrobasi hareketleri deniyor sıpa:))

durasella yavru ataya da çok geçmiş olsun..bende hep muz haşlanmış patates veriliir diye bilirim ama sen bunları zaten yapıyosundur.tahlilleri yaptır bakalım belki enfeksiyon falan çıkmaz dişştendir de sende antibiyotik vermek zorunda kalmazsın

lalus dünkü link benide çok kötü etkiledi..bıkmadan bütün hikayeyi okudum gözyaşlarıyla.Allaha sağlıklı evlatlara sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır..oradaki anneye,sabrına,güçlülüğüne ise kesinlikle hayran kaldım..rabbim tüm hastalara şifa versin inş..
kreş konusu ise benimde kafamı karıştırıyor.bu sene için değilde eşim seneye kreşe verelim bakıcıdan daha iyi olur diyor ama ben bilemiyorum..seninle aynı endişeleri yaşıyorum.yemek düzeni,uyku düzeni,ağlarsa ilgilenirler mi,ya tek başına kalırsa,hastalık kapma oranı vs vs
gerçekten zor bi karar!!

bende iş yaptırmaya başladım:))
ben bulaşık makinesi yerleştirirken hiç rahat vermiyordu.bende kaşıklığa kaşık koymayı öğrettim.şimdi hadi kızım koy kaşıkları dediğimde hemen götürüp makinenin kaşıklığına koyuyor:))sonra elindeki ıslak mendille yerleri siliyor..tabi önce ıslak mendili yiyor sonra yeri siliyor:))))
eee büyüttük yürüttük şimdi işe yarasınlar değil mi ama

canım bizimkinde de vurma huyu var ama canını acıtan şeye vuruyor yere düştüyse yere,kapıya vurduysa kapıya vurur:)
offff bu sinir huyu bende de sinir yaratıyor.
istediği bişeyi yapmazsak,vermezsek,hayır dersek ya da kızarsak hemen kafasına vuruyor sonra kendini yere atıp ağlıyor(
ne yaptıysam vazgeçiremedim.vurduğunda hayır kızım vurma cici yap diyorum.bu seferde önce cici yapıyor sonra bi tane patlatıyor kafasına ama öyle böyle değil sağlam vuruyor yani ve ben buna çok üzülüyorum
bu yaşta daha neyin siniri bu,nerden öğreniyorlar bunları anlamıyorum!!

ediyoruz canım, 2. kutu bitmek üzere, çok şükür gece uykularımız düzene girdi,
bu arada üstten 2 diş daha patlattı bizimki 5 oldu toplamda

bende bugün 2. ci kutuyu aldım akşam 9 gibi 1 tane suda eritip içiriyorum sabaha kadar rahat uyuyor
vermediğimde çok kötü oluyor onada yazık kıvranıp duruyor kalkmak sorun değil insan uyanıyor ama acı çekiyorlar geceleri içim elvermiyor
artı gün içindede daha rahat huzurlu neşeli oluyor
evelsi akşam verdim çok rahat uyudu sabaha kadar dün iyiydi akşam huysuzlandı carpol verdim gece hep uyandı ağladı kıvrandı kulağını ovuşturup durdu
bugünde huysuz akşama inşallah rahatlar
bazen gece uyanıyor ve çok ağlıyor bu kadar şiddetli hiç olmamıştı bizde
eczacıda 13 aylık çocuğuna vermeye başlayacak sordu bana anlattım
nerdeyse mozptan duydum diyecektim kadın o da ney derdi heralde

ah ah bende okudum, resmen işten izin alıp hemen eve gidip oğluma sarılmak istedim. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın, yavruma gelecek her acı bana gelsin. bende oğluma 3 meleğim benden gittikten sonra kavuştum. o yüzden zaten dır dır söylenen annelere hiç dayanamam. onu ben getirdim dünyaya, ve layıkıyla bakmak zorundayım. dediğin gibi onlar bize verilmiş en güzel en kutsal mucizeler.
bu arada bende ofisteki arkadaşlarımı haberdar ettim dernek hakkında

Kızlar sağ olun, Allahtan neşesi yerinde tospiğin. Tuzlu ayran içirdim, sanıyorum dut bu hale getirdi tosunu. Kara dut yemişti, biraz da ölçüyü kaçırtmış babası sağ olsun. Bol su ile açığı kapatmaya çalışıyorum.

aaa dut çok isal yapar ondanda olabilir

:) Kız çocuğu işte, genetiğinde mi var nedir, baksana nasıl yardımcı oluyor anneye, aferin ona. Oğlanlar sadece karıştırsın, valla eğitemezsem bu oğlanları iş konusunda evde 3 erkeğin hizmetçisi olur çıkarım
Benim tombiksim de çok sinirli canım, bazen sinirleneceği şeyi bildiğim için engelleyebiliyorum önceden kafasını vurmasını ama bir anda ne olduğunu anlamadan birşeye kızıp bamm bamm vurabiliyor hehangi bir yere, adı bam bam zaten bizim aramızda, çok güçlü bir bebek.

Aynen öyle canım, ben de tüm hikayeyi ağlaya ağlaya okudum, sonra girip tekrar okudum ertesi gün gene gözümde yaşlar. Hele dün o kadar kötü oldum ki tuvalete gidip hüngür hüngür ağladım, 2 gündür de şirkette canım çok sıkkın dolaşıyorum.
Kendime nasıl eziyet ediyorum anlatamam. . Nasıl kurtulacağım bu ruh halinden, normal midir bilemiyorum bu durum. Neden böyle oldum, tamam etkilenirdim zaten her zaman ama, son zamanlarda hayatımı etkiliyor resmen.
Kreş olayında kesinlikle eşine katılıyorum, ben de bakıcıdan daha iyi olacağını düşünüyorum ama anneanneden ve kendi evlerinden daha iyi olamaz, sevgi ve rahatlık anlamında tabii. Yoksa eğitim olarak daha donanımlı olacağını düşünüyorum kreşin. Biz yetemiyoruz çocuklara.

Amin canım, evladını o halde görmek, gözlerinin önünde yavaş yavaş öleceğini bilmek nasıl da kahredici Sen de ne kadar zor zamanlar geçirmişsin, 3 tane meleği kaybetmek çokk çok zor. Dilerim hiç kimse evlat acısı görmez.
Doğru diyorsun, biz getirdik onları bu dünyaya, bütün sorumluluk da bize ait, onların bize ihtiyacı var ve her zaman yanlarında olacağız. Maalesef herkes bu bilinçte olmuyor ve evlatlarının nasıl bir mucize olduğunu göremiyor...
Ofisteki arkadaşlarını haberdar ettiğin için de çok sağol tatlım, herkes zincir şeklinde birilerine söylerse daha çok hasta çocuğa yardımı olur derneğin.
Umarım bizimde bu şekilde faydamız olur derneğe ve acı çeken çocuklara.

durasella emir hirada 8 aylıktı 20 gün hiç geçmeyen bir ishalle uğraşmak zorunda kaldık reflor verdi doktor toz mamaya karıştırılıp veriliyor bitkisel muadilleride var bi deneyin isterseniz...

Allah seni iyi etsin hugocum

bu arada ben tetagili içirmiyorum damaklarına sürüyorum, bizimki su haricinde sıvı tüketmiyor malesef

kimseler kalmamış
memoş 10 buçukta uyudu bende dumbelle göğüs çalıştım yarım saat

bugünkü mesajlarıma senden başlayacağım hugocum. valla helal olsun sana. niyetine ciddi bir şekilde girince insanın elinden ne kurtulur ki. dumbella bile çalışıyorsun. başarılarının ve azminin devamını dilerim. (darısı başıma inşallah)

cozgetcim aminn diyorum son cümlen için. keşke ben de çalışsam da, çocuklarıma da annem baksa

durasella geçmiş olsun canım. ben de sinemin dediklerini yazacaktım. pirinç lapası (tuzsuz, haşlanmış pirinç) birebir. ama ata yemeği kabul eder mi onu bilemem. bir de haşlanmış patates.

mozp size de geçmiş olsun canım. dün yazacaktım, ömercik hiç bırakmıyor ki sağolsun. beni b.sayarda görmesin. hemen kucak istiyor. ben de bir kere bir hata yaptım, yapmaz olaydım, word dosyası açtım ona. bir tuşlara basıyor, bir mouse ile tıklıyor bildiğin bsayar kullanıyor yani ondan sonra iyice iflah olmadı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…