- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.961
ben hiç yemem eşimde yemez doktor ver deyince afalladım açıkçası eşimde sürekli disiplinli besliyorsun arada böyle şeylerde ver çocuk o robot değil insan dedi kafam karıştı
sebze köfteleri yapıyorum dün akşam kefirle yedi iki tane annemde bazen dırdır ediyor
ekmeğe çikolata sürürp yedireceğim patates kızartması yedireceğim tost vereceğim çay içireceğim diyor çocuk o deyip duruyor bazen benimde kafamı karıştırıyorlar :44:
ayaza hangi oyuncağı aldınız
akülü arabalarda indriirm vardı jeepler vardı babasının elinden tutan arabaların başındaydı nasıl inat edip ağlıyorlar istiyoruz diye yerlere yatıp tepiniyorlarneyseki bizimkiler daha iki sene istemezler akülü araba filan
iki seneye kadar fiyatlar düşer
Ayaz'a kocaman bi kamyon aldık,kasasına oturuyo gezdiriyoruz çok hoşuna gitti.
Tahtadan yapboz aldık,o dağıtıyo annem topluyo.Bu çocuk ne anlar bundan diyo sürekli :)
Bi de eğitici kitap aldık,şarkı sölüyo
4 tane de ufak araba aldık
Eşim çok seviyo akülü arabaları,gider gitmez ilk onları gördü zaten,indirimli hali 200 küsürdü.
Ama dediğin gibi şimdilik rahatız yaza bi bisiklet tamamdır
Anam en sonunda korktuğum başıma geldi. Mağazadan her çıkışta Ata bir şey almış mıdır diye kontrol ediyordum, bu akşam da baktım arabasında bir şey yoktu ama döön dööön öttük. Rezil oldum. Hemen bir çalışan geldi, "Bir şey unutmuş olabilir misiniz." dedi.
Arabanın sağına soluna baktık yok, ne ötüyor o zaman diyorum. Baktık ki Ata efendinin elinde bir cüzdan var. Arabasından aşağı sarkıtmış elini, görememişiz minik hırsız :) Allahtan vermem diye tutturmadı, ne ara almış anlayamadım.
Cat'cim bloğumdaki yorum için teşekkür ederim, tanıdık görmüş gibi sevindim yav :)
öğlen kalkınca çorbasını içirdim sonra kuşlarla oynuyordu bal vardı minik tüpte onu aldı bende ağsını sıkıca kapadım verdim nasılsa açamaz diye oynuyor ediyor arada yanıma mutfağa geliyor bi ara epey gelmedi ses seda yok bir girdim salona balın kapağını açmış bir güzel yemiş üstüne başına dökmüş koltuk örtüülerine dökmüş kuşlara ikram etmiş onlar yemeyince kendi yemiş ben geldiğimde hala hıh hıh diye kuşlara uzatıyorduörtüleri topladım üstünü değitirdik elini ağsını yıkadık yaramazın
iki gündür ayakkabılarını bulup getiriyor elime verip hıh diyor sokağa çıkmak istiyormuş gitmezsek kıyameti koparıyor
bugün çıkarttım markete gittik arabasının emniyet kemerini takmıyodum yaramaz kaymış anne anne diyor baktım kaymış arabadan aşarı kolları sıkışmış aldım güzelce taktım eniyet kemerini sonrada çok uğraştı ama kaymayı beceremedibirde şaşkın şaşkın bakıyor neden kayamıyorum diye dört yanına
ordanda kaydırağa gittik
banka oturdum memoşta arabasında oturdu emniyet kemeri takılı tabiki
anahtar verdim yarım saat oynadı anahtarla hayret edici bişey ilkkez bu kadar sakin arıza çıkartmadan durdu oynadı 1 saat durduk gezdik geldik sütünü içti uyudu
slm çok uzun zaman oldu girmeyeli kızım büyüdü şimdi yaramazlıklarıyla uğraşıyorum zaman çabuk geçiyor daha dün gibi gaz sorunlarıyla uğraşıyordum şimdi aktiviteler oyunlar park :)
maşallah marketi boşaltmışınız
Hugocuk, verdiğin tariflere ve tabii diğer arkadaşların verdiği değişik tariflere yetişemiyorum, aklımda kalmıyor diye bilgisayarımda bir dosya oluşturdum, oraya kopyalayıp çıktı alacağım. Ara ara bu tariflerden yemekler yaparım.arkadaşlar dün verdiğim sebze köftesi gerçekten güzel oluyor yumurcakları kandırmak için birebir
bende o köfteleri pişirip yiyorum seviyorum önemli olan köfteyi yaprken tadına bakmak eksik noksan ne varsa ilave etmek yumurcaklara sevdirilebilir tat elde etmek
birde bu tarif var
baklagil köftesi
nasıl olur demeyin benim sıpa baklagil sevmiyor öyle olunca baklagiller köfte oluveriyor
istenilen baklagiller kullanılabilir
nohut
kurufasulye
köftelik bulgur(mehmet bulgur yiyor pirinç sevmiyor artı pirince göre saha sağlıklı diye)
kırmızı mercimek
varsa kuru bakla
yulaf
aşurelik bulgur
barbunya
dahada arttırılabilir
malzemeleri bir gece önceden ıslayıp ertesi günü haşlıyorum haşlarken suyuna çok az şeker ekliyorum gazını alsın diye
piştikten sonra süzüp çatalla eziyorum
içine kıyma koyduğumda oluyor koymadığımda ama kıyma koyunca tabiki daha lezzetli oluyor
yeşilsoğan kurunane kekik dereotu maydonozda doğrayıp ekliyorum artı kimyonda koyuyorum gazı yapar diye
tuzunuda ekliyorum kıvama göre un ekliyorum ve yumurta ekleyipyoğuruyorum önce yumurta sonra galetaya bulayıp pişiriyorum
tabiki iki tarifte zaman alıcı bu yüzden artı elimde hazır olsun değişikşekillerde veririrm diye buzluğada atıyorum
mesela yazın kış için buzluğa sebze filan atıyoruz
kışında kışlık sebzelerden filan bu şkeilde köfte yapıp atıp yazın filan az yağda pişirip yedirebiliriz
ben bu şekilde rahat ediyorum yanına kefirle doyurucu sağlıklı besleyici
akşam yemeklerden veriyorum yanına birde herhangi bir iki köfte veya karides tamamdır
Canım ya, oğluşunun hastalığını unuttum, kaç gündür girmiyorum tabii, çiçekler kurudu diye neden çok şükür diyor dedim kendi kendimegünışığım öncelikle süt sorundan başlayayım. canım kesinlikle günlük süt iç. biz bayağı birşeyler okumuştuk internetten uzun ömürlü sütler hakkında, ondan sonra içmek için sadece günlük süt alıyoruz. light falan da içme bence. hamilesin. biraz daha sık dişini kilolar için. süt yerine hamur işlerinden kısarsın. ama süt tercihini yağlı ve günlük sütten yana kullan bence.
ben de ömer'in saçını daha kestirmedim. ancak önleri çok uzamıştı, ben de makasla kısalttım. arkaları kıvır kıvır, önler düz. dalgalı olacak herhalde.
çiçeklerimiz de kurumaya başladı çok şükür ama sıkıntısı hala devam ediyor. dün gece yine 3'te kalkıp, 4'te uyudu tekrar. sağa, sola dönmekten uyuyamıyor yavru kuşum
Ben de oğlanların saçlarını kestireceğim, birinin saçı çok fazla, sıcaklar rahatsız etmesin diye, diğerinin de çok az, gür çıksın diye. Ama sıfıra vurdurunca gür çıkıyor bildiğim kadarıyla, siz kısalttırmışsınız sanırım. Demek ki o da işe yarıyor.selam canım biz oğlumun saçlarını 11 aylıkken kestirdik çok kısaltırdık diyebilirim.Erkek kuaförüne götürdük kcağımızda yaptırmıştık iyi ki de yaptırdk daha gür geldi.Şimdi tekrar toplatcaz malum sıcaklarlarda çok terletiyor.
Bizimkiler tırnak kesilince ses çıkarmıyorlar ama, bir iki makasla kesmeye çalıştık, habire dönüp makası görmeye çalıştıkları için hep yamuk oldu kesimleri. Kendi kuaförüme götürüp deneyeceğim, bakalım duracaklar mı?Bizimki tırnaklarını kestirmiyor saçını kestirmeyi düşünemiyorum bile
Bu tarifi de hemen listeme ekledim, teşekkürlerBen de seninle bir tarifi paylaşmak istiyorum, tabii ki diğer arkadaşlarla da :) Dün tvde gördüm, çocuk menüsü hazırlıyorlardı, henüz denemedim, belki sizin bıdıklar da sever.
Nugget:
Tavuk göğsü, un, tuz, karabiber
Tavuk göğsünü robotta kıyma haline getirip diğer malzemeler ekleniyor, tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında açıp istediğin kalıpla kesilebilir (veya istenilen şekil verilebilir, çocuk menüzü olunca kalıpla kestiler tvde), un, yumurta, galeta ununa bulayıp az yağda kızartılıyor. Afiyet olsun...
Seninki tehlikeli değilmiş yinee ben dün akşam ölüyodumm
Mutfakta yemek yiyoruz annem eşim ben,Ayaz da içerde oyuncaklarıyla oynuyodu.
Uzun bi süre ses yok seslendim gelmedi, eşime dedimki bi baksana Ayaz'a napıyo.
Kalktı mutfaktan tam çıkarken Ayaz geldi yanına.Neyse eşim oturdu masaya tekrar.
Bi ara baktım ağzında beyaz bişey var.( Bu ara yerde ne bulsa ağzına atmaya başladı )
Kalktım ağzında almaya çalıştım ,direndi neyseki çıkardım.
Şok oldummmm .
Kabloları tutturmak için olan ucunda küçük çivili şeyler varya adını bilmiyorum işte onlardan sökmüş atmış ağzına.
O an o kadar korktumkii yemek falan yiyemedim bidaha.Ya yutmaya çalışsaydı dedim Allah korumuş
Merhaba kızlar,
Herkes iyidir, bebişlerde de sorun yoktur umarım. ( Geçmişi okuyamadım henüz)
23 Nisan tatilini fırsat bilip 2 gün de ben izin kullandım, kızkardeşime Adıyaman'a gittik. Son seneleri, haziranda başka ile tayinleri çıkacak, gitmeden gidip görelim dedik. Çok güzel bir şehir, ya da biz çok düşük beklentiyle gittik bilemiyorum ama, tertemiz ve yeşil bir yer.
Çocuklarımla beraberdik, çok güzeldi herşey. Tüm gün beraber olup gece de sık sık uyanınca bayağı yorucu oldu ama, hemen alıştım tempoya. Annem dinlendi bu arada epeyce. Ama durumu pek iyi değil, bacağı, beli, eli ağrıyor. 15 güne kadar kreşe başlatacağız sanırım oğlanları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?