2012 Şubat Anneleri

selam kızlar sayfa yine durmuş.bende çok sık yazamıyorum:)size yine tarif paylaşmak istedim;
1 çay bardağı aşurelik buğday
1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez .Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin.
Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin.
Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın.
Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.
Ben bu bebek mamasının içine öğütücüde un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak çekirdeği katıyorum.
Böylece bebek maması bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor.
Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin.
Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineral.

merhaba:)

nasılsınız? yemek tarifleri dolaşıyor forumda.. benim yemek konusunda değil de
kahvaltıyı ayrı yedirmekte sorunum var. peynir, yumurta ve cicibebe şeklinde bulamaç yiyor ve ayrı ayrı kahvaltıyı pek sevmiyor. 2 lokma alıyor hanımefendi. onu da kendi yiyeyecek asla ben yediremiyorum. karıştırarak vermekle büyük hata yapmışım. şimdi en büyük stresim kahvaltısı... onu da çözebilsem rahat edicem.

Canim ayri ayri yedirmekte bende zorlaniyorum. Bu yuzden yumurta, peynir, ceviz, dereotu gibi o gun ne varsa karistirip omlet yapiyorum. Benim oglus boyle yiyor. Ama yumurtayi haslanmis pek sevmiyor. ya da krep yapiyorum kucuk lokmalar halinde arasina peynir koyuyorum, yumurta koyuyorum, uzerine pekmez falan suuruyorum birde boyle yiyor. Sende dene istersen

denedim birazını kemirdi, bi kısmının üstündeki tatlıyı emdi... geri kalanını ise pat yere atıyor minik hanım. mümkün değil yemiyo.... bakalım ömür boyu bulamaç yemeyecek herhalde diye kendimi avutuyorum. 2. bebeğime kesinlikle ayrı ayrı yedireceğim herşeyi. bir de kendi başına uyumayı öğreteceğim... çok büyük tecrübe oldu.

Kendi yemek istiyorsa bırak öyle yesin. Benim kızım da kendi yemeyi seviyor. Mama sandalyesinde önüne minik peynir ve ekmek parçaları koyuyorum. Onları yerken arada ceviz pekmez filan tıkiştırıyorum ağzına. Makarna pilav gibi şeyleri de önüne koyuyorum, başlarda çok dökerdi ama artık bayağı iyi yiyor.

Kizlar bebekleriniz gunduzleri kac kere ve ne kadar uyuyor.

Benimki 8de kalkar. 11-13 arası ilk uykusu. Akşam üzeri 6-7 arası da ikinci uykusu. Tabi ki herzaman dakik değil, bazen 12 ye sarkıyor ilk uykusu veya akşam üzeri 5te uyuyor. Toplamda 3_3buçuk saat uyuyor. Gece de 9 saat uyuyor. Sizinkiler toplam kaç saat uyuyor? Benim ki toplamda 12 saat oluyor, az gibi geliyor uykusu.

dökmesini sorun etmiyorum. zaten mama sandalyesinin altına bez serip yere dökülmesini engelliyorum. ancak kendi yediği zaman çok yemiyor hep oyun yapıyor. aç kalıyor diye dertleniyorum.

kimse uğramaz oldu
ben bugün sütçü buldum artık açık süt alıcam karar verdim bazı tecrübeler yaşadım ondan artık kutu süt yerine açık süt alıcam
köyden geliyorlarmış aradım bugün yarın geliriz dedi
yoğurdu kefiride ondan yapıcam artık
annem dün keçi sütü almış ama kaynatırken nasıl olduysa süt kırılmış annemde lor yapmış babam gelirken getirdi
sabah kahvaltıda sadece ekmeğe sürülmüş lor yedi mehmet başka bişey istemedi
öğlende çorbasına ekledim öyle yedi
epeyce var bozulmadan çabuk tüketsin istiyorum
artık açık süt alıcam kendimde lor yaparım

ben hep açık süt alıyorum.yaşına kadar da hergün 1 litre getiriyordu bi velim.bende ondan hergün taze yoğurt mayalıyordum kızıma.ama artık hergün süt pişir süz yoğurt yap bıktım ve bıraktımartık haftada 5 litre alıyorum hepsini yoğurt yapıyoırum hep beraber yiyoruz bi şekilde..bende kutu süttense açık süt alınmasından yanayım..hatta keşke bulabilsemde keçi sütü alsam.anne sütünden sonra en iyisi keçi sütüymüş

14.ayda biberonla işiniz bitmeli demişti doktorumuz. Bana erken gibi geldi ama bilemiyorum. Suyunu, meyve sularını alıştırma bardaklarından içiyor da süte gelince ille biberon istiyor. Sizler neyle içiriyorsunuz sütleri?

Benim minnoş akşam sekizde uyur sabah yedi gibi uyanır. Gündüz de sabah uykusuna 9.30da yatar 1,5 saat uyur sonrasında iki gibi uyur bir saat sonra kalkar. 14 saate yakın uyuyor toplamda.

ben hiç biberon aldıramadım kızıma..ilk 1 ay vermiştim sonra bıraktım,unuttu oda.
bi daha da aldıramadım.sadece suyunu alıştırma bardağında içiyor..geri kalan herşey kaşıkla devam

Nisane seninki emdi tabii, bizimkisi sağdık sağdık içti tembel :)

Nasıl gidiyor albenilerle vedalaştın mı? İtiraf et en son ne zaman götürdün mamileri

bende kahvaltıyı çok dert ediyorum..başlarda hep tek tek yediriyordum oysaki
sonra zor geldi,birde bakıcı yediremiyordu peyniri falan hep kalıyordu sürekli diliyle itiyordu
hepsini karıştırdım bende
böyle hepsini yemiş oluyor ama tek tek yediremiyoruz işte

Nisane seninki emdi tabii, bizimkisi sağdık sağdık içti tembel :)

Nasıl gidiyor albenilerle vedalaştın mı? İtiraf et en son ne zaman götürdün mamileri

dünnnnnama nerden baksan 2,5 kilo verdim
halada azimliyim yaza dahada incelicem şimdilik 57lerdeyim hedef 54-55
çikolata falan yiyorum hala ama en azından deli gibi değil

Harika :) Demek kampa girsen bir deri bir kemik kalacaksın.

Ben de kas yapayım dedim ama Ata spora izin vermiyor. Ne zaman mekik için yere yatsam başıma oturup, her yere inişte suratımı öpüyor, kahkaha atıyor azgın :)

bende asla spor yapamıyorum.aynı Ata gibi Nisa da izin vermiyor gelip karnıma yatıyor öturuyor,karnımda ayağa kalkmaya çalışıyor muzur:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…