2012 Şubat Anneleri

yok canım haftaya belli olacak. 15. haftamıza girdik. haftaya 16. hafta olucaz. senin belli oldu mu cinsiyet?

bende 15.haftamdayım canım.haftaya cuma yada cumartesi kontrole gidicem,sanırım belli olur.umut 12.haftada göstermişti.))

içime doğdu sanki bir oğluşun daha geliyor gibi

sende mi hugo?!!:))
herkes erkek deyip duruyor zaten.ne yalan söyliyim benimde içime erkek doğuyor..

aynen yaa ,bi ara pastörize pastörize deyip duruyorlardı.yok efendim açık süt sağlığa zararlıymışta..güvenilir bi yer bulduktan sonra en iyi açık süt.

ama bulabilene tabi..
memoya yarasın maşallah..löp löp et demiyim de böyle yapılı yapılı kemikleri olsun..
:))

diyetten gözlerim karanlık görüyoo

:))))))))))))))
çok ağır diyet yapma,çocuğun var.bitkin düşersin..memo var yani..:))baş edemezsin sonra..

Yeni evinde mutluluklar! Kızın odasını ayırmışsın, hayırlı olsun darısı başıma

kızlar bişey sorucam..
kahvaltı-meyve-yoğurt-çorba-yemek -anne sütü yada süt.

sıralamayı karışık yazdım ama..
siz bu sıralamayı nasıl yapıyorsunu.ve kaç saat arayla..

şimdi komik gelebilir belki size,bbu ay oldu hala düzene koyamadınmı diyenler olabilir belki ama hala pek düzenli değiliz neyapıyım..((

Kuzum yaa, o halini düşündüm de Umut'un, yazık yaa, nasıl korkmuştur bebeğimm. Normalde bu aylarda korkuyorlar aslında, bir yerlere tutunuyorlar mutlaka düşmemek için.
Mandal keyfiniz de pek iyiymiş. Geçen bir arkadaşım da söylemişti kızı küçükken mandallarla saatlerce oynuyormuş. Bizimkiler çok sevmedi ama, sepetle vermedim tabii hiç. Sepetle deneyeyim ben de, bakalım ne yapacaklar.
Bebişinin sağlığı da yerindedir umarım.

aslında tam olarak sormak istediğim şuydu:
öğlen öğününde çorba mı yoksa normal yemek mi veriyorsunuz?
yada akşam öğününde mi çorba yoksa yemek mi veriyorsunuz..

canım mandal ları dene bence..ama birsürü mandal ver..ben dediğim gibi 1 sepet ağzına kadar dolu mandal verdim.çok oynamadı öyle saatlerce ama bi 15 dk oynamıştır yinede..
bebişimin sağlığın sormuşsun canım..karnımdakini inan bilmiyorum..mide bulantılarımda geçti,daha oynamasıda yok yaa..en merak ettiğim aylardayım..
umutu sorduysan o da iyi çok şükür..
senin ufaklık afacanlarda iyidir umarım..
senin özlemin dışında keyifleri yerindedir..

İkimizin de gebelik haftaları aynı demek ki. ben de haftaya ctesi öğreneceğim. hayırlısı olsun inşallah. bana da; sanki bana 2. kız gelcekmiş gibi geliyor.

Bizim; sabah kahvaltı saat 10 gibi meyve suyu, öğlen çorba veya yemek, ikindi yoğurt, akşam yemek-çorba, akşam yatarken de süt şeklinde beslenme düzenimiz.öğünler arasında 3 saat falan zaman oluyor sanırım...

umut bazı öğünde az bazı öğünde çok yediği için,hiç belli olmuyor yani,o yüzden her öğün arasını bellli bi saate tutamıyorum ben.mesela bugün öğlende sulu yemek verdim ama az yedi,o yüzden birazdan gidipp tekrar denicem.güzel yeseydi bhemen vermeyip,ara öğün verecektim yoğurt yada meyve..bazen az yiyince böyle kafam karışıyor benimde.yaaa...

az yediğinde ben pek ısrarcı davranmıyorum. çünkü inat edince asla yemiyor. onun kendi kendine yemesine teşvik ediyorum. eline meyve, salatalık vs.. veriorum. zaten midesi ne ki diye kendimi rahatlatıyorum. bazen ben yemek yerken yanıma gelip tadına bakmak istiyor o zaman minik parçalar halinde veriyorum. dolaşıp tekrar geliyor. farkında olmadan o öyle öyle doyuruyorum:)

günışığımm , karmax sağlıkla kucağınıza alın bebişlerinizi..Allah kolaylık versin size..ilginçtir ben de bugün rüyamda hamile olduğumu gördüm..bebeğin karnımda oynadığını görüyorum..ne güzel bir duygudur o Allahım isteyen herkese nasip etsin..

playdoh yeni eviniz hayırlı olsun..her şerde bir hayır vardır misali park yatağın kırılması Nilin ayrı yatmasına vesile olmuş üzerindende bir yük kalkmış oldu bence..darısı bizim başımıza:)

Arkadaşlar özellikle İstanbul ve Ankarada rota ve adenovirus salgını varmış..aşırı ishal ve kusma ile ortaya çıkıyor..özellikle parklardaki kumlardan bu virüsler bulaşıyormuş.. aman kuzucuklara dikkat...bu virüsler mart-nisan ve kasaım-aralık dönemlerinde yaygın oluyormuş

saol dicledim... İnşallah darısı isteyen herkese....

yoo bende üstelemem..ama sonra tekrar denerim..o an zaten hiç üstelemedim,yemedi,istemedi bıraktım bende,nasıl olsa karnın acıkacak ve yiyeceksin:))
o yüzden 1 saat sonra falan tekrar denerim..genelde yer ama arada yemediğide tutyor.yada beyendemediği olursa ozamanda yedirmek mümkün değil.

aman allah korusun yaa..tamda parka çıkma dışarılarda gezme mevsimi geliyor.
bizim aşımız var ama yinede korktum şimdi..((

dicle sağol canım..amin..seninde rüyan hayır olsun..tersine çıkar derler rüyalar ama belli de olmaz yani.)))

Günışığım, bizim oğlanlar sabah 7 gibi uyandıklarında mama yediriyorum ben işe gelmeden. Sonra 10 gibi uyuyup kalktıklarında kahvaltı yapıyorlar. Annem, yumurta, ceviz, cicibebe ve mamayı karıştırıp bulamaç yediriyor ama ben haftasonları omlet, krep gibi şeyler yediriyorum, yanında da portakal suyu sıkıyorum. Artık sıkıldıklarından mı sevdiklerinden mi bilemiyorum bu menüyü pek severek yiyorlar.
2 saat sonra meyve yiyorlar, uyku, sonra çorba ( Yemek olayına pek geçemiyoruz akşam dışında ), 1-2 saat sonra yoğurt, sonra danonenin meyveli yoğurt ya da peynirleri var, babamız stok yaptı, oğlanlar çok seviyor onu, bu ara en çok onu tüketiyorlar. Akşam yemeğinden önce çorba içiyorlar, masada da bizimle biraz yemeklerden yediriyorum, ama doyuracak kadar değil, eğlencesine. Yatmadan önce de mutlaka mama içiriyorum. Günde 350-400 ml falan içiyorlar mamayı.Sütü denemedim maalesef.
Gece uyanmıyorlar artık mama için, çok sorun yoksa.
Bizim sıralamamız genelde bu şekilde ama haftasonu şaşıyor bazen, ya da uyku düzenleri değişince yemekler de karışıyor. Bu ara gene diş çıkarıyorlar, o yüzden biri bazen daha az yiyor, mamayı daha az içiyor falan. Tam düzene girmesi için biraz daha büyümeleri gerek sanırım

Benim oğluş adenovirüs geçirdi. Kuzeninden bulaştı. Baya etkilendi siz grip sanıyorsunuz ama bide ishal ve kusma da ekleniyor. Bu mevsim hastalıklara çok müsait.

Karnındakini sormuştum canım, Umutla ilgili genelde bilgi veriyorsun ya, bebişini merak etmiştim. Oynaması için biraz daha geçmesi gerekiyor herhalde. Benim oğlanların ilk hareketini 5,5 -6 aylıkken hissetmiştim. Hem 2 tane oldukları için küçüklerdi hem de benim kilom fazlaydı, tedavide kullanılan ilaçlar yüzünden çok kilolu başlamıştım maalesef hamileliğe. Zayıf anneler daha erken hissediyormuş.
Benim afacanlar da iyi çok şükür teşekkür ederim. Geçen gece 3,30 gibi uyandı bir tanesi, nasıl ağlıyor, yatağına koymak istiyorum elleriyle bana engel olmaya çalışıyor, diş ağrısı sandım. Meğerse pipisinde pişik olmuş, sanırım çişini yaparken yaktı, ona uyandı.
Ertesi gün farkettik. Diğeri de diş çıkarıyor, bu aralar biraz iştahsız.
Dediğin gibi benim özlemim dışında çok sorun yok. Sabahları evden çıkarken zor oluyor, ben çıkmak için kapıyı açınca hızla kapıya geliyorlar, ben kapıyı kapatırken suratları bozuluyor ama yapacak birşey yok, alışacağız.

bizimki sabah uyanınca kahvaltı yapıyor gün aşırı bıldırcın yumurtasından omlet yapıyorum labne peynir ayva reçeli fıstık ezmesi bunları sürüp ekmeğe yediriyorum ardından 150 ml süt sonra uyku uyanınca 1 kase çorba ardından süt sonra uyku uyanınca yemek artık ne yemeği varsa yanına öğleden kalan çorbası kefiri iki üç günde bir ilave köfte bunları yer
yatmadan önce biraz meyve yer süt içer yatar 10 gibi uyur ve ertesi gün sabah 9 a 10 a kadar bişey yemez arada çubuk kraker tutuşturuyorum yer
çikolata yer ama vermiyoruz tatlı muhallebi vs.. asla yemiyor kaçıyor sadece süt dilimi verince yer ama nazlana nazlana
uyku sorunu başladı bizdede yatağında uyumak istemiyor bazada uyuyacakmış
uyutuyorum yatırıyorum hop kalkıyor dikiliyor sallamaktan belim koptu dün gece zaten fıtık var
bugünde aynısını yaptı yastık evrdim onla uyudu
diş sıkıntısı gündüzleri daha hafif oluyor ama geceleri çok zorluyor her gece uyumadan tetagil veya fitil veya carpol vermeden uyuyamıyor kıvranıp duruyor

günışığım canım bizde de hafta içi hafta sonu şaşıyor sıralamalar ama yazayım yine de...
hafta içi sabah 7de uyanır bazen emer bazen emzirmem geç kalıyorum genelde çünkü

8.30 gibi kahvaltı yapar sonra uyur
11de 120cc devam sütü içirir bakıcı ama kaşıkla olduğu için yarısı içine yarısı dışına
(önceden sağıp süt bırakıyordum ama yaşına girince bıraktım sağmayıda)
12de yoğurt yer
1 de ben gelirim emer uyur yarım saat 45 dk sonra kalkar yemek yer
saat 3 gibi meyve tıkıştırırım:)
saat 5 gibi emer uyur
18.30 uyanır çorba içiririm
yatmadan 21.00 gece muhallebisi verip yatırırım..

haftasonu işler hep karışır ama:)devam sütünün yerini ben alırım,,yoğurt ikindiye kayar ,,öğle yemeği daha erkene alınır falan:))

kızlar çilek verdiniz mi hiç??
daha zamanı değil erken ama ben dayanamadım verdim bi kaç kez bayılarak yiyor:))
herhangi bir alerjik sorunda yaşamadık

kızlar çilek verdiniz mi hiç??
daha zamanı değil erken ama ben dayanamadım verdim bi kaç kez bayılarak yiyor:))
herhangi bir alerjik sorunda yaşamadık

ben biara vişne diye çilek reçeli vermişim küçükken o ara hep alerjik döküntüler oluyordu sonradan farkettim bidaha vermedim geçti
bu arada karides kuvvetli geliyor
dün akşam yemeğinde 4 tane jumbo karidesi az yağda pişririp yedirdim çokta seviyor ama kızarıklık oluşuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…