2012 Şubat Anneleri

Naber millet? Epeydir uğrayamamıştım, herkes iyidir umarım. Fındık içleri de keyiflidir

Son sayfalara şöyle bir baktım da zayıflama üzerine muhabbet dönmüş yav benim de biraz kasa ihtiyacım var. Normalde hiç ağrımaz ama. Spor yapma konusunda çok tembelim yalnızca yüzmeyi seviyorum. Karın kası nasıl yapılıyor bilen var mı? Mekik çekemiyorum boynum ağrıyor nedense. Bir ara Hugo yazmıştı sanıyorum önce zayıflamak sonra spor diye. Ben nasıl yapsam? Çok da boğazını tutan bir tip değilim abur cuburdan kopamıyorum.

melitta ben hala suyunu kaynatip veriyorum musluk suyu iciyoruz bursanin suyu guzel damacana suyu tercih etmiyorum

ben izmirde iken ne biberonlarını sterile koyuyrdum nede damacana suyu ile yıkıyordum.musluktan yıkıyordum sular iyi diye.burada kantinden 5 lt lik su alıyorum onu kaynatp veriyorum güvenemiyorum buranın sularına.türkiye markaları yok.sadece kantin de 5 lt lik sular var onlardan alıyorum.

burada bebeklerimi damacana suyu ile yıkıyorum biberonlarını da steril ediyorum

steril makinası olmadan önce damacana suyuna mi...on diye bir ilaç katıyordum doktor tavsiyesi ile.bi süre bekliyordu içinde öyle mama veriyordum ama ne zahmetliydi vaktim gidiyordu.

sonra sterik makinası aldık onu kullanıyorum ama memlekette kullanmıyorum.

bende erikli kullanıyorum kaynatıyorum ama damacanadan asla vermiyorum buranın sularında bi sorun var .bebeklerim hasta oluyorlar birde su sıkıntısı çekiyoruz burada.ben bebeklerimi damacana suyu ile yıkıyorum.

izmir de iken hayat su yun küçük bebekler için olanından veriyordum çok güzeldi. suluk başılığı da hediyeydi.

canım sen zayıfsın zaten kiloyla derdin yokki
kasmı yapacaksın o zaman malesefki hayvansal protein alman lazım veya oun yerine protein tozları ooluyor onlardan kullanmalısın
ağırlık edin dumbell ağırlıkla çalış kasın artar
karın kası içinde pilates yap yeterli olur

Yok yav zayıf değilim nereden çıkardın zayıf olduğumu. Karnım doğumdan sonra çok hareketsiz duruyor sertlik kazansın istiyorum ama dediğin gibi hayvansal protein de alamam vejetaryenim. İkişer kiloluk dambıl ağır geliyor ben anlamıyorum on kilo bebeği taşıyorum dört kilo dambılda mızlanıyorum :)

selam kızlar size bir ara öğün tarifi paylaşmak istedim oğluşum severek yedi.1 adet elma,armutu haşladım.Başka bir yerde de yulaf ezmesini hepsini blendardan geçirdim.Ardından tahin pekmez,ceviz,badem karıştırdım severek yedi.

sezeryanın kötü yanı bende aynı durumdan şikayetçiyim o yüzden estetik yaptırtmaya karar verdim
protein tozları alabilirsin
eğer yanlış bilmiyorsam protein sadece bitkisel protein yeterli olmuyor hayvansal proteinde gerekli diye biliyorum
yani bir süre sonra kas sorunları yaşayabilrisin kaslar proteinle besleniyor
balık yiyormusun
duşa gir önce dayanabildiğin kadar sıcak su tut karnına bikaç dakika ardındanda soğuk su
evet tam şok etkisi yapıyor ve karnında kan dolaşımı hızlanıyor varsa yağlar harekete geçiyor
aynı bölgeye susamyağı bademyağı biberiye yağı karıştırıp sürebilirsin o da hızlandırıyor kabak lifiylede masaj yapabilrisin
ama en güzeli tabiki karın için pilates
pilates yap dipçik gibi olursun

Anam hugoş sen neler biliyorsun öyle :) Tamam duş olayını yapacağım, şoka girsin karnım hehe. O dediğin proteinler kilo aldırır mı acaba? Benim boyum 1.77 kilom 61 ama kasım yok zaten önceden de öyle kaslı bir tip değildim sezaryenden sonra karnımda hiç kas yokmuş gibi hissediyorum bir de o uyuşukluk hissi var beni deli ediyor.

Eşim ve erkek kardeşim akşamları spora gidiyorlar. Kilo sorunları yok ama kas yapıyorlar işte. Atoş olmasaydı ben de takılırdım onlara, artık evde Hugo'dan sevgilerle eğitimine başlarım. Kardiyo kas yaptırır mı acaba?

Tarif için saol yaptığınız multi vitaminli tarifleri paylaşırmısınız? (işyerinde olduğum için eski sayfaları kontrol edemiyorum tek tek

kardiyo yağ yakımı içindir yağ yakmanı sağlar
karın kasları sezeryanle ne hale geliyor belli değil bendede o uyuşukluk hiis deli ediyor beni
yana yakıla estetik cerrah arıyodum
kaslarımı yeniden diksin
eskiden pilatesle karın çalışırken alt karın çalışırdım hissederdim ancak şimdi hiç hissetmiyorumki orda varmı kas yokmu belli değil
şimdi şöyle açıklayayım
basitçe kas yağ su var vücudumuzda yağlar kasa göre tartıda daha az kütleye sahiptir yani bazen çevrede görürürz kocaman karnı var veya tüm vücudu yağlı ama tartıda beklenenden daha az çıkar kilosu
işte bu kas yağ oranıyla alakalıdır
kaslı indan herzaman tartıda daha fazla kilolu gözükür
kilo vermek isteyen insanlar diyete başlar harfi harfine uyar sporunu yapar ama ay sonu tartıldığında bir gram bile verememişim der morali bozulup diyeti bırakan çok olur veya spor diyet yapar tartılır kilosu fazla çıkarr
aslında doğru olan budur sporla kas artar gelişir tartıya kilo gibi yansır
2 kilo yağ verse kişi artı iki kiloda kas yapmış olsa tartıda kilosu aynı olur değişmez
oysaki iki kiloluk bir yağ şişesine bakınca aslında ne kadar fazladır bu yağ miktarı ve vücutta ne kada fark yaratır görsel olarak
kasın artınca kilonda artacak
ama belli bölgenden şikayetçiysen sadece oraya yönelik egzersizler yapabilirsin veya benim gibi hergün belli bölgeleri çalıştırabilrisin
ben daha başlamadım şimdilik kardiyo yapıyorum ama bikaç aya yumuşama başlar kilo verdiğimden o zaman başlayacağım
evde dumbelle kol göğüs bacak çalışmak mümkün spor salonuna gitmeye gerek yok yani
sadece sırt için barfiks lazım veya pilatesle sırt çalıştırmakta mümkün barfiks yoksa
karın içinde en iyiisi herzaman pilatestir çünkü çok zordur doğru düzgün pilates yapılıyorsa çok yorar zorlar
o protein tozları profesyonel sporcular için oluyor dolayısıyla ne kadar kas yapıp şişirsede onları onlar memnunlar zaten istedikleri o
ama vejeteryan olupta doktorların verdiği protein tozları var çok iyi hatırlıyorum geçen senelerde haftada sadece 1 kez et yiyen et sevmeyen birinde kas erimesi başlamıştı grupta ette yemem deyince doktor protein tozu vermişti doktor gözetiminde almak herzaman çok daha iyi
doktora anlatsan muhakak sanada verecektir
benimde bugün siparişlerim geldi sauna eşofman ağırlıklar dumbell
ben uzun yıllardır spor yapınca koşu bandında koşmak beni hiç etkilemiyor şimdi ilk ay kilo veriyorum ünümüzdeki ay durur zorlar direnir bende ağırlık aldım ayağa takılanlardan onları kullanıcam
ben bu sefer sanırırm karnitinde alıcam diyetisyen alma desede halsizlik yorgunluk üşüme uyku hali var çocukla gün içinde olmuyor böyle

Hugocum ellerine sağlık ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim, bir pilates lastiği alayım ben. Balık da yemiyorum, o proteinleri araştırayım zaten diyeti de düşünmüyorum. Kas ile kendimi daha zinde hissedeceğimi düşünüyorum.

Bu arada miniği için salıncak alan var mı? Ata salıncakta çok keyifleniyor, bir tane alayım diyorum da marka önerecek var mı? Bizim balkon epey geniş kahvaltımızı falan balkonda yapıyoruz orada vakit geçirirken Atoş için iyi olur diyorum.

bende aksamlari buna benzer birsey yapiyorum:) sutun icine kuru incir kuru kayisi duruma gore armut elma muz yani ne varsa icine atip yumusayincaya kadar hasliyorum biraz sonrada yulaf ezmesi koyup blendrdan geciriyorum

nerdesin yavru kayboldun gittin abur cubura gömüldün zannımca:))bencede sen rejim falan yapma ihtiyacın yok.ben de abur cuburdan uzak tam 1 ay geçirdim(60,5 dan 58e düştüm ama göbek yerinde sayıyor bende de..
neyse geçelim daha eğlenceli olan konumuza
nerde sallanan bişey orda biz tabiki
at kesmedi gittik salıncak aldık level atladık:))
babası,kızçesi parkta salıncaktan inmeyince hemen duruma müdahale etti ve gidip salıncak aldı
ev iyice dandini oldu her yer oyuncak ıvır zıvır
ama kesinlikle tavsiye ederim biz alalı yaklaşık 3 hafta oldu müthiş zevk aldığı bişey
özellikle yaz günlerinde balkonda bahçede çok güzel olur bencede
üstelik kurulumu çok kolay..sanırım 3 kademe sırt pozisyonu var
bu yüzden uykuda bize çok yardımcı oluyor.çünkü sallanırken çabucak mayışıyor hatta uyuyor bile..
ama benden sana tavsiye sakın mağazadan alma.eşim bi gözükaralığına gitti aldı 150tl
internete baktım 70-120 arası değişiyor fiyatları.sanırım aynısı 120 liraydı
markası babyhope yatarlı salıcak diye geçiyor

Son düzenleme:
bende aksamlari buna benzer birsey yapiyorum:) sutun icine kuru incir kuru kayisi duruma gore armut elma muz yani ne varsa icine atip yumusayincaya kadar hasliyorum biraz sonrada yulaf ezmesi koyup blendrdan geciriyorum

benim kızımın tatlı şeylerle hiç arası yok..bal pekmez reçel yada bu tür şeyleri kesinlikle yemiyor.nerde sarımsaklı yoğurtlu tuzlu şeyler onları seviyor

günaydın
bu saat oldu memoş oğlan hala uyuyor hayret yani

salıncak konuşulmuş bende almayı istiyorum ama nereye nasıl kurulur
mesela balkona nasıl kurulurki

günaydın
bu saat oldu memoş oğlan hala uyuyor hayret yani

salıncak konuşulmuş bende almayı istiyorum ama nereye nasıl kurulur
mesela balkona nasıl kurulurki

Biz 7 ay önce filan aldık salıncak. Hemen hemen benzer modeller vardı buradaki dükkanlarda, almam bunlar çok çirkin, kenarları fırfırlı istemem filan derken değişik birşey bulamayınca almak zorunda kaldım, daha doğrusu almak için acele ettim, çünkü ben işe başlamıştım ve annemlerde durması için almayı istiyordum. Çok da işe yaradı, gündüz uykularını orada uyumaya alıştı da annem rahat etti. Benim için haftasonları zor oldu, evde uyutmak zorlaştı. Markası babyhope, tepesinde tentesi var, evde çıkardık şimdilik ama havalar ısınınca annemlerin bahçeye koymayı düşünüyorum, o zaman gerekli olur belki, sırtı ayarlı yatabiliyor, sanırım playdoh'un anlattığıyla benzer bir model. Biz de 110 liraya almıştık yanlış hatırlamıyorsam. Hugocuk kurulumunu sormuşsun, ayakları katlanıyor istediğin yere taşıyorsun, pratik birşey. Ama sabit biryere bahçeye balkona filan kurmak için isterseniz daha uygun fiyatlı, parklardaki gibi plastik salıncaklar da var. İnternetten resmini bulursam eklerim buraya.

Ekleme: Buldum resmini :)

http://www.babyhope.com.tr/urun-detaylari.asp?kategori=%C7ocuk%20Gereci&uid=81

Son düzenleme:

Off off off, tam enerji bombası olmuş. Bunu yedikten sonra yerinde duruyor mu ufaklık, merak ettim

benim bunu koyacak yerim yok artı bizimki salıncakta dururmu o da meçhul
ben eve kocaman trambolin alsam ancak olur atlasın zıplasın enerjisini boşaltsın başka türlü olmayacak çocuk duramıyor

slm kızlar..

umutun bi kaç gündür hırlıltısı ,burun tıkanıklığı,ve çok olmamakla birlikte öksürüğü oluyordu.ama genel neşesi yi yani,keyfi yerindeydi.üstelermi acaba,geçici bişeymidir diye tedirgin olmaktansa dün akşam eşim işten gelince doktora götürdük.o saatte dokktorlar çıktığı için acil bölümünden girdik.nöbetçi çocuk doktoru vardı.muayene etti,çok şükür boğazlarında kızarıklık,yada iltihabi bi durum yokmuş.zaten ateşi falan da yoktu.hırıltısı içinde bronşları ve burnu tıklaı dedi.öksürerek çıkarmayı bilmedikleri için hırıltı yapıyor dedi.ama eğer ihöal edilirse bronşite çevirebilir,ciğerlere iner dedi.çok şükür öyle bi durum değilmiş bizdeki.ama önlem alamakta fayda var.3 şurup verdi.1 hafta kullanıcaz.

şurup içirmek çok zor,akşamki ilk verdiklerimizi bir güzel kustu,heryer battı.sonrada korktu,ağlama krizine girdi.çok kötüydü.çok şükür bugün kusma olmadı ama zor verdim tek başına..

salıncak muhabbeti olmuş.nekadar güzel salıncKLAr öyle..hiç aklıma gelmeişti salıcak almak.
7-8 aylıkken eylül ekim aylarında havalar daha güzelekn parkta salıncağa bindirmiştim çok hoşuna gitmişti ozamanlar.ilk binişleriydi.ama geçenlerde gittiğimizde hiç sevmedi,inmek ,istedi,indirdim kendi sallamak istedi salıncağı,ittirdi,tuutu falan:)
ama kayakta kaymayı çok sevdi..
ama eve salıncak almak bende isterim.çok da pahalı değilmiş.

bu akşam kayınvalide geldi yemekten sonra süt dilimi varya kek gibi onu yediriyordum mehmete
sen ver ben yediririm dedi
bende verdimm mutfağa gittim topluyordum içerden koş koş diye bağırdı bir geldim çocuk mosmor olmuş
keki tıkmış çocuğun ağzına boğazına kaçmış çocuğum ölüyordu
boğazına sokmuş parmağını kusturuyordu
öylelikle kurtuldu nefes aldı çocuk
çok korkmuş aldım kucağıma yüzünü yıkadım rahatladı
birde diyorki ben nerden bileyim ağzı boş sandım verdim o da yemeseydi diyor
mehmet ağzı doluyken hayatta açmaz ağzını ağzındaki biter öyle açar ağzını
artık ne kadar verdiyse çocuk ölüyordu
birde gülüyor çocuk ölüyordu diye
eşimde geldi
eşimede anlattı beraber gülüyorlar
elim ayağım titriyor hala

Güzel arkadaşlarım hepinize merhaba.
Eşim işlerinin yoğunluğu nedeniyle bazı akşamlar ofisinde gecelediği oluyor. Ben de bu sebeple 10 gündür falan annemlerdeyim . Sizleri de çok merak ettim yeğenimin tabletinden sizlere bakayım dedim. Sağlık konusunda sıkıntı yok galiba. Maşallah Allah nazardan saklasın tüm yavruları.
Karma-x hamileliğin hayırlı olsun canım. İnşallah diğer hamile arkadaşlar gibi sen de sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.

Ömer 7. Dişini patlattı. Yaramazlık had safhada. Merdivenleri tıkır tıkır çıkıyor dizlerini koya koya. Tabureye tırmanıp fırının düğmeleriyle oynuyor. Çekmeceden kahve makinesinin alt kısmını almış prizin yanına gitmiş takmaya çalışıyor. Tam bir fırtına tutabilene aşkolsun hugocum bizim tv kumandasını bir gün ara ara bulamadım ertesi gün patates soğan koyduğum çekmeceden çıktı. Kapı sesi duymasın çıkıcam diye çılgınlar gibi ağlıyor. Abim bugün parka götürdü onu eline solucan bile vermiş, iyi ki sıkmadı diyor. Gülmüş hep sıpagetti solucan elindeyken

Kızanım da ikinci dişini düşürdü.

Ben de Allah'ıma şükür 58 kiloya inmiştim. O kadar mutluyum ki anlatamam ama spor şart. Spor yapamıyorum hiç.

Bizden böyle şekerler. Kendinize ve bebelere iyi bakın. Tekrar gelmeye çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…