2012 Şubat Anneleri

Sekerım,
Senın yaratıcı tarıflerıne bayılıyorum. Nerden gelır aklına boyle seyler. Senın evde ısın yok galıba. Ne ara ev ısı yapıyorsun da ınternete gırıyorsun bırde tutup karıdes corbası yapıyorsun.

aynen öyle ben bazen yemek yiyemiyorum oğlum hiç yerinde durmuyor her yeri dağıtıyorr arkasından kaç kere topluyorum saymıyorum bir öğün telaşı yemek derken buraya giremiyorum

slm kızlar..

bugün oğluma kahvaltıda sebzeli omlet yaptım:

kabaklı-dereotlu -peynirli omlet.

önce minik bir kabağı rendeleyip,tereyağında dereotuyla birlikte yumuşayana kadar iyice soteledim.
bir kasede çırptığım labne ve yumrtayı tavaya döktüm,hepsini birden altlı üstlü pişirdim.
tadı harikaydı.önce ilk lokmayı çıkardı,diliyle itti dışarı,sonra domates verdim,tekrar denedim ,bi domates,bir yumurta derken hemen hemen hepsini yedi minnoş.kalanınıda ben yedim.

tavsiye ederim..

kızlar bende çok sıkıntıdayım artık hiç yetişemiyorum.sizlerde bilirsiniz ,aynı şeyleri yaşıyoruz.mutfağı topluyorum,geliyorum odayı darmadağın etmiş,odaya geçiyorum o arkamdan mutfağa geçiyor dağıtmaya.ordan oraya..elmayı gördü masa üstünde illa istedi,verdim minik mink ısıra ısıra evin heryerini elma ısırığı yapmış,ısırmış atmış,ısıırmış atmış..gezdiği yerler hep elma,ellerini fanyanslara sürüyor,geliyor koltuklara çıkmaya çalışıyor o ellerle.elimde ıslak mendille dolaşıyorum..ama nereye kadar.
sabah 7 den beri şimdi uyudu.hiç mi yorulmaz insan yaa..allah sağlık versin böyle olsun diyorum ama otur azıcık yanımda oyuncaklalrınla oyna yok!her odanın eşyası başka başka yerlerde.kumandayı almış,balkondaki viledamın içine atmış.allahtan içi boştu.balkondakileri mutfağa taşır,kaşıkları kapları getirir koltuğun arkalarına fırlatır..
hep dağınıklık ..okadar bitkinimki..hamile olunca daha zor.bugün cam silecektim sözde..azıcık dinleneyimde uyanmadan kalkıp sileyim bari..((

allah yardımcın olsun hamilelikte gerçekten çok zor oluyordur hamileliğimin ilk aylarını hatırlıyorumda hep yorgundum sürekli tv karşında koltukta uyuklayıp duruyordum birde benim mide bulantılarım çok fazlaydı şimdi bu halde bide çocuk peşinde koşturmak eminimki çok zordur ama ilk aylar geçtimi daha bir rahatlarsın inşallah nilde öyle yerler koltuklar berbat halde ama şuan kafaya takmıyorum inşallah 1 hafta içinde taşınacağım o yüzden kirletmiş falan umurumda değil şuan için ama diğer evde bende aynı durumda olacağım :/

evet bu ilk yalardaki yorgunluk gerçekten çok zor.resmen bitkin durumdayım,öyle böyle değil,kollarım,bacaklarım kalkmıyor neredeyse..halsiz,bitkin..(
bende senin gibi ilk hamileliğimi tv karşısında,kolktukta neredeyse bütüngün uzanarak geçirmiştim ilk aylarımı..mide bulantısı desen hala geçmedi.umutta 11.haftad nsonra tamamen bitmişti.
sen taşınıyorsun nasıl olsa,dağıtabildiği kadar dağıtsın nil şimdilik,hiç toplamaya çalışma,ben olsam öyle yapardım:))
allahım sen yardım et..
son aylarıda karnım iyice büyüyeceği için zor olacak..nasıl kaldırıcam umutu onu düşünüyorum..
((

sabah 7 de kalkıyoruz biyandan kahvaltı hazırlarken biyandanda çorbayı ateşe koyarım oğlum gezer oynarken sağpı solu toplar kahvaltıya otururuz sonra yine işime bakarım oğlumda yanımda oynar sıkılırsa bırakır işimi ilgilenirim onunla
hızlı hızlı yaparım herşeyi
akşama yemek olacaksa ön hazırlığı yapaarım listemde tavuk varsa onu koyarım
9-10 arası mehmet uyur 1 saat kadarda sessizce yaparım iş güç sonra nete girerim uyanır çorbasını içer ben yemeğimi yerim derken akşam yemeğimizi ateşe koyarım
sonra yine vaktim kalır oynarız gezeriz 3 gibi uyur ara öğünümü yaparım şekersiz kahvemi içerim
5-6 arası uyanır akşam yemeğini yer sütünü içer oynarız eşim gelir sofrayı kurarım yemek yeriz mehmet huysuzları odasına götürürüm 1 saat sallatır kendini uyur
ardından 1 saate yakın koşarım duş alırım eşime çay kahve yaparım mutfağı silerim toplarım varsa çamaşır veya bulaşık makinasını çalıştırır yatarım
fırın yemekleri yapacaksamda akşamdan çoğunlukla ön hazırlığını yapmış oluyorum mehmet uyuyunca
mesela yarın sulu köfte yapıcam akşamdan hazırlarım köftelerini
artı hergün muhakkak oturma odasını mutfağı süpürürm viledalarım
günlük işleri unutmadıktan sonra hızlı hızlı yaparım
bazen çok oluyor karıştırıyorum unuttuğumda oluyor planlama yaparken

annem ayda 1 kez köy tavuğu alıp gelir
o gelince hemen tavuğu minik minik parçalayıp buzdolabı poşetylerine sarıp doldururum
aynı şeyi kuzu eti içinde yaparım
enginarlarda öyle
karidesleride yaptım porsiyonluk
bunlar hazır olunca kolay oluyor gerisi

bakarsın birde kızın olur kız bebekte mide bulantısı çok olur derler :) meraketme herşey oluruna varacak hiç sıkma canını allah yardım eder şimdiden diğer zorlukları düşünüp canını sıkma şimdide nasıl birşekilde yolunu buluyorsan o zamanda bir oluru olacak herşeyin boşver :)

kızlar lego filan alıyormusunuz bebeklerinize
ben mono blok siparişi verdim lego gibi çok uygundu fiyatı aldım

günaydın
kimseler girmiyor vallahi
yaz yaz aynı yerde buluyorum kendimi
mozpcum nasılsın napıyosun zayıflama nasıl gidiyor

hugocum çok yoğunum bu sıralar, ay sonu birde nefes alacak vakit bulamıyorum
2 gündür ekmek yemiyorum, daha doğrusu yiyemiyorum,
benim boyum 1,70 kilom kilom 66, diyetisyene gittiğimde 61kg olmuştum, sonra yiyince geri aldım 5kg'yi
şuan çok çabalamıyorum açıkçası, yavaş yavaş veririm diyorum ama bakalım nolcak :)
bu arada telkini dinliyorum sürekli, gerçekten canım bişey yemek istemiyo
dinlemediğim zaman sanki kulaklarımda klasik müzik çalıyomuş gibi hissediyorum
acaba başka müziklerde varmı bu kilo verme telkinini içeren?

varmış ama ücretliymiş 50 tl filandı sanırım
pekçok telkin hazırlıyorlar sitede özel olarak ve yolluyorlar
metabolizma hızlandırma filan vardı depresyondan kurtulma filan sitede çoktu bakmak lazım

nerden sipariş verdin varmı linki filan, bende yusuf'a oyuncak almak istiyorum ama çok sıkılıyo herşeyden
dün kuzenimin kızında pepenin zıtlıklar diye küçük kitabı vardı onu çok sevdi d&r'da 5,50.-TL birkaç çeşitide var, yarın onlardan alcam

varmış ama ücretliymiş 50 tl filandı sanırım
pekçok telkin hazırlıyorlar sitede özel olarak ve yolluyorlar
metabolizma hızlandırma filan vardı depresyondan kurtulma filan sitede çoktu bakmak lazım

iyiymiş aslında 50tl, şöyle ortaya karışık bişey hazırlatıp istesek fena olmaz

Ben aldım 60 parçalık bi lego.
Şimdi de koltukların altından toplamaya çalışıyorum

Üzerinde bir sürü düğmesi olan her düğmeden farklı sesler çıkan org gibi bişey aldık geçenlerde.
Ayy çok sevecek Ayaz bunu diye getirdik koyduk önüne. O ne yaptı ?
Aldı önce bi baktı evire çevire,sonra üstüne oturdu sonra da kalktı taşıdı onu odadaki halısız bölüme fırlattı attı.
Çıkan ses daha çok hoşuna gitti .
Bi yerde bi terslik var ama :44:

Dün de yiğenim hediye almış yine müzikli bişey.Aynı şekilde onu da fırlattı oraya.
Ben de kaldırdım biraz daha büyüsün öyle vericem bunları :)

iyiymiş aslında 50tl, şöyle ortaya karışık bişey hazırlatıp istesek fena olmaz

evet uygun fiyatı
ben dinleyince çok rahat diyet yapıyorum
aslında metabolizma hızlandırıcı varya o iyi
metabolizma hızlanırsa diyete bile gerek kalmaz senin çok kilon yok boyun iyi istersen onu yaptırtabilirsin
bizamhmet banada yolla yaptırtırsan çünkü hiç param kalmadı birsürü spor malzemesi aldım dşyetisyene para verdim

bizimkide öyle canım ya çok çabuk sıkılıyo, vuruyo kırıyo oyuncakları
bu sıralar çekmece karıştırmak daha eğlenceli geliyo bizimkine

daha 3 haftalık benimki erken farkettim başka bişeyden doktora gidince oğrendim doğurmak konusunda kararsızım napıcam

benim de kızım 1 yaşını doldurduğunda ben de 2. bebeğime hamile kaldım. ilk başlarda sütten kesmek vicdan azabı çekmemi sağlasa da sonrasında hiç anne sütü almamış bebekleri düşündüm. neticede ben kızımı 1 yaşına kadar emzirdim. buna da şükür diyorum. şu anda o vicdan azabını atmış durumdayım üzerimden. herşeyin hayırlısı, demek ki 2. bebeğim için doğru zaman buymuş diyorum. hem de 3-4 yaşına gelince kızım kendimi rahata alıştırmış olacaktım ve belki de vazgeçecektim. 34 yaşındayım ve doğal yollarla hamile kaldığıma şükrediyorum. o kadar çok insan var ki ne zorlu süreçlerden geçiyor evlat sahibi olmak için. belki bir kaç sene zorluk çekeceksin ama sonrasında rahat edeceksin. eli ayağı düzgün sağlıklı olsunlar da en önemlisi o bence.

kocişim izin verirse yaptırayım, alırsam tabiki gönderirim sanada canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…