- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.521
kızlar merhaba siz bebeklerinize hala suyu kaynatıp soğutup ta mı içiriyorsunuz?1 yaştan sonra kaynatılmadan verilmesi gerekiyormuş.
ben hala kaynatıp ta veriyorum ama artık vermeyi de düşünmüyorum doktorumuza da danışmadım.
sizler nasıl iiçme suyunu veriyorsunuz ?
maşallah memoya ne kadar çok uyuyor keşke benim ki de uyusa ben hep başındayım sallamazsam hemen uyanır bu kadar uyumaya gece uyuyor mu ?
Ben yaşına kadar hep Hayat su verdim onu kaynatmaya gerek yoktu.
1 Yaşından sonra da damacana suyu kaynatıp veriyorum.
doktora sormak benim de hiç aklıma gelmedi,alışkanlık oldu onun suyunun hep ayrı olması heralde :)
canım benim eşime iş yerinden lego markanın lego setini almışlar arabalı falan onları bu ara seviyor takıyor çıkartıyor
evet canım uyuyor
şunu farkettim ben mehmette
eğerki aburcubur şeyler yerse eğer uykusu değişiyor daha az uyuyor biyerde okumuştum bu çerezler filan çok enerji veriyormuş çocuklara
mesela şu kinde.. in süt dilimini yiyince daha az uyuyor o gün
veya çikolata yersede öyle
bikaç kez verdik sadece ve bidaha şimdilik vermiyorum
ona yaptığım yemekleri yiyor devam sütü içiyor aralarda sadece meyve ve 1-2 tanede susamlı çubuk kraker o kadar
yemeğini iyi yiyor tıka basa yiyor sonrada devam sütü elma başkada bişey yok
eti çok seviyor balığı kızartma yiyor çorbalara aynen devam kefir içiyor yiyor karnı topaç gibi şişiyor eritmek içinde koşuyorda koşuyor
beraber top oynuyoruz o bana atar ben ona o oyundan çok keyif alır devamlı top peşinde koşturmaktan ne yese yakıyor
çok koşuyor çok gülüyor çok ağlıyor çok bağırıyor hali kalmıyor uyuyor
Sanki 1 yaş olunca sihirli birşeyler olacak da çocuklar herşeye uyum gösterip hiç bir dış etkenden etkilenmeyecek miGingerus sen de herkesin yaptığının tersini yapmışsın canım. Ben de kaynatıyorum hala. Aynen bende de alışkanlık olmuş, daha önceden biara aklıma gelmişti ne zamandan itibaren kaynatmayacağım diye düşünmüştüm ama unutmuşum sonra, melitta sorunca hatırladım. Herşey için hep 1 yaş sınırı koyduk ama bianda değişmiyor ya bu çocuklar. Hani 18 yaşımıza gelince bizim için herşey değişecekti ama bişey olmadı ya, ona benzetiyorum bu durumu da
Evet ya, herşeyleri ayrı ya, bir an önce bizim yediklerimizi yesinler içsinler istiyorum ben. Mamayı çok yiyip az yemek yiyince doymuyorlar diye çok endişe ediyorum mesela.Ben yaşına kadar hep Hayat su verdim onu kaynatmaya gerek yoktu.
1 Yaşından sonra da damacana suyu kaynatıp veriyorum.
doktora sormak benim de hiç aklıma gelmedi,alışkanlık oldu onun suyunun hep ayrı olması heralde :)
Gingerus sen de herkesin yaptığının tersini yapmışsın canım. Ben de kaynatıyorum hala. Aynen bende de alışkanlık olmuş, daha önceden biara aklıma gelmişti ne zamandan itibaren kaynatmayacağım diye düşünmüştüm ama unutmuşum sonra, melitta sorunca hatırladım. Herşey için hep 1 yaş sınırı koyduk ama bianda değişmiyor ya bu çocuklar. Hani 18 yaşımıza gelince bizim için herşey değişecekti ama bişey olmadı ya, ona benzetiyorum bu durumu da
Küçük adam ya, şuna bak! Ben Memonun maceralarını okuyunca daha yeni 1 yaşını doldurmuş olduğuna inanamıyorum bazen, maşallah tatlı oğluna!
o markanınkiler çok güzel oluyor zekaları için çok faydalı uğraştırıyorda
bakalım bizimkide gelecek seveerse o markanınkindende alıcam
benim tek almak istemediğim oyuncak akülü araba
çok büyük oluyorlar çok yer kaplıyorlar artı birsüre sonra sıkılıp kenara atıyorlar
inşallah istemez
boynuna sapan eline top yallah sokağa
Evet ya, herşeyleri ayrı ya, bir an önce bizim yediklerimizi yesinler içsinler istiyorum ben. Mamayı çok yiyip az yemek yiyince doymuyorlar diye çok endişe ediyorum mesela.
Artık çamaşırlarını bizimkilerle yıkıyorum ben, bakalım sorun çıkmazsa onların deterjanından almam . Yemek olarak bize yaptıklarımızdan veriyorum. Çok yemiyorlar tabii ama olsun, içim rahatlıyorHatta baba bu akşam kebap getirecekmiş, bakalım yiyecekler mi??
Değişik yemek tarifleri yazılmış geçmişte. Ben de çeşit uyduramayanlardanım. Geçen gün değişiklik olsun şöyle terbiyeli filan bişeyler yapayım dedim, yumurtayı ayrı kasede çırp, başka yerde unla soğanı kavur, bu arada sebze haşla filan bana zor geldi valla. Ha bu kadar uğraştım da kızım ağzını açıp bekledi mi, hayır tabi ki, sevse uğraşayım yine ama oynata oynata zor yedi. Ona ver yoğurt çorbasını 3 öğün açsın ağzını. Ben hala her sebzeyi suya atıp haşlamaya devam ediyorum, onlara da bayılmıyor ama en azından uğraşmadan yapıyorum gıdasını alsın diye yediriyorum. Bazen de bizim yediğimiz normal çorbalardan, şehriye, tarhana, yoğurt çorbası yapıyorum. Ben kendimize de öyle uğraşılan yemekler yapmayı sevmiyorum, herşeyi koyayım birkere de pişsin istiyorum. Bu konuda hugocuk çok azimli ve yaratıcı, birsürü çeşit uydurup yapıyor valla tebrikler sana. Ben sabırsız bir anneyim ne yazıkki...
Keşke dediğin gibi yapabilsen de sokağa rahatça bırakabilsen. Tv yada bilgisayar başında oturacağına enerjisini sokakta atar, kesin çok mutlu bir çocuk olur. Sizin oralar müsaitse bu yaz bırak sokağa, ne güzel olur, çok özeniyorum sokakta oynamasına kızımın da. Ben çok oynayamadım, hep apartmanda, cadde üstlerinde oturduk, arada sırada anneanneme gidince orada çıkabiliyorduk da mutlu oluyorduk. Hele bir de ne olaylar duyuyoruz artık, iyice korkar olduk dışarıdaki insanlardan. Birkaç sene önce bir bayram günü 3-4 tane küçük çocuk annemlerin kapısını çaldı, ben açtım kapıyı, el öpmeye gelmişler ama arkalarında anneleriKadıncağızın biri utana sıkıla kusura bakmayın bizde geziyoruz çocuklarla, hem geleneklerini unutmasınlar istiyoruz biyandan da korkuyoruz yalnız bırakmaya dedi. Biz de küçükken anneannemlerin sokağında el öpüp gezerdik, ama o zamanlar sokaktaki herkes birbirini tanırdı korkmadan bizi gönderirlerdi. Ben nasıl göndericem kızımı bilmiyorum, apartmanımdakileri tanımıyorum daha
yoğurt çorbasını seviyorsa buğdaylı dene
aşurelik buğdayla tavuğu haşla içine yoğurt limonsuyu kuru nane ekle yedir çok güzel oluyor ben her hafta yapıyorum buğday çok sağlıklı pirinç gibi değil
mehmetin iki tane sütlüğü var tencereyle filan uğraşmıyorum yani sütlükte çabucak yapıyorum
sütlüğe buzluktan öncedec hazırladığım tavuk kuzu ne varsa alıp atıyorum içine sebzeleri doğra su koy koy ateşe ev toplarken pişiyo kendi kendine arada bakıyorum o kadar
bizimki sadece enginar çorbasında sorun çıkartıyor
onu yaparken ayrı yerde soğan un kavurup süt ekleyip çorbaya koyuyorum öyle yiyor soğan enginarın hafif acı buruk tadını alıyor yumuşacık yapıyor
onun dışında çoğu kez soğanıda kaynayan çorbaya ekliyorum unudauğraşmıyorum
tam fırlama derlerya aynen öyle
top delisi tüm gün top oynuyor bu akşam elinde top atıp tutuyodu
elindeyken bende alttan vurdum top fırladı gitti öyle güldüki anlatamam 1 saate yakın oynadık bu oyunu
o eline top alıyor yan yan bana baka baka yakınımdan geçiyor bende bianda topuna alttan vuruyorum top fırlayınca çıldırıyor
bianra morardı gülerken o derece güldü yerlere yatıyor gülerken
yorgunluktan kaydı gitti akşam
onu uyutunca yarım saat koştum üzerinede köfte hazırladım bugün pişirebilmek için
bugünde kayınpeder gelecek ona bırakırım evde oynarlar bende dışarda az işlerim var onları yaparım
eşim ikinci çocuğu istiyor ben istemiyorum ikisine bir bakamam ilgileneme diye
mehmet çok zor çocuk çok yoruyor ikinci çocuğa yazık olur aç kalır bakımsız kalır
Canım ya, umarım kötü birşeyi yoktur da sadece kapris yapıyordur annesine.slm kızlar...
umut bugün hiç uyumadı.sabah 7 de kalkıtı herzamanki gibi,öğlen 12.15 de uyudu yatağına yatırdım,tam 1 de kalktı.
sabah tan beri bişey de yemedi.sabah kahvaltıya krep yapmıştım yine,hergün yumurta veriyorum sıkılmasın,değişiklik olsun diye 2.oldu yaptım krebi ama bu defa 2 lokma anca yedi((((
ne yoğurt,ne çorba hiç bişey yemedi bugün.
200 lük süt,180 lik portakal suyu,180 lik sma içti..ama ben anlıyorum süt istediğğiini,gelip paaçama yapışıyor,mızmızlanıyor,bu buuu deyip duruyor süt isteyince.eğer yemek istese mama mama diyor.
bugün ona köfte yaptım,yanınada sebzeli patates püresi..henüz vermedim,inşallah bunlardan yer..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?