• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

ben memoşa karidesten çorba yaptım çok severek yedi sizlerin bebeişleride sever diye oldukça faydalı karidesten çorba tarifimi paylaşayım istedim
ayıklanmış karides veya dondurulmuş tercih sizin
limon
un
krema

karidesleri suyla haşlayın içine limonsuyu tuz ekleyin
ayrı biryerde 1 diş sarımsağı unla kavurun soğuyunca çorbaya ekleyin soğuyunca blendrdan geçirip kremada ekleyin bir taşım daha kaynatıp yedirin çok seveceklerdir

nisane geçengün verdiğin çorba tarifini kaydetmiştim,bugün yaptım.bakalım beyenecekmi umut.
o yemezse biz yeriz.çok güzel oldu.çok teşekkürler..
1.5 yaş ta erken değilmi?eskiden annemler bizleri çok çabuk alıştıtırlarmışsanırım bez yıkamaktan kurtulmak için.banada annem deyip duruyor alıştır artık onu diye.ama kaslarının gelişip çişlerini,kakalarını tutabilmeleri için daha erken bence.

rica ederim canım,umarım umut beğenmiştir:))hangisini yaptın erişteli olanı mı??benim kızımın favorileri arasına girdi..tuvalet eğitimi için bence de erken ama öyle bariz bişeyler yapılmadıktan sonra yavaş yavaş dillendirmenin onlara bunu duyurmanın da bi sakıncası yok bence
Taşınıyoruz!!! Bugüne kadar kızımın odasını ayırmamıştım, yeni evde tabiki bir odası olacak artık, kocaman oldu. Ama ortam değişikliği yapınca bambaşka bir odada ve yalniz yatmak istemeyecektir muhtemelen. Uyanınca beşiğinde ayağa kalkıp bizi uyandırmaya alıştı, biz de onun sesiyle uyanmaya. Ne yapmalıyım sizce kızlar? Yeni evde de bizim odaya koysam beşiğini kolay kolay ayrılamayiz bi daha. Eve alışana kadar ben mi onun odasında yatsam acaba?
ben bırak odasını ayırmayı yanımdan ayıramıyorum hanımefendiyi ve hiç te şikayetçi değilim:))onunla uyumak hoşuma gidiyor ama tabi bu saltanat yaza kadar sürecek çok sık üstünü açıyor hatta nerdeyse hiç örtmüyor yanımdayken kolay müdahale edebiliyorum..yaza biraz daha bilinçlenir bu yüzdenbiraz zor olur belki ama olur sonuçta diyorum
günaydın kızlar
dün markete alışverişe gittik, Yusuf Kayra'nın ilkkez ev dışında yürümesine izin verdim, nasıl mutlu oldu anlatamam,
markette renkli renkli reyonlarda koşmak o kadar hoşuna gittiki çok mutlu oldu,
dönüştede sitenin içinde biraz yürüttüm
artık havalar ısınıyor,dışarı çıkma istekleri başlar
yaaa o hallerine bayılıyorum kesinlikle:))
yuvadan ilk defa uçan kuşlar gibi sağa sola koşuşturup durmaları , ne yapacaklarını şaşırmaları çok komik ve gerçekten çok duygusal;))bende azıcık havayı güzel gördüğümde hoooppp hemen parka atıyorum kızımı.park hemen evimizin arkasında o yüzden çok şanslıyız biz

ben memoşa karidesten çorba yaptım çok severek yedi sizlerin bebeişleride sever diye oldukça faydalı karidesten çorba tarifimi paylaşayım istedim
ayıklanmış karides veya dondurulmuş tercih sizin
limon
un
krema

karidesleri suyla haşlayın içine limonsuyu tuz ekleyin
ayrı biryerde 1 diş sarımsağı unla kavurun soğuyunca çorbaya ekleyin soğuyunca blendrdan geçirip kremada ekleyin bir taşım daha kaynatıp yedirin çok seveceklerdir

ben karides bulamamki:((

kızlar hazır mevzu gelmişken biraz tarif paylaşsak
ben artık iyice tıkandım
dön dolaş sar başa
ne yedireceğimi şaşırdım kızıma..
karnıbahar yemeği
ıspanak yemeği
kabak yemeği
yoğurt çorbası ve türevleri(erişteli,şehriyeli sarımsaklı,sade)
pırasa yemeği
mercimek çorbası
benim menüm sadece bunlardan ibaret malesef:((
hepsini kıymalı yaptığım için ayrıca köfte falan yapmıyorum
karışık çorba pürelerini bıraktım damak tadı oluşsun diye
bu kısır listeye bişeyler ekleyen olursa çok sevinirim
sizler ne yediriyorsunuz??

:emir_bebek:
ben artık iyice tıkandım
dön dolaş sar başa
karnıbahar yemeği
ıspanak yemeği
kabak yemeği
pırasa yemeği
mercimek çorbası

buğday öorbası yapıyorum yoğurtlu tavuklu
enginar çorbası
pancar çorbası
kereviz çorbası
karışık sebze çorbaları
tel şehriye çorbası
köfte
balık
yağsız pişmiş mücver
bulgur pilavı
kefirli cacık
yeşillik çorbası
daha çok aklına ne gelirse

:emir_bebek:

buğday öorbası yapıyorum yoğurtlu tavuklu
enginar çorbası
pancar çorbası
kereviz çorbası
karışık sebze çorbaları
tel şehriye çorbası
köfte
balık
yağsız pişmiş mücver
bulgur pilavı
kefirli cacık
yeşillik çorbası
daha çok aklına ne gelirse

canım zaten hızına yetişmeme imkan yok.maşallah sende yok yok..ben gayet klasik türk aile modeli:))
pancar dediğin kara lahana mı??şu karadenizde bol bol yetişen
kerevizle enginar buralarda yok onlarıda geç..yaza ankarada yaparım artık..bulgur pilavını bende veriyorum ama öyle doyuracak şeklinde değil.o günkü yemeğinin yanına 1-2 kaşık tadımlık.buğday çorbası değilde tavuk çorbası yapıyorum bende
sen bana mücverin tarifini verirmisin hugocum?benim için en olası olan o şimdilik

arkadaşlar hepinize mrb.ben 2013 şubat annesiyim bebeğim 34 günlük oldu ama bazı sorunlarımız var.aklıma sizin topic gelldi neticede tecrübesiniz bebişleriniz kocaman olmuştur ne güzel bende o günleri görebilecekmiyim acaba:(.. bebeğim nerdeyse sürekli uyuyor gün içinde 1 veya 2 saat uyanık bunun dışında sürekli uyuyor gecede aynı şekilde .emzirmek için 3 saatte bir ben kaldırıyorum uyandırıyorum çok kısa emip tekrar uyuyor.artık taakatim kalmadı uyanacakmı emecekmi ne kadar emecek derken psikolıjim iyice bozuldu.çoğu kişi acıkırsa uyanır diyor ama gece deniyorum 6 saat uyanmadığı oluyor yine ben dürtüyorum.bu kadar uyuması normalmi.doktorumuz çok illgisiz normal uyusun falan falan diyo..bu durumu yaşayan oldumu bana 40 çıksın düzelir herşey diyorlar ama hiç inandırıcı değil artık çok sıkıldım ve çok üzülüyorum olan sütümde azalacak böyle emmedikçe ve uyudukça.bizim gibiyken benzer durumu yaşayan varsa yada fikri olan yardımcı olursa çok sevinirim lütfen...

arkadaşlar hepinize mrb.ben 2013 şubat annesiyim bebeğim 34 günlük oldu ama bazı sorunlarımız var.aklıma sizin topic gelldi neticede tecrübesiniz bebişleriniz kocaman olmuştur ne güzel bende o günleri görebilecekmiyim acaba:(.. bebeğim nerdeyse sürekli uyuyor gün içinde 1 veya 2 saat uyanık bunun dışında sürekli uyuyor gecede aynı şekilde .emzirmek için 3 saatte bir ben kaldırıyorum uyandırıyorum çok kısa emip tekrar uyuyor.artık taakatim kalmadı uyanacakmı emecekmi ne kadar emecek derken psikolıjim iyice bozuldu.çoğu kişi acıkırsa uyanır diyor ama gece deniyorum 6 saat uyanmadığı oluyor yine ben dürtüyorum.bu kadar uyuması normalmi.doktorumuz çok illgisiz normal uyusun falan falan diyo..bu durumu yaşayan oldumu bana 40 çıksın düzelir herşey diyorlar ama hiç inandırıcı değil artık çok sıkıldım ve çok üzülüyorum olan sütümde azalacak böyle emmedikçe ve uyudukça.bizim gibiyken benzer durumu yaşayan varsa yada fikri olan yardımcı olursa çok sevinirim lütfen...

canım merak etme bence normaldir yeni doğanlar genelde oyle benimkide uyurdu bütün gün şimdide uyusada dinlensem diyorum:)

Hayırlı olsun kuzun, güle güle büyüt. İnan ki bizler de nasıl bu kadar büyüdüklerini anlayamadık, zaman su gibi geçiyor bebişlerle uğraşırken. Allah sağlık versin de. Benim kızımda doğduğunun ertesi gecesi 6 saat uyudu, uyandıramadık bir türlü. Sabah doktor, bebek yoğun bakımına götürelim, tahlil yapalım neden filan derken uyandı ve emdi kızım, sonra da götürmediler. Biz de özellikle geceleri zar zor uyandırırdık, ama şöyle iyi bir yanı oldu bu durumun doğduğundan beri geceleri uyku sorunumuz olmadı, çok sık kalkmadı, uzun süredir de geceleri hiç kalkmaz. Ben de kırkına kadar filan 2 saatte bir uyandırıp emzirdim, 10 günden sonra acıkınca ağlar demişti zaten hemşireler, sonra da uyandırma sıklığını 3 saate çıkardım, 3 ay sonra filan da ağlamasını bekledim. Ama benim kızım gündüzleri seninki gibi sürekli uyumazdı. Benimkinin bu uzun uyumaları yüzünden sanırım, sarılığı 3 ayda ancak geçti. Bir de demir eksikliği uyku yaparmış. Benimki uzun uyuyunca bu iki ihtimali söylemişti doktor, muhtemelen seninkine de bu testler yapılmıştır. Yapılmadıysa önce bunlara baktır. Ayrıca başka bir doktora daha danışmanı tavsiye ederim. Umarım bebişinin önemli birşeyi yoktur da biran önce normal düzene dönersiniz.

arkadaşlar hamileyim napıcam şimdi ben bebeğim daha emiyo onu bıraktıramam:50:

Hayırlı olsun, yeni bir bebek daha geliyor topiğe. Diğer hamile arkadaşlar ve doktorunda söyler zaten, belli bir süresi varmış emzirmek için, o zamana kadar emzirirsin. Yaşını da geçti, bence artık bu konuda üzme kendini, alacağını aldı, karnındakini de düşün.

Hayırlı olsun, yeni bir bebek daha geliyor topiğe. Diğer hamile arkadaşlar ve doktorunda söyler zaten, belli bir süresi varmış emzirmek için, o zamana kadar emzirirsin. Yaşını da geçti, bence artık bu konuda üzme kendini, alacağını aldı, karnındakini de düşün.

oğlum çok hareketli yardım edecek kimsem yok emmeyede çok düşkün karnımdaki henüz 3 haftalık aldırmayı düşünmeye başladım az önce dini boyutunu araştırıyorum saatlerdir diyoki 40 güne kadar eğer annenin emzirdiği bir bebeği varsa caizmiş sizce doğrumudur ya kendimi çok kötü hissediyorum

bana hep ameliyat dediler 15 doktor a gittim ama yaşım genç olduğu için ve kollarımda kuvet kaybı olmadığı için yanaşmadılar ama eninde sonunda ameliyat.benimde kollarım ağrıyor sinirlerin basılandığı yerler.

üç kere fizik tedavi gördüm çok iyi geldi fakat dikkat etmek gerekiyor hep dikkat ettim egzersizlerimi yaptım yüzmeyi çok severim.fakat doğumdan sonra bu imkanlar olmadı bebekler doğdu onlarla ilgilendim ve ilerledi yaşam kalitem düştü.

zamanla alışılıyor evet ama ağrılarla yaşamak insanı çileden çıkarıyor.ben çok üzülüyorum fıtıklı birini duyduuğm da yada gördüğümde.

ben öncelikle bi lazer tedavisi göreyim faydasını görürsem herkese tavsiye edeceğim.yüzde yüz garantili diyordu ya bakalım.ben mrlarda fıtıkların yok olduğunu görmeden içim rahat etmez.

evet ağrılarım hafifledi boynum kafamı şimdilik taşıyor lazer in faydası gibi ama o garantiyi verdiğine göre mrlarda fıtıklaın yok olduğunu görmek te benim hakkım.beş yıllık ağrılarım dinsin artık.

o zaman annen olmak üzere fıtıklı olan herkese tavsiye edeceğim.türkiye de üç beş yerde yapılıyormuş bu tedavi.yaygın değil fazla.

ayy inşallah şifa olur lazer canım yaa..çok zor olduğunu biliyorum..sonuucunu burdada bildir.lazer artık birçok alanda kullanılan bi yöntem,inşallah fıtıktada etkili olur..

rica ederim canım,umarım umut beğenmiştir:))hangisini yaptın erişteli olanı mı??benim kızımın favorileri arasına girdi..tuvalet eğitimi için bence de erken ama öyle bariz bişeyler yapılmadıktan sonra yavaş yavaş dillendirmenin onlara bunu duyurmanın da bi sakıncası yok bence

evet erişteli çorba canım.beyendi tabi teyzesi beyenmezmi.bayıldı..:))
eşimde yedi bende.ben o çorbadan yeni evliyken çok sık alırdım hazır paket çorbalar varya,o çeşidini severek içerdik.artık hazır çorba pek yapmadığım için bu çok iyi oldu..
kıvamınında tam tutturmuşum..

ben artık iyice tıkandım
dön dolaş sar başa
karnıbahar yemeği
ıspanak yemeği
kabak yemeği
pırasa yemeği
mercimek çorbası

off aynı dert bendede var.inan bir gün önceden sıkıntısı başlıyor yarına ne yapsam diye.
bende genelde sebze çorbaları yapıuorum,ve sebze yemekleri
kıymalı,et sulu etli vs..
balık vermeye çalışıuorum.bizim yemeklerden ona uygun olanlarını veriyorum,yada ona ayrı yapıuorum.
seninkilerle aynı nerdeyse verdiğim şeyler..
bende yarın kabak mücveri yapıcam..inşalah güzel olur..

arkadaşlar hamileyim napıcam şimdi ben bebeğim daha emiyo onu bıraktıramam:50:

hayırlı olsun canım.nekadarlık hamilesin,bebeğin kaç aylık.
hamileler olarak bi kaç kişi daha varız bu 2012 şubat anneleri olarak.biride benim.sanırım sen yeni hamile kaldın.bende kesmem gerektiğini biliyorum sütten ama doktorum 3-4 aya kadar mezirebilirsin dedi.hala tam olarak kesemedim,ama gün içerisindeki emzirmelerimi iyice aazalltım,inek sütü vernmeye başladım.ki benim oğlum memeye acayip düşkün,zor oluyor tabi.:((
vicdanım rahat değil,ama elden bişey gelmiyor..

ayy inşallah şifa olur lazer canım yaa..çok zor olduğunu biliyorum..sonuucunu burdada bildir.lazer artık birçok alanda kullanılan bi yöntem,inşallah fıtıktada etkili olur..

evet erişteli çorba canım.beyendi tabi teyzesi beyenmezmi.bayıldı..:))
eşimde yedi bende.ben o çorbadan yeni evliyken çok sık alırdım hazır paket çorbalar varya,o çeşidini severek içerdik.artık hazır çorba pek yapmadığım için bu çok iyi oldu..
kıvamınında tam tutturmuşum..

off aynı dert bendede var.inan bir gün önceden sıkıntısı başlıyor yarına ne yapsam diye.
bende genelde sebze çorbaları yapıuorum,ve sebze yemekleri
kıymalı,et sulu etli vs..
balık vermeye çalışıuorum.bizim yemeklerden ona uygun olanlarını veriyorum,yada ona ayrı yapıuorum.
seninkilerle aynı nerdeyse verdiğim şeyler..
bende yarın kabak mücveri yapıcam..inşalah güzel olur..

hayırlı olsun canım.nekadarlık hamilesin,bebeğin kaç aylık.
hamileler olarak bi kaç kişi daha varız bu 2012 şubat anneleri olarak.biride benim.sanırım sen yeni hamile kaldın.bende kesmem gerektiğini biliyorum sütten ama doktorum 3-4 aya kadar mezirebilirsin dedi.hala tam olarak kesemedim,ama gün içerisindeki emzirmelerimi iyice aazalltım,inek sütü vernmeye başladım.ki benim oğlum memeye acayip düşkün,zor oluyor tabi.:((
vicdanım rahat değil,ama elden bişey gelmiyor..

daha 3 haftalık benimki erken farkettim başka bişeyden doktora gidince oğrendim doğurmak konusunda kararsızım napıcam

oğlum çok hareketli yardım edecek kimsem yok emmeyede çok düşkün karnımdaki henüz 3 haftalık aldırmayı düşünmeye başladım az önce dini boyutunu araştırıyorum saatlerdir diyoki 40 güne kadar eğer annenin emzirdiği bir bebeği varsa caizmiş sizce doğrumudur ya kendimi çok kötü hissediyorum

benim oğlanda 1 sn yerinde duran cinisten değil,çok zor oluyor hamileliğim o yüzden ama allah bişekilde kolaylığını veriyor canım..eğer sadece emzirmeden kesmemek için aldırmayı düşünüyorsan ,aldırma derim.dünyaya geleceği varsa bişekilde gelip büyüyorlar.bende çok üzüldüm,çok ağladım,ne yapıcam ,nasıl yetişicem ,nasıl bakıcam dedim ama kabullendim artık.hatta cazip bile gelmeye başladı.:))arkadaş olucaklar birbirlerine,beraber büyüyecekler..evet çok zorlukları olacak ilk başalarda,belki uzun bi dönem ama sonrası güzel olacak.

internetten sürekli emzirme konusunu araştırdım..20 haftaya kadar emzirilebilir diyen de var.hiç kesmeden sonuna kadar emzirende,hemen kesende..ben şuan 13 haftadayım azalttım ama hala emziriyorum,geceleri kesmek biraz daha zor oluyor..
ama gün içerisinde bi şekilde oyalıuorum artık.meme meme dedikçe inek sütü veriyorum,yada yamaek veriyorum,yada oyun oynuyoruz bişekilde unutturmaya çalışıyorum.bu kadar kolay olmuyor ama bişekilde olacak..

daha 3 haftalık benimki erken farkettim başka bişeyden doktora gidince oğrendim doğurmak konusunda kararsızım napıcam[/QUOTE .!.:
daha çok yeniymş hamileliğin..sakın hemen kesme..büyüklere kalsa hemen kestirmwyw çalışıyorlar,annemler falan hemen kes dedi ,yok çocuğu zehirlermiş, de bilmem ne..birsürü şey ama doktoruma güvendim ben kesmedim hemen.
sağlık ocağındaki hemşirede kes demişti,düşüğü tetiklermiş emzirmek ama çok şükür öyle bi sınıtım olmadı.
bende en çok emzirmeden keseceğim için oğlumu vicadan yapmıştım.en az 1.5 yaşına kadar emzirim diyordum hep ama çok şükürki bu ayına kadar anne sütünü aldı,hiç alamayan bebeklerde var..o yüzden artık okadar üzülmüyorum.hem memeye çok düşkün olduklarından yemeye karşıda çok istekli olmuyorlar,emmeyi azaltığımdan beri daha güzel yemek yemeye başladı.

benim oğlanda 1 sn yerinde duran cinisten değil,çok zor oluyor hamileliğim o yüzden ama allah bişekilde kolaylığını veriyor canım..eğer sadece emzirmeden kesmemek için aldırmayı düşünüyorsan ,aldırma derim.dünyaya geleceği varsa bişekilde gelip büyüyorlar.bende çok üzüldüm,çok ağladım,ne yapıcam ,nasıl yetişicem ,nasıl bakıcam dedim ama kabullendim artık.hatta cazip bile gelmeye başladı.:))arkadaş olucaklar birbirlerine,beraber büyüyecekler..evet çok zorlukları olacak ilk başalarda,belki uzun bi dönem ama sonrası güzel olacak.

internetten sürekli emzirme konusunu araştırdım..20 haftaya kadar emzirilebilir diyen de var.hiç kesmeden sonuna kadar emzirende,hemen kesende..ben şuan 13 haftadayım azalttım ama hala emziriyorum,geceleri kesmek biraz daha zor oluyor..
ama gün içerisinde bi şekilde oyalıuorum artık.meme meme dedikçe inek sütü veriyorum,yada yamaek veriyorum,yada oyun oynuyoruz bişekilde unutturmaya çalışıyorum.bu kadar kolay olmuyor ama bişekilde olacak..
çok teşekkr ederim canım cvp verdiğin için ben daha bugun öğrendim aklıma ilk gelen aldırmak oldu yarın doktora gidicem emzirebilirmiyim diye sorucam

canım merak etme bence normaldir yeni doğanlar genelde oyle benimkide uyurdu bütün gün şimdide uyusada dinlensem diyorum:)

teşekkür ederim cevabın için peki emzirmek için napardın??kalkarmıydı kendi ağlayarak benimki daha hiç acıktığı için uyanmadı:(

Hayırlı olsun kuzun, güle güle büyüt. İnan ki bizler de nasıl bu kadar büyüdüklerini anlayamadık, zaman su gibi geçiyor bebişlerle uğraşırken. Allah sağlık versin de. Benim kızımda doğduğunun ertesi gecesi 6 saat uyudu, uyandıramadık bir türlü. Sabah doktor, bebek yoğun bakımına götürelim, tahlil yapalım neden filan derken uyandı ve emdi kızım, sonra da götürmediler. Biz de özellikle geceleri zar zor uyandırırdık, ama şöyle iyi bir yanı oldu bu durumun doğduğundan beri geceleri uyku sorunumuz olmadı, çok sık kalkmadı, uzun süredir de geceleri hiç kalkmaz. Ben de kırkına kadar filan 2 saatte bir uyandırıp emzirdim, 10 günden sonra acıkınca ağlar demişti zaten hemşireler, sonra da uyandırma sıklığını 3 saate çıkardım, 3 ay sonra filan da ağlamasını bekledim. Ama benim kızım gündüzleri seninki gibi sürekli uyumazdı. Benimkinin bu uzun uyumaları yüzünden sanırım, sarılığı 3 ayda ancak geçti. Bir de demir eksikliği uyku yaparmış. Benimki uzun uyuyunca bu iki ihtimali söylemişti doktor, muhtemelen seninkine de bu testler yapılmıştır. Yapılmadıysa önce bunlara baktır. Ayrıca başka bir doktora daha danışmanı tavsiye ederim. Umarım bebişinin önemli birşeyi yoktur da biran önce normal düzene dönersiniz.

cevabın için çok teşekkür ederim çok içten olmuş:)benimkinin sarılığı yok denecek kadar azdı ona bakıldı ama demirle alakalı bir test uygulanmadı..peki kaçıncı aydan sonra acıktığında kendi uyandı?.bu süreç gerçekten epey yıpratıcıymış:(bir an önce düzene girerim inş. çok üzülüyorum..

canım zaten hızına yetişmeme imkan yok.maşallah sende yok yok..ben gayet klasik türk aile modeli:))
pancar dediğin kara lahana mı??şu karadenizde bol bol yetişen
kerevizle enginar buralarda yok onlarıda geç..yaza ankarada yaparım artık..bulgur pilavını bende veriyorum ama öyle doyuracak şeklinde değil.o günkü yemeğinin yanına 1-2 kaşık tadımlık.buğday çorbası değilde tavuk çorbası yapıyorum bende
sen bana mücverin tarifini verirmisin hugocum?benim için en olası olan o şimdilik

canım pirinçler işlenmiş çok sağlıklı değil benim dediğim bildiğin aşurelik buğday varya ondan çorba yapıyorum tavuklu bazen yoğurt kurunane ekliyorum bazen yumurtaylada terbiyeliyorum
yayla çorbasını pirinç yerine buğdayla yapmak çok daha sağlıklı faydalı
pancar dediğim yumru yumru kırmızı olur kesince içinden kan akar gibi kıpkırmızıdır
sen yine normal çorbalar ver ama mevsimlik sebzelerden karışık çorbalarda yap ömür boyu yesin normal insanlarda yemeli sağlık için
damak tadı nasılsa oluşur olmayan varmı önemli olan tam gelişim çağında faydalı şeyler verebilmek ilerde ztaen istediklerini yiyecekler
mücveri şöyle yapıyorum
2-3 kabak rendeliyorum suyunu dökmüyorum ben kabağın suyuda içinde kalıyor
içine süt 2 yumurta un beyaz peynir rendesi ekleyip porselen tavada pişiriyorum
ben kendime ve mehmete yağsız pişiriyorum porselen tavada yapışmıyor gayet lezzetli oluyor
mehmet çok sevdi bu akşam 2 tane mücver yedi buğday çorbasıda yedi
köfteler yaptım buzluğa attım akşamları bişey olmazsa ona pişiriyorum çok seviyor
yine sebzeleri haşlayıp blendrdan geçiriyorum ardından maydonoz doğruyorum yeşilsoğan filan unda ekliyorum yumrutada ve köfte yapıp buzluğa atıp arada çıkartıp pişirirp sebze köftesi olarakta veriyorum
nohuttan börülceden baklagillerdende çorba yapıyorum
akşamlarıda bize yapılan yemeklerden veriyorum arada yemediğide oluyor yediğide
pırasa yemiyordu dün akşam epey yedi

günaydın
kimseler girmiyor vallahi
yaz yaz aynı yerde buluyorum kendimi
mozpcum nasılsın napıyosun zayıflama nasıl gidiyor

gule gule buyut bebegini oncelikle:) meraketme buyuyecek sende sasiracaksin nasil buyudugune aslinda en kolay zamanlari bebeklerin ilk aylar anneler daha alisamadiklari ve telasli olduklari icin cok zormus gibi geliyor cocuk buyudukce anne tecrube kazanip alistikcada cocuk bakimi kolaylasiyormus gibi geliyor benim kizim hemen hemen hic uyumazdi ilk zamnlar ama bildigim kadariyla bu kadar kucuk bir bebegin 2 3 saatte bir emmesilazim 6 saat araliksiz uyuyor demissin bana uzun geldi bu sure sariliktan olur diye biliyorum ben bu durumun ama oda yok demissin sen uyusada 2 3 saatte bir emzir bazi bebekler cok uyur ama bu zamanlarda gece gunduz belli araliklarla beslenmesi lazim

kizlar herkes iyidir insallah ben tasinmak icin hazirlik yapip duruyorum cok sinirlerim bozuluyor surekli bir aksilik cikiyor yaka silktim bu tasinma muhabbetinden ev havada pazar yeri gibi

Back
X