Kizlar asilardan bahsedilmis, biz 15 gun once cerenin su vajinal yapismasi icin doktorumuza gittigimizde bize menentra asisini yaptirip yaptirmadigimizi sordu. Bu asiyi bize bundan bes ay oncede siddetle onermisti ama ben internetten arastitmalarim sonucunda o virusun mu nryse artik turkiyede etken olmadigini ve cocuklarin uzerinden oyun oynandigini okudum (kadir tugcu vs.) Ayrica o aylarda kayinvalideme gitmistik esimin akrabasi bi cocuk dru var ona goturmustuk cereni iyiki yaptirmamissiniz deyince biz o asidan tamamen vazgectik. Neyse iste uzatmiyim gecen gittigimizde gene bu asiyi israrla ysptirmamizi onerdi medya cok bahsetmedigi icin bu hastaliktan olen cocuklardan kimsenin haberi yok dedi hic sakasi olmayan 45 dk icinde olume sebebiyet veren bi hastalik dedi yillar once yakin bi aile dostunun 7yasindaki oglu bu virus sebebiyle yarim saat icinde olmus hatta aile o kdr saskindiki benden cesetten omirilik sivisi almami rica ettiler teshisi garantilemek icin dedi, ayrica gectigimiz gunlerde bi bssketbolcunun cocugu olmus gene bu hastsliktan onu da mi duymadin dedi yani bu hastalik turkiyede yok diye bisry yok dedi devlet onay verdi bu asiya ve belkide bundan bi kac yil sonra diger asilar gibi bunu da listesine alicak dedi... yani dedi de dedi.... eger maddi acidan sikintiniz yoksa bu asinin cocugunuza bi zarari yok... olmaz olmaz ama tutki cocugunuz bu virusu kapti bi yerden kafanizi hangi duvara vurursunuz karar sizin dedi. Yani anlicagniz gene kafam karisti. Esime soylemedim bile o gene yspilmasi taraftari olmicak cunku... ben o zaman sizede sormustum sizdende yaptiran olmamisti. Suanda yaptiran varmi tekrar soruyorum. Bana bi korku geldi de!
menentra dieyince ben anlamadım tabi. menenjit aşısıymış meğer.
biz 2 yaş kontrolünde yaptırdık bu aşıyı. Hem heatt a hem de menenjit aşısı oldu.
şimdi de doktor çocuk felci için çağırdı ağızdanek dozda verecekmiş.
sağlık ocağı ile konuştum kesinlikle yaptırın suriyeden yayılıyor hastalık dedi.