• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Umarım herkesler iyidir..

Duru yine hasta :(( antibyotikler biteli 10 gün olmadı cumartesi kulağım ağırıyor deyip durdu dün acile götürdük kulağında kir var dedi temizlenmesi lazımmış. Bugün babası KBB götürdü oda aynı şeyi söylemiş ama damlayla temizlenir başka bir işleme gerek yok demiş. Ve yine bademcikleri iltihaplanmış bronşit bitti yeni hastalığımız bademcik bende çok çektim ve sonunda aldılar bunlar hep genetik diyor dr ne kadar doğru bilemem ve yine antibyotik offff kullanmasam duru çok daha kötü oluyor kuzum şaştım kaldım..

Duru yine hasta :(( antibyotikler biteli 10 gün olmadı cumartesi kulağım ağırıyor deyip durdu dün acile götürdük kulağında kir var dedi temizlenmesi lazımmış. Bugün babası KBB götürdü oda aynı şeyi söylemiş ama damlayla temizlenir başka bir işleme gerek yok demiş. Ve yine bademcikleri iltihaplanmış bronşit bitti yeni hastalığımız bademcik bende çok çektim ve sonunda aldılar bunlar hep genetik diyor dr ne kadar doğru bilemem ve yine antibyotik offff kullanmasam duru çok daha kötü oluyor kuzum şaştım kaldım..

Canim sizede cok gecmis olsun..hasta duyunca çocukları valla canim sıkılıyor. .herkeste bir dert..rabbim dermansiz dert vermesin. .benim sorunumda başka. .Ela bizi cok yoruyor.hic oyuncakla oynamiyor.yaptigi tek sey kirip dokmek..dun dolapta muallebi vardi heryere dokmus aglicaktim sinirimden. Firlatip atiyor herseyi.bunu ben cok tv izlemesi ne ve bakiciya bagliyorum.orda dagitir bozar diye çocuğu kisitliyor lar.eve gelincede herseye saldiriyor..bugunlerde yine kreş olayini taktim versemmi vermesemmi bilemedim.daha kucuk diyorum.tuvalet egitimi yok..napcami şaşırdım. Gunduz oynansa enerjisini atsa belki bu kadar agresif olmaz..yine kafasini vuruyor buldugu yere..sastim kaldim inanin..sinirimden dun iki tane yapistirdim poposuna..artik sozden anlamiyor..

Eki Görüntüle 1091074 Eki Görüntüle 1091075

dün yaptım,yeşil renkte eva yı ağaçşeklinde kestim,mukavvaya yapıştırdım,kahverengi evayı da ağacın gövdesi olarak kestim,sonra mukavvayı da falçatayla ağaç şeklinini etrafından kesip çıkardım,(prima kutularının mukavvası oldukça sağlam,atmayıp saklıyorum,böyleşeylerde işe yarıyor)kestim,renkli keçeleri yuvarlak kestim ,ağaca yapıştırdım,renkli ponpon vardı zaten,onları da eşleştirerek keçeye yapıştımak amaç,hala 4 ana renkte olduğumuzdan başka renk eklemedim,zamanla eklerim

Herkese selam.takip ediyorum fakat uzun zamandir yazamadim.bizde bugun 2 yas asimizi zorda olsa aglaya zirlaya olduk.olcumlerimiz boy 98 cm kilomuz 15 kg.masallah diyeyim.emirhan da cok hareketli bi cocuk sinirli agresif birazda 2 yas sendromindayiz galiba.yeme ve uyku duzenimiz gayet iyi.tuvalet egitimi icinde havanin isinmasini bekliyorum..basarabilirsem yeni resim paylasmaya caliscam.butun bebislerin 2.yasi kutlu olsun.mutlu saglikli yillar diliyorum hepsine.

umarım ekleyebilmişimdir .

Eklentiler

• $2014-04-17-843.webp
    $2014-04-17-843.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 59
  • $2014-02-15-467.webp
    $2014-02-15-467.webp
    10 KB · Görüntüleme: 68
  • $2014-04-16-831.webp
    $2014-04-16-831.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 67
Canim sizede cok gecmis olsun..hasta duyunca çocukları valla canim sıkılıyor. .herkeste bir dert..rabbim dermansiz dert vermesin. .benim sorunumda başka. .Ela bizi cok yoruyor.hic oyuncakla oynamiyor.yaptigi tek sey kirip dokmek..dun dolapta muallebi vardi heryere dokmus aglicaktim sinirimden. Firlatip atiyor herseyi.bunu ben cok tv izlemesi ne ve bakiciya bagliyorum.orda dagitir bozar diye çocuğu kisitliyor lar.eve gelincede herseye saldiriyor..bugunlerde yine kreş olayini taktim versemmi vermesemmi bilemedim.daha kucuk diyorum.tuvalet egitimi yok..napcami şaşırdım. Gunduz oynansa enerjisini atsa belki bu kadar agresif olmaz..yine kafasini vuruyor buldugu yere..sastim kaldim inanin..sinirimden dun iki tane yapistirdim poposuna..artik sozden anlamiyor..

Teşekkür ederim canım. Allah yardımcımız olsun canım duru da kuduruk biliyorssun enerjisini gayet iyi boşaltıyor ama yine agresif, sürekli dışarıyı istiyor, geçen gün elinde balık kraker vardı neye sinirlendi hiç bilmiyorum hopp paketi yere boşaltıp üstünde tepindi eline vurdum neden yapıyorsun dedim ağlıyor, benimle konuşma sana küstüm dedim beni çok üzüyorsun , dönüp konuşmaya çalıştı konuşma benimle dedim yaaa görmen lazımdı o kadar masum bir şekilde nedenn anne neden konuşmayım seninle dedi gözleri dolu dolu gelde üzülme bizimde sabrımız taşıyor bazen nasıl başedeceğiz bilemiyorum...

çok geçmiş olsun kızlar

Teşekkür ederim canım..

Eki Görüntüle 1091074 Eki Görüntüle 1091075

dün yaptım,yeşil renkte eva yı ağaçşeklinde kestim,mukavvaya yapıştırdım,kahverengi evayı da ağacın gövdesi olarak kestim,sonra mukavvayı da falçatayla ağaç şeklinini etrafından kesip çıkardım,(prima kutularının mukavvası oldukça sağlam,atmayıp saklıyorum,böyleşeylerde işe yarıyor)kestim,renkli keçeleri yuvarlak kestim ,ağaca yapıştırdım,renkli ponpon vardı zaten,onları da eşleştirerek keçeye yapıştımak amaç,hala 4 ana renkte olduğumuzdan başka renk eklemedim,zamanla eklerim

Hayranım sana... Çok güzel olmuş vede oğlun çok şanslı diye düşünüyorum..

Herkese selam.takip ediyorum fakat uzun zamandir yazamadim.bizde bugun 2 yas asimizi zorda olsa aglaya zirlaya olduk.olcumlerimiz boy 98 cm kilomuz 15 kg.masallah diyeyim.emirhan da cok hareketli bi cocuk sinirli agresif birazda 2 yas sendromindayiz galiba.yeme ve uyku duzenimiz gayet iyi.tuvalet egitimi icinde havanin isinmasini bekliyorum..basarabilirsem yeni resim paylasmaya caliscam.butun bebislerin 2.yasi kutlu olsun.mutlu saglikli yillar diliyorum hepsine.

Yeni yaşınız hayırlı olsun mutlu, sağlıklı bir ömür diliyorum..

umarım ekleyebilmişimdir .

Yakışıklııı.. :)

Eki Görüntüle 1092622 Eki Görüntüle 1092623

kızlar 10-15 dk da hazırlanabilecek bir aktivite,bir kağıda farklı ölçülerde daireler çizip içini boyuyorsun,ben bir fincanın altını,1 tl 25 kr ve 5 kr ları şablon olarak kullandım,bir de 2 renk yaptım karmaşık olmasın diye,sonra da arkası yapışkanlı hazır evalar satılıyor kırtasiyede,aynı şablonları aynı renkte olan evalara da çizip kesiyorsun,aynı boy ve aynı renkleri eşleştirmek amaç,arkası yapışkanlı olduğu için onları söküp yapıştırmak hoşlarına gidiyor,oğlum çıkartma yapıştırmayı sevdiğinden bunu da sever diye düşündüm,bir de yarım dk içinde bir kerede doğru eşleştirerek yaptı,demek ki farkında olmadan öğrenmiş,normalde renkleri bazen karıştırıyor söylerken ama eşleştiriken doğru yapıyor,şimdi farklı renkleri kullanarak ve 3 renge çıkararak şablon hazırlayacağım,çok basit ama eğlenceli,deneyin derim,bir de bir tane küçük defter aldım,kırtasiyeden ara sıra farklı çıkartmalar alıyorum,meyve,sebze,hayvan,araç temalı,onları 5-6 tşarlı kesip veriyorum eline,defterine yapıştıırıyor,çok seviyor defterini,her sayfasına farklı bir tema yapıştıryoruz,bunu da tavsiye ederim,normalde montessori sayfasını takip ediyorum ama sadece kendi yapabildiklerimi buraya ekliyorum ,ki belki deneyen olursa diye,çünkü çalıştığım için anca pratik ve basit olanları yapabiliyorum,fikir olsun diye de buraya ekliyorum,çalışmayan annelerin çok daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum

Migi, elfleda, melisela, demos
Gecmis olsun dilekleriniz icin sagolun kızlar
Oğlum hala tam olarak iyilesemedi, günde iki kez uyurken hava veriyorum bugün son kez vericem ama tam bir iyilesme olmadı henüz
Cok hareketli oldugu in sürekli terliyor, iyilesmesi de uzuyor sanırım
Demos Benim oglumda gündüz öksürük yok pek ama gece uyutunca hava veriyorum, verirken öksürmeye basliyor sizde öyle bir durum var mi? Uyudugu icin mi öksürüyor yoksa hava verdigim icin mi bilmiyorum :( Bu ilaclar hala rahatsiz ediyor beni... Ahmet Rasim Kücükusta var, ona ulasmaya calısacagım, ikna eder beni belki, gercekten oglumun hastaligi nedir diye...

Selam kızlar. .herkes iyidir inş. .bizde daha tam iyilesemedik.hasta diye asiyida yaptirmadim.yarinki duruma gore bakip yaptircaz artık. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
kızlar biz 1 gün erkenden dogum günümüzü kutladık çok güzel geçti
benim pamuk kızım pastasına bayıldı hediyelerin hangisini açıcagını şaşırdı çok şekerdi tavşan yiyilmez dedi ama ilk üzerindeki süslerden yemeye kendi başladı:52:Eki Görüntüle 1078196 :nazar:
Eki Görüntüle 1078200 Eki Görüntüle 1078199 :nazar:
Eki Görüntüle 1078198 Eki Görüntüle 1078202 :nazar:
cnm maşallah pek güzelsiniz nice mutlu sağlıklı yıllara inşallah :)
Ayy annesi nasil kiyiyorsun, aglatma Elifi... Zaten anladigim kadariyla Elif cok hassas, yüksek sesten vs. korktugunu yazmistin daha önce... O konuya ben de köklü bir cözüm bulamadim malesef, ancak video filan acarsam rahat duruyor, o da benim icime sinmiyor hic...
cnm ağlatmak bende istemiyorum ama bazı şeylere hayır denmesi gerekdiğini bilmeli bende o yüzden napıcamı bilemiyorumya. bu ara yine kapı açılmasından tıkırtıdan kokrmaya başladı nasıl atlatıcaz hiç bilemiyorum
Ben konusturuyorum.bAna laf yetistirirken degistiriyorum altini.şu tuvalet egitimini halletseydik...
ah cnm seninki gibi olsak bizde bizimkinde öle elle avuçla tutulacak kelime çıkmıyor pek konuşmuyorz yani anlamlı kelime yok taklit var sadece maşallah size 1 2 sayıyorsunuz bizimki de sağolsun pepeden öğrendi iki ekmek aldımdan 1 2 diyorya ordan öğrendi senin çalışmalara bakıyorumda elifin yapabileceğini düşünmüyorum aslında ama bi denemek lazım sanırım bizim gelişim biraz geriden geliyor
kızlar merhaba bizde bugun saglık ocagında asımızı olduk ceren yıktı ortalıgı. huysuzlugundan oglen yemegüni bile yediremedim uyuttum direk. o onemli degilde dun cerenin altını degistirirken vajınasının gene yapısmıs oldugunu gordum. zaten ceren bu konuda cok hassas bırakn orayı ben poposuna bile krem suremıyorum sanki bi yerini koparıyosun gibi bagırıyo, tepiniyo.. cunku bi kac kere doktoru o yapısıklıgı gidermek icin canını acıttı ordan fobi kaldı herhalde. bu durum da beni cok rahatsız ediyo :( bir aydır filan bakmıyodum bende huzursuz etmiyim diye ama dun zorla baktım nerdeyse tamamen kapanmıs deligi. dr tamamen kapanrsa cerrahi mudahale gerekebilr demisti simdi biraz arastırdım da hakikaten de narkoz falan alan cocuklar var bunun icin. cok cnm sıkıldı persembe gunune randevu aldım dr.dan simdi gene aglıcak bi de cok hassas bi bolge degisik fobiler gelistirsin istemiyorum ama yapıcak da bisey yok :(((
ah cnm ya ne zor bi durum hakikaten inş kremle fln geçerde bi daha tekrarlamaz
kızlar adem güneş in web sitesinde radyo program arşivinden arama yaparak tuvalet eğitimi ile ilgili çok güzel bilgiler edindim,aslında 2-3 günlük ve basit bir süreç olan tuvalet eğitimi annelerin panik olması ve aceleci davranmasından dolayı ya da çocuğu sürekli tuvaletin var mı,çişin var mı diye sıkıştırdıklarından ya da bazen altına ya da ortalığa yaptı diye kızmalarından dolayı bezdirici bir hal alabiliyor diye yöntemini anlatmış,zamanınız varsa arama kısmına tuvalet eğitimi yazıp o konuyla ilgili tüm soru cvp ları dinleyebiliyorsunuz,3 şeyi gözlemlemek gerekiyormuş,1- çocuk fiziksel olarak hazır mı?yani tuvaletini yapacağı zaman diyelim ayağa kalkıyor mu ya da annein gözünün içine bakıyor mu gibi fiziksel işaret gerekiyormuş,her ne kadar18 .aydan itibaren kazandırılabilirse de alışkanlık 2.5 yaşını bulabilir hatta 2 yaş daha uygun acele etmeyin dedi, ve çocuk istemiyorsa zorlamayın,erteleyin dedi,2-3 gün çocuğu bir baykuş gibi gözlemleyin ama asla zorla tuvalete götürmeyin diyor 2. ve 3.yü tam hatırlayamadım şimdi,yani bilgi verecek kadar ayrıntı hatırlayamadım duygusalolarak hazırlıktı da açıklamayı tam yazamayacağım ,:30: önce tuvalet olmuyorsa lazımlık kullanmak gerekiyormuş ,çok yararlı şeyler öğrendim ve onu dinleyip de 1 hafta içinde tuvaleteğitimi kazandıran annelerin maillerini okudu ,bi dinleyin isterseniz,ben direk adem güneş in dediği gibi başlayacağım ,bir de önce sütten kesme,sonra tuvalet eğitimi sonra da anne yatağından ayırma sıralamasında olmalıymış,tuvalet eğitimini dinleyebildim dün sadece sütten kesmeyi dinleyeyim önce emzirmeyi bırakıcaz bakalım,sonra tuvalete geçicem,bir de ist anadolu yakasında Palet Montessori diye bi okulu sordu bir anne,kızını göndermek istiyormuş,orayı da önerdi,ist da olanlar için bilgi olsun
cnm bilgilerin içinde ayrıca tşk ederim :)
Selam kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir.... Biz yine hastalandik malesef , bu sefer komşunun çocugundan kaptı oglum, ne kadar dikkat etsm de ayni ortamda olunca oldu işte.. Hic bu kadar kötü olmamisti üstelik, sabah kalktiginda keyfi iyiydi, biraz öksürüyordu ve burnu akiyordu, ögle uykusundan kalktiktan sonra iyice halsizlesmisti ama ben ilac vermek istemedim cünkü önceki hastaligi ilacsiz gecirmistik, bu da gecer diye bekledim ama üstüste gelince agir oldu galiba yada bu grip degil bronsitti o yüzden, aksam oldu oglum cok huzursuzdu, bütün gün hicbirsey yemedi, aksam sadece bir iki yudum su icti iki de salatalik yedi, ondan sonra uyudu bir iki saat... Gece oniki gibi tekrar uyandi, emmek istemedi, ayagimda salladim, battaniyede salladim, kucagimda gezdirdim hicbir sekilde rahat edemiyordu, ama uyumak istiyordu yavrum sonra birlikte yattik nasil olduysa daldi, ben de dalmisim saat bir bucuktu kalktim, biraz sonra Beşir yine uyudu cocugum feryat seklinde agliyordu hani kolik sancisinda olur ya bacaklarini da cekiyordu, acaba karni mi agriyor dedim ama hic susmadan agladi öyleki sesinin çıktıgı kadar.. Annem babamla birlikte sonunda hastaneye gittik, cocuk dr.u bakti zaten hemen dedi ki, nefes alamiyor cok sıkısmıs hava vericez ama zaptetmek ne mümkün asla tutmuyor maskeyi, bir de serm verdi sakinlestirici, serumu takmak da bir hayli zor oldu, yıktı hastaneyi, nbetci hemsire yapamadi genc kizcagiz, giiti baska birini cagirdi, bu arada ben de mahvoldum tabi o agliyo ben dayanamiyorum Allahim nasil zor bisey, Allahim tüm hastalara sifa versin... Serum takildiktan sonra oglum sakinlesip uyudu yavas yavas, ondan sonra da hemen hava verdik, serum bitene kadar dört doz hava aldi yavrum, saat beste eve geldik sabaha kadar uyudu benim melegim ama erkenden de kalkti yine, cok sükür ki daha iyiydi. Ama kızlar var ya o serum etki edip de oglum sakinlestikten sonra ben biraktim kendimi agladim agladim bosalana kadar... Cok zordu onu öyle caresiz görmek, serum takilirken igneyi görmesin diye ugrasmak, bir yandan da onu zaptetmek, simdi yine gözlerim doluyor... Receteye astim yazmis nöbetci dr. yedi tane de ilac vermis, ikisi hava olarak veriliyor, şuruplar, igne vs. Ertesi gün esim gelmisti kendi dr.una götürdük o da kontrol etti, hava vermeye devam edin dedi diger ilaclara gerek görmedi... Ben dr.lara güvenmiyordum ama kendi dr.umuza ta güveniyorum artik. Kabullenmek istem
yordum ama astima müsait bir bünyesi var oglumun, alerjik yapida oldugu icin. Dr.umuz hava makinesi aldirmisti bize ve demekki böyle sıkısmasin diye vermisti daha önce o ilaclari. Ben ilk verdiginde kullanmistim ama o aksam hemen kullanmak istemedim cünkü daha önce hic bu kadar sıkısmamisti yavrum. Bi daha öyle görmem onu insallah. Ömrümden ömür gitti resmen... Evet cok sükür caresi olmayan bir hastalik degi oglumu öyle görmek mahvetti beni... Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin..
çok geçmiş olsun cnm ya ah şu hastalıklar çok iyi bilirim yata yata öğrendik hepsini ne zor durumlar Rabbim hiçbirimize yaşatmasın inş

demosum sizede çok geçmiş olsun cnm ya, senin iş iki kat zor
Selam kızlar. .herkes iyidir inş. .bizde daha tam iyilesemedik.hasta diye asiyida yaptirmadim.yarinki duruma gore bakip yaptircaz artık. .

eladamı hasta cnm sizede çok geçmiş olsun valla hastalıkları duydukça korkar oldum tam bahar ve hastalık mevsimi

merhaba kızlar
Çınar hariç hepinizin doğum günü geçmiş olsa gerek..
Hepimizin bebişlerine öncelikle sağlıklı,huzurlu , hayırlı yıllar diliyorum.. Nice mutlu senelere

bu ara netim yok pc de giremiyorum malesef telf danda sadece face girebiliyorum
bizden haberler elif gözlük kullanmaya başlıyor gözlerin numaraları düşeceği yerde büyümüş bakalım nasıl takıcaz
bizimde doğum günümüz 11 inde en küçüğünüzüz biz :)
hepinizi öpüyorumm :)

Kizlar selam..eyidas canim cok saol ela gecen haftadan beri hasta :( oksuruk ateş burun akintisi..havalar garip bi yaz gunu gibi birden yagmur firtina bizim bura.ondan oldu sanirim..dogum gununu bi pastayla ucumuz kutladik..gozum yemedi hazirligi :) tek pastayla olmaz diye bu senede kaldi :( elifimde gozluge alisir merak etme.ilk bir ay zorluyor.sonra kendi takacak inan..simdiden dogum gununuzde kutlu olsun..merak etme konusmasi gelişir. .bizde bugun asisini yaptirdik.90 cm ve 15 kilo geldi.hastaligida gecerse cok sukur iyiz..

Canım ben çınarı engellememe rağmen çok tv de izlemez ama fırlatma huyu bu sıralar arttı ve kafa vurma da devam ediyor onu son zamanlarda bu konuda çok azarladım o yüzden daha arttı ve benden uzaklaştı başkaları ile mutlu aöa benimle değil bana sürekli vuruyor sakin şekilde vutmsk yok diyorum ams boşuns şimdi annemin evindeyim brnden o kadar sıkılmış ki het gelenin arkasından ağlıyor çok üzüldüm artık onu mutlu edemiyorum uykusuzluktsn enerji kalmadı gece uysnınca 4 saat sonra uyuyor ancak sizin uykular düzeldi mi

Canım ben çınarı engellememe rağmen çok tv de izlemez ama fırlatma huyu bu sıralar arttı ve kafa vurma da devam ediyor onu son zamanlarda bu konuda çok azarladım o yüzden daha arttı ve benden uzaklaştı başkaları ile mutlu aöa benimle değil bana sürekli vuruyor sakin şekilde vutmsk yok diyorum ams boşuns şimdi annemin evindeyim brnden o kadar sıkılmış ki het gelenin arkasından ağlıyor çok üzüldüm artık onu mutlu edemiyorum uykusuzluktsn enerji kalmadı gece uysnınca 4 saat sonra uyuyor ancak sizin uykular düzeldi mi

Selam canim uzme kendini demekki senin oglanda boyle..ileride sana çok düşkün olur merak etme..bizde uyku sorunu hala var ama uyaninca sallayip geri uyuyor.eger uykusu kactiysa 5te bile oturma odasina gittigimiz oluyor.bende ayakta sallamayi biraktiramadim malesef..bi ara unuttu simdi hastalaninca yeniden basladik:( bizde bana vurma olayi yok ama kendine zarar veriyor iste..

ben devletin aşıları hariç başka hiç aşı yaptırmadım,o yüzden ayrı bir aşıysa bilemiyorum .doğum gününüz kutlu olsun,bizim boy sanıırm 90 ya da 91 cm di kilo da kıyafetlerle 14-15 arasıydı sağlık ocağında tartıldığında,tam hatırlamıyorum ama

canım devletın asısıymıs bu.bız de ıstemedık ama zorunlu denıldı .yapıldı

inan ki bizim yapamaz dediği şeyleri bile aslında yapabildiklerini farkedince şaşırıyorum ben de bazen, bir de bebekliğinden beri ( ben çalıştığımdan annem bakıyor) annem hemen hiç tv açmadı,sürekli onunla oturup konuştu ,oynadı,ben de açmadım pek tv,bu kadar çok kelime söylemesini ben çok yoğun iletişime bağlıyorum,yoksa üstün bir yanı olduğunu düşünmüyorum,çünkü etrafımda 2 örnek var,ikisi de oğlumdan 2 ay büyük,biri bebekken klip çok izliyordu hatta ben açmayın falan demiştim ananesi de çok seviyor izlemeyi demişti,şu anda anne,baba,anane vs gibi 5-6 sözcük dışında neredeyse yok diyor mesela ,diğer arkadaşımın oğluna da anane bakıyor,anane dede sürekli konuşup oynattılar,şu anda kurduğu cümleleri görmen gerek,renkleri de lego oynatırlarken öğrenmiş,mavi legoyu koyalım vs gibi kelimelerle farkında olmadan öğrenmiş sadece beyazı karıştırıyorara renkleri bile öğrenmiş,annesi bir gün kendiliğinden söyledi renkleri dedi ve ,artık soru sormaya başladı ,annesi çorba yaparken içine ne koydun diye soruyor düşün ve neden diye soruyor,demem o ki,bu tesadüf değil,yani çocuğun biri diğerinden üstün değil,oğlumun defterinin üzerinde küçük bir Atatürk heykelinin resmi ve bayrak vardı (Çanakkale şehitliğinin fotoğrafı),annem onu bile öğretmiş,onları gösterip atürk,bayrak diyor,yani bakan kişinin çocukla sürekli konuşması da çok önemli,eğer onunla sürekli iletişim kurarsan etki ediyor bence.,en basitinden market kataloglarına bakıp bir sürü yiyecek adını öğrendi oğlum,daha 14-15 aylıkken market kataloğundan yiyecek resimlerine bakıp tek tek adını söylüyorduk,konuşmaya başlayınca birden hepsini söylemeye başladı,şu anda hemen her kelimeyi tekrar edebiliyor hatta 2-3 kelimeyle derdini anlatmaya başladı bu hafta,yani ben buna bağlıyorum.bir de 2-3 aydır montessori tekniklerini uygulamaya çalışıyorum,onun da olumlu katkısı olduğunu düşünüyorum,keşke hamileyken okusaydım diyorum,o yüzden burada sürekli yazıyorum aslında,eminim başlaması zor geliyordur hepinize,ben de ilk başta çok kararsız kaldım ama iyi ki başlamışım diyorum,ev işlerini 2. plana aldım ve gerçekten farketti,bir de hiç bağırmıyorum,kızmıyorum,azarlamıyorum,o yüzden de aktivite yapmak ya da oynamaktan keyif aldığını düşünüyorum,çünkü biliyor ki ona kızmayacağım,bana daha çok güvendiğini hissetmeye başladım ve beni daha çok dinlemeye başladığını,ve artık yapma ya da bırak dediğim zaman o yapacağı şeyi yapmaktan vazgeçmeye başladığını farkettim,bunu da her şeyi kısıtlamadığımdan eğer yapma diyorsam bir nedeni vardır diye vazgeçtiğini düşünüyorum,adem güneş sağolsun.burda kastedilen tavizkar olmak değil,daha önce de demiştim kendisini yere atma olayı çok sinirlenirse bizde de var ve bu normal bir yere kadar,ben öyle bi durumda onu yere bırakıp işime devam ediyorum mesela,kalkıyor mecburen,bir ara kafasını vuruyordu yere mesela ,vurunca bile yerimden kalkmadım (daha önce anlatmıştım,rehberlik uzmanı arkadaşın tavisyesini) 1 haftada vazgeçti çünkü işe yaramadığını anladı,demem o ki deneyin derim,hatta şu an adem güneşi dinleyerek yazıyorum size :))

Son düzenleme:
canım devletın asısıymıs bu.bız de ıstemedık ama zorunlu denıldı .yapıldı

ayrıca mı çağırdılar?2 yaş aşısında tek bacağından bir aşı yapıldı,onun içindre mi varmış?bizi arayan falan olmadı 1 ay geçti aşının üzerinde

Eki Görüntüle 1094557 Eki Görüntüle 1094558 Eki Görüntüle 1094559

oğluma ayakkabılarla oynamayı çok sevdiğinden ayakkabı yaptım evadan :)) hem ip geçirme aktivitesi olarak hem de biraz daha büyüyünce de ayakkabı bağlama aktivitesi olarak kullanılabilir,netten ayakkabı resmi buldum,şablon olarak kestim,evanın üzerine de resimdekine benzer çizdim,eşim şarjlı matkapla deldi,ip geçirdim

Son düzenleme:

Ben de yaptirmadim aşıyı, henüz iyilesemedik de siz nasıl yaptırdınız canım, bi sakıncası yok muymuş?
Oglum kendine gelsin istiyorum biraz daha, hem psikolojik olarak da cok zorlanmasin istiyorum...

Back
X