bence dikkate alman gerekenler gebeliğin riskli miydi yoksa 9 ay boyunca rutin muayenelerde her şey yolunda mıydı?Eğer her şey yolundaysa sorun yok şimdilik demektir,ikincisi bebek kaç kilo,eğer 4 e yaklaşmışsa normal doğum zorlayabilir,4 ve üstünü zaten hiç bir doktor normal doğurtmuyo,üçüncüsü bebeğin başı aşağıda mı,doğum pozisyonundaysa yine akışına bırak derim ben,idrar kaçırma vs problemler yaşayanlar tabi ki var ama sezaryen olup da dikiş yerleri ömrü boyunca sızlayanlar da var,enfeksiyon kapıp tedavi görmek zorunda olanlar aylarca iyileşmeyenler de var,yani her iki doğum şeklinin de riskleri var,kolay bişi değil 3 kg üzerinde bir canlı çıkıyo içinden,doktorun sanki sezaryen çok basit bi şey de normal doğum çok kötü bi şeymiş gibi anlatmış,o tavrini beğenmedim ben sadece,sana deseydi ki iki doğum şekli de şöyle şöyle yiner anlardım,ama eğer normal doğum yapabilceksen doktorunun zaten şu anda normal doğum için bir risk görünmüyo falan demesi gerekirdi,sen ille sezewryan olcam ben diye ısrar edince de iki doğum şeklini de anlatması gerekirdi diye düşünüyorum,bana doktorum daha sezaryen istiyo musun bile demedi,sadece bebek ters olursa ve 4 kg olursa sezaryen olmak zorunda kalabilirsin dedi,ki bu da zaten bilinen bişi.Ayrıca yüzyıllardır kadınlar doğuma göre programlanmışlar,vücut kendini ona göre hazırlıyo,keyfi sezeryan aslında doğal sürece müdahale etmek gibi bence.Ben doktoruma güveniyorum ve sezaryen derse son anda,eminim ki risk gördüğünden dicektir,ve ben o zaman bu kararı doktoruma bırakırım,ama güvenmeseydim napardım bilmiyorum,son dk doktor değiştirmek de zor bi şi