• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
slm kızlar doktora gittim ve geldim oğluşum çok iyi maşallah 510 gr olmuş sat tarihimden 2 hafta daha büyük gözüküyor herşeyine baktı iyi sağlıklı görünüyor dedi haftaya detaylıya giricem 1 ay sonrada şekerine bakarız dedi bu arada 1 kilo almışım oleyyy çok sevindim yaa:52::46::46:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallah

slm kızlar doktora gittim ve geldim oğluşum çok iyi maşallah 510 gr olmuş sat tarihimden 2 hafta daha büyük gözüküyor herşeyine baktı iyi sağlıklı görünüyor dedi haftaya detaylıya giricem 1 ay sonrada şekerine bakarız dedi bu arada 1 kilo almışım oleyyy çok sevindim yaa:52::46::46:

ne kadar zamanda 1 kilo aman tanrımmmm

kumsal canm sen bu kilo işini takmışsın baya. sorun yapma arkadaşım ya.. inşallah doğumdan sonra veririz hemen. kaç kilo aldınn bu arada? meraklandm baya:))

ne kadar zamanda 1 kilo aman tanrımmmm

canm ben zaten kilolu bir bayanım belki o yüzden çok almamış olabilirim hamile olduktan sonra ilk doktora gittiğimde 98 kiloydum ama tabi ilk zamanlar iştahsızlık bulantı falan 1,5-2 kilo da verdim sonra tekrar 98 oldum şimdide doktorun tartısında 98,9 çıktım ama bebişin gelişimi iyi hatta 2 hafta bile önde gidiyom heralde bebiş depodan yedi şimdiye kadar zaten kiloluyum almamam lazım inşallah bu 4 ay içindede fazla almaam ama iştahım şu sıralar iyi ne bulursam yiyom:56:

kumsal canm sen bu kilo işini takmışsın baya. sorun yapma arkadaşım ya.. inşallah doğumdan sonra veririz hemen. kaç kilo aldınn bu arada? meraklandm baya:))

4.5 5 kadar aldım ya çok fenahaldeyim moralmen çökmüş durumdayım yediklerime dikkat etmeye başladım hatta hamur işi tatlı çikolata fln nerdeyse yok yani
sütlü tatlılardan 1 küçük kase duruma göre hatta örnek menü ya benim zaten kilo problemim var ben burda o yüzden en fazla bu konuya takmış durumdayım ben uzun yıllar hep68-70 civarıydım evlenmeden önce bi sağlık sorunuyla zayıfladım ve o zamandır da aşağı yukarı koruyodum o yüzden de alınca bir daha veremem diye düşünüyorum metabolizma biraz yavaş benim bu aralar biraz hamur işi yedik arkadaşlarla hemen aldım
ÖRNEK BIR MENÜ
SABAH:
? 1 bardak süt,
? 1 yumurta,
? 1 dilim peynir,
? 1 dilim ekmek,
? 1 domates, 1 salatalik, maydanoz, yesil biber, dereotu v.b

ARA ÖGÜN:
? 1 meyve,
? 1 bardak ayran,
? 1 ince dilim ekmek

ÖGLE:
? 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemegi
? 1 porsiyon pilav veya makarna
? 1 bardak ayran
? 1 porsiyon salata,
? 1 orta dilim ekmek,
? 1 adet meyve

ARA ÖGÜN:
? 1 dilim ekmek,
? 1 dilim peynir,
? domates ve salatalik,
? 1meyve

AKSAM:
? 1 porsiyon et, balik, tavuk (sebzeli)
? 1 porsiyon zeytinyagli sebze yemegi
? 1 bardak ayran,
? 1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
? 1 su bardagi süt veya 1 porsiyon sütlü tatli
? 1 porsiyon meyve
? Kahvaltida veya ara ögünlerde 5 zeytin, 1 tatli kasigi bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkim üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarim muz veya greyfurt olabilir.

4.5 5 kadar aldım ya çok fenahaldeyim moralmen çökmüş durumdayım yediklerime dikkat etmeye başladım hatta hamur işi tatlı çikolata fln nerdeyse yok yani
sütlü tatlılardan 1 küçük kase duruma göre hatta örnek menü ya benim zaten kilo problemim var ben burda o yüzden en fazla bu konuya takmış durumdayım ben uzun yıllar hep68-70 civarıydım evlenmeden önce bi sağlık sorunuyla zayıfladım ve o zamandır da aşağı yukarı koruyodum o yüzden de alınca bir daha veremem diye düşünüyorum metabolizma biraz yavaş benim bu aralar biraz hamur işi yedik arkadaşlarla hemen aldım
ÖRNEK BIR MENÜ
SABAH:
? 1 bardak süt,
? 1 yumurta,
? 1 dilim peynir,
? 1 dilim ekmek,
? 1 domates, 1 salatalik, maydanoz, yesil biber, dereotu v.b

ARA ÖGÜN:
? 1 meyve,
? 1 bardak ayran,
? 1 ince dilim ekmek

ÖGLE:
? 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemegi
? 1 porsiyon pilav veya makarna
? 1 bardak ayran
? 1 porsiyon salata,
? 1 orta dilim ekmek,
? 1 adet meyve

ARA ÖGÜN:
? 1 dilim ekmek,
? 1 dilim peynir,
? domates ve salatalik,
? 1meyve

AKSAM:
? 1 porsiyon et, balik, tavuk (sebzeli)
? 1 porsiyon zeytinyagli sebze yemegi
? 1 bardak ayran,
? 1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
? 1 su bardagi süt veya 1 porsiyon sütlü tatli
? 1 porsiyon meyve
? Kahvaltida veya ara ögünlerde 5 zeytin, 1 tatli kasigi bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkim üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarim muz veya greyfurt olabilir.

canım gebelik org'da senin haftaların için 6-9 kilo normal diyor. bence çok iyisin. hiç dert etme..

kızlar selam
bir sürü yazışmışsınız hepsini okudum ama kafamı toparlayamıyorum
eşimin ailesiyle 2 haftadır beraberiz ve iyice daraldım
lohusalıkta napıcam kara kara düşünüyorum dünden beri :44:

ev sanki benim evim değil tamamen kendi düzenlerini kurdular hiç düzenim kalmadı :43:

benim de oğlum olacak ve kayınvalide olucam
asla yapılmayacaklar maddeme şunları ekledim:

evinde hastalık olmadıkça (Allah korusun) uzakta yaşıyorlarsa 1 haftadan fazla, 2-3 saatlik mesafedelerse 3günden fazla kalınmayacak
gelinim doğum yapacağı zaman -annenle ilk zamanlar daha rahat edersin sanırım kızım, ben de doğum yaptım, yine de gel dersen hiç durmam gelir yardımcın olurum ama istersen ilk haftanı annenle geçir- denecek
bebek haberi alınınca sevinilecek ve gelinle konuşulmadıysa aranıp tebrik edilecek
toruna ufak da olsa bir hediye alınacak, kalanı için gelinle görüşülüp zevkine göre olması için beraber alışverişe çıkmak teklif edilecek

:25:

canım gebelik org'da senin haftaların için 6-9 kilo normal diyor. bence çok iyisin. hiç dert etme..

ya ne biliyim benim toplamda 10 kilo fln almam lazım bence onun için hızlı gidiyorum gibi geliyor bana bi de almamıştım pek 10 günde 1.5 kilo yani 1 ayda alınacak kiloyu ben 10 günde aldım

kızlar selam
bir sürü yazışmışsınız hepsini okudum ama kafamı toparlayamıyorum
eşimin ailesiyle 2 haftadır beraberiz ve iyice daraldım
lohusalıkta napıcam kara kara düşünüyorum dünden beri :44:

ev sanki benim evim değil tamamen kendi düzenlerini kurdular hiç düzenim kalmadı :43:

benim de oğlum olacak ve kayınvalide olucam
asla yapılmayacaklar maddeme şunları ekledim:

evinde hastalık olmadıkça (Allah korusun) uzakta yaşıyorlarsa 1 haftadan fazla, 2-3 saatlik mesafedelerse 3günden fazla kalınmayacak
gelinim doğum yapacağı zaman -annenle ilk zamanlar daha rahat edersin sanırım kızım, ben de doğum yaptım, yine de gel dersen hiç durmam gelir yardımcın olurum ama istersen ilk haftanı annenle geçir- denecek
bebek haberi alınınca sevinilecek ve gelinle konuşulmadıysa aranıp tebrik edilecek
toruna ufak da olsa bir hediye alınacak, kalanı için gelinle görüşülüp zevkine göre olması için beraber alışverişe çıkmak teklif edilecek

:25:

ah ah bunlar hepimizin hayali ama hepimizin gerçeği mi tartışma meselesi yani bizimkiler duyunca aramadılar bile benim beyim de diyor ki bugün babamın doğum günü ara tabii ben de asla aramıycam ben 25 yaşındayım benim hiç bişeyiim önemli değil de 73 yaşındaki adamın doğum günümü önemli benim için ölüm günü daha mühim şu an sana da yüce mevladan sabırlar diliyorum

ah ah bunlar hepimizin hayali ama hepimizin gerçeği mi tartışma meselesi yani bizimkiler duyunca aramadılar bile benim beyim de diyor ki bugün babamın doğum günü ara tabii ben de asla aramıycam ben 25 yaşındayım benim hiç bişeyiim önemli değil de 73 yaşındaki adamın doğum günümü önemli benim için ölüm günü daha mühim şu an sana da yüce mevladan sabırlar diliyorum

kızlar bu arada bugün ne bu tutukluk 8 kişi okuyor hiç kişi yazıyor diğer günler sürekli yeni sayfa açılırdı bakın konu kayınvalideden açıldı hala ses yok ya olur mu bak şimdi hadi canlanın ya bi mesaj yazıyorum aradan 1 saat geçiyo tık yok kimsede

kızlar bu arada bugün ne bu tutukluk 8 kişi okuyor hiç kişi yazıyor diğer günler sürekli yeni sayfa açılırdı bakın konu kayınvalideden açıldı hala ses yok ya olur mu bak şimdi hadi canlanın ya bi mesaj yazıyorum aradan 1 saat geçiyo tık yok kimsede

almayın pis gunahlarını :D boşverin gitsin. Allah'a havale edin :))

kızlar doğum kiloları emzirme süresinde çok güzel gidiyo,kalan şey yumuşamış sarkık bir göbek.onuda sporla sıkılaştırırız artık
yani ne kadar emzirme o kadar kilo kaybı

ama senin 2. yafrun ben ne edecem biz ne yapacaz aman Allahıııımmmmmm :( heh yine tırsak moduna gectim. ilk dogumun normal miydi? normalse nasıldı?

ay inan herşeyi unutmuşum sanki ilkmiş gibi.bide 2 hamilelik birbirinden okadar farklıki anlatamam
ilkinde doğuma 2 gün kalaya kadar yoğun çalışıyordum,kesinlikle bulantı,kusma,yorgunluk,aşerme,bel ağrısı... hiçbiri yoktu.şimdi hepsini yaşadım.bide bunda troidim çıktı,çok tırsak bi 3 ay geçirdim.:18::18::18:
ilk doğum sezeryandı,doğumdan 5-6 saat sonra kalktım,kalkış o kalkış bidahada yatmadım.:32::32:
ilk 1 hafta annem yanımda kaldı.sonra hep ben baktım.hiç sezeryan ağrısı çekmedim.
ama diyorum ya ikisi çok farklı diye bakalım bunda ne yapacağım.

ay inan herşeyi unutmuşum sanki ilkmiş gibi.bide 2 hamilelik birbirinden okadar farklıki anlatamam
ilkinde doğuma 2 gün kalaya kadar yoğun çalışıyordum,kesinlikle bulantı,kusma,yorgunluk,aşerme,bel ağrısı... hiçbiri yoktu.şimdi hepsini yaşadım.bide bunda troidim çıktı,çok tırsak bi 3 ay geçirdim.:18::18::18:
ilk doğum sezeryandı,doğumdan 5-6 saat sonra kalktım,kalkış o kalkış bidahada yatmadım.:32::32:
ilk 1 hafta annem yanımda kaldı.sonra hep ben baktım.hiç sezeryan ağrısı çekmedim.
ama diyorum ya ikisi çok farklı diye bakalım bunda ne yapacağım.

bende herkes gibi normal normal dogurmak istiyorum. bir dua kitabında okuduguma göre hergun duzenli olarak inşikak suresi okunursa dogum kolaylasırmıs hergun okuyamasamda hatırladıgımda okuyorum. 7. ayımdan sonrada hergun 3 tane hurma yicem inşallah oda kolaylastırıyomus dogumu. aslında cok kilo almamda dogru degil ama yapacak bişey yok vitaminler sayesinde iştahımda acıldı aldım 10 kilo. bi yerde de cok korkmuyorum hani bilmedigim bişey yaa. duyduklarımla sınırlandırıp korkmak istemiyorum. Rabbim hepimize normal ve kolay bi dogum nasip etsin hani derler ya Allah bi çıglıkta kurtarsın diye oyle olsun :))

bende herkes gibi normal normal dogurmak istiyorum. bir dua kitabında okuduguma göre hergun duzenli olarak inşikak suresi okunursa dogum kolaylasırmıs hergun okuyamasamda hatırladıgımda okuyorum. 7. ayımdan sonrada hergun 3 tane hurma yicem inşallah oda kolaylastırıyomus dogumu. aslında cok kilo almamda dogru degil ama yapacak bişey yok vitaminler sayesinde iştahımda acıldı aldım 10 kilo. bi yerde de cok korkmuyorum hani bilmedigim bişey yaa. duyduklarımla sınırlandırıp korkmak istemiyorum. Rabbim hepimize normal ve kolay bi dogum nasip etsin hani derler ya Allah bi çıglıkta kurtarsın diye oyle olsun :))

tabiki herkes normal ister,ama şartlar neyi uygun görüyorsa kişi için normalide odur.kadınların doğasında vardır doğurmak o yüzden hiç korkma,düşünsene yıllar önce kadınlar evlerde.. doğuruyorlarmış zor şartlarda,şimdi herşey elimizin altında

Back
X