• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ipekkelebek ben doğuma hazırlık kısmına bebek arabası araştırmalarım diye bir konu açmıştım bir bak istersen
bayaa bir kriter sıraladım tabi hepsi olacak diye bir şart yok
enigma modelini de inceledik yağmurluğu rüzgarlığı herşeyi var ağır bir araba da değil sanırım kılıfı çıkarılıp yıkanıyor (emin değilim)
sadece biraz gacırdayabilir gibi geldi kasası çok mukavim değil forumda da yazmış arkadaşlar bozuk yolsa gürültülü diye
bi de kapanınca bizim bagaja boyut olarak sığmıyor onu da düşün ama tercih meselesi inşallah içinize sinen birşey olur

biz aldık bebek arabasını twist pr
biraz ağır ve teferrualı bi puset ama görüntüsü hoşumza gitti
çift yönlü olması avantajıı

yok tatlım,benim dişimde burnumda kanamadı çok şükür,ama sana çok üzüldüm yaa durdumu bari kanaman:26:
süt içmiyorum canım o kadar ama hamilelikten olduğu kesin,çünkü ben dişlerimi fırçalamasam bile bembeyazdı..kalsiyum+demir hapı ve elevit kullanıyorum ya acaba calsiyum fazlamı geldi:27:

durdu durdu canım üzülcek bişey yok:)
2 kere oldu sadece

olab,lir vitaminlerde sarartabilirr

ben aynı durumdaydım doktor sırt üstü yatınca dizlerini kır dedi çünkü dümdüz yatınca çok geriliyor karnımız
sağdan sola dönünce dediğin gibi içim çalkalanıyor ama yapacak birşey yok
sola yatma muhabbeti 21 ya da 24. haftadan sonra geçerliymiş tam hatırlamıyorum
o haftadan sonra devamlı sola yatacaksın dedi plasenta solda olduğu için ama çok zor olacak ben hep sağa yatıyorum
en azından solda kocam var ona sarılırım :D

ben 18.hafta kontrole gittiğimde doktor artık sola yatacaksın dedi. bende hiç alışkın değilim geceleri baya zor oluyor.

büyük balıklarda yüksek oranda civa olduğu için doktorum küçük balıkları özellikle öneriyor.
büyük balık olarak bitek ton balığında civa düşükmüş.onuda haftada 1 kere filan 1 küçük konserve şeklinde tüketmeliymişiz.

ben ton balığındada fosfor olduğu için
yemememiz gerektiğini söylemişti doktorum
ama ilk 3 ay içinmi geçerliydi bilmiyorum
ton balığını sevmediğim için önemsemedim

kızlar biz geldik, gerçi hep burdaydık da geçmişi okuduk kahvaltı yaptık öle geldik :56:

günaydın herkese......
dün akşam yazdıklarınızı okudum biraz da bende çok daralıyorum, ben 57 kg ile hamile kaldım şimdi 61 kg oldum çok kilolu değilim boyumda uzun zaten aldığım kiloyuda göstermiyorum sadece karnım var yani bu daralmanın sebebi kilo değil bence, önceden içtiğimiz sigaralar olabilir.... ben çok rahatsız oluyorum ama nefes nefeseyim böyle oluncada geriliriyorum, stres yapıyorum sürekli ağlamak istiyorum :((((

kızlar bu nefes darlığının sigara ile alakası olduğunu sanmıyorum, içinizde benim kadar çok içen yoktur son 3 yıl fosur fosur günde 1 paket içtim salak işimin stresi yüzünden ama şu an çok şükür nefes sıkıntım yok üstelik menzil'le de kilo konusunda kafa kafaya gidiyoruz tek fark onun benden 2 hafta geride olması :)

sabahları tam buğday ekmeği ile sağlam bi kahvaltı yapıyorum akşam da hafif bir yemek, ara öğünlerde abartmamak koşuluyla meyve ama ben buna rağmen kilo alıyorum çünkü hareketsizim. bütün gün evdeyim, geçenlerde dışarı çıktım 1 saat yürüdüm akşamına midemi üşütmüşüm kus kus öldüm. önümüzdeki 1 hafta hava sıcak görünüyo yürüycem ondan sonra eve yürüme bandı alcam ucuzundan idareten...

yok tatlım,benim dişimde burnumda kanamadı çok şükür,ama sana çok üzüldüm yaa durdumu bari kanaman:26:
süt içmiyorum canım o kadar ama hamilelikten olduğu kesin,çünkü ben dişlerimi fırçalamasam bile bembeyazdı..kalsiyum+demir hapı ve elevit kullanıyorum ya acaba calsiyum fazlamı geldi:27:

Demir haplari da yapiyor cnm

günaydınnnnn:16:

bende bugün abuk subuk rüyalar gördüm,gecede uyuyamamıştım zaten kötü bi gece geçirdim..hayırdır inşallah:25:

benimde 5.ayın son haftası bebemm,aynı senin gibi kalkarkalkmaz tartıldım sonuç:6 kilo almışım..ben 6. aya 6 kiloyla girmeye razıyım bu hafta ipin ucunu kaçırmamam lazım :27:
ben hiç bişeyden değilde 1 ay sonra 7 aylık olunca erken doum olur die korkuyorum:18:

takma bence hareketsizliğini tatlım,kilosu fln iyi maşallah:nazar:

kiloyla alakası yok,bende nefes alamadım dün gece,resmen esneye esneye gözümden yaşlar geldi:14:

hoşgeldin lucy:3:

Sağol canımcım. Ondandır pek hissetmiyorum bebikimin hareketlerini.Sağlığı yerinde şükür bu da içimi rahatlatıyor.

kızlar 2 sorum olacak,,
1) şimdi.. ben eklenen son göbiş fotoğraflarına baktım.. bayağı güzel maşallah şekilli falan.. ama benim ki öyle top gibi değil.. bi acayip nassı desem.. daha aşağıda gibi.. anlatamadım ama işte o fotoğraflardaki gibi değil onu biliyorum..
2) dün akşam oldu daha önce de olmuştu bir kere.. sağ göğsümün ucuna bi sancı giriyor.. sanki böyle ucundan bi iğne sokup karıştırıyorlar gibi.. bu acı neyin nesidir.. :44:

durdu durdu canım üzülcek bişey yok:)
2 kere oldu sadece

olab,lir vitaminlerde sarartabilirr
ne biliim yaaa,ben öyle hamileliklerimde hiç istifar etmiyorum ve çook ağır şikayetlerimde olmuyor..onun için üzülüyorum öyle olanlara ve halime bin şükür diyorum:29:
Demir haplari da yapiyor cnm

peki göz aklarıda sararırmı tatlış,sen bilion bu işleri:54:doğumdan sonra geçer inşallah

Sağol canımcım. Ondandır pek hissetmiyorum bebikimin hareketlerini.Sağlığı yerinde şükür bu da içimi rahatlatıyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/410931-2011-subat-bebeklerinin-fotograflari-9.html
bebişlere baksana yaaa ölürümm kokularınaaa:16:

Benim de petuşa sorum olacak kiloyu nasıl böyle kontrollü alıyorsun. Nasıl besleniyorsun:56::56:. Benim bu kiloya bir dur deme gerek yoksa alıp başını gidicek :43::43: Of off. Evet petuş bizi aydınlatmanı bekliyoruz. :14::14:

yok bebemm:1:
senin açılman olduğunda 3,4cm fln bebek zaten doğum yoluna girmiş oluyor...mesela evde suyu gelip hastaneye gideni okumadınmı,senin açılman 9 cm olduktan sonra 1 saat içinde doğumun gerçekleşiyor:29:
heee,birde sancı girdiğinde bebek ciğerlerine hava çekermiş ya bi arkadaş bununla ilgili yazı paylaşmıştı...
evet o yazıyı hatırlıyorum...9 cm dedin bak içime su serpildi....9 santimmm:53::53::53:
ben aynı durumdaydım doktor sırt üstü yatınca dizlerini kır dedi çünkü dümdüz yatınca çok geriliyor karnımız
sağdan sola dönünce dediğin gibi içim çalkalanıyor ama yapacak birşey yok
sola yatma muhabbeti 21 ya da 24. haftadan sonra geçerliymiş tam hatırlamıyorum
o haftadan sonra devamlı sola yatacaksın dedi plasenta solda olduğu için ama çok zor olacak ben hep sağa yatıyorum
en azından solda kocam var ona sarılırım :D

kızlar ben geceleri 3 yastıkla yatıyorum.
kafamın altındaki düz ince yastığı attım, bildiğin gırlentte yatıyorum..
sağda uzun ince bi yastık var..sağa dönünce bi ucunu bacağımın arasına koyyom bi ucunu göbemin altına..
solda uzun ince bi yastık var..sola dönünce bi ucunu bacağımın arasına koyyom bi ucunu göbemin altına..
ömrümde sırt üstü yatmamama rağmen şimdi bayılyom...arada kaçak yapıom..ama o zmnda dizlerimi karnıma doğru kıtıp yatıyorum.
yani dümdüz uzanmıyorum, zaten uzanırsam öle dümdüz yağmur çok kıpırdıo hemen..
sola dönerek uyumaya çalışıyorum ama nafile arada sağa doğruda kaçak yapıorum..
dr umda henüz bişi demedi bu konuda..
mehmet özün kitabında yatma şekilleri, yastık kullanım şekilleri vardı..unutmazsam yrn çeker koyarım buraya fotolarını:31:

ne biliim yaaa,ben öyle hamileliklerimde hiç istifar etmiyorum ve çook ağır şikayetlerimde olmuyor..onun için üzülüyorum öyle olanlara ve halime bin şükür diyorum:29:

peki göz aklarıda sararırmı tatlış,sen bilion bu işleri:54:doğumdan sonra geçer inşallah

http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/410931-2011-subat-bebeklerinin-fotograflari-9.html

Tatlim gozlerde ki sararmayi bilmiyorum bi doktoruna sor istersen.

kızlar 2 sorum olacak,,
1) şimdi.. ben eklenen son göbiş fotoğraflarına baktım.. bayağı güzel maşallah şekilli falan.. ama benim ki öyle top gibi değil.. bi acayip nassı desem.. daha aşağıda gibi.. anlatamadım ama işte o fotoğraflardaki gibi değil onu biliyorum..
2) dün akşam oldu daha önce de olmuştu bir kere.. sağ göğsümün ucuna bi sancı giriyor.. sanki böyle ucundan bi iğne sokup karıştırıyorlar gibi.. bu acı neyin nesidir.. :44:

herkesin karın yapısıyla alakalı tatlım,benimkide top gibi değil kenarlara yayılmış gibi,bide lucy'nin oğlu olck senin kızın göbüş yapıları deişikk:1:
göğüsucu sancını dert etme,rahmin büyürken sancı verdiği gibi,süt damarları genişlediği için göğüsede hafif sancılar vermedi doğal:29:

Biz de koyarız bebişlerimizin fotoğraflarını inşallah :emir_bebek::emir_bebek:

kızlar 2 sorum olacak,,
ilk defa bi konu hakkında fikrim yoook:53::53::53:
Benim de petuşa sorum olacak kiloyu nasıl böyle kontrollü alıyorsun. Nasıl besleniyorsun:56::56:. Benim bu kiloya bir dur deme gerek yoksa alıp başını gidicek :43::43: Of off. Evet petuş bizi aydınlatmanı bekliyoruz. :14::14:

cnm ben zaten kiloluydum yani göbik topiğine bakarsam azımsanmayacak bi kütlem var:)
ama yinede sölim..bu arada iltifat bilirim dediklerini, çok saol bebem..çok mutlu oldummmmmmm
sbh kahvaltımı evde yapıyorum.çay sız kahvaltı..3-4 dilim ekmekle(ince küçük ekmeklerden)
baldır, tahindir zeytindir artık allah ne verdiyse.
elevitle, osteocare i içiom sonra hayde işe.
işe gelmem 1 saat süryo, artık bi çayı hakettim..
çayımı içiom.
saat 11 gibi bi kupa süt yanında 2 ceviz, 5-6 tane badem mutlaka.
sonra saat 1 de öğlen yemeği... genelde etli yada tavuklu yiyorum, çünkü evde hep sebze yiyoruz.
yanında 1-2 dilim ekmek götüryom bazen öğlen yemeğinde.
sonra çay..saat 3 gibi kan hapı.
saat 4 den sonra bi çay daha.
6 da çıkıom işte..çıkışta eve kadar 40 dk yürüyorum.
sonra eve gidince yemek..akşam yemeğinde ekmek çok az yiyorum hatta bi kaç gündür hiç yemiyorum.
akşam yemeği sebzeli oluo...yoğurt salata.
yemekten sonra meyva yiyorum.
yatmadanda balık yağı+renie içiyorum:)

bazen arada magnezyum tozuda içiorum cnm isterse..aklıma gelirse..tatlı hiç yemiyorum..ama öncedende çok aram yoktu.
haftada 1 kere mutlaka balık yiyorum
çok dikkat etmiyorum ama yinede çalışırken herşeyi saatle yapabiliyorum..hafta sonları böyle olmuo mesela
:27::27:

evet o yazıyı hatırlıyorum...9 cm dedin bak içime su serpildi....9 santimmm:53::53::53:

hee yewrım 9:1::1:
yaaa şaka maka 18 haftaa kaldıı petuşşşş:18:alıp başımı nirelereee gidemmm bennn wayyyy:24::24::27:

Tatlim gozlerde ki sararmayi bilmiyorum bi doktoruna sor istersen.

sarı deilde önceden süt gibi bembeyazdı şimdi bi solukluk var sanki,bilmiom yaaa=(

Son düzenleme:
ilk defa bi konu hakkında fikrim yoook:53::53::53:

cnm ben zaten kiloluydum yani göbik topiğine bakarsam azımsanmayacak bi kütlem var:)
ama yinede sölim..bu arada iltifat bilirim dediklerini, çok saol bebem..çok mutlu oldummmmmmm
sbh kahvaltımı evde yapıyorum.çay sız kahvaltı..3-4 dilim ekmekle(ince küçük ekmeklerden)
baldır, tahindir zeytindir artık allah ne verdiyse.
elevitle, osteocare i içiom sonra hayde işe.
işe gelmem 1 saat süryo, artık bi çayı hakettim..
çayımı içiom.
saat 11 gibi bi kupa süt yanında 2 ceviz, 5-6 tane badem mutlaka.
sonra saat 1 de öğlen yemeği... genelde etli yada tavuklu yiyorum, çünkü evde hep sebze yiyoruz.
yanında 1-2 dilim ekmek götüryom bazen öğlen yemeğinde.
sonra çay..saat 3 gibi kan hapı.
saat 4 den sonra bi çay daha.
6 da çıkıom işte..çıkışta eve kadar 40 dk yürüyorum.
sonra eve gidince yemek..akşam yemeğinde ekmek çok az yiyorum hatta bi kaç gündür hiç yemiyorum.
akşam yemeği sebzeli oluo...yoğurt salata.
yemekten sonra meyva yiyorum.
yatmadanda balık yağı+renie içiyorum:)

bazen arada magnezyum tozuda içiorum cnm isterse..aklıma gelirse..tatlı hiç yemiyorum..ama öncedende çok aram yoktu.
haftada 1 kere mutlaka balık yiyorum
çok dikkat etmiyorum ama yinede çalışırken herşeyi saatle yapabiliyorum..hafta sonları böyle olmuo mesela
:27::27:

Canım ya ne güzel güzel ve düzenli besleniyorsun. Ben hareketsizim ondan kaybediyorum :( Hergün 40 dk yürümek süpermiş
doğumun da kolay olur herhalde inşallah. birde akşamları dikkat ediyorsun daha ne . .Bende 30 dk filan yürüyorumdur 10ar dakikadan.artık dikkat etmeliyim.

Canım ya ne güzel güzel ve düzenli besleniyorsun. Ben hareketsizim ondan kaybediyorum :( Hergün 40 dk yürümek süpermiş
doğumun da kolay olur herhalde inşallah. birde akşamları dikkat ediyorsun daha ne . .Bende 30 dk filan yürüyorumdur 10ar dakikadan.artık dikkat etmeliyim.

evet cnm...benim vucudum kilo almaya çok meyilli ya..bende anlamadım, hep çok korkuodum çok kilo alırım die.
gerçi daha 6 . aydan sonra alırsın diolarda aman yani bunada şükür ben çünkü 90 kiloluk bi kadın olmak istemiyorum yani:50:
alırım veririmde diemiom, çünkü veremem yani, ömrümde kendi isteğimle azmimle verdiğim 10 gr mım bile yoktur yani:14:
günde 40-50 dk toplamda yürüyorum..ev 5. katta in çık..bide akşamları 2-3 tane acı biber turşusu çakıyorum, o acayip bağırsakları çalıştıryo, akşam yiyom zabah 6 da beni wc de bulabilirsin:))
bu ay kayınvalidem burda..
insafsız ya 3 çeşit tatlı yapılırmı..
yapmış..iilikmi kötülüğkmü bilemedim.
ama bende naptım bu hafta..
öğlen ekmek 0, akşam ekmek 0, yiyom walla tatlıları...
yani dolapta 3 çeşit tatlı, tatlıdan nefret eden bi adamı bile yoldan çıkarırrrr:52:

herkesin karın yapısıyla alakalı tatlım,benimkide top gibi değil kenarlara yayılmış gibi,bide lucy'nin oğlu olck senin kızın göbüş yapıları deişikk:1:
göğüsucu sancını dert etme,rahmin büyürken sancı verdiği gibi,süt damarları genişlediği için göğüsede hafif sancılar vermedi doğal:29:
canımsın yaa.. korkmuştum ben de.. bi de o ağız mı ne vardı yaa.. o da gelmedi benim.. göğüs ucuna krem vs sürmemek gerekiyormuş bi de.. ben onu da bilmiyordum ama zaten sürmedim de.. bebe yağını göğsüme sürünce akıyo zaten.. o zaman mecburen değiyor ucuna.. onunla mı ilgili acaba o sancılar..

kızlar ben geceleri 3 yastıkla yatıyorum.
kafamın altındaki düz ince yastığı attım, bildiğin gırlentte yatıyorum..
sağda uzun ince bi yastık var..sağa dönünce bi ucunu bacağımın arasına koyyom bi ucunu göbemin altına..
solda uzun ince bi yastık var..sola dönünce bi ucunu bacağımın arasına koyyom bi ucunu göbemin altına..
ömrümde sırt üstü yatmamama rağmen şimdi bayılyom...arada kaçak yapıom..ama o zmnda dizlerimi karnıma doğru kıtıp yatıyorum.
yani dümdüz uzanmıyorum, zaten uzanırsam öle dümdüz yağmur çok kıpırdıo hemen..
sola dönerek uyumaya çalışıyorum ama nafile arada sağa doğruda kaçak yapıorum..
dr umda henüz bişi demedi bu konuda..
mehmet özün kitabında yatma şekilleri, yastık kullanım şekilleri vardı..unutmazsam yrn çeker koyarım buraya fotolarını:31:
yavrum kocayı ne yaptın bu arada sen.. o nerde yatıyoo..

Back
X