- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #73.701
ve en sonunda bizim de dişimiz patladı. sabahın 6 sında alp elimi ağzına soktu, uyku sersemiydim dişi hissedince uykudan eser kalmadı. aha dişi çıkmış diye bağırınca eşim de uyandı... dişi geç çıktığı için diş buğdayına herkesi çağırmaktan vazgeçmiştim ama yine de küçük bir diş buğdayı yapmak istiyordum aile arasında... ama kardeşim 10 yıldır çıktığı nişanlısından ayrıldı. o üzgünken yapmak istemiyorum ama yapmazsam da çok içimde kalacak, ileride keşke yapsaydım diyeceğim. çok istemiştim diş buğdayı yapmayı ama kardeşim kötüyken yapmak da içime sinmiyor. sanki onun acısına saygı duymuyormuş gibi hissediyorum kendimi...
bütün hasta bebişlere geçmiş olsun.bizdede durumlar fena.3-4 gün düşmeyen bi ateşle boğuştuk çok fenaydı özellikle geceleri.tahliller,kulak,boğaz hepsi temiz çıktı..dün ateş düştü ohh dedik bugünde döküntüler ve huysuzluk başladı galiba oğlum 5. mi 6. mı hastalıktı neydi onu geçiriyo...yarın yine doktor yolları
Slm kıslar hastanedeyiz ameliyata gidiyorum
Slm kıslar hastanedeyiz ameliyata gidiyorum
çok geçmiş olsun...
geç yatıyor demişsin sabah kaçta kalkıyor? geç kalkıyorsa sabah 7 gibi kaldırmayı deneseniz? gün içinde uykuları nasıl? gün içindeki uykularını yeterince alamıyorsa akşam yorgun düştüğünden uyuyamıyordur?
gece uykusuna kaçta yatırmaya başlıyorsunuz? uykusu gelir gelmez gece uykusuna yatması gerekiyor bebeklerin. bence en önemli nokta bu. biz ilk alp babası ile vakit geçirsin diye 9 da yatırmaya çalışıyorduk. çok zor uyuyordu ve sürekli uyanıyordu. sonra yavaş yavaş öne çektik uyku saatini. şimdi uykusu geldiği gibi yatırıyoruz, hem çok kolay uyuyor hem de gece daha az kalkıyor. siz de çalıştığınız için belki bu konuya dikkat etmiyor olabilirsiniz. bizim nasıl uykumuz geldiğinde uyumazsak uykumuz kaçıyor bebeklerde de durum aynen böyle... bu yüzden zorlanıyor olabilirsiniz...
kendi yatağında yatmıyorsa önce yavaş yavaş odasına yatağına alıştırın sonra uyku eğitimine geçin. aynı anda iki değişiklik yapılmaması lazımmış.
uyku eğitimi konusunda gelince herşeyden önce kararlı olmanız lazım...(sadece sizin kararlı olmanız yetmez eşinizin de sizinle aynı fikirde olması, yarım saat sonra odaya girip bırak ben uyuturum dememesi gerekiyor.) eğer bir iki gün sonra uyku eğitimini bırakacaksanız bebeğin kafası karışmış olur ve bir sonraki denemeniz daha da zor olur... ferber konusunda da çok iyi araştırılıp uygulanması gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. zaten şimdi 1,5 saat ağlamış sonraki denemenizde yapmayıp yanınıza almışsınız bir sonraki denemede 1,5 saat üzerinde ağlayacaktır diye düşünüyorum... daha soft uyku eğitimleri var. (yatır kaldır yöntemi veya kim west in yöntemi gibi) belki diğer uyku eğitimleri daha iyi olabilir sizin için... ama iyice araştırıp ince ayrıntılarını bilmekte fayda var uyku eğitimlerinin. yanlış uygulama yarardan çok zarar getiriyor...
meme konusunda da her uyandığında emzirmeseniz mesela ilk gün 3 saat içinde uyandığında emzirmemeyi deneyip daha sonraki günlerde saatleri arttırsanız.. ya da meme yerine emzik veya biberonla su felan verseniz... sonra onları da kesersiniz yavaş yavaş... aklıma gelenler bunlar umarım içinden yardımcı olabilecek birşeyler çıkar...uyku probleminizde düzelir inşallah.
kızlar poyraz yine çok hasta ((((((((allahım yardım et bana nolur..akşam yine ateşlendi..sıtma tuttu..kucağımda kuş gibi çırpındı oğlum..eller ayaklar buz..hemen battaniyeye sardık arkasından ateşlendi iyice..doktora gittik hemen..kan tahlili ve idrar tahlili yapıldı..ateşi yüksek diye damarları küçülüyomuş..2 eli 2 kolu heryerini deldiler bulamadılar..en sonunda doktoru geldi bileğinden aldı..öldüm..o anne acıyooo diye bağırdıkça ben öldüm..kan değerleri çok yüksek çıktı..ilaçlarmız değişti..perş.gününe kadar biraz düzelmesse iğneye başlicaklarmış..yeni bi enfeksiyon bu dedi doktor..hastaneyi bi görseniz hepsi ateşli hepsi hasta hepsi ağlıyo..bisürü bebek,çocuk..allahım sabır ver hepimize..
bütün hasta bebişlere geçmiş olsun.bizdede durumlar fena.3-4 gün düşmeyen bi ateşle boğuştuk çok fenaydı özellikle geceleri.tahliller,kulak,boğaz hepsi temiz çıktı..dün ateş düştü ohh dedik bugünde döküntüler ve huysuzluk başladı galiba oğlum 5. mi 6. mı hastalıktı neydi onu geçiriyo...yarın yine doktor yolları
kıyamam ya bir bulaştı hastalık geçmek bilmedi... inşallah bugün daha iyidir poyraz...
daha iyi gibi canım yaa..ateşi düştü ama rengi bembeyaz hala..bugün kontrole gittik..boğazları hala kızarık..ilaçlara devam..p.tesi yine gidicez kontrole..kaç gecedir hep yanımda yatırdım..babayı yolladık salona..ateşlenir bişey olur diye..ama iyi çok şükür..bugece odasında yatırmayı planlıyorum bi sıkıntı çıkmassa..
2012 mart anneleri ben 2012 mayıs annelerindenim tebrik etmek için geldim 1. oldunuz ve sizin adınızada mutlu oldum cnkü bebegi için azimle burda cabalayan annelerin coklugunu gördükce biz yeni nesil bos olmadıgımızı anlıyorum en iyi sekilde yetiştirmek için ugrasımızın aynı olması beni gururlandırıyor tanımasamda hepinizi seviyorum rabbim size eşinize ve bebeklerinize saglıklı mutlu huzurlu güzel uzun bir ömür verir inş
Kidemli anneler bende Allah nasip ederse mart basinda dogum yapicam. Benim gibi martin ilk yarisinda dogum yapanlardan bebeklerinizi ilk aylar nasıl giydirdiginiz konusunda bilgi alabilir miim? Ozellikle kadife tulumlari cok beyendim fazla diil 3 tane aldım. Ben hic a ksamlari nisanda falan kadife tulum giydirebikecek miyim cocuguma dısarı cıkarken? Yoksa bunaltırmıyım cocugu. Onları geri mi iade ediyim
Kidemli anneler bende Allah nasip ederse mart basinda dogum yapicam. Benim gibi martin ilk yarisinda dogum yapanlardan bebeklerinizi ilk aylar nasıl giydirdiginiz konusunda bilgi alabilir miim? Ozellikle kadife tulumlari cok beyendim fazla diil 3 tane aldım. Ben hic a ksamlari nisanda falan kadife tulum giydirebikecek miyim cocuguma dısarı cıkarken? Yoksa bunaltırmıyım cocugu. Onları geri mi iade ediyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?