- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #73.681
yok yok bize kesin nazar değdi..gece poyrazı salladım tam yatağına koyucam belime bi bıçak girdi sanki..orda kala kaldım..ellerim bacaklarım boşaldı ben yere poyraz yatağa düştü..eşime bağırdım hemen..ddooğğru hastaneye..totoma yedim iğneleri..şimdi sırtüstü yatıyorum..6 gün daha iğne olucam..poyraz beni yatarken görünce huysuzlanıyo..kucak istiyo ağlıyo..ben alamıyorum diye ağlıyorum..naapıcam bilmem..(((((
mrb arkadaşlar ne güzel bebekleriniz ekgıda yiyor ama ben bebeğime yediremiyorumya ısrarla reddediyor iki kaşıktan fazla yemiyor sebze çorbası yoğurt meyve püreleri muhallebi aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyorum ama ısrarla reddediyor başlıyor ağlamaya kendi yesin dedim tabagına koydum yiyecekleri minik parçalar halinde verdim önüne tabagı bi tarafa yiyecekleri bi tarafa fırlattısadece beni emiyor ama benım sütüm artık yetmicek geceleri saat başı emmeye kalkıyor inanın çok yorucu yıpratıcı bir süreçteyim napıcam bilemiyorum bir önerisi olan varmı...
yok yok bize kesin nazar değdi..gece poyrazı salladım tam yatağına koyucam belime bi bıçak girdi sanki..orda kala kaldım..ellerim bacaklarım boşaldı ben yere poyraz yatağa düştü..eşime bağırdım hemen..ddooğğru hastaneye..totoma yedim iğneleri..şimdi sırtüstü yatıyorum..6 gün daha iğne olucam..poyraz beni yatarken görünce huysuzlanıyo..kucak istiyo ağlıyo..ben alamıyorum diye ağlıyorum..naapıcam bilmem..(((((
başta zorlamış olabilir misiniz kaşık görünce tepki yapıyor olabilir mi? eğer öyleyse belki senin elinle yiyebileceği şeyleri yedirirsen belki öyle yemeye başlayabilir... yediklerini karışık veriyorsan ondan yemek istemiyor olabilir tek tek denemeye çalış... mesela sırf armut püresi ya da havuç püresi... bütün gece emdiği için gün içinde yeme ihtiyacını karşılayacak gerekli kaloriyi de alıyor olabilir böylelikle sabah çok yemek istemiyor olabilir... yiyecekleri çok açken deneme emzirdikten 1-1,5 saat sonra dene belki öyle yavaş yavaş tadını alınca yer. bir de sizi yemek yerken görüyor mu? yemek yerken görürse sizi belki o da sizin yediklerinizden yemek isteyebilir eğer hiç görmüyorsa yemek saatlerinizi onun uyku saatlerine denk getiriyorsanız sizi görmediği için özenmiyor da olabilir.... bildiğimden değil, aklıma gelenleri söylemek istedim belki işine yarayan birşey çıkabilir içinden, ukalalık olarak alma lütfen... umarım kısa zamanda düzelir yeme probleminiz...
inanmıyorum ya çok geçmiş olsun... Nolmuş peki beline? fıtık felan mı? çok ağır oldular artık onları taşırken kaldırmaya çalışırken kendimize zarar veriyoruz artık. benim de bileğimde sıvı vardı, zorlayınca tekrarladı, şimdi alp i aldığımdan beri neredeyse hiç kullanmadığım mei tai da uyutup koyuyorum yatağına ama gün içinde yine taşımam gerekiyor...
poyraz nasıl daha mı iyi? bu rahatsızlıklar aksilikler son olur inşallah geçmiş olsun tekrardan...
mrb arkadaşlar ne güzel bebekleriniz ekgıda yiyor ama ben bebeğime yediremiyorumya ısrarla reddediyor iki kaşıktan fazla yemiyor sebze çorbası yoğurt meyve püreleri muhallebi aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyorum ama ısrarla reddediyor başlıyor ağlamaya kendi yesin dedim tabagına koydum yiyecekleri minik parçalar halinde verdim önüne tabagı bi tarafa yiyecekleri bi tarafa fırlattısadece beni emiyor ama benım sütüm artık yetmicek geceleri saat başı emmeye kalkıyor inanın çok yorucu yıpratıcı bir süreçteyim napıcam bilemiyorum bir önerisi olan varmı...
Eki Görüntüle 584731
teyzoşlar ucun biy ayadan çonya tocaman cevgiler...
ayyy nasıl özlemişim buraları ama gördüğüm kadarıyla topikte sessizlik hakim(
umarım bebeişler ve anneler iyidir kızlar bizde haberler iyi sayılmaz çınar paşanın uykusuzluk macerası günden güne arttı maalesef ne yaptıksa olmuyor(
anneciğim çok feci migren atakları geçiriyor o yüzden çınar ortada kaldı yavrum 3 gün komşuya bırakmak zorunda kaldım sonra babanesi aldı ama oda eltimin oğluna ve birde yatalak dedemiz var ona bakıyor bebeişim rezil oldu resmen işten izin almaksa hayalden öteye geçemez benim için( kısaca fenalardayız...
hepinize kocaman selamlar...
gönül, hoşgeldin canım....sen ne kadar temiz ortam hazırlasan da o evin her bi köşesinde emeklicek zaten :) boşuna uğraşma..
oh ne güzel gezin valla. ne zaman döneceksiniz?
beklersin beklersin beklemediğin an yaparlar... tez zamanda da yürür inşallah canım. bende dört gözle yürümesini bekliyorum bizimkinin kucakta daha az taşımak, kayınvalideme daha rahat bırakabilmek için...
Ay Ayca geçmiş olsun tekrar hep üst üste gelir işte böyle( ben de tüm gün yattım belimden bugün seninle paralel gidiyoruz...çocuklar hasta biz belden yatay off ya trajikomik
zaten fıtık başlangıcı vardı...tamamen fıtık oldu herhalde artık onlar:)))))dana kadar yaaa..taşıyamıyorum artıkkk..yürüselerde kurtulsak biraz..bizimkinin hiiçç niyeti yok..emekleye emekleye gidiyo zaten heryere..kasmıyo hiç yürümek için...poyrazında kontrolü vardı bugün..kulağı geçmek üzereymiş ama boğazları kızarıkmış hala..antibiyotiğe devam..peditusu kesicez..p.tesi tekrar gidicez..gitmişken bende iğnelerimi oldum..çok acıtıyo yaaa..bide yatamıyorum ayakta yapıyolar daha da acıyoo...
Eki Görüntüle 584731
teyzoşlar ucun biy ayadan çonya tocaman cevgiler...
ayyy nasıl özlemişim buraları ama gördüğüm kadarıyla topikte sessizlik hakim(
umarım bebeişler ve anneler iyidir kızlar bizde haberler iyi sayılmaz çınar paşanın uykusuzluk macerası günden güne arttı maalesef ne yaptıksa olmuyor(
anneciğim çok feci migren atakları geçiriyor o yüzden çınar ortada kaldı yavrum 3 gün komşuya bırakmak zorunda kaldım sonra babanesi aldı ama oda eltimin oğluna ve birde yatalak dedemiz var ona bakıyor bebeişim rezil oldu resmen işten izin almaksa hayalden öteye geçemez benim için( kısaca fenalardayız...
hepinize kocaman selamlar...
güzeldi aslında ama durumlar biraz sıkıntılı maalesef, kayınpederim hasta ameliyat olacak onu bekliyoruz, daha 2-3 hafta buradayız...
çok zor bir süreç. Allah yardımcın olsun. aşağıda yorum yazan arkadaşa tamamen katılıyorum ben . aklıma başka da birşey gelmiyor. gayet detaylı anlatmış.önerim emzirmeyi gün içerisinde epeyce azaltman.çünkü şuan sütünün kalorisi yok denecek kadar az. sadece antibiyotik niyetine veriliyor.örneğin sadece sabah kaltıgında öğlen bi uyku öncesi ve akam yatmadan. belki bir de gece kalktığının birinde... bir de çocuğum yemek yemiyor kitabını öneririm.mrb arkadaşlar ne güzel bebekleriniz ekgıda yiyor ama ben bebeğime yediremiyorumya ısrarla reddediyor iki kaşıktan fazla yemiyor sebze çorbası yoğurt meyve püreleri muhallebi aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyorum ama ısrarla reddediyor başlıyor ağlamaya kendi yesin dedim tabagına koydum yiyecekleri minik parçalar halinde verdim önüne tabagı bi tarafa yiyecekleri bi tarafa fırlattısadece beni emiyor ama benım sütüm artık yetmicek geceleri saat başı emmeye kalkıyor inanın çok yorucu yıpratıcı bir süreçteyim napıcam bilemiyorum bir önerisi olan varmı...
az kaldı yakında yürümeye başlayacaklar biz de biraz rahat ederiz belki o zaman. çok geçmiş olsun ikinize de tekrardan dikkat et kendine de poyraza da... poyraz ın niye bu kadar sürdü hastalığı aşı ile aynı döneme denk geldi diye mi acaba. ben yaptırmadım aşıyı... sağlık ocağından aramadılar doktor da olumsuz konuşunca bende aramadım sağlık ocağını (kurcalamak istemedim.) bir de poyraz da aşıdan sonra hasta olunca hiç aramak içimden gelmedi açıkçası...
Kızlar bir sorum olacak benim bebeğim de uyku düzensizliği var ve geceleri bizimle memede uykuya alıştı resmen emzik niyetine kullanıyor ben :) ne sallanmak istiyor nede başka bir şey. geceleri de 00:00 ye kadar ne kadar uğraşırsam uğraşayım uyutamıyoruz.tabi oda bizde yıpranıyoruz malum çalışan anne olmanın dezavantajlarını da yaşıyorum bende artık kendi yatağında uyuması gerektiğini ve saat düzenine sokmak gerektiğini uzun zaman dır düşünüyorum.ve dün feber yöntemine benzer bir uygulama yapmaya kalktım ama dayanılacak gibi değil bu yöntemi uygulayan arkadaşlar var mı yada bu uygulamanın bebeğime zararı ne olur veya olurmu ,yoksa içimiz parçalandı gerçi 1,5 saat dayandık kendiliğinden uyudu ana gece uyanınca dayanamadım aldım yine yanıma.bir yandan dayanmam gerek onun için diyorum çünkü ağlayarak her istediğini yaptırmayı öğrendi bir yandan ağlaması beni mahvediyor aciilll yardımmm
ve en sonunda bizim de dişimiz patladı. sabahın 6 sında alp elimi ağzına soktu, uyku sersemiydim dişi hissedince uykudan eser kalmadı. aha dişi çıkmış diye bağırınca eşim de uyandı... dişi geç çıktığı için diş buğdayına herkesi çağırmaktan vazgeçmiştim ama yine de küçük bir diş buğdayı yapmak istiyordum aile arasında... ama kardeşim 10 yıldır çıktığı nişanlısından ayrıldı. o üzgünken yapmak istemiyorum ama yapmazsam da çok içimde kalacak, ileride keşke yapsaydım diyeceğim. çok istemiştim diş buğdayı yapmayı ama kardeşim kötüyken yapmak da içime sinmiyor. sanki onun acısına saygı duymuyormuş gibi hissediyorum kendimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?