• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tamam yarın yazarım sonucu..ben altı ince muşambalı önlüklerden aldım..başedemiyorum artık..gögsü ıslak kalıyo..muşambadan geçmiyo şimdi

belki akşam uykusu için poyrazda sinirlenebilir bilmiyorum ama ikindi uykusunu uyuyo sıkıntı çıkarmadan..mesela bugünde palladiuma gittik 1 saat kadar uyudu arabasında..palladiumda buara bize komşu kapısı oldu:)))) astranot aldık bugün poyraza..ca da indirime girmişti 60 liraya aldık..orda denedik giyerken ağlamadı aynada kendine baktı falan:))) bizde aldık hemen:))))

dün bizde annemlere gitmiştik. yolda ilk uykusunu ve ikindi uykusunu uyudu hiç uğraştırmadan ama akşam uykusuna denk gelirsek hele ki yolda kalıp bir saat geçerse üzerinden kıyamet kopuyor.
astronotta durdu mu ben alp in astronotta duracağını hiç sanmıyorum. kışlık alışverişini bitirdin valla ne güzel... güle güle giysin kıyafetlerini ayakkabılarını...

günaydın ziyaretçi arkadaşlar :)
erdem sabah uykusuna anca yattı,normalde 8-8,30 gibi uyuturdum ama uyumadı,sbh 6 gibi kalkıyor,aslında 5,30 genelde.ben de gece boyunca bi park yatağına yatırıyorum,bi ayağıma alıyorum,genelde 3de falan kendi yatağıma alıyorum ama pek sarmaş dolaş olmuyoruz,sonra yine yatağına koyuyorum ki sabah uyandığında yatağında olduğunu görsün.
kayısı ve inciri genelde haşlayıp mı veriyorsunuz?ben küçük parçalar halinde çiğ yediriyorum.bayılıyor yemeye,üstüne de suyunu içiyor...oh yarasın :)
demir damlasını da günde iki sefer veremiyorum,genelde akşamlar karambole gidiyor,dr.a sordum bazen unutuyoruz akşamkini diye,her gün verildiğinden arasıra vermemek pek sorun olmazmış.zaten kimisi hiç vermiyor...
cuma fotosu eklememişmi kimse,tek ayşe bebeği gördüm sanırım,o da cuma değildi galiba

şu kendi yatağınızda nasıl uyuyorsunuz bebişle. ben anlamıyorum. ben düşüreceğim ya da eşim kolunun üzerine yatacak alp i ezecek diye aklım çıkıyor. çok özeniyorum bazen ama cesaret edemem zaten bu saatten sonra da alışkanlık yapar artık anlıyorlar herşeyi...
erdem çok erken kalkıyor yahu... 6:30 da kalkıyor bazen alp onda bile gözlerimi açamıyorum 5:30 çok erken...

şu kendi yatağınızda nasıl uyuyorsunuz bebişle. ben anlamıyorum. ben düşüreceğim ya da eşim kolunun üzerine yatacak alp i ezecek diye aklım çıkıyor. çok özeniyorum bazen ama cesaret edemem zaten bu saatten sonra da alışkanlık yapar artık anlıyorlar herşeyi...
erdem çok erken kalkıyor yahu... 6:30 da kalkıyor bazen alp onda bile gözlerimi açamıyorum 5:30 çok erken...

valla benim için de çok zor oluyor 5,30da kalmak,ama alıştım diyebilirim artık.bir de evde anneanne ve dedesi var,6 da sabah namazına kalkarlar,namazdan sonra onlar alır,ben o vakte kadar 1 saat civarı oynarım,altını değiştiririm.onlar alınca da yatağı toplama,elyüz yıkama vs.çok nadiren de yarım saat yatabilirim bazen.
yatağımda uyutma konusuna gelince,onu yatağıma aldığımda yatağı enine kullanıyoruz.yani başucu ayakucu değil de geniş şekilde,anlatabildim umarım.ben dörttebirini kullanıyorum,kalan kısım onun :)bu şekil 1 saat yatarız.kocam kolunu atamaz çünkü bizimle kalmıyor,yurtdışında çalışıyor kendileri :)ve yılbaşında gelecek sanırım.ozaman tekrar kendi evimize geçeceğiz,yeniden düzen kuracağız...topikteki hamilelikte tanıştığımız anneler bilir,anlatmıştım önceden.zor ama alışılıyor zamanla herşeye

dün bizde annemlere gitmiştik. yolda ilk uykusunu ve ikindi uykusunu uyudu hiç uğraştırmadan ama akşam uykusuna denk gelirsek hele ki yolda kalıp bir saat geçerse üzerinden kıyamet kopuyor.
astronotta durdu mu ben alp in astronotta duracağını hiç sanmıyorum. kışlık alışverişini bitirdin valla ne güzel... güle güle giysin kıyafetlerini ayakkabılarını...

bende durmaz diye çok korkuyodum..aayy ne cici buuu dedikk ayy sana çok yakıştı dedik..aynada baktı uzun uzun kendine..süslü ya benim oğlum hoşuna gitti herhalde..üstünde geyik resimleri falan var..ay aman aman ne güzel cici resimler varmış dedik..:))))) bakalım bidahaki giyişimizde ne olucak..evet bitti çok şükür..botlar montlar tamam..kazaklar falanda aldık..eşofman giyiyo çoğunlukla zaten..bittikçe alıcaz naapalım artık..

bende durmaz diye çok korkuyodum..aayy ne cici buuu dedikk ayy sana çok yakıştı dedik..aynada baktı uzun uzun kendine..süslü ya benim oğlum hoşuna gitti herhalde..üstünde geyik resimleri falan var..ay aman aman ne güzel cici resimler varmış dedik..:))))) bakalım bidahaki giyişimizde ne olucak..evet bitti çok şükür..botlar montlar tamam..kazaklar falanda aldık..eşofman giyiyo çoğunlukla zaten..bittikçe alıcaz naapalım artık..

iyi günlerde kullansın yeni kıyafetlerini :)biz de mont alacağız ama hışırtılı naylon gibi şişme montlardan olmasını istemiyorum.sizin aldığınızın dış kısmı nasıl,kumaş tiplimi,yoksa yağmurluk malı gibimi

herkese slmlar yoğun bi hafta geçirdik oğluş sünnet oldu koşturmacayla geçti günler....bebişlere ayakkabı alan anneler hangi marka ve modellerden aldınız nelere dikkat ettiniz
? ne kadar çok ilk adım ayakkabısı varmış öyle :/

iyi günlerde kullansın yeni kıyafetlerini :)biz de mont alacağız ama hışırtılı naylon gibi şişme montlardan olmasını istemiyorum.sizin aldığınızın dış kısmı nasıl,kumaş tiplimi,yoksa yağmurluk malı gibimi

yok kumaş aldım ben..o hışır hışır ediyo rahatsız..su geçirmeyen kumaşlardan aldım..zaten yağmur altında dolaşacak diiliz ama olsun..mont alma tavsiye etmem..ben mont aldım önce kucağımıza alınca beli açılıyo hep..zaten kıpır kıpır..göbek açık kalıyo sürekli..bulabilirsen biraz daha uzununu al..kaban gibi..gerçi yine açılıyo ama kontrol etmesi daha kolay oluyo..en iyisi astranot..

Son düzenleme:
yok kumaş aldım ben..o hışır hışır ediyo rahatsız..su geçirmeyen kumaşlardan aldım..zaten yağmur altında dolaşacak diiliz ama olsun..mont alma tavsiye etmem..ben mont aldım önce kucağımıza alınca beli açılıyo hep..zaten kıpır kıpır..göbek açık kalıyo sürekli..bulabilirsen biraz daha uzununu al..kaban gibi..gerçi yine açılıyo ama kontrol etmesi daha kolay oluyo..en iyisi astranot..
haklısın,kısacık montlar pek kullanışlı olmıcak gibi....astronot da naylon dışlı gördüm,beğenmedim,seninki gibi araştırayım ilk fırsatta

herkese slmlar yoğun bi hafta geçirdik oğluş sünnet oldu koşturmacayla geçti günler....bebişlere ayakkabı alan anneler hangi marka ve modellerden aldınız nelere dikkat ettiniz
? ne kadar çok ilk adım ayakkabısı varmış öyle :/

geçmiş olsun. nasıl şimdi oğluşun? bize de doktor sünnet ettirin diyor bizde yaptıracağız ama hiç içimden de gelmiyor bir yandan da. canı acıyacak ya da başka bir şey olacak felan diye... ben nike ın spor ayakkabısını aldım.ama şimdi için chicco nun kürklü bir patiği var onu alacağım. daha henüz yürümüyor benimki. işimi görür yürüyene kadar yürüyünce lazım olursa tekrar alırım diye düşünüyorum...

valla benim için de çok zor oluyor 5,30da kalmak,ama alıştım diyebilirim artık.bir de evde anneanne ve dedesi var,6 da sabah namazına kalkarlar,namazdan sonra onlar alır,ben o vakte kadar 1 saat civarı oynarım,altını değiştiririm.onlar alınca da yatağı toplama,elyüz yıkama vs.çok nadiren de yarım saat yatabilirim bazen.
yatağımda uyutma konusuna gelince,onu yatağıma aldığımda yatağı enine kullanıyoruz.yani başucu ayakucu değil de geniş şekilde,anlatabildim umarım.ben dörttebirini kullanıyorum,kalan kısım onun :)bu şekil 1 saat yatarız.kocam kolunu atamaz çünkü bizimle kalmıyor,yurtdışında çalışıyor kendileri :)ve yılbaşında gelecek sanırım.ozaman tekrar kendi evimize geçeceğiz,yeniden düzen kuracağız...topikteki hamilelikte tanıştığımız anneler bilir,anlatmıştım önceden.zor ama alışılıyor zamanla herşeye

benim eşim haftanın 3-4 günü geç saatte geliyor eve o bile zor oluyor. inşaallah bir an önce gelir de oturtursunuz kendi düzeninizi... anneyle babayla aynı evde bile zor oluyor bazen...

kızlar yasemin ergene ikinciye hamileymiş ya bizden bir ay önce sezeryanla doğurmuştu... benim doktorum en az 2 sene hamile kalma vücut toparlansın demişti. ama şimdi haberi duyunca diyorum hazır bu kadar sıkıntı çekmeye alışmışken ikinciyi mi doğursam :) sonra toptan rahat ederim. öteki türlü tam 2 yaşına gelecek tekrar hamile kal tekrar aynı sıkıntıları çek. sanki bir daha cesaret edemem gibi geliyor ikinci çocuğa. ama alp de bebekliğinin tadını çıkarsın da istiyorum...

slm anneler benim oğlum tam 7 ay 23 günlük ama halen diş çıkarmadık.bi sorun teşkil ediyor mu acaba?

bizimkisi 8,5 aylık diş yok... öyle kabarma felan da yok. bir problem yok şimdilik bizde... çıkarmamış olmaları da normal. anne ile babaya çekermiş diş çıkartmalar. ben 11 aylık çıkartmışım ilk dişimi... eşimde 8 aylıkken çıkartmış. heralde 9,5-10 aylık çıkartır bizimki de.

geçmiş olsun. nasıl şimdi oğluşun? bize de doktor sünnet ettirin diyor bizde yaptıracağız ama hiç içimden de gelmiyor bir yandan da. canı acıyacak ya da başka bir şey olacak felan diye... ben nike ın spor ayakkabısını aldım.ama şimdi için chicco nun kürklü bir patiği var onu alacağım. daha henüz yürümüyor benimki. işimi görür yürüyene kadar yürüyünce lazım olursa tekrar alırım diye düşünüyorum...

oğluş yavaş yavaş ii oluyo bakalım.ben normalde yenidoğan sünneti istemiştim ama kendi doktorum önermemeişti bazen pipide anormallikler olur ve sünnet derisi cerrahi işlemlerde işe yarar yaptırma demişti onu dinledik.6. ay kontrolünde ayazın kendi doktoru yaptırabilirsiniz ii olur demişti.ance şimdiye kısmet oldu ki zaten olması da lazımmış pipi ucu darmış biraz.canı ister istemez acıyo tabi.bizimki ilk güniğnenin etkisi geçince bi de çiş yapınca çok ağladı.klamplı sünnet ettirdik biz dün klampı çıkarttırdık yavaş yavaş toparlıcakmış kendini bakalım haftaya kontrol var.
benimkide daha yürümüyo ama 21 numara olunca ayak patik bulmada sıkıntı yaşadım.bende ilkadım mı alsam diye düşünüyodum ama yumuşak taban lazım

Back