• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ay alışveriş yapasım var,oğluma kıyafet,oyuncak,güvenlik ürünleri vs beğendim e bebekte....ama ücreti çok tutuyor.eskiden çalışırken istediğim şeyi çok düşünmeden alıyordum,şimdi çekiniyorum,tuhaf geliyor eşimin kazandığı parayı harcamak

bence öyle düşünmemen gerek. sonuçta ortak bir hayat yaşıyorsun onun parası senin paran yok sizin paranız var... ben çalışırken de paramızı ortak hesapta tutuyorduk o zaman da bunu alalım mı diye soruyorduk şimdi de bunu almak istiyorum bu ay mı önümüzdeki ay mı alalım diyoruz o kadar...

saat 9 da uyudu diye sevindiğim oğlum 9.30 dan beri uyanık..sallamadan uyutmaya çalışıyorum ama immkansızzz!! şimdi salıncağında sallıyoruz :(( ve gözler cin gibi bakıyor..:53:

gökalp in gündüzleri uyku düzeni mi bozuldu... gündüz iyi uyuyamıyorsa acaba ondan mı akşamları da uyumuyor... bir de sabah geç mi kalkıyor, burada daha önce bir arkadaş yazmıştı, sabah erken kaldırınca uykuları düzeldi diye... belki sebepler şunlar olabilir gün içinde 2 saatten fazla süren gündüz uykuları, ya da hiç uyumama..
bizim hastalıktan sonra düzeldi gibi uykular ama şimdi de hastalıkla birlikte kakasını gece yarısı yapmayı adet edindi. uğraşıyorum gündüz yapsın diye kayısı veriyorum armut veriyorum ama yok gecenin ortasında yapıyor... gecenin köründe uyku sersemi kaka temizliyoruz bizde ailecek. o zaman biraz sürüyor tekrar uyuması ama onun dışında çok uğraştırmıyor bu aralar...

hepinize tünaydın hanımlar hoş fazla kişi yok ama okuyanlara selam olsun :))

bizde durumlar oldukça karışık şu aralar iş değiştirme var çalıştığım yerden ayrılıyorum burayı çok seviyorum işimide seviyorum ama maddi anlamda bana çok yetersiz geliyor heleki çınar doğduktan sonra masraflar tavan yapmış durumda patronumla zam için görüştüm oda şu an müsait olmadığını söyledi o yüzden iş değştirmeye karar verdim :(( cesarette edemiyorum 3 yıldan beri aynı yerdeyim şimdi yeni bir yere gitmek alışmak zor geliyor gözüme ama yapacak bişi yok böylede devam edemem...

çınar paşaya gelince havadan mı sudan mı hastalık mı yoksa dişmi bilemediğim bir huysuzluk aldı başını gidiyor bu sabah nerdeyse cinnet geçirecektim bütün bir geceyi mızırdanarak geçirdi artık işe gelmek çok daha zor olmaya başladı benim için...napıcağımı şaşırdım emziriyorum emmiyor mama veriyorum yemiyor sallıyorum uyumuyor...offff

tünaydın canım... maddi anlamda zaten yetersiz geliyorsa şu an mutlu olsan bile bir sene sonra madden tatmin etmediği için mutsuz olacaksın iş yerinde...

ya benimki de emmek istemiyorum bir gece uykusundan önce emmek istiyor onun dışında öyle pek emmek istemiyor. bazen mememi görüyor emmek istiyor ama 30 saniye bile sürmeden bırakıyor...

bende bugün poyrazı çok zor uyuttum..daha şimdi uyudu..oda bağıra çağıra kıyametler koptu..kucağımda uyudu zaten en sonunda..halbuki banyo yaptı mamasını yedi yat uyu dimi..havada yağmurlu uyku havası..yok..

tünaydın canım... maddi anlamda zaten yetersiz geliyorsa şu an mutlu olsan bile bir sene sonra madden tatmin etmediği için mutsuz olacaksın iş yerinde...

ya benimki de emmek istemiyorum bir gece uykusundan önce emmek istiyor onun dışında öyle pek emmek istemiyor. bazen mememi görüyor emmek istiyor ama 30 saniye bile sürmeden bırakıyor...

zeynepçim haklısın sanırım bebekler büyüyor ve git gide masraflarda büyüyor haliyle o yüzden yeni yollar bulmak şart mutluluk kısmına gelirsek doğuma kadar işime çok zevkle geliyordum ama doğum izninden döndüğümde ofis düzeninde ciddi değişiklikler olduğunu gördüm ve kişilerde değişmiş o yüzden son zamanlarda ufak tefek sorunlarda yaşanır oldu iyice tadı kaçmadan gitmek en güzeli sanırım....

9. ayda bebekler memeden uzaklaşabilirmiş benim oğlumda aynı durumda eskiden eve gittiğimde hemen yapışır emmek isterdi şimdi kafasını çeviriyor geçen hafta kontrole gittiğimizde doktoruma sormuştum oda bu aylarda bebeğin emme isteğinin azalabiileceğini bunun normal olduğunu söyledi ve söylediğine göre bir kaç hafta içerisinde düzene girermiş...

zeynepçim haklısın sanırım bebekler büyüyor ve git gide masraflarda büyüyor haliyle o yüzden yeni yollar bulmak şart mutluluk kısmına gelirsek doğuma kadar işime çok zevkle geliyordum ama doğum izninden döndüğümde ofis düzeninde ciddi değişiklikler olduğunu gördüm ve kişilerde değişmiş o yüzden son zamanlarda ufak tefek sorunlarda yaşanır oldu iyice tadı kaçmadan gitmek en güzeli sanırım....

9. ayda bebekler memeden uzaklaşabilirmiş benim oğlumda aynı durumda eskiden eve gittiğimde hemen yapışır emmek isterdi şimdi kafasını çeviriyor geçen hafta kontrole gittiğimizde doktoruma sormuştum oda bu aylarda bebeğin emme isteğinin azalabiileceğini bunun normal olduğunu söyledi ve söylediğine göre bir kaç hafta içerisinde düzene girermiş...

valla birkaç hafta içerisinde düzene girse bile süt kalır mı bilemem... emmiyor, sağmaya da pek vakit yok. hayırlısı artık...

bende alp in uyku düzeni bozulacak sonra huysuz olacak diye dışarı çıkamıyorum... dışarda hiç uyumuyor bizimkisi... uzak bir yere felan gidemiyorum alp le. birine gitsek nerede uyuyacak diye dert ediyorum kendime. o yüzden hep arkadaşları annemleri fln bize çağırıyoruz. ya da düzeni bozulacak diye bir yerde kalmıyoruz...

ayy dert bi tek bende değilmiş:) zaten burda birine ne oluyorsa hemen diğer bebeklerde de aynı şikayetler.. gökalp in gündüz uykuları çok iyi, 2 3 saatte bir 1 2 saat uyuyor.. en son uykusundan 6 gibi kalkmış oluyor.. 9 gibi yatma hazırlığına başlıyoruz 9.30 da uyusa 10 da ayakta:( gece uyumak istemiyor benden ayrılmak istemiyor gibime de geliyor.. bilemiyorum..

ayy dert bi tek bende değilmiş:) zaten burda birine ne oluyorsa hemen diğer bebeklerde de aynı şikayetler.. gökalp in gündüz uykuları çok iyi, 2 3 saatte bir 1 2 saat uyuyor.. en son uykusundan 6 gibi kalkmış oluyor.. 9 gibi yatma hazırlığına başlıyoruz 9.30 da uyusa 10 da ayakta:( gece uyumak istemiyor benden ayrılmak istemiyor gibime de geliyor.. bilemiyorum..

kaç kere uyuyor oluyor o zaman... gündüz 45 dk. öğleden sonra 1,5-2 saat akşam üzeri 45 dk. uyumaları gerekiyormuş bu aylarda...

kaç kere uyuyor oluyor o zaman... gündüz 45 dk. öğleden sonra 1,5-2 saat akşam üzeri 45 dk. uyumaları gerekiyormuş bu aylarda...

2 kere uyuyor, ilki 2 saat kadar sürüyor, ikinci uykusuda 1.5.2. saat kadar, nerdeyse 4saat uyuyor.. saat 6 da sonlanıyor uykular, bu aylarda toplam 14 aat uyku uyumaları gerekliymiş, 4 saati böyle uyuyor, 10 saat gece uyuması lazım, yani 10 da uyumuş olsa 8 de uyanması gerek ama öyle olmuor..dün 12 de uyudu 3 4 kez uyandı ve 9 da kalktı..

2 kere uyuyor, ilki 2 saat kadar sürüyor, ikinci uykusuda 1.5.2. saat kadar, nerdeyse 4saat uyuyor.. saat 6 da sonlanıyor uykular, bu aylarda toplam 14 aat uyku uyumaları gerekliymiş, 4 saati böyle uyuyor, 10 saat gece uyuması lazım, yani 10 da uyumuş olsa 8 de uyanması gerek ama öyle olmuor..dün 12 de uyudu 3 4 kez uyandı ve 9 da kalktı..

Peki odası fazla sıcak yada soğuk olabilir mi yada giydiği kıyafet rahatsız ediyor olabilir mi? Mesela alp uyku tulumu ile ayaklı olmasına rağmen çok rahat edemedi. Bende giydiemîyorum bu aralar. Aklıma başka birşey gelmiyor bunlar dışında baharcım. Umarım en kısa zamanda çözülür uyku probleminiz...

Hiçbir fikrim yok benim. Bizde alp hastaydı o yüzden cep telden bakıyorum ara ara ama pek yazamıyorum. Bazen de yazayım diye giriyorum ama kimse birşey yazmamış olduğundan monolog yapmak istemiyorum.
geçmiş olsun.tektek geçmiş olsun yazamasam da kendi bebeğimle beraber tüm kardeşlerimize de dua ediyoruz hep.kolay diş çıkarsınlar,kolay yürüyüp kolay konuşsunlar,uyusun da büyüsünler :D aminn

bence öyle düşünmemen gerek. sonuçta ortak bir hayat yaşıyorsun onun parası senin paran yok sizin paranız var... ben çalışırken de paramızı ortak hesapta tutuyorduk o zaman da bunu alalım mı diye soruyorduk şimdi de bunu almak istiyorum bu ay mı önümüzdeki ay mı alalım diyoruz o kadar...
aslında biz sevgiliyken bile ortaktı harcamalarımız,ama yine de çekinme başladı işten çıkalı

gökalp in gündüzleri uyku düzeni mi bozuldu... gündüz iyi uyuyamıyorsa acaba ondan mı akşamları da uyumuyor... bir de sabah geç mi kalkıyor, burada daha önce bir arkadaş yazmıştı, sabah erken kaldırınca uykuları düzeldi diye... belki sebepler şunlar olabilir gün içinde 2 saatten fazla süren gündüz uykuları, ya da hiç uyumama..
bizim hastalıktan sonra düzeldi gibi uykular ama şimdi de hastalıkla birlikte kakasını gece yarısı yapmayı adet edindi. uğraşıyorum gündüz yapsın diye kayısı veriyorum armut veriyorum ama yok gecenin ortasında yapıyor... gecenin köründe uyku sersemi kaka temizliyoruz bizde ailecek. o zaman biraz sürüyor tekrar uyuması ama onun dışında çok uğraştırmıyor bu aralar...
biara hastayken gece kaka yapmalar erdemde de oldu ama 3-4 güne düzeldi,öyle uğraşmadım da gündüz yapsın diye.siz de düzen alırsınız yine

tam bizimkine uyuyor bu,ama gece yine sık kalkıyoruz.çözemedim gitti

ailecek palladium a gittik... çığlıklar eşliğinde geri döndük... adam uyku saati kaçıyor diye ortalığı birbirine kattı. burnumdan geldi resmen, trafiğe takıldık giderken 2 mağazaya girdik, yemek yiyelim dedik ama alp çığlık çığlığa ağlamaya başladı neyse zar zor yedik ve geri döndük. 1 saat bile duramadık avm de...

ailecek palladium a gittik... çığlıklar eşliğinde geri döndük... adam uyku saati kaçıyor diye ortalığı birbirine kattı. burnumdan geldi resmen, trafiğe takıldık giderken 2 mağazaya girdik, yemek yiyelim dedik ama alp çığlık çığlığa ağlamaya başladı neyse zar zor yedik ve geri döndük. 1 saat bile duramadık avm de...

arabasında falan uyumuyo mu yaaaa..gerçi ben hiç akşam uykusuna denk gelmedim ama öğlen uykusunu arabasında uyuyo poyraz..dün gittik bizde ve arabasında uyudu..

arabasında falan uyumuyo mu yaaaa..gerçi ben hiç akşam uykusuna denk gelmedim ama öğlen uykusunu arabasında uyuyo poyraz..dün gittik bizde ve arabasında uyudu..

uyuyor normalde arabasında ama aksiliği tuttu işte. trafikte de kalınca iyice sinirlendi. bir de gece uykusu olunca huysuzlandı daha çok.

ayyhh gene çok yoruldum ben bugün yaaa:))) palladiuma gittikkk..oğlumun cici çizmelerini aldımmm..bikaçta body aldım ve bol bol önlükk..bizim bu salya olayımız artık doruk noktasında..doktorumuzla konuştum kbb ye gösterelim dedi..normal diil yani bukadar tükürük..adam yutkunmuyo resmen..randevu alıp p.tesi götürmeyi planlıyorum..p.tesi hangisini başta yapıcam zaten bilmem..adliye doktor o bu şu:)))

Dr A. Götürünce ne dediğini yazarmısın bizimde 2.ayından beri var ve hiç azalmıyor üstüne bide tükürüyo kendi oyun yapıyo 2kat önlük takıyom valla toplam 18 önlük var bazen yetmiyor inanın :53:

Uyku konusu hepimizin derdi olmuş yalnız değilim anlaşılan bizim ki bi farkla sollamış sizleri asla yatağında uyumuyo uyurken koyuyom gece gece gene anlıyo sarılarak uyuyoz kaç kez uyanıyor saymadım ama bir an önce düzelse artık ona sarılıp uyumak güzel ama bari deliksiz ve dönüp durmasa daha iyi

günaydın ziyaretçi arkadaşlar :)
erdem sabah uykusuna anca yattı,normalde 8-8,30 gibi uyuturdum ama uyumadı,sbh 6 gibi kalkıyor,aslında 5,30 genelde.ben de gece boyunca bi park yatağına yatırıyorum,bi ayağıma alıyorum,genelde 3de falan kendi yatağıma alıyorum ama pek sarmaş dolaş olmuyoruz,sonra yine yatağına koyuyorum ki sabah uyandığında yatağında olduğunu görsün.
kayısı ve inciri genelde haşlayıp mı veriyorsunuz?ben küçük parçalar halinde çiğ yediriyorum.bayılıyor yemeye,üstüne de suyunu içiyor...oh yarasın :)
demir damlasını da günde iki sefer veremiyorum,genelde akşamlar karambole gidiyor,dr.a sordum bazen unutuyoruz akşamkini diye,her gün verildiğinden arasıra vermemek pek sorun olmazmış.zaten kimisi hiç vermiyor...
cuma fotosu eklememişmi kimse,tek ayşe bebeği gördüm sanırım,o da cuma değildi galiba

Dr A. Götürünce ne dediğini yazarmısın bizimde 2.ayından beri var ve hiç azalmıyor üstüne bide tükürüyo kendi oyun yapıyo 2kat önlük takıyom valla toplam 18 önlük var bazen yetmiyor inanın :53:

tamam yarın yazarım sonucu..ben altı ince muşambalı önlüklerden aldım..başedemiyorum artık..gögsü ıslak kalıyo..muşambadan geçmiyo şimdi

uyuyor normalde arabasında ama aksiliği tuttu işte. trafikte de kalınca iyice sinirlendi. bir de gece uykusu olunca huysuzlandı daha çok.

belki akşam uykusu için poyrazda sinirlenebilir bilmiyorum ama ikindi uykusunu uyuyo sıkıntı çıkarmadan..mesela bugünde palladiuma gittik 1 saat kadar uyudu arabasında..palladiumda buara bize komşu kapısı oldu:)))) astranot aldık bugün poyraza..ca da indirime girmişti 60 liraya aldık..orda denedik giyerken ağlamadı aynada kendine baktı falan:))) bizde aldık hemen:))))

Back