• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

liva'nın hastalıkla birlikte yeme düzeni ve yemeklere karşı isteği yok olmuştu yavaş yavaş toparlamaya çalışıyoruz durumu. burada doktora gittik gelişim uzmanıyla çalışıyorlar yemek düzeni konusunda bir liste verdi ona uymaya çalışıyoruz fatmacım. ama bu öğünler arası mama eklemişlerdi biz onu yapamıyoruz bende liva'yı bu konuda zorlamıyorum. ne kadar isterse o kadar yiyor belli ölçümüz yok ağız kilitleniyor çünkü:)
gelişim uzmanının önerdiği liste şöyle

sabah:
meyve püresi
bisküvi
peynir yada yumurta'dan birisi
pekmez
bisküviyi seyreltmek için mama yada ıhlamur

öğle:
çorba (1 tatlı kaşığı kıyma, tavuk yada kendi hazırladığımız etsuyu katılmış)
sebze çorbası ise havuç patates 1 tatlı kaşığı( irmik pirinç bulgur yada mercimek) ve kimyon mutlaka olacak mevsim sebzesi eklenecek
makarna(ev yapımı) yada
dolma
bunlardan birisi

ikindi:
yoğurt
meyve püresi
meyve suyu taze sıkılmış
meyve+yoğurt
yoğurt+bisküvi
meyve+bisküvi yada
kek
bunlardan birisi

akşam:
tahıllı mama,tarçın ve bisküvi

gece:
devam sütü

bu arada sabah yumurta verdiysek öğle tavuk eti, peynir verdiysek öğle kıyma ekliyoruz çorbalara.
kek, tarhana çorbası, muz ve peynir favorileri bu aralar yeni yeni de sebze çorbalarını yiyor liva kimyon mucizesi sanırım:)

bu arada çok uzun yazdığımı farkettim:)

maşallah ya bunları yiyomu alalhım korusun 5 te birini yemiyoki benim kızım

mesaj sayısına göre cevap veriliyosa size eğer ben en başından beri burada paylaşımda bulunan bi insan olarak o hakkı elde ediyoırum heralde
sizin bu pervasızca insanları kırma ve incitme yönündeki yazılarınızdan ben dilini kullanarak ifade etmeye çalışıyorum çok rahatsızım.İyi niyetle pozitif yönde birbirimize yoldaş olmaya çalışıyoruz hiç tanımadığımız insanlara dua ediyoruz dualarını alıyoruz ister nurcu ister ateist benim ve burada paylaşımda buluınan insanalar için önemli ayrıntılar diğil bunlar zaten kendilerine yakın olan insanlar özeldende görüşüyo bu da bi tercih ama sizin insanları rahatsız etmeye ve düşüncelerinden dolayı aşağılayıp burayı germeye hakkınız yokkkkkkkkkkkk

günaydın kızlar
miniğimin dişi dün çıktı :)))) işten geldim yemekden sonra içeride oturuyorduk kızımla.sadece ikimiz vardık. ve ben ilk gördüm.
diş buğdayı hazırlıklarına başlamaylıyım:)))
kızıma dün yürüteç aldım çok kararsızdım ama havalarda soğuyor.yerlerde çok sürünmesin hemde oyanlansın diye.
sıcaklar yarından itibaren 15derece düşecekmiş. bugünde yağmur var istanbulda. Artık daha çok dikkat etmemiz lazım.

hayırlı olsun ilk inciniz :)) biz 6. bekliyoruz fena kabarmış yeri ..

Kelebek canım sanada cok gecmıs olsun,dedıklerını bende denedımn,sıcak su falan bıde zeytınyagı cok ıse yarıyo

Kızlar yaa sıze kendımle alakalı nefret ettıgım bı huyumdan bahsedıcem,bahsetmemın bı amacı yok,anlatıp rahatlamak ıcın yazıcam..
Ben yenı herhangıbır seye cok zor uyum saglıyorum hatta saglayamıyorum,ornegın yenı bı gozluk aldım,numaralı gozluk kullanıyorum hep takmam lazım,ama yenı gozlugume bır turlu adapte olamıyorum,bıde sımetrı hastalıgı var bende,gozluk bı geldı yamuk,gıttım onu yaptırdım,sonra baska bısı cıktı,o begenerek aldıgım gozlugu sımdı hıc takmak ıstemıyorum,camı cercevesı yaklasık 300lıra para gıttı,poooff gıdıdp gıdıp eskı gozlugumu takıyorum ve eskı gozlugumu takınca kendımı cok ıyı hıssedıyorum,oysakı eskı gozlugum hem cok yıprandı hemde kırık,yapıstırıcıyla yapıstırdım...
Bu yenı gozlugumde okadar gıt gel yaptıkı sogudum gozlukten,sımdı gıdıp degıstırıcem cerceveyı baska bı cerceve alıcam,fark odemıcem tabı,allahtan gozlukcu tanıdık...
Gozluk benım bı organım gıbı,cıkartma luksum ne yazıkkı yok,rahat ve guzel gorunmesı benım ıcın onemlı....
Poff yazdıklarım sıze cok sacma gelıcek ama ben yınede yazıp azcık rahatlamak ıstedım..
Nebılım oyle ıste:(

fatmacım bnce yvş yvş alştr kndini o kdr para vermişin..hergün yarm saat tak mesela

maşallah bura epey kalabalık hem de bu saatte sevindim herkeslere merhabalarr:3:

isolde berynsita normal doğum yaptıgınız için mi hemoroid oluştu
ben de onun daha beteri anal fissür mevcut malesef
bu yüzden acile gittiğim bile oldu iğrenç bi durum :25:

nacizane tavsiyelerim
hastalıktan bahsediyoruz ayıp olmaz
tuvalet esnasındaacele etmeyin dışarda yapılacak işleri unutun ve bekleyin ıkınmayın
zor oluyorsa dayanabileceğiniz sıcaklıkta su ile oturma banyosu yapın
normalde ilaç tavsiye eden biri değilim ama bunun için tek bi merhem veriyorlar
anestol uyuşturuyo zorda kalırsanız onu da kullanabilirsnz inş geçer

xeneodrem valla nickin böyle mi yazılıyo emin değilim zeynep ama verdiğin linki okudukça
yüreğime su serpildi
herkes ahkam kesiyo
ben ömeri kucagımda uyutuyorum oturdugum yerden değil ama hafif sallayarak
evet yorucu oluyo ama diğerlerinde de uyumuyo
ya da bilemiyorum belki bu kolayıma gidiyo ya da belki diğerlerine ben hazır değilim bilemiyorum ama
sonuç itibariyle kucagımda uyuyo ve bunun kötü bi şey olmadıgını öğrenmekle çok mutlu oldum:32:

pınar ya normal doumdan sonra oldu ztn çou kadında var bu sorn normal doum yapan..ama öyle o kdrda fazla etkilemiyo ya..alıştm yani..

günaydın kızlar
miniğimin dişi dün çıktı :)))) işten geldim yemekden sonra içeride oturuyorduk kızımla.sadece ikimiz vardık. ve ben ilk gördüm.
diş buğdayı hazırlıklarına başlamaylıyım:)))
kızıma dün yürüteç aldım çok kararsızdım ama havalarda soğuyor.yerlerde çok sürünmesin hemde oyanlansın diye.
sıcaklar yarından itibaren 15derece düşecekmiş. bugünde yağmur var istanbulda. Artık daha çok dikkat etmemiz lazım.

hyrlı olsn cnm yürütec bnm kurtarıcım oldu

bebeklerimiz için paylaşımlarda bulundugumuz bir topikte tartışma nasıl çıkabiliyor anlamıyorum
konu bebeklerimiz onlar için neyi daha iyi daha doğru yaparız bunları konuşup birbirimize bu yolda arkadaşlık ediyoruz

kimin ateist kimin nurcu kimin tarikatçi oldugu kimin umrunda bize ne kim ne düşünürse düşünür ne yaşarsa yaşar
yaşadığı yazdıgı seni rahatsız etse de karışma hakkı vermez görmezden gelirsin olur biter
çok rahatsız ediyorsa da girmezsin nokta.

bebeklerimiz için paylaşımlarda bulundugumuz bir topikte tartışma nasıl çıkabiliyor anlamıyorum
konu bebeklerimiz onlar için neyi daha iyi daha doğru yaparız bunları konuşup birbirimize bu yolda arkadaşlık ediyoruz

kimin ateist kimin nurcu kimin tarikatçi oldugu kimin umrunda bize ne kim ne düşünürse düşünür ne yaşarsa yaşar
yaşadığı yazdıgı seni rahatsız etse de karışma hakkı vermez görmezden gelirsin olur biter
çok rahatsız ediyorsa da girmezsin nokta.

bn yağmur ismiyle alakalı hurafelere yanıt vermiştm arkadaşımıza cevaben lakin dert oldu..sorun deil takmıorm pınarcım..dediin gibi konu bebeklerimiz..nasıl oluyo bnde anlamıorm

oooooo bu sabah burası ne kadarda kalabalık böyle maşllah maşallah topiği böyle gördüğüme ne kadar sevindim anlatamam :nazar::nazar::nazar:

zeynepçim,gönülcüm şu uyku eğitimi konusunda paylaştığınız linkler için çok teşekkür ederim gerçekten çok işime yarayan noktalar oldu aylin anneye bayıldım bu aralar onu okuduktan sonra uyku eğitimi konusunda ne kadar kendimi kastığımı fark ettim ve biraz gevşemek için kendime de oğluma da zaman verdim bu arada diğer yöntemleri de iyice okuyup idrak etmek istiyorum ondan sonra çınara en uygun yöntemi bulacağıma inanıyorum şöyle oğlumu ağlatmıyacak yıpratmayacak zorlamayacak yavaş yavaş geçiş yapmak en iyisi....

dişi çıkan bebişlere hayırlı olsun incileriniz diyorum...

bernacım fatmacım o hastalık illeti maalesef bende de var ama bana öğrencilik yıllarımdan yadigar bazı zaman gelir ki parmaklarımı ısırdığımı bilirim acıdan...yapılabilecek yöntemleri yazmışssınız zaten hepimize geçmiş olsun ne diim üşütmeyin kendinizi totolarınızı sıcak tutun canlarım :))

livanın yemek listesi bayağa kalabalık gerçekten o aradaki mamaları vermemen bencede normal zaten bunların hepsini yiyebilseler daha ne ister ki insan...

birde çok üzülerek okuduğum bazı yorumlar oldu arkadaşlarımız arasında biraz sürtüşme olmuş topiğin çok eski hallerini bilmeyen biri olarak belki yorum yapma hakkı bizede düşmüyordur ama yinede bu tarz yazılara üzüldüğümü söylemeden geçemedim burası bebeklerimizle ilgili paylaşımlarda bulunulan bir ortam bebek demek huzur demektir neşe demektir mutluluk demektir saflık masumluk demektir bu kadar güzel duyguyu paylaşmak varken yapmayın ne olur böyle kırıcı olmayalım...

bn yağmur ismiyle alakalı hurafelere yanıt vermiştm arkadaşımıza cevaben lakin dert oldu..sorun deil takmıorm pınarcım..dediin gibi konu bebeklerimiz..nasıl oluyo bnde anlamıorm

evet canım okudum sen yağmurun musibet değil rahmet oldugunu söylemişsin
sonra da bu tarz saçma yorumlar olabiliyo diye ensesinden öpme ile ilgili bi olay anlatmışsın
her yerinden öperim diyerek dedoğru bulmadıgını belirtmişsin

tubanur da nurcu bi arkadaşımdan duymuştum demiş olay bu. konunun kapanması gerekiyo aslında ama
mag34 nurcu murcu ne konulara kaldık millet bu yüzden gelmiyo eskiden ne güzeldi
ensesinden değil istediğim yerinden öperim vs diyerek konuyu bambaşka bi yere götürmüş

bu arada benim aslan oğlum bir asker edasıyla salonun bir ucundan diğer ucuna sürünmeye devam ediyor hala kıçını kaldırıpta emeklemeyi beceremedi :9::9::9: ama onun o totişini kaldırıpta süründüğünü izlemek öldürüyor beni bide hırslı bide hırslı sürünürken ter içinde kalıyor ama yinede hedefe ulaşmadan bırakmıyor ıhhh ıhhh diye diye gidiyor kuzum yaaa :emir_bebek::emir_bebek:

birde çok üzülerek okuduğum bazı yorumlar oldu arkadaşlarımız arasında biraz sürtüşme olmuş topiğin çok eski hallerini bilmeyen biri olarak belki yorum yapma hakkı bizede düşmüyordur ama yinede bu tarz yazılara üzüldüğümü söylemeden geçemedim burası bebeklerimizle ilgili paylaşımlarda bulunulan bir ortam bebek demek huzur demektir neşe demektir mutluluk demektir saflık masumluk demektir bu kadar güzel duyguyu paylaşmak varken yapmayın ne olur böyle kırıcı olmayalım...

ya ne dmk yorum yapma hakkı bize düşmüyo ya..siz insan değilmisiniz anne değilmisiniz..burasıda annelerin paylaşım alanı değilmi herkes başkalarının haklarına tecavüz etmeden yorum yapma hakkında sahip..yeterki seviyeli olsun..asabım bozuldu yaa..burası ağalık sistemiyle mi dönüyo..bnm mi haberim yok..ister yeni üye olsun ister eski herkesin kenarından köşesinden haberdar olduu her konu hakkında yorum yapma hakkı var..böyle düşünme ESracım kimse böyle düşünmesin..valla celallendim şimdi hee..
annem ameliyata girdi şimdi onunda gerginliği var..kusura bakmayın

dün oğluşuma tatlı yaptım..kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp pişirdim sonra irmik ve kıvam için az pirinç unu kattım.tereyağı ve cevizide ekledikten sonra hoop mideye :)) bi de oğluş tuvaletini yaparken zorlannıyo biraz neler yedirebilirim.kuru kayısı,yemeklere zeytinyağı ve armutu veriyorum zaten :/

yorum yapma hakkını kimse vermiyor canım dileyen dilediği konuda yorum yapabilir

ya ne dmk yorum yapma hakkı bize düşmüyo ya..siz insan değilmisiniz anne değilmisiniz..burasıda annelerin paylaşım alanı değilmi herkes başkalarının haklarına tecavüz etmeden yorum yapma hakkında sahip..yeterki seviyeli olsun..asabım bozuldu yaa..burası ağalık sistemiyle mi dönüyo..bnm mi haberim yok..ister yeni üye olsun ister eski herkesin kenarından köşesinden haberdar olduu her konu hakkında yorum yapma hakkı var..böyle düşünme ESracım kimse böyle düşünmesin..valla celallendim şimdi hee..
annem ameliyata girdi şimdi onunda gerginliği var..kusura bakmayın

çok geçmiş olsun.umarım ii sonuçalr alırsınız..

Back