• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Saat 12 olmus,balkabagına donusmeden ben kacayım:)
aysıma yıne dıkılır saat 6da,yok bagırıyo bagırıyo ben kalkmıyorum ya sınırlenıyo bıde akıllı bıdık....
Ee sonra kendı uyuyo ben dolanıyom ortada...
Herkese ıyı bır gece dılıyorummm

Zeynep,lıvanın yemek olayı nasıl,ne yıyor danacık ne yemıyor...en cok neyı sevıyor?

liva'nın hastalıkla birlikte yeme düzeni ve yemeklere karşı isteği yok olmuştu yavaş yavaş toparlamaya çalışıyoruz durumu. burada doktora gittik gelişim uzmanıyla çalışıyorlar yemek düzeni konusunda bir liste verdi ona uymaya çalışıyoruz fatmacım. ama bu öğünler arası mama eklemişlerdi biz onu yapamıyoruz bende liva'yı bu konuda zorlamıyorum. ne kadar isterse o kadar yiyor belli ölçümüz yok ağız kilitleniyor çünkü:)
gelişim uzmanının önerdiği liste şöyle

sabah:
meyve püresi
bisküvi
peynir yada yumurta'dan birisi
pekmez
bisküviyi seyreltmek için mama yada ıhlamur

öğle:
çorba (1 tatlı kaşığı kıyma, tavuk yada kendi hazırladığımız etsuyu katılmış)
sebze çorbası ise havuç patates 1 tatlı kaşığı( irmik pirinç bulgur yada mercimek) ve kimyon mutlaka olacak mevsim sebzesi eklenecek
makarna(ev yapımı) yada
dolma
bunlardan birisi

ikindi:
yoğurt
meyve püresi
meyve suyu taze sıkılmış
meyve+yoğurt
yoğurt+bisküvi
meyve+bisküvi yada
kek
bunlardan birisi

akşam:
tahıllı mama,tarçın ve bisküvi

gece:
devam sütü

bu arada sabah yumurta verdiysek öğle tavuk eti, peynir verdiysek öğle kıyma ekliyoruz çorbalara.
kek, tarhana çorbası, muz ve peynir favorileri bu aralar yeni yeni de sebze çorbalarını yiyor liva kimyon mucizesi sanırım:)

bu arada çok uzun yazdığımı farkettim:)

Son düzenleme:
ay noolur beni arana al tubanurr yoksa naaparım ben bi başıma buralarda..yokluğunu çok hissederim:))ayrıca niyetim kavga çıkarmak olsa yazacak başka şeylerde bulurdum..sadece eski sohbetleri nekadar özlediğimi yazdım
sen daha okuduğunu bile anlamaktan aciz kompleksli bi zavallısın kendini ne sandığını bilmiyorum ama öylesin.ben senin burda çıkardığın eski kavgalarını da biiyorum merak etme ortalığı karıştırır dahada gelmem girmem dersin gene gelirsin sen busun.insanları kırmaktan nasıl bi zevk alıyosun onu anlatsana sohpet konusu çıksın
sen dedin ya ben şimdi nasıl kırarım seniii..1 değil 5 tane topik açarım:)))) topu topu 90 100 mesaj atmış bana akıl veriyo..dağdan geldin bağdakini mi kovuyosun..insanın asabını bozma..siz yokken biz vardık buralarda..sana sormicam kimle konuşup konuşmayacağımı..
aklı yaşla ölçeni duydum da mesaj sayısıyla ölçüldüğünü ilk defa duyuyorum.insanları kovmak adetim değildir o senin işin az kişiyi kaçırtmadın burdan.senin asabın zaten bozuk her daim saldıracak yer arıyorsun.sen kimle konuşacağını bana sormıycaksın ama ben ne konuşacağımı san soracağım öylemi bu nasıl bir insanlıktır sendeki .senin şirretliğini bilen biliyo neyse özelden yazmillet senin saçmalıklarını okumak zorunda değil.kale alınacak insan değilsin ama ben bunu kafama takarm yapım böyle eminim senin yüzünden sütüm azalıcak yarın ve kızım ek gıda yemiyo aç kalıcak yani mutlu olursun diye yazıyorum bunu

sen daha okuduğunu bile anlamaktan aciz kompleksli bi zavallısın kendini ne sandığını bilmiyorum ama öylesin.ben senin burda çıkardığın eski kavgalarını da biiyorum merak etme ortalığı karıştırır dahada gelmem girmem dersin gene gelirsin sen busun.insanları kırmaktan nasıl bi zevk alıyosun onu anlatsana sohpet konusu çıksın

aklı yaşla ölçeni duydum da mesaj sayısıyla ölçüldüğünü ilk defa duyuyorum.insanları kovmak adetim değildir o senin işin az kişiyi kaçırtmadın burdan.senin asabın zaten bozuk her daim saldıracak yer arıyorsun.sen kimle konuşacağını bana sormıycaksın ama ben ne konuşacağımı san soracağım öylemi bu nasıl bir insanlıktır sendeki .senin şirretliğini bilen biliyo neyse özelden yazmillet senin saçmalıklarını okumak zorunda değil.kale alınacak insan değilsin ama ben bunu kafama takarm yapım böyle eminim senin yüzünden sütüm azalıcak yarın ve kızım ek gıda yemiyo aç kalıcak yani mutlu olursun diye yazıyorum bunu

git işine tubanurr..sana tek yazabiceğim bu..

“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

günaydın kızlar
miniğimin dişi dün çıktı :)))) işten geldim yemekden sonra içeride oturuyorduk kızımla.sadece ikimiz vardık. ve ben ilk gördüm.
diş buğdayı hazırlıklarına başlamaylıyım:)))
kızıma dün yürüteç aldım çok kararsızdım ama havalarda soğuyor.yerlerde çok sürünmesin hemde oyanlansın diye.
sıcaklar yarından itibaren 15derece düşecekmiş. bugünde yağmur var istanbulda. Artık daha çok dikkat etmemiz lazım.

Günaydın annişlerrr umarım güzel bir gün geçirirsiniz :))

günaydın kızlar
miniğimin dişi dün çıktı :)))) işten geldim yemekden sonra içeride oturuyorduk kızımla.sadece ikimiz vardık. ve ben ilk gördüm.
diş buğdayı hazırlıklarına başlamaylıyım:)))
kızıma dün yürüteç aldım çok kararsızdım ama havalarda soğuyor.yerlerde çok sürünmesin hemde oyanlansın diye.
sıcaklar yarından itibaren 15derece düşecekmiş. bugünde yağmur var istanbulda. Artık daha çok dikkat etmemiz lazım.

hayırlı olsun canım ne güzel sen de bir ilk yaşamışsın dün. biz de eşimle evdeyken ilk emeklemesini gördük. sürünmekten emeklemeye adım attık. çoook güzeldi hemen o anı kaydettik. çalıştığımdan ilklerini göremeyeceğim diye çok üzülmüştüm ama şükür dişini de gördüm, sürünerek dolaşmasını da emeklemesini de :))

Gunaydın arkadaslar ben temmuz ikiz annesiyım 3aylık iki kızım var sızler bebeklerınızın kıyafetlerını vermek ıstersenız alabulırım lst dayım ben tskler sımdıden

gunaydın arkadaslar ben temmuz ikiz annesiyım 3aylık iki kızım var sızler bebeklerınızın kıyafetlerını vermek ıstersenız alabulırım lst dayım ben tskler sımdıden

canım ne güzel, iki meleğin varmış..allah bağışlasın..bi bakalım da olacakları ayarlamaya çalışalım inşallah...özelime adresini mesajlarmısın..

Günaydın annişlerrr umarım güzel bir gün geçirirsiniz :))

hayırlı olsun canım ne güzel sen de bir ilk yaşamışsın dün. biz de eşimle evdeyken ilk emeklemesini gördük. sürünmekten emeklemeye adım attık. çoook güzeldi hemen o anı kaydettik. çalıştığımdan ilklerini göremeyeceğim diye çok üzülmüştüm ama şükür dişini de gördüm, sürünerek dolaşmasını da emeklemesini de :))

aynennn canım çok üzülüyordum çalışıyorum birşeyini göremeyeceğim diye. c.tesi günü ilk emeklemesini gördüm dünde ilk dişini bende çok mutluym bu yüzden:)))))))

maşallah bura epey kalabalık hem de bu saatte sevindim herkeslere merhabalarr:3:

isolde berynsita normal doğum yaptıgınız için mi hemoroid oluştu
ben de onun daha beteri anal fissür mevcut malesef
bu yüzden acile gittiğim bile oldu iğrenç bi durum :25:

nacizane tavsiyelerim
hastalıktan bahsediyoruz ayıp olmaz
tuvalet esnasındaacele etmeyin dışarda yapılacak işleri unutun ve bekleyin ıkınmayın
zor oluyorsa dayanabileceğiniz sıcaklıkta su ile oturma banyosu yapın
normalde ilaç tavsiye eden biri değilim ama bunun için tek bi merhem veriyorlar
anestol uyuşturuyo zorda kalırsanız onu da kullanabilirsnz inş geçer

xeneodrem valla nickin böyle mi yazılıyo emin değilim zeynep ama verdiğin linki okudukça
yüreğime su serpildi
herkes ahkam kesiyo
ben ömeri kucagımda uyutuyorum oturdugum yerden değil ama hafif sallayarak
evet yorucu oluyo ama diğerlerinde de uyumuyo
ya da bilemiyorum belki bu kolayıma gidiyo ya da belki diğerlerine ben hazır değilim bilemiyorum ama
sonuç itibariyle kucagımda uyuyo ve bunun kötü bi şey olmadıgını öğrenmekle çok mutlu oldum:32:

kızlar şimdi benm bi arkadaşımın da bizden 2 ay küçük bi bebeği var
ek gıda konusunda önüne ne gelirse veriyo şeker acı baharat ekmek vs vs
hatta bebeğinin cildinde döküntüler oluştu dr baharatlı şeyler mi verdin demiş
bundan sonra yapmaz sanırsınız de mi
hayır vermeye devam ediyo
acılı tarhana çorbasını yarım kase içtiği ile övünüyo
ben de sebze çorbaları özel ekmekler vs yapıorum ya
millet hep kıyaslıyo bakalım ilerde nolacak diye
ilerde o her şeyi yer ömer de yemez sorun çıkartırsa milleti haklı çıkarmış olacak.
öyle paylaşmak istedim içime dert oluo bu konu inşallah ilerde de güzelce yer paşam.

kızlar şimdi benm bi arkadaşımın da bizden 2 ay küçük bi bebeği var
ek gıda konusunda önüne ne gelirse veriyo şeker acı baharat ekmek vs vs
hatta bebeğinin cildinde döküntüler oluştu dr baharatlı şeyler mi verdin demiş
bundan sonra yapmaz sanırsınız de mi
hayır vermeye devam ediyo
acılı tarhana çorbasını yarım kase içtiği ile övünüyo
ben de sebze çorbaları özel ekmekler vs yapıorum ya
millet hep kıyaslıyo bakalım ilerde nolacak diye
ilerde o her şeyi yer ömer de yemez sorun çıkartırsa milleti haklı çıkarmış olacak.
öyle paylaşmak istedim içime dert oluo bu konu inşallah ilerde de güzelce yer paşam.

hiç dert etme canım. bana da diyorlar bu kadar uğraşıyorsun çocuk ileride nasılsa yiyecek diye ama hiç aldırış etmiyorum bile. ben elimden geldiğince çocuğumun sağlıklı beslenmesi için her şeyi yapacağım, uğraşmadım demeyeceğim vicdanım rahat olacak. göz göre göre ateşe atamam evladımı. bilinçli olmak bazen zorda bırakıyor bizleri açıklama yapıyorsun ama anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. hemen sizi anneleriniz öyle mi büyüttü ben şunu verdim bak hiçbirşey olmadı lafları etrafımda dolaşıyor.her şeyi çok bilmiş oluyorsun evet biliyorum diyorum okuyorum araştırıyorum . her şeye rağmen ben yolumda ilerlemeye devam edeceğim :))

Kelebek hosgeldin bizde seni cok ozledik. ben iyiyim kuzum da iyi ama babasi hasta. Ayagi kirik bu sebeple manisada kayinvalidemlerdeyiZ.bugun ameliyati var esimin ayagindan civileri cikaracaklar platini kalacakmis. dualrinizi esirgemeyin, iylessin biran once de evimize gidelim. evimi duzenimi oyle ozledim ki..sen nasilsin. omer nasil?
çokçok geçmiş olsun canım ameliyat nasıl geçti geçmişi okudum biraz ama göremedm inş iyidir hazır yoğurt vermendense hiç verme derim ama yine de sen bilirsin
bin şükür iyiyiz biz ömerimle geçiyo günler itiraf ediyorm fehmiye takılmak daha kolay geldi burayı ihmal ettim
şimdi gelip sizleri görünce mutlu oldum
canım benim uyku tulumum kollu... ama uyku tulumu ile yatırmadan önce de kollarını açıkta bırakıyordum örtmüyordum... benim aklım çıkıyor birşey olmayacağını bilsem de birşey olur elini kurtaramaz örtüye dolanır boğulur diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum... gerçi konya inanılmaz soğuk bir yer benim için ama kollarından üşütmez diye düşünüyorum... en iyisini yine sen bilirsin deyip cümlemi sonlandırıyorum...
artık hareketlendiler canım kurtulabilirler örtüden korkma o kadar gönlünü ferah tut
evet canım konya çok soğuk oluyo kışın ama kaloriferler yanınca soğuk kırıldı
ben de kalın bi şey giydirip tulum giydirmiştim nası terlemiş gece
aman kızlar tere dikkat varsın üşüsün ama terlemesin ter daha tehlikeli
üşürse en fazla üşütür öksürür vs ama ter ile bronşit oluyo ömer olmuştu iğne ile atlattık inş
inş şu kışı hastalıksız atlatırız

biz maxi cosi tobi alacağız ben ona e-bebekte de baktım, hoşuma gitti. çok ucuz bir şey almak istemiyorum ama bir oto koltuğuna da 1500 tl para vermek istemiyorum. sürekli yolculuk etsek belki olabilir ama haftasonu caddeye gidiyoruz 15 dk sürüyor, ayda birde annemlere gidiyoruz hadi yol 2 saat sürsün taş çatlasın... yani parasını çıkartamazmış gibi geliyor o kadar para verirsem. maxi cosi tobi de gayet güvenli gibi duruyor, yatma pozisyonu da vardı galiba. maxi cosi nin diğer modeli de isofix li olanlardandı heralde. onda da isofix e ayrı para veriyorsun yanlış hatırlamıyorsam.

canım ben maxi cosi kullanıyorum arabasının koltuğu aynı zamanda araba koltuğu çok memnunum biraz pahalı heralde diğerlerine göre ama tavsiye ederim
:40::40::40::40::40::40::40:

günaydın kızlar
miniğimin dişi dün çıktı :)))) işten geldim yemekden sonra içeride oturuyorduk kızımla.sadece ikimiz vardık. Ve ben ilk gördüm.
Diş buğdayı hazırlıklarına başlamaylıyım:)))
Sıcaklar yarından itibaren 15derece düşecekmiş. Bugünde yağmur var istanbulda. Artık daha çok dikkat etmemiz lazım.

hayırlı olsun minnak dişiniiizz :) ben de istiyorum artık....diş buğdayın da güzel olur inşallah

Back