• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bir de o kadar şey okudum bu uyku öğretimiyle ilgili alışan bebeklerin çoğu ilerde düzenlerini inanılmaz bir biçimde bozmuşlar. bana kalırsa bunun en önemli nedeni bebeğin anneye doyamamış olması. bebeğim şu an minicik ve en çok bana ihtiyacı var. geçenlerde bir arkadaşımız (bebekleri yok) yeryüzünde en muhtaç canlı insan yavrusu dedi. ne de doğru dedi bence, çünkü yemesinden içmesinden çişinden uykusuna kadar herşeyiyle bana bağlı ve bunları zamanında gerçekleştirmezsem çocuğum bu dönemdeki güven duygusunu kazanamayacak. en önemlisi de tabiki benim sevgim ve şefkatim, ben bunu bebeğimden asla esirgeyemem, uykuya geçişte benim kokumu, sesimi, tenimi istiyorsa herşeyimle ona açığım arkadaş:))

Son düzenleme:
gönülcüm uyku eğitimini denemiş biri olarak söylüyorum.. bebeğin çok ender bebeklerden biri değilse bu iş çok zor arkadaşım.. çoğu bebek buna tam olarak cevap vermiyor burda deneyen birçok arkadaş oldu ve sonunu getiremeyen.. sonunda hepimiz şu an senin de düşündüğün gibi düşündük ve minicik bebeğimizin buna hazır olmadığına, sadece bizim kokumuza varlığımıza sevgimize ihtiyacı olduğunu düşünüp wazgeçtik.. ve açıkcası Gökalp uyku eğitimi denemelelerinden sonra çok daha huysuz bir bebek oldu..naçizane fikrim gönülcüm,karar senin tabi ki..

"Lütfen şunu unutmayın. İkiz kardeşlerin bile yapılan aynı davranışa tepkisi farklı olduğunu düşünürsek, önerilenleri denemeden önce size ve bebeğinize ne kadar uyduğunu uzun uzun düşünün.

Ne yaparsanız yapın kararlılığınızı kaybetmeyin. 3 yaşına kadar çocukları, iyi ya da kötü, herşeye 3 günde alıştırabilirsiniz.

Gece boyu kesintisiz uykular dilerim."

Seride Samurkaş Karaç - Uyku Meleği

Uyku Meleği | Facebook

peri'm Bahar'dı değil mi canım kusura bakma hafıza işte:)

kesinlikle haklısın ben de böyle düşünüyorum. bizde durum hiç sorun olmadı şu ana kadar. yukarıda yaptığım alıntıda benim dediklerimi savunuyor. ben bu aralar -hatta daha öncede ara ara- bu konu hakkında sürekli okuyorum. dediğim gibi şu aşamada kendimi hazırlıyorum. hep değindiğim nokta bebeğimi en iyi ben tanıyorum ve nasıl olması gerektiğine ben karar vereceğim. kurallar kaideler tabiki var ama bunlar bize göre esnetilmedikce başarılabileceğine inanmıyorum.

Arda doğduğunda ben çok güzel bir şey başardım ve ilk iş geceyle gündüzü ayırt etmesini sağladım ve ogün bugündür geceler beni hiç yanıltmadı. bebeğim oldum olası 21 en geç 21.30 da gece uykusuna yatar. (bazı sıkıntıları olduğunda farklı tabi nadiren) hatta o kadar ki 2 saat fark olmasına rağmen Tr ve Bakü arasında mekik dokurken bile bunu bozmadı maşallah. gündüz uykuları büyüdükçe azalmaya başladı haliyle ama bunun bile belli bir düzeni var. ama dediğim gibi ben onu hiç zorlamadım zorlamıyorum da. ha bak saatin geldi hadi illa uyuyacağız hiç yapmadım- çok şükür yaptırmadı da:) hemen hemen aynı saatlerde uyuyup uyanıyor hep. ama ben de ona göre kahvaltısı yok ara öğünü yok yemeği emmesi banyosu dikkat ediyorum. dedim ya şanslıyız ki benim ondan başka meşkalem yokta rahatız yani:)ha oldu da o gün uyumak istemiyor, uykusu var ama beşiğine koyunca huzursuz, uyumayacak mı öyle olsun deyip alıyorum hemen. biraz oyun bir iki mıncık zaten kendi yatmak istiyor bunun üzerine. dedim ya işte ben onun dilini çözdüm. en önemlisi bu bence. herkse bebeğinin dilini çözebilmesini diliyorum. tabi çoktan çözmüş olanlara da maşallah:)

aradım aradım kendi bağlantımı da buldum nihayet:) Zeynepciğim linkteki yazıyı okudum ve geçen gün yazdığım bu mesajla ne kadar benzerlikler olduğunu gördüm. bu Aylin anne çok benim kafadan aslında. benim dediğim de bu zaten mutlu bebek-mutlu çocuk- mutlu bir genç ve mutlu bir nesille nihayet mutlu bir toplumda özgüveni yüksek bir delikanlı:) ben asla ağlatarak falan uyku eğitimi veremem bu kesin zaten. Arda nasıl mutluysa öyle. ben zaten sırf onun için işi gücü bırakmış yardımcısı olan ve tüm zamanımı sırf ona harcayan bir anneyim öyle kendi kendine uyumasını istememin tek nedeni kendi başarabilirse diye, yok ben rahat edeyim falan değil yani derdim. olursa olur olmazsa ben onu uyutmaktan zevk alırım zaten öyle saatlerce kendini sallatan bir bebek de değil. çok şükür düzenimiz gayet iyi, artık onun dilinden de gayet iyi anladığımı düşünüyorum. zaten bu bebek yetiştirme toplumsal rutinleri olan bir kavram bence. ha çağ değişmiş illaki farklılıklar oluşmuş tamam da bir İngilizin yöntemi de bize çok uymaz yani. tamam bilim evrensel ama (masterını da eğitim alanında yapmış biri olarak söylüyorum:) toplumsal gerçeklerin de önüne geçemeyiz bence.

ben Arda'yı o kadar seviyorum ki (herkes bebeğini çok seviyor tabi) 40'ı çıkana kadar gözümü gözünden ayırmadım, uyurken bile yanından ayrılmadım... ya ne bileyim ben onun mutluluğunu bölemem herhalde. offff çok duygusala bağladım galiba:)) hayırlısı bakalım...

ingilizin yöntemi bize uymaz lafı çok doğru. daha önce biri demişti burada yine uyku eğitimi tartışılırken onlar anne biz anayız diye. yabancılar bizden daha katı daha kararlı oluyorlar biz dayanamıyoruz. bende ağlasın istemem zaten uyku eğitimi için... onun huzuru için ve ileride daha zor olacağı için istiyorum ama dediğim gibi olursa olur olmazsa başımın üstünde her zaman yeri var.

bende şimdi yeni doğduğu zamanları hatırladım... uyumuyordu uyuyamıyordum, uyuduğu zaman da onu izlemekten uyuyamıyordum. annemler yan odaya alalım uyu diyorlardı yok burada dursun diyordum...

ingilizin yöntemi bize uymaz lafı çok doğru. daha önce biri demişti burada yine uyku eğitimi tartışılırken onlar anne biz anayız diye. yabancılar bizden daha katı daha kararlı oluyorlar biz dayanamıyoruz. bende ağlasın istemem zaten uyku eğitimi için... onun huzuru için ve ileride daha zor olacağı için istiyorum ama dediğim gibi olursa olur olmazsa başımın üstünde her zaman yeri var.

bende şimdi yeni doğduğu zamanları hatırladım... uyumuyordu uyuyamıyordum, uyuduğu zaman da onu izlemekten uyuyamıyordum. annemler yan odaya alalım uyu diyorlardı yok burada dursun diyordum...

de mi yani canım. zaten baktığında İngilizler ne kadar soğuk nevaleler, gençleri sapkın partiler peşinde. biz de dokunma olmadan olmaz, yıllar geçse de annelerimize gidince kadın erkek farketmez sıkı sıkı sarılırız biz :))

Ooooo zeynepcım sen kacırmıssın,aysıma yuruyo bılem ama bı yerlerden tutunarak,arada elını bırakıo ama hoop dusuo kıcının ustune:)

Sunacım yarın aysımaya sutlac yapıcam,bı yapım becerırsem kı umıtlıyım,aysımada severse yazarım:) daaaaa bızım kız tatsız tuzsuz hıcbısı yemıyo,anasının karnında yıyodu sankı,nerden anlıyo velet aklım almiiii,sutlacı nasıl tatlandıırsam dıye dusunuom...

Kk guya telefona uyarlanmıs,ama hıc guzel olmamıs ben eskı halını ıstıyorum yaaaa,boyle hıc pratık olamıyorumm

fatma o hemoroidden bnde cekiorm..doumdan sonra her wc de aciyodu dedm dikislerdn heralde meer hemeroid bole bisimis..halada aciyo..neyse saglik olsun..

Kk guya telefona uyarlanmıs,ama hıc guzel olmamıs ben eskı halını ıstıyorum yaaaa,boyle hıc pratık olamıyorumm

aynen demin bikac arkadasin yazdiklarini beencektm cok hosuma gitti ama beenemedm sinir oldum :)) bidaada pc de geri donemem neyse..pek becerememisler senkronizasyon olayini

Sunacım yarın aysımaya sutlac yapıcam,bı yapım becerırsem kı umıtlıyım,aysımada severse yazarım:) daaaaa bızım kız tatsız tuzsuz hıcbısı yemıyo,anasının karnında yıyodu sankı,nerden anlıyo velet aklım almiiii,sutlacı nasıl tatlandıırsam dıye dusunuom...

ocaktan al pekmez kat içine:) herşeyin içine pekmez pekmezden soğuyacaklar yada sen boşver pekmezi muzlu sütlaç olsun muz püresi kat :)

Son düzenleme:
fatma o hemoroidden bnde cekiorm..doumdan sonra her wc de aciyodu dedm dikislerdn heralde meer hemeroid bole bisimis..halada aciyo..neyse saglik olsun..

ahh bernaaaa sorma,kendı yontemlerımle bıraz olsun acıyı dındırmeye calısıyorum ama bazen hıc fayda etmıyo,nolcek okadar ıkınırsan ahanda bı yerden patlak verır...
Puhahahahah:)

ahh bernaaaa sorma,kendı yontemlerımle bıraz olsun acıyı dındırmeye calısıyorum ama bazen hıc fayda etmıyo,nolcek okadar ıkınırsan ahanda bı yerden patlak verır...
Puhahahahah:)

evt cnm ikinmadan oluyo ztn..bnde hic beceremedm o ikinmayi bos yere kastm kndimi o yuzdn cikti..neyse o kdrda takmamak lazm valla saglimiz yernde cok sukur neler var bu hic bisey

Kızlar yaa sıze kendımle alakalı nefret ettıgım bı huyumdan bahsedıcem,bahsetmemın bı amacı yok,anlatıp rahatlamak ıcın yazıcam..
Ben yenı herhangıbır seye cok zor uyum saglıyorum hatta saglayamıyorum,ornegın yenı bı gozluk aldım,numaralı gozluk kullanıyorum hep takmam lazım,ama yenı gozlugume bır turlu adapte olamıyorum,bıde sımetrı hastalıgı var bende,gozluk bı geldı yamuk,gıttım onu yaptırdım,sonra baska bısı cıktı,o begenerek aldıgım gozlugu sımdı hıc takmak ıstemıyorum,camı cercevesı yaklasık 300lıra para gıttı,poooff gıdıdp gıdıp eskı gozlugumu takıyorum ve eskı gozlugumu takınca kendımı cok ıyı hıssedıyorum,oysakı eskı gozlugum hem cok yıprandı hemde kırık,yapıstırıcıyla yapıstırdım...
Bu yenı gozlugumde okadar gıt gel yaptıkı sogudum gozlukten,sımdı gıdıp degıstırıcem cerceveyı baska bı cerceve alıcam,fark odemıcem tabı,allahtan gozlukcu tanıdık...
Gozluk benım bı organım gıbı,cıkartma luksum ne yazıkkı yok,rahat ve guzel gorunmesı benım ıcın onemlı....
Poff yazdıklarım sıze cok sacma gelıcek ama ben yınede yazıp azcık rahatlamak ıstedım..
Nebılım oyle ıste:(

Back