• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar uyku eğitimine ben de meyletmeye başladım hatta 2 gündür acayip çok makale okudum netten. ama burada kitap bulamıyorum ancak Tr'ye gelince alırım. kitabı okuyan arkadaşlar, Zeynep sanırım sende vardı. sürekli kendi yatağında yatması gerekiyor ya bu ne kadar böyle sürecekmiş, şayet ben bir TR'deyim bir Bakü'de. belli bir süresi var mı? 2-3 hafta 1 ay?

kızlar uyku eğitimine ben de meyletmeye başladım hatta 2 gündür acayip çok makale okudum netten. ama burada kitap bulamıyorum ancak Tr'ye gelince alırım. kitabı okuyan arkadaşlar, Zeynep sanırım sende vardı. sürekli kendi yatağında yatması gerekiyor ya bu ne kadar böyle sürecekmiş, şayet ben bir TR'deyim bir Bakü'de. belli bir süresi var mı? 2-3 hafta 1 ay?

ben bebek bakım sorunlarına mucize çözümlerle iyi uykular tatlı rüyaları okudum. iki yöntem de birbirine benziyor. 2-3 hafta bir yere çıkmayın bebeğinize bu yönteme vakit ayırın diyor ikisi de. ama sonra başka yerde yattığında nasıl olur bilmiyorum... ben daha önce yatır kaldıra çok benzer bir yöntemle uyku eğitimi vermiştim ama annemlere gittiğimde çok zorlanmıştım uyumamıştı bir türlü... yatağa yanına yatıp sırtını pışpışlamıştım ondan sonra yatırmıştım orada yatmamıştı kendi. ama kim west in kitabında çocuk uyumayı öğrendikten sonra başka türlü yatmak istemeyecek diyor.

Son düzenleme:
kızlar uyku eğitimine ben de meyletmeye başladım hatta 2 gündür acayip çok makale okudum netten. Ama burada kitap bulamıyorum ancak tr'ye gelince alırım. Kitabı okuyan arkadaşlar, zeynep sanırım sende vardı. Sürekli kendi yatağında yatması gerekiyor ya bu ne kadar böyle sürecekmiş, şayet ben bir tr'deyim bir bakü'de. Belli bir süresi var mı? 2-3 hafta 1 ay?

ben de denedim bu gece ama olmadı yaa...yanında oturdum, onu yatağına koydum..ağlamadı ama uyumadı da ..yarım saat bekledim..arada pışpışladım...sonra dayanamadım..benim de çok uykum vardı çünkü..ama devam edersem olacak gibi geliyo.

ben bebek bakım sorunlarına mucize çözümlerle iyi uykular tatlı rüyaları okudum. iki yöntem de birbirine benziyor. 2-3 hafta bir yere çıkmayın bebeğinize bu yönteme vakit ayırın diyor ikisi de. ama sonra başka yerde yattığında nasıl olur bilmiyorum... ben daha önce yatır kaldıra çok benzer bir yöntemle uyku eğitimi vermiştim ama annemlere gittiğimde çok zorlanmıştım uyumamıştı bir türlü... yatağa yanına yatıp sırtını pışpışlamıştım ondan sonra yatırmıştım orada yatmamıştı kendi. ama kim west in kitabında çocuk uyumayı öğrendikten sonra başka türlü yatmak istemeyecek diyor.

teşekkür ederim. ilk kitap benimde listemde ama ancak Tr'de alabileceğim işte. Önce kendimi hazırlamaya çalışıyorum sanırım:)Arda'dan çok benim hazır olmam gerekiyor ki daha önce birkaç kez yeltenip başarısız olan Arda değil benim maalesef . bu ay sonu Tr'ye geleceğim sanırım dönüşte başlarım ben de. odasını da o zaman ayırmayı düşünüyorum çünkü.off çok stresli:(( Allah'ım bize sabır bebeklerimize de biran önce şu uyku işini öğrenmeyi nasip etsin:))

teşekkür ederim. ilk kitap benimde listemde ama ancak Tr'de alabileceğim işte. Önce kendimi hazırlamaya çalışıyorum sanırım:)Arda'dan çok benim hazır olmam gerekiyor ki daha önce birkaç kez yeltenip başarısız olan Arda değil benim maalesef . bu ay sonu Tr'ye geleceğim sanırım dönüşte başlarım ben de. odasını da o zaman ayırmayı düşünüyorum çünkü.off çok stresli:(( Allah'ım bize sabır bebeklerimize de biran önce şu uyku işini öğrenmeyi nasip etsin:))

Kim west iyi geceler tatlı rüyalar
Tracy Hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler
Elizabeth PANTHLEY VE DR SEARS

sana bunları tavsiye edebilirim. dr sears yaaklaşımı her ne kadar çok gevşek olsa da uyku konusunda, sonuçta her bebeğin karakteri farklı bi oku derim

wuuu süpermiş..bnmkide ne zmn bişi lazm şundan alcam desem ne grk var bn yaparm diyo..diyorm nasıl yapcaksın ondan basit ne var diyo tabi her seferinde gidip lazım olan şeyi alıyorm o ayrı..yani nerdeyse uçak lazm desem ona bile bn yaparm dicek..bu bebek arabasına akü yapimmi kendi kendine gitsin kumandalıda yaparm elinle kontrol edersn diyo ya :53:

çok orjinal fikirleri olan bir eşin var berna çok şanslısın kıymetini bil :))

sunacım yoncanın tahlilinde kansızlık çıktı 10 damla 1 yaşına kadar kullanacaksın dedi dr.
1 yaşındada tekrar tahlil yapılacakmış.ama dr un bi söyleyişi vardı mutlaka öncede kullanman gerekirdi diye.
bebeklerde zaten 4 ve 6 aydan itibaren kansızlık başlarmış kullanılması gerekirmiş zeka geriliğinide böyle önlemiş olurmuşuz
her sabah aç karnına demir çay kaşığı ile mandalina veya portakal suyu eşliğinde ferrumu vericem böyle daha çok emiliyormuş damla

geçmiş olsun canım..biz 4 aydan beri kullanıyoruz ama mandalina ve portakalla verilmesi gerektiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu bak saol...

ya şu uyku eğitimi hakkında 100 tanede kitap okusam aklımdaki sorulara cevap bulabileceğimi sanmıyorum çünkü tüm yöntemler aynı şeyi söylüyor hem gündüz hem gece uygulanması gereken bu yöntemler sadece geceleri işe yararmı onu söyleyen yok offff :((

hadi bakalım kolay gelsin gönülcüm umarım en kısa sürede sonuç alırsın :))

Sağol btanem. Mecbur iyi olana kadar otribebe ile gezicez ordan oraya :(
Ya seninki yine emeklemiş oda oda gezmesin boşver. Ben şimdi hevesleniyorum hemde çokk, yoksa emeklemeyen çocukta normal biliyorum ama insanın içinden geçiyor ya bende emeklesin istiyorum.

maşallah canım benim yaa sürünsün sürünsün yakında iyice depar atar Arda merak etme :) Bizimki sadece yuvarlanma faslında cok kabiliyetli okdar :)

maşallah ogluna canım,hızla ilerliyor demekki :) baksana kızlara bile gülücük atmalar bile başladıgına göre:1:
terleme olayı bizdede asırı fazla canım. uyurken özellikle yastıgında basının geldiği yer sırılsıklam oluyor ki ben öyle cok kalın giydiren biri de değilim. silikon yorganla yatıyor hala. emerken zaten şapıır şapırr başı. doktora sordum önemli ddeğil dedi ama bana da cok garip geliyor.

maşallah canımm emekledi demek :) darısı basıma inşallah :D

oo maşallah canım oğluna seninki emeklemeyide bitirdi şimdi yürüme faslında :) Allah nazarlardan korusun inşallah.

canımm hayırlı olsun diş hediğiniz. ne güzelde yapmıs hazırlamıssın herseyi maşallah sana. hele son anda sipariş verilmeyen pastanın yerine kendin şipşak pasta yapman benim için günün bombası zaten . eline koluna sağlık. herşey içine sinmiş resimlerden görüldüğü kadarıyla. emegine değdi :) Allah nice güzel günleri yasamanızı nasip etsin ailecek kuzum.

mervecim çok teşekkür ediyorum tatlım...evet içime sinen bir diş hediği oldu çok şükür :))

çınar aceleciymiş bir an önce size kavuşmak istemiş annesi...
çalışmıyorum ama sütüm azalır korkusundan bir de aç mı acaba diye düşünmekten kesemem heralde emzirmeyi...
benimki uyandı kızlar kaçtım ben... görüşürüz...

hemde ne aceleci halada öyle mamasını biraz geçiktirelim basıyor çılığı uyku saati biraz aksasın oooffff :))

bir de arkadaşlar , oto koltuğu alan varmı aranızda.. fiyatların aralığı çok geniş. 80 tl ye de var 1500 tl ye de. nasıl işse.. araştırdığım kadarıyla öncelikle güvenlik( kullanılan sünger, kumaş, baş ve boyun desteği ) sonra bebeğin konforu , arabaya bağlarkenki anne babanın konforu, yükseklik( bebeğin dışarıyı seyredebilmesi ) .. daha birsürü. izofiksli ve izofikssiz olarak ikiye ayrılıyor. ha birde oto koltuguna sürüş istikametinin tersine bağlananlar var. onlar çok pahalı ve türkiyede bulmak biraz zor. sanırım yalnızca e toker ve özelcan da var.markası da besafe izi combi x3.. güvenilirliği tartışılmaz diyorlar. fiyatlar 1400 civarı.. gelelim izofikslilere. ters takılanlardan sonra en güvenlikli olanlar bunlar. araç koltuguna zamk gibi yapışıyor diyorlar..en iyisi britax römer. alman malı.. zaten şuan bizim arabalarımızda kullanılan sistem de buymuş. izofikssizlere göre en az 200-300 tl pahalı ama kendimiz için bile bu lüksü ediniyorsak, savunmasız olan yavrularımız için haydi haydi değer diye düşünüyorum. izofikssiz olmasının da bir sakıncası yok aslında ama kemer düzgün takılmalı..kendimce belirlediğim iki üç model var. maxi cosi tobi, maxi cosi priori fix ve römer duo plus... siz olsanız hangisini seçerdiniz araştırma yaptıysanız eğer?

ay zavallı memişlerimm:(
yoncanın üst iki dişide çıktı zaten önce çıkan alt iki dişiyle bazen ısırıyordu şimdi tam kaptırır,
ben önce ilk alttan çıkan dişlerin yanındaki dişler çıkacak sanıyordum.her zaman tetikteyim:)

bir de arkadaşlar , oto koltuğu alan varmı aranızda.. fiyatların aralığı çok geniş. 80 tl ye de var 1500 tl ye de. nasıl işse.. araştırdığım kadarıyla öncelikle güvenlik( kullanılan sünger, kumaş, baş ve boyun desteği ) sonra bebeğin konforu , arabaya bağlarkenki anne babanın konforu, yükseklik( bebeğin dışarıyı seyredebilmesi ) .. daha birsürü. izofiksli ve izofikssiz olarak ikiye ayrılıyor. ha birde oto koltuguna sürüş istikametinin tersine bağlananlar var. onlar çok pahalı ve türkiyede bulmak biraz zor. sanırım yalnızca e toker ve özelcan da var.markası da besafe izi combi x3.. güvenilirliği tartışılmaz diyorlar. fiyatlar 1400 civarı.. gelelim izofikslilere. ters takılanlardan sonra en güvenlikli olanlar bunlar. araç koltuguna zamk gibi yapışıyor diyorlar..en iyisi britax römer. alman malı.. zaten şuan bizim arabalarımızda kullanılan sistem de buymuş. izofikssizlere göre en az 200-300 tl pahalı ama kendimiz için bile bu lüksü ediniyorsak, savunmasız olan yavrularımız için haydi haydi değer diye düşünüyorum. izofikssiz olmasının da bir sakıncası yok aslında ama kemer düzgün takılmalı..kendimce belirlediğim iki üç model var. maxi cosi tobi, maxi cosi priori fix ve römer duo plus... siz olsanız hangisini seçerdiniz araştırma yaptıysanız eğer?

biz maxi cosi tobi alacağız ben ona e-bebekte de baktım, hoşuma gitti. çok ucuz bir şey almak istemiyorum ama bir oto koltuğuna da 1500 tl para vermek istemiyorum. sürekli yolculuk etsek belki olabilir ama haftasonu caddeye gidiyoruz 15 dk sürüyor, ayda birde annemlere gidiyoruz hadi yol 2 saat sürsün taş çatlasın... yani parasını çıkartamazmış gibi geliyor o kadar para verirsem. maxi cosi tobi de gayet güvenli gibi duruyor, yatma pozisyonu da vardı galiba. maxi cosi nin diğer modeli de isofix li olanlardandı heralde. onda da isofix e ayrı para veriyorsun yanlış hatırlamıyorsam.

dün yoncayı salonda yalnız bırakmıştım konsolun çekmecisinin birini çekmiş içlerini boşaltmaya çalışıyordu,sonra hıııı yapmaya kızım dedim çektim ordan sonra yeniden salonun ortasına bırakıp mutfağa gitdim sonra bi baktım napıyo diye ben gider gitmez yine çekmecelerin yanına gitmiş bu ne hızlılık yahu benim gitmemi dört gözle bekliyomuş meğersem:)

evet önce annenin hazır olması çok önemli. sen hazır değilsen en ufak bir karşı koymada vazgeçersin zaten ve sonuçta kafası karışık bir bebek olur karşında. 2.denemende daha da zor olur durum... odasını ayırmadıysan önce odasını ayır hemen uyku eğitimine başlama... odasına alıştıktan sonra başlarsın uyku eğitimine.

Kim west iyi geceler tatlı rüyalar
Tracy Hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler
Elizabeth PANTHLEY VE DR SEARS

sana bunları tavsiye edebilirim. dr sears yaaklaşımı her ne kadar çok gevşek olsa da uyku konusunda, sonuçta her bebeğin karakteri farklı bi oku derim

dr sears daha yumuşak aslında. yanlış hatırlamıyorsam bebek nasıl uyumak istiyorsa öyle uyutun diyordu. evet bir tane link buldum bunla ilgili...

Bebeğimi nasıl uyutmalıyım? | AYLIN ANNE

elizabeth pantley de bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaç duyabileceğini söylüyor zaten ben de gece emzirmelerini kesmek istemiyorum... elizabeth pantley i henüz okumadım onu da bir okumam lazım şu uyku eğitiminden önce.

ya şu uyku eğitimi hakkında 100 tanede kitap okusam aklımdaki sorulara cevap bulabileceğimi sanmıyorum çünkü tüm yöntemler aynı şeyi söylüyor hem gündüz hem gece uygulanması gereken bu yöntemler sadece geceleri işe yararmı onu söyleyen yok offff :((

kim west in kitabında bu konuya değinmiş. kitap diyor ki bebeğinize gündüz bakan kişi işbirliğine yanaşmıyorsa kişi istediği gibi uyutsun yalnızca gündüz uyku saatlerinin süresine dikkat etsin diyor. siz geceleri yöntemi uygulayıp haftasonu da bütün gün uygularsanız, bebeğiniz uyumayı öğrendiğinde gündüzleri bakan kişinin uyuttuğu şekilde uyumak istemeyecek, yatağında uyumak isteyecektir diyor. kulağa çok mucizevi geliyor, benimkinin düzenini babane bozmuştu. kim west in yalancısıyım valla.

ay zavallı memişlerimm:(
yoncanın üst iki dişide çıktı zaten önce çıkan alt iki dişiyle bazen ısırıyordu şimdi tam kaptırır,
ben önce ilk alttan çıkan dişlerin yanındaki dişler çıkacak sanıyordum.her zaman tetikteyim:)

oo canım hem hayırlı olsun hem geçmiş :)) bizimki bazen memeyi ısırıyor ama genelde omzumu parmagımı kolumu vs. madecassol yanında ayırma, bende cabuk etki ediyor.
hee birde sabah bir acıyla uyandım, babası işe gttkten snra yanıma almıstım Alya yı gözümü bir açtım dudagımdaki uçuğu kopartmaya calısıyor. kırmızı ya rengi direkt dikkatini çekmiş. gıcık yaa kopardı geçmek üzereyken şimdi tekrar kabuk baglayacak off off

Back