• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

34 haftalık hamileydim taşındığımızda hem de erken doğum riskim vardı çarşamba perşembe hastanede yattım cuma taşındık... ama Allahtan iki annemde çok yardım etti. bana hiçbir şey yaptırtmadılar. ama bütün kolileri ben yapmıştım hamileyken zaten ondan heralde risk oldu. kolileri kaldırmaya bile kalktım çünkü...
uyumamaları gerken zamanı bilir uyurlar valla ya dünde kayınvalidem çaya çağırdı annemler bizdeydi alp bir uyudu tam 2,5 saat kalkmadı... bir türlü inemedik aşağıya...
3 aydan sonra zor olur oda ayırması diye okumuştum sonra kendini terkedilmiş hisseder felan diyorlardı bende korktum ayırdım odayı. sonra onu istemediğimizi düşünmesin diye düşündüm.

kız maşallah ben 34 haftalık hamileyken doğum yaptım :)) yok artık sende koli kaldırcakmış:53::53: hiç işin yokmu zeynep allah aşkına Allah korumuş vallaha Alp'i :20::20:

yaa gökalp bazen öyle bi sıkıyo ki göğsümün ucunu, sanki dişi war sıpanın..her seferinde aa diyom çıktı galiba dişi, ama yok... bi de diş çıkınca ısırdığında halimi düşünemiyorum:))

ozaman yakındır çıkartması canım çınar da öyle yapıyordu çünkü son zamanlarda hep...oyyy diş çoktıktan sonra ısırdılarmı etinden et kopuyor gibi oluyor bir gün çınar öyle bir ısırdı ki ağlıcaktım nerdeyse bide ısırıp ağzında tutuyor velet :9::9:

ben dişi çıkınca biberonla süt vereyim diye düşünüyorum ama bilmiyorum sağsam ona yetecek kadar süt çıkartabilecekmiyim... hem biberonla verirsem memeden kesme sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda.

haklısın da canım gece uyandığında emzirmiyor musun, her seferinde kalkıp süt mü ısıtacaksın emzirmek warken...

kız maşallah ben 34 haftalık hamileyken doğum yaptım :)) yok artık sende koli kaldırcakmış:53::53: hiç işin yokmu zeynep allah aşkına Allah korumuş vallaha Alp'i :20::20:

işte bende az kalsın doğuruyordum... hastaneye kontrole gittim taşınma arasında kaynamasın diye. bir gittim 2 santim açılmış bebek aşağı gelmiş sancılar başlamış dediler, dedim birşey hissetmiyorum ben. ama yine de apar topar yatırdılar hastaneye... öyle 2 santimle bitti hamilelik bekleseydim muhtemelen çok kolay normal doğum yapardım...

haklısın da canım gece uyandığında emzirmiyor musun, her seferinde kalkıp süt mü ısıtacaksın emzirmek warken...

o da var dimi... bir kere öyle gece yatağından kaldırmayayım biberonla vereyim demiştim sütü ısıtana kadar alp in uykusu kaçmıştı o ağlamaya başladıkça ben panik olmaya başlamıştım... 6.aydan sonra gece emzirmek gerekli değil diyorlar aslında ama içime anlatamam bunu... uyandığında acaba aç mı diye düşünüyorum ben. öyle yatırmaya kıyamıyorum ki...

ewet cnm altı genişliyor çuval tipi..çok da beğenerek almıştım.. senin ki ayakları olanlardan herhalde. bi de ondan mı denesem..

canım benimkide normal tulum gibi olanlardan çok rahat istediği gibi dönebiliyor o yüzden sıkılmıyor öbür türlü olsa çınarda uyanır hemen döncem derken birde öylesini dene bence...

ben dişi çıkınca biberonla süt vereyim diye düşünüyorum ama bilmiyorum sağsam ona yetecek kadar süt çıkartabilecekmiyim... hem biberonla verirsem memeden kesme sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda.

emmek istemeleri sadece karın doyurmak için değil ki zeynepcim o artık bizimkiler için bir zevk oldu sonuçta ek gıda alıyorlar karınları doyuyor yani amma emme istekleri senin kokunu istedikleri için olyor geceleri bu yüzden uyanıyorlarmış zaten emdikleri sürecede uyanacaklar gecen kim demişti unuttum doktoru demiş ya çimento bile versen yatmadan önce emdiği sürece uyanır diye :))

canım benimkide normal tulum gibi olanlardan çok rahat istediği gibi dönebiliyor o yüzden sıkılmıyor öbür türlü olsa çınarda uyanır hemen döncem derken birde öylesini dene bence...

emmek istemeleri sadece karın doyurmak için değil ki zeynepcim o artık bizimkiler için bir zevk oldu sonuçta ek gıda alıyorlar karınları doyuyor yani amma emme istekleri senin kokunu istedikleri için olyor geceleri bu yüzden uyanıyorlarmış zaten emdikleri sürecede uyanacaklar gecen kim demişti unuttum doktoru demiş ya çimento bile versen yatmadan önce emdiği sürece uyanır diye :))

gönül bir link vermişti orada yazıyordu... benimde aklımda o cümle kalmış:)

işte bende az kalsın doğuruyordum... hastaneye kontrole gittim taşınma arasında kaynamasın diye. bir gittim 2 santim açılmış bebek aşağı gelmiş sancılar başlamış dediler, dedim birşey hissetmiyorum ben. ama yine de apar topar yatırdılar hastaneye... öyle 2 santimle bitti hamilelik bekleseydim muhtemelen çok kolay normal doğum yapardım...

aynen benim de öyle oldu ama benim plesantadan koptuğu için mecburen apar topar sezeryana aldılar :((

o da var dimi... bir kere öyle gece yatağından kaldırmayayım biberonla vereyim demiştim sütü ısıtana kadar alp in uykusu kaçmıştı o ağlamaya başladıkça ben panik olmaya başlamıştım... 6.aydan sonra gece emzirmek gerekli değil diyorlar aslında ama içime anlatamam bunu... uyandığında acaba aç mı diye düşünüyorum ben. öyle yatırmaya kıyamıyorum ki...

çalışmıyorsan gece emzirmeye bilirsin tabi ben çalışıyorum diye gündüz emziremiyorum o yüzden gece de emzirmessem ölürüm vijdan azabından zaten doğru düzgün ememedi kuzum :((

yani bencede kalk süt ısıt ver ooo ozaman kadar uyanırlar zaten..

aynen benim de öyle oldu ama benim plesantadan koptuğu için mecburen apar topar sezeryana aldılar :((

çalışmıyorsan gece emzirmeye bilirsin tabi ben çalışıyorum diye gündüz emziremiyorum o yüzden gece de emzirmessem ölürüm vijdan azabından zaten doğru düzgün ememedi kuzum :((

yani bencede kalk süt ısıt ver ooo ozaman kadar uyanırlar zaten..

çınar aceleciymiş bir an önce size kavuşmak istemiş annesi...
çalışmıyorum ama sütüm azalır korkusundan bir de aç mı acaba diye düşünmekten kesemem heralde emzirmeyi...
benimki uyandı kızlar kaçtım ben... görüşürüz...

herkese merhaba,
bugün oda ayırmalarından ve gece sık uyanmalardan konu açılmış.Ben kızımın odasını 6 aylıkken ayırdım ,bizimle yatarken gece 6-7 defa kalkıyordu kızım ama kendi odasına geçince gece kalkmaları 3 veya 4 e düştü.1 hafta önce dr.kontrolüne gittiğimizde gece enaz 3 defa kalkıyoruz dedim acıktığından kalkıyordur yatırmadan tahıllı ek gıda ver tok tutsun dedi bende o günden beri yatırmadan 1 saat önce hipp organik elmalı sütlü tahıllı ek gıda veriyorum ve 1 haftadır geceleri sadece 1 defa kalkıyoruz bizde işe yaradı belki size de yardımcı olur diye paylaşmak istedim.

herkese merhaba,
bugün oda ayırmalarından ve gece sık uyanmalardan konu açılmış.Ben kızımın odasını 6 aylıkken ayırdım ,bizimle yatarken gece 6-7 defa kalkıyordu kızım ama kendi odasına geçince gece kalkmaları 3 veya 4 e düştü.1 hafta önce dr.kontrolüne gittiğimizde gece enaz 3 defa kalkıyoruz dedim acıktığından kalkıyordur yatırmadan tahıllı ek gıda ver tok tutsun dedi bende o günden beri yatırmadan 1 saat önce hipp organik elmalı sütlü tahıllı ek gıda veriyorum ve 1 haftadır geceleri sadece 1 defa kalkıyoruz bizde işe yaradı belki size de yardımcı olur diye paylaşmak istedim.

peki nekadar yiyor ebru kaç cc veriyorsun

peki nekadar yiyor ebru kaç cc veriyorsun

canım ben ölçüyle hazırlamıyorum 6.aydan itibaren 4 yemek kaşığına 190 ml yazıyordu sanırım ama ben suyu ölçmüyorum 4 yemek kaşığı ek gıdaya muhallebi den biraz daha sıvı olucak şekilde göz kararı hazırlıyorum 7.ayımızdayız buda ölçü ona yetiyor sanırım zaten daha fazlasını da yemiyor.

canım ben ölçüyle hazırlamıyorum 6.aydan itibaren 4 yemek kaşığına 190 ml yazıyordu sanırım ama ben suyu ölçmüyorum 4 yemek kaşığı ek gıdaya muhallebi den biraz daha sıvı olucak şekilde göz kararı hazırlıyorum 7.ayımızdayız buda ölçü ona yetiyor sanırım zaten daha fazlasını da yemiyor.

hımm.. bende ölçmüyorum ama merak ettim beli sen ölçüyorsundur die.. bende aptamil tahıllı muallebi veriyordum ama bikaç gündür kendim muhallebi yapıyorum pirinç unu ve devam sütüyle.. hangisi daha faydalıdır ?

aynen canım izmirde bir firmada çalışıyor mutfak yapıyorlar genelde ama eşim ekstra olarak internette beğendiğim bebek odasını kendi yapmıştı saolsun beceriklidir o konuda :16::16:

wuuu süpermiş..bnmkide ne zmn bişi lazm şundan alcam desem ne grk var bn yaparm diyo..diyorm nasıl yapcaksın ondan basit ne var diyo tabi her seferinde gidip lazım olan şeyi alıyorm o ayrı..yani nerdeyse uçak lazm desem ona bile bn yaparm dicek..bu bebek arabasına akü yapimmi kendi kendine gitsin kumandalıda yaparm elinle kontrol edersn diyo ya :53:

son günlerde hastalıktan düzeni bozulan, yemeyen, uyumayan, sürekli hareket halinde olup mızmızlanan liva'ya babasından yorum: zeynep ne oldu bu çocuğa duracell pil takmış gibi enerjisi hiç bitmiyor :)

artık duracell nasıl reklam yaptıysa milletin beynine nasıl işlemiş en iyi pil imajını :))

bebekle aynı odada yatınca uyku kalitesi çok yüksek olmuyor en azından bizim öyleydi. öksürüyorsun uyanıyor su içmeye kalkıyorsun uyanıyor ya da uyanır gibi oluyor. o kıpırdanıyor uyandı diye sen uyanıyorsun. ben 3 aylıkken ayırmıştım odasını o zaman daha uzun süre uyumaya başlamıştı. tabi bu bizimki herkesin böyle olacak diye birşey yok.

evet aynen öle oluyo..en ufak hışırtı sesi uykusunu bölebiliyo..ama bn hala bi oda alamadm..ztn alsamda yatırabilcemi pek sanmıorm..gece en ufak ağlamasında kalkıp emziini takıorm ve el ele tutuşup uyuyorz..böl eolunca farklı bi odada yatması bna uykunun haram olması dmk o yüzden şuan cesaret edemiorm..ama zmnla düzene grmeye başladı..artk gece mama için uyanmıyo..gece acıktıı için kalkmıyo..gece uyanmıyo daha dorusu..8 e kdr yatıyo..sadece arada emzii düşünce mızırdanıyo işte ondada hmn takıorm dalıyo tekrar

hımm.. bende ölçmüyorum ama merak ettim beli sen ölçüyorsundur die.. bende aptamil tahıllı muallebi veriyordum ama bikaç gündür kendim muhallebi yapıyorum pirinç unu ve devam sütüyle.. hangisi daha faydalıdır ?

bende senin gibi kendim muhallebi yapıyordum pirinç unuyla ama hiç işe yaramıyordu bizde gece kalkmalarımız aynıydı.faydalıdan kastın besin değeriyse pirinç ununun pek faydalı olduğunu sanmıyorum benim kızım ek gıdayı çok zor alıyor hiç yemiyorda diyebilirim oyüzden gece verdiğim tahıllının elmalı olması da hoşuma gidiyor en azından bahaneyle elma da yemiş oluyor diye düşünüyorum :26:

ALLAH bazı kavimleri yağmurla helak etmiş ya bende ne alakası var yağmur rahmet bereket demek desemde hep aynı şeyi duydum söyleyenlerde öyle boş inasanlar değil hani bende zeynep yağmur koydum ama kimlikte zeynep yazmıyo uzun olmasın diye

ne alaka yaa..yağmurla helak etti diye yağmur kötü bişey anlamına gelmezki..o helak etme biçimi..yağmurla alakası yok durumun..ayrıca yağmurla helak etmedi ebabil kuşlarının attığı taşlarla helak oldular Allahta tüm o cesetleri temizlemek için sel gibi yağmur yağdırdı etraf o pis bedenlerden arındı..yani burdada yağmur yine bi rahmet yine bi temizlik olrk kullanıldı..nerden böyle inanışlara varıyolar anlamadm..bnde dışardayken bi kadın geldi birden Selçuu öpmeye başladı..dedi çok tatlı ensesinden öpüyomusun..dedm heryerinden öpüyorum..öpme biliyosun hasan hüseyin efendimiz ensesinden öldürüldü. :53: te Allahım yaa

cnm niye apar topar sezeryan yaptılarki madem açılma ve sancı var suni sanvıyla normal doğurtsalardı..bi risk mi vardı?

Back