• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hımm.. bende ölçmüyorum ama merak ettim beli sen ölçüyorsundur die.. bende aptamil tahıllı muallebi veriyordum ama bikaç gündür kendim muhallebi yapıyorum pirinç unu ve devam sütüyle.. hangisi daha faydalıdır ?

bnce kendi yaptıın muhallebi en faydalısı baharcım..yani sonuçta onlar hazır gıda sn içine ne koyduunu biliyosun..pirinç unuyla yapmazsında biraz sütün içine irmik koyarsın bunu pişirirsin sonra içine yulaf koyarsn azcık... yulaf çok faydalı..istersen kendi yaptıın bebe bisk. rondoda çekp ondanda katarsn kıvamını da ayarlarsn göz kararı..bnce hazırlardan çok daha iyi olur..bn artk hiç hazr bişi kullanmıorm..hep kndim yapıorm..bu sbh brz süte pirinç unu ve irmik koydm pişirdim sonra içine kndi yaptıım lordan koydm ve brzda yulaf kepeği..çok gzl oldu..afiyetlede yedi kahvaltıda..gecede uygulayablrsn bunu

Son düzenleme:
valla çok memnun olurum ya

sunacım yoncanın tahlilinde kansızlık çıktı 10 damla 1 yaşına kadar kullanacaksın dedi dr.
1 yaşındada tekrar tahlil yapılacakmış.ama dr un bi söyleyişi vardı mutlaka öncede kullanman gerekirdi diye.
bebeklerde zaten 4 ve 6 aydan itibaren kansızlık başlarmış kullanılması gerekirmiş zeka geriliğinide böyle önlemiş olurmuşuz
her sabah aç karnına demir çay kaşığı ile mandalina veya portakal suyu eşliğinde ferrumu vericem böyle daha çok emiliyormuş damla

cnm niye apar topar sezeryan yaptılarki madem açılma ve sancı var suni sanvıyla normal doğurtsalardı..bi risk mi vardı?

bekliyorduk aslında ama su riskli seviyelerdeydi her 2 günde bir gidip kontrol ettiriyorduk en sonunda daha fazla riske girmeyelim dedi doktor. bende zaten normal doğumdan az biraz korkuyordum doktor ne dese ok diyecektim tamam dedim bende. ilk sen normal doğuma çok uygunsun normal doğurtalım demişti ama kısmet olmadı, hayırlısı buymuş. hiç pişman olmadım gerçi sezeryan olduğum için... eşimde girdi doğuma, normal olsaydı giremezdi... :)

ne alaka yaa..yağmurla helak etti diye yağmur kötü bişey anlamına gelmezki..o helak etme biçimi..yağmurla alakası yok durumun..ayrıca yağmurla helak etmedi ebabil kuşlarının attığı taşlarla helak oldular Allahta tüm o cesetleri temizlemek için sel gibi yağmur yağdırdı etraf o pis bedenlerden arındı..yani burdada yağmur yine bi rahmet yine bi temizlik olrk kullanıldı..nerden böyle inanışlara varıyolar anlamadm..bnde dışardayken bi kadın geldi birden Selçuu öpmeye başladı..dedi çok tatlı ensesinden öpüyomusun..dedm heryerinden öpüyorum..öpme biliyosun hasan hüseyin efendimiz ensesinden öldürüldü. :53: te Allahım yaa

haha zekaya bak ya nerden bağlamış konuyu ben olsam bir 5 dk kendime gelemezdim

sunacım yoncanın tahlilinde kansızlık çıktı 10 damla 1 yaşına kadar kullanacaksın dedi dr.
1 yaşındada tekrar tahlil yapılacakmış.ama dr un bi söyleyişi vardı mutlaka öncede kullanman gerekirdi diye.
bebeklerde zaten 4 ve 6 aydan itibaren kansızlık başlarmış kullanılması gerekirmiş zeka geriliğinide böyle önlemiş olurmuşuz
her sabah aç karnına demir çay kaşığı ile mandalina veya portakal suyu eşliğinde ferrumu vericem böyle daha çok emiliyormuş damla

geçmiş olsun canım ya bizimde ctesi günü kan tahlilimiz var. ben ferrum kullanıyorum aslında ama çoğu zaman unutuyorum. umarım bizde çıkmaz kansızlık :(

geçmiş olsun kadriyecim, bende kullanmıyordum bizde başladık geçen hafta doktor başlamış olmanız gerekirdi şimdiye kadar dedi.

ne alaka yaa..yağmurla helak etti diye yağmur kötü bişey anlamına gelmezki..o helak etme biçimi..yağmurla alakası yok durumun..ayrıca yağmurla helak etmedi ebabil kuşlarının attığı taşlarla helak oldular Allahta tüm o cesetleri temizlemek için sel gibi yağmur yağdırdı etraf o pis bedenlerden arındı..yani burdada yağmur yine bi rahmet yine bi temizlik olrk kullanıldı..nerden böyle inanışlara varıyolar anlamadm..bnde dışardayken bi kadın geldi birden Selçuu öpmeye başladı..dedi çok tatlı ensesinden öpüyomusun..dedm heryerinden öpüyorum..öpme biliyosun hasan hüseyin efendimiz ensesinden öldürüldü. :53: te Allahım yaa
herkes bişey söylüyo okumuş kültürlü insanlar hepsi bi kaç nurcudan da duydum zaten ben iki ismi de seviyorum zeynep göbek adı olucaktı ikiside okundu kulağına zeynepler akıllı olurmuş hem:51:

nurcular murcular:)) oh oh tam olmuş burası vallahi..tevekkeli kimse girmiyo artık:)) muhabbetlere bak yaa..yok yağmur konur mu yok enseden öpülürmü:))Allah ıslah etsin ne diim:)))gülüyorum sadece...

nurcular murcular:)) oh oh tam olmuş burası vallahi..tevekkeli kimse girmiyo artık:)) muhabbetlere bak yaa..yok yağmur konur mu yok enseden öpülürmü:))Allah ıslah etsin ne diim:)))gülüyorum sadece...

ne alaka yaa..yağmurla helak etti diye yağmur kötü bişey anlamına gelmezki..o helak etme biçimi..yağmurla alakası yok durumun..ayrıca yağmurla helak etmedi ebabil kuşlarının attığı taşlarla helak oldular Allahta tüm o cesetleri temizlemek için sel gibi yağmur yağdırdı etraf o pis bedenlerden arındı..yani burdada yağmur yine bi rahmet yine bi temizlik olrk kullanıldı..nerden böyle inanışlara varıyolar anlamadm..bnde dışardayken bi kadın geldi birden Selçuu öpmeye başladı..dedi çok tatlı ensesinden öpüyomusun..dedm heryerinden öpüyorum..öpme biliyosun hasan hüseyin efendimiz ensesinden öldürüldü. te Allahım yaa..

Ayçacım, bence yazılanları düzgün okursan, arkadaşımızın senin söylediğinin tam tersine, o ensesinden öpülmez diyen teyzeye kızdığını, yağmurun da böyle bir manaya gelemeyeceğini yazdıgını farkedersin.. yazılanlara gülmeden önce, söylediklerine dikkat etmelisin bence.

ne alaka yaa..yağmurla helak etti diye yağmur kötü bişey anlamına gelmezki..o helak etme biçimi..yağmurla alakası yok durumun..ayrıca yağmurla helak etmedi ebabil kuşlarının attığı taşlarla helak oldular Allahta tüm o cesetleri temizlemek için sel gibi yağmur yağdırdı etraf o pis bedenlerden arındı..yani burdada yağmur yine bi rahmet yine bi temizlik olrk kullanıldı..nerden böyle inanışlara varıyolar anlamadm..bnde dışardayken bi kadın geldi birden Selçuu öpmeye başladı..dedi çok tatlı ensesinden öpüyomusun..dedm heryerinden öpüyorum..öpme biliyosun hasan hüseyin efendimiz ensesinden öldürüldü. te Allahım yaa..

Ayçacım, bence yazılanları düzgün okursan, arkadaşımızın senin söylediğinin tam tersine, o ensesinden öpülmez diyen teyzeye kızdığını, yağmurun da böyle bir manaya gelemeyeceğini yazdıgını farkedersin.. yazılanlara gülmeden önce, söylediklerine dikkat etmelisin bence.

herkes bişey söylüyo okumuş kültürlü insanlar hepsi bi kaç nurcudan da duydum zaten ben iki ismi de seviyorum zeynep göbek adı olucaktı ikiside okundu kulağına zeynepler akıllı olurmuş hem

okudum ben merak etme sen...hatta bence sen iyi oku..bak üste kopyaladım..eskiden böyle şeyler konuşulmazdı hiç..daha güzel konular olurdu..

ben onu da okudum merak etme.. kimsenin avukatı falan değilim ama sen nurcu diyen arkadaşla bernysitayı aynı cümlede birleştirerek eleştiri yapmışsın.. o yüzden söyledim. sadece nurcular diyen arkadaşa laf et o zaman. hoş ben onda da bir sakınca görmüyorum, herkesin kendi görüşüdür inancıdır sonuçta. kişiler dillendirir dillendirmez onu bilemem..

neyse, konuyu uzatacak değilim. okuyanlar kendilerine göre karar verirler.

kaldıki ben o arkadaş enseden öpüyomuymuş diye demedim..genel yazmak istedim orda..insanlar neler saçmalıyo artık diye..ama nurcular konusunda o son mesaja yazdım..bana öyle bişey deseler..sana ane ben doğurdum ister ensesinden öperim ister kıçından der bozarım olur biter..insanlarda bu dinle vs.ile ilgili sapkınlık oluşmaya başladı artık..

ben genel anlamda söyledim enseden öpme olayını..kalkıp birisi bana böyle bişey dese sana ne ben doğurdum ister ensesinden öperim ister kıçından der bozarım olur biter..ama nurculuk bilmemne ile ilgili son mesaja istinaden söyledim..din vs.gibi konularda sapkınlık oluşmaya başladı artık insanlarda..bunuda yine genel için söyledim..burası içinde şunu söylüyorum..eskiden dinle ilgili şeyler konuşulursu şimdi iş tarikatlere kadar gelmeye başlamış..evet bunada gülüyorum ben..

ben onu da okudum merak etme.. kimsenin avukatı falan değilim ama sen nurcu diyen arkadaşla bernysitayı aynı cümlede birleştirerek eleştiri yapmışsın.. o yüzden söyledim. sadece nurcular diyen arkadaşa laf et o zaman. hoş ben onda da bir sakınca görmüyorum, herkesin kendi görüşüdür inancıdır sonuçta. kişiler dillendirir dillendirmez onu bilemem..

neyse, konuyu uzatacak değilim. okuyanlar kendilerine göre karar verirler.

bende uzatacak değilim..vurgulamak istediğim artık muhabbetin ne yönlere kaydığıydı..yoksa bana ne ister nurcu olsun ister turcu ister fetullahçı..çokta fifi yani..ama nerde eski güzel günler diyorum sadece..

arkadaşlar bebek odası mı,büyüyen karyola mı,genç odası mı kızıma ne almalıyım,ben bi bambu beşik odama yanıma alayım diyorm,9 ayından sonra da odasına gecireyim diyorum ama odası nasıl olsun ne alayım:)yardıııııııııııııııııııııııııııım!!!

verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı esracım,
bu saatten sonra ceylin isminden vazgeçmiş durumdayım.
linkini verdiğin sitede düşündüğüm diğer isimlerle ilgili de pek iyi şeyler yazmıyo, bunları bilmek çok iyi oldu.
teşekkürler cnm.. umarım güzel bi isim bulurum kızıma..
off kafam çok karıştı şimdiii..

Slm kızlar ben 3 aylık ikız kız bebek sahıbıyım ıkiz olunca masraflarda 2 kat oluyor eger bbeklerınızın kucuk gelen kıetlerı varsa vermek ıstersenız alırım ben yürüteçte olur cok makbule gecer ınanın.

Alya ya çok geçmiş olsun bizimde burun hep tıkalı otribebe ile sürekli savaş halindeyiz. elimde gördüğü an savunmaya geçiyor :)
of bende senin gibiydim gözümü kırpmıyordum işe başlamadan emeklediğini göreyim diye. (hoş işe başladığımın ertesi günü istifa ettim ya neyse) 1 ekimde işe başlayacaktım 30 eylülde sürünmeye başladı bizim sıpa... ama emeklemeye başlamasına rağmen bizimkide öyle oda oda dolaşmıyor hoş ben dolaşsın da istemiyorum bizim evde her yer taş doğru düzgün halı yok bizde. emeklemesin boşver emeklese ayrı dert bu sefer de nereye gidiyor emekleyerek diye gözünü üzerinden ayıramıyacan...

Sağol btanem. Mecbur iyi olana kadar otribebe ile gezicez ordan oraya :(
Ya seninki yine emeklemiş oda oda gezmesin boşver. Ben şimdi hevesleniyorum hemde çokk, yoksa emeklemeyen çocukta normal biliyorum ama insanın içinden geçiyor ya bende emeklesin istiyorum.

tatlım siz ne kadar hızlı başlamışınız ek gıdaya anlamadım ben :) biz çok ufak ufak başladık, ilk ay hafta hafta eklemek suretiyle; önce meyve suları sonra püreler sonra yoğurt sonra muhallebi. 7. ayımızda anca kahvaltıya başladık.

Tr'de demir eksikliği çok yaygın olduğundan sağlık bakanlığının onayıyla 4. ayda bütün bebeklere zorunlu olarak veriliyor, tahlil de yapılmıyor.

iyiyiz canım iyiyiz, Arda da dönmede artık iyice ilerledi, hatta geri geri öyle sürünüyor ki sanki ayaklarından biri tutup çekiyormuş gibi hızlı:)

Arda aslında meyilli gibi ama önce ben sallayayım istiyor. ya ben şey diye düşünüyorum; ben onu uyurken izlemeye bayılıyorum o da uyumadan beni görmek istiyor bence:)) yatağına koyunca gideceğim sanıp hemen gözüme bakıyor mızırdanıyor, buradayım anneciğim hadi uyuyalım diyorum emziğini veriyorum, o zaman başını gömüyor yastığına bir iki sallıyorum sonra kendi kendine ıııı-ııı diye gözlerini yumup uyumaya çalışıyor:))

maşallah canım benim yaa sürünsün sürünsün yakında iyice depar atar Arda merak etme :) Bizimki sadece yuvarlanma faslında cok kabiliyetli okdar :)

iyi geceler mart anneleri.olan birkaç kişi de forum okuyor..sabah okursunuz mesajımı.. nasılsınız keyifler nasıl? biz iyiyiz oğluşumla, alp deniz bugün evde fır döndü..yürüteci çok sevdiğini belirtmiştim daha önce...evi turluyor onunla,emeklemesi de çok hızlandı tutabilene aşkolsun onu..çekmeceler, dolaplar ,daha keşfedemediği varsa oradan oraya ilerliyor..tutanarak ayağa kalkmayı da öğrendi artık..
öğlen sonu dışarı çıktık, antalya da hava hala çok güzel, deniz kenarında çok sevdiğimiz bir yere gittik aylar sonra..alp deniz yediğim simitin içinden yedi, ayrandan almadan da olmazdı..armavut kaldırımlı sokaklarda dolaştı..saat kulesine gitti ardından, mağazaların camlarına bakarken daldı arabada, dönüşte evde yemek olmadığı için pizzacıya uğradık geldik..ana bizimkisi pizzacıda 3 yaşında süper güzel bir kızın yakın markajındaydı..şaka maka çocukları çok seviyor oğlum, gülümseyip durdu kıza..
benim bugünlerde kafama takılan şey ise şu, oğlumun başı çok terliyor, kalın mı giydiriyorum yoksa başka bir nedeni mi var henüz çözemedim? emerken, emeklerken, bir bakmışım terlemiş..siz ne dersiniz bayanlar? kafa terlemesi ile ilgili fikri olan var mı?

maşallah ogluna canım,hızla ilerliyor demekki :) baksana kızlara bile gülücük atmalar bile başladıgına göre:1:
terleme olayı bizdede asırı fazla canım. uyurken özellikle yastıgında basının geldiği yer sırılsıklam oluyor ki ben öyle cok kalın giydiren biri de değilim. silikon yorganla yatıyor hala. emerken zaten şapıır şapırr başı. doktora sordum önemli ddeğil dedi ama bana da cok garip geliyor.

kızlar günaydın geçmişi okuyamadım umarım herkesin keyfi yerindedir.
kuzum c.tesi günü tam olarak emekledi.ben mutfaktaydım.oturma odasından çıkmış koridorda pat pat emekliyor.o kadar mutlu oldumki.
bir kaç kere daha gitti.sonra beni kaybettiğini sandı.arkasına dönüp de bakmıyor. ağlamaya başladı seslendim seslendim sonra döndü beni gördü ve mutlu oldu :)

maşallah canımm emekledi demek :) darısı basıma inşallah :D

günaydın hanımlar...haftasonu kaybolup haftaiçi görünen bendeniz geldim, mesaime başladım :) tarık hafta sonu tutunarak yürümeyi öğrendi..kanepeden tutunup kelkıyo, yanlara adım atıyo biraz biraz..ama arada bi küt diye düşüyo..tohumları dökülcek oğluşun :) zatwn bi hafta on gündür çok huzursuzdu..gece filan saat başı uyanıyodu..eşime demiştim, 'yeni bi gelişim aşaması geliyo, sanırım kalkacak, ondan sonra rahatlar' diye..aynen öyle oldu..tutunarak yürümeye geçti, rahatladı..gece de uyumaya başladı..eşim epey takdir etti beni tabi :) nerden bildin diyo..ee, KK sağolsun..üç beş çocuk büyütmüş gibi oldum :)

oo maşallah canım oğluna seninki emeklemeyide bitirdi şimdi yürüme faslında :) Allah nazarlardan korusun inşallah.

canımm hayırlı olsun diş hediğiniz. ne güzelde yapmıs hazırlamıssın herseyi maşallah sana. hele son anda sipariş verilmeyen pastanın yerine kendin şipşak pasta yapman benim için günün bombası zaten . eline koluna sağlık. herşey içine sinmiş resimlerden görüldüğü kadarıyla. emegine değdi :) Allah nice güzel günleri yasamanızı nasip etsin ailecek kuzum.

Back