- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #71.841
bi de çok aşlakasız olacak ama bu gülen kafalar nazar boncukları nasıl ekleniyo ???? Acemilik işte :/
sen yap canım sonra bizde senden kopya çeker, bilemediklerimizi sana sorarız... kolay gelsin çok.
selam kızlar..geçmişi okuyamıyorum çünkü gökalp her an uyanabilir.. çok mızmızdı bgn, bezdirdi beni canı sağolası kuzum.. yemiyor yaa çocuk, o kadar güzel sebzeli kıymalı et suyuna çorba yapmış annem,bi kitledi ağzını kafayı bi sağa çeviriyo bi sola, dellendim yaa...tabağı çewirip yere boca edesim geldi, yeme dedim yeme ozamn, emzirdim emdi ama, karnı aç ama yemek istemiyor..ama tarhana çorbası ya da muhalebi gibi pütüzsüz gıdaları löp löp yutuyor...öff napcam bu çocuğu nasıl alıştırcam pütürlü gıdalara..(((((
Oglumu kayınvalideme bıraktık esimle fener maçına gittik... Evden çıkıp degisik birşey yapmak iyi geldi
oley oley oley ayazın 5. dişide patladı :)))
tubanur sadece süt yapsun diye öylemi hihih işte buna gülünürbugün sütüm azdı bir armut püresinden başka bişey yediremedim çok huysuzdu aç kalmasın diye bu saatte tıkınıyorumtamamen süt yapsın diye
Gunaydınlar efendımmmm...
Aysımayı uyutuyorum su an,o uyuduktan sonra bende uyucaktım sozde ama uyku kaldımıkı,bende alayım kahvemı sıcak sıcak gıdeyım bıraz sabah haberlerı ızleyeyım...
Tabı uyursa...
vay vay vayy..kahve...sabah haberleri...ben de istiyoruumm...
Eki Görüntüle 543784 Eki Görüntüle 543783 Eki Görüntüle 543782
işte cuma fotoğraflarımız...herkese hayırlı cumalar...
kuzu çok tatlı görünüyo...mama sandalyesini kullanıyosunuz demek...
GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BÜYÜME: BÜYÜME ATAKLARI
Bebeklik dönemi insanoğlunun en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir. Özellikle belirli dönemlerde bebeklerdeki bu gelişim çok daha baş döndürücü olur. Öyle ki fiziksel gelişim (kilo alma ya da boy uzaması), yeni bir beceri kazanma gibi şeyler bu dönemde gözle görülür bir biçimde ortaya çıkar.
Nedir bu büyüme atakları?
Bebeklerin gelişiminin hız kazandığı, adeta atağa geçtiği dönemler büyüme atakları olarak nitelendirilir. Fiziksel ve zihinsel olarak gözle görülür bir gelişme gösterir bu dönemlerde.
Peki, büyüme atakları hangi dönemlerde oluyor?
Bazı kaynaklarda bebek 10 günlük, 3 haftalık, 6 haftalık, 3 aylık ve 6 aylıkken görüldüğü söylenirken bazı kaynaklarda da 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 ve 55. haftalarda görüldüğü belirtilir.
Aslında verilen bu periyotların ortak özelliği bebeklerin belli bir gelişim dönemini işaret etmesidir. Elbette ki bunlar üç aşağı beş yukarı verilen haftalardır. Nasıl ki her bebeğin gelişim hızı farklıysa, atak döneminin de farklı olması normaldir. Yani tam 10 günlükken değil de 12 günlük ya da 14 günlükken de gerçekleşebilir.
Bebeğinizin büyüme atağı geçirdiğini nasıl anlarsınız?
Hemen hemen tüm anneler aslında bu dönemde bir şeyler olduğunu sezinlerler ama tam olarak tanımlayamazlar. Bebeğinin düzeninin bozulduğunu gören anne endişe bile duyabilir. Şayet bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığı, hastalığı yoksa ve:
Her zamankinden fazla emmek istiyorsa,
Sütünüzün yetmediğini fark ediyorsanız ya da düşünüyorsanız,
Bebeğiniz huzursuzsa,
Yeme içme ve uyuma düzeni bozulmuşsa,
Her zamankinden daha fazla ya da daha az uyuyorsa
O zaman endişelenmeye gerek yok çünkü bebeğiniz büyüme atağı geçiriyor demektir. Birkaç günlüğüne de olsa alt üst olmuş düzenin neticesinde bebeğinizin fiziksel olarak büyüdüğünü (kilo almış ya da boyu uzamış olabilir.) ya da yeni bir beceri kazandığını bariz bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.
Bu dönemleri bilmek ne işimize yarar?
Bu ay bebeğim dönme hareketi yapacak, bu ay gülümseyecek vs. deriz ama bu gelişimin sancılı olacağı kısmı hiç aklımıza gelmez. Bence hamile olan ya da doğum yapan her kadına emzirme, anne sütü ve büyüme ataklarıyla ilgili bilgi verilmesi kesinlikle şart. Çünkü pek çok anne bu dönemlerde sütüm yetmiyor, bebeğim aç kalıyor diye endişeye kapılıp mama vermeye başlayabilir. Oysaki bunun geçici bir şey olduğunu bilen bir anne aceleci davranmamış olur ve atakların geçmesini bekleyebilir. Anne sütü üretimi arz talep prensibine göre işleyen bir sistemdir. Süt üretimini bebek büyüdükçe onun ihtiyacına göre artmaktadır. Bebek emmeyi arttırarak annenin vücuduna Daha fazla süt istediğinin sinyallerini gönderir. Bu, bizim müdahale etmememiz gereken bir süreçtir. Aksi halde mesajı doğru okuyamazsak sütüm yetmiyor. diye paniklememiz işten bile değildir. Her şeyi kontrol altında tutma isteğimize yenik düşüp doğanın dengesini bozmazsak ve işi akışına bırakırsak birkaç gün, en fazla 1 hafta içerisinde sistem kendini güncelleyecek ve bebeğin ihtiyacına göre yeniden yapılanacaktır.
Tek yapmanız gereken şey ise bunu büyümenin normal seyri olarak kabul ederek doğal akışına bırakıp her gün yeni mucizelere uyanmanın tadını çıkarmaktır.
Kızlar bu büyüme atağı dönemlerinde bebeklerinizde iştah kaybı yaşandı mı acaba ?
Yazdan kuruttugum elma,armut,kayısı ve erık kurularım vardı,ozellıkle aysıma ıcın kurutmustum,bgn o kuruttuklarımdan 1 avuc kadar suda hasladım,suda haslanınca ındırmeden 1 yemek kasıgı ırmık ekledım,5 dk.oyle pısırdım ve sonra rondodan gecırdım,sonrada 1 cay kasıgından daha az tahın ekledım ve aysıma happur huppur yedı cok begendı mınık danam,tadına baktımda gercekten guzel olmustu...
Tavsıye ederım kızlar,hepıcını yedı,arada yemedıklerı oldu ama ondada b planımı devreye soktum,elıne dıkkatını cekecek bısı verdım,burnuna duuuut dıye dokundugumda agzını acıyodu,onlarıda oyle yedırdım...
Otobus gelıyor durakta duruyor duuuuuuuuuut:)
Ya dün çok komikti.eşim ısrarla terık ı uyutmak istiyo..malum sebepten :) o da ısrarla uyumuyo..normal de 9 da uyuyan çocuk 1 de yattı :) hi hi hiii...
geçmiş olsun canım. bizimkindede burun tıkanıklıgı var. serum fizy. damlatıyorum ama pek etki etmiyor otribebe ile çekemediğim için,kıyametler kopuyor evde , çığlık çığlığa. çok ağır değilse rahatsızlıgı kendiliğinden geçer, sende ıhlamur takviyesi yaparsın. Eğer kuru kuru öksürürse sen götür doktora, ben istemem kızım ilaç kullansın ama eğer tedavisi ilaç ise sonuna kadar kullanırım. yapacak birşey yok. ben nekdr geç tanışsın desem de içmesi gerekirse içer . kendi doktoruna götür eğer diğerlerinden memnun kalmıyorsan. .
çok geçmiş olsun canım. Arda da da balgam olmuştu elma kabuklarını haşlayıp suyunu ara ara içirdim, bebeklerde balgama iyi geldiğini okumuştum işe yaradı.
arkadaşlar teşekkürler ilginize.gece çok korktuğum kadar olmadı ama burnu tıkalı olduğundan rahat uyumadı tabi.sabah serum damlattım.kahvaltısını da yedi şükür.biraz ıhlamur içirdim...şimdi uyuyor,elma kaynattım,kabuklarıyla beraber.uyanınca elmalarını suyunda ezip biraz yediririm.sonra da suyunu bi ara çay gibi içircem...akşam kesinlikle soğan olayını denicem.onu bi doktor da tv.de söylüyordu.ibrahim saracoğlumuydu adı neydi.o bide kaynatıp buharını odalarda gezdiriyormuş mikropların ölmesi için.ay inşallah bugece rahat uyur ve uyutur oğlakım.
hiç bi çocuk hasta olmasın,sağlıklıyken zor yetişiyorum,hastayken daha zor oluyor,çok üzülüyorum
buarada büyüme atağı yazısın okudum,bizimki de sıksık yaşıyo onları,bakalım kaç haftalık şuanda,hesaplıcam :)
ilki anneannesiyle gezerken,ben de oğlağımın bikaç fotoğrafını ekleyim
Yazdan kuruttugum elma,armut,kayısı ve erık kurularım vardı,ozellıkle aysıma ıcın kurutmustum,bgn o kuruttuklarımdan 1 avuc kadar suda hasladım,suda haslanınca ındırmeden 1 yemek kasıgı ırmık ekledım,5 dk.oyle pısırdım ve sonra rondodan gecırdım,sonrada 1 cay kasıgından daha az tahın ekledım ve aysıma happur huppur yedı cok begendı mınık danam,tadına baktımda gercekten guzel olmustu...
Tavsıye ederım kızlar,hepıcını yedı,arada yemedıklerı oldu ama ondada b planımı devreye soktum,elıne dıkkatını cekecek bısı verdım,burnuna duuuut dıye dokundugumda agzını acıyodu,onlarıda oyle yedırdım...
ben de oğlağımın bikaç fotoğrafını ekleyim
bi bizmi dişsiz kaldık neoley oley oley ayazın 5. dişide patladı :)))
rukiye süt yaparmı bilmemde sana yağ yapmasın kızbugün sütüm azdı bir armut püresinden başka bişey yediremedim çok huysuzdu aç kalmasın diye bu saatte tıkınıyorumtamamen süt yapsın diye
aman canım ne haberi git gerilim filmi izle daha iyiGunaydınlar efendımmmm...
Aysımayı uyutuyorum su an,o uyuduktan sonra bende uyucaktım sozde ama uyku kaldımıkı,bende alayım kahvemı sıcak sıcak gıdeyım bıraz sabah haberlerı ızleyeyım...
Tabı uyursa...
ay benim bile yiyesim geldiYazdan kuruttugum elma,armut,kayısı ve erık kurularım vardı,ozellıkle aysıma ıcın kurutmustum,bgn o kuruttuklarımdan 1 avuc kadar suda hasladım,suda haslanınca ındırmeden 1 yemek kasıgı ırmık ekledım,5 dk.oyle pısırdım ve sonra rondodan gecırdım,sonrada 1 cay kasıgından daha az tahın ekledım ve aysıma happur huppur yedı cok begendı mınık danam,tadına baktımda gercekten guzel olmustu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?