• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

$301020121087.jpg $301020121083.jpg $301020121080.jpg

işte cuma fotoğraflarımız...herkese hayırlı cumalar...

sen yap canım sonra bizde senden kopya çeker, bilemediklerimizi sana sorarız... kolay gelsin çok.

yaptım dün gece diş kurabiyelerini çok uğraştım ama değdi sanırım inşallah gelen misafirlerimde beğenir elimden geldiğince yardımcı olurum tatlım ne demek :1::1:

selam kızlar..geçmişi okuyamıyorum çünkü gökalp her an uyanabilir.. çok mızmızdı bgn, bezdirdi beni canı sağolası kuzum.. yemiyor yaa çocuk, o kadar güzel sebzeli kıymalı et suyuna çorba yapmış annem,bi kitledi ağzını kafayı bi sağa çeviriyo bi sola, dellendim yaa...tabağı çewirip yere boca edesim geldi, yeme dedim yeme ozamn, emzirdim emdi ama, karnı aç ama yemek istemiyor..ama tarhana çorbası ya da muhalebi gibi pütüzsüz gıdaları löp löp yutuyor...öff napcam bu çocuğu nasıl alıştırcam pütürlü gıdalara..:((((((

çınarda aynı canım bazı gün oluyor saldırıyor yemeklere bazı gün oluyor savaşıyor benimle yemicem diye bende öyle zamanlarda zorlamıyorum aradan biraz zaman geçince tekrar deniyorum şansımı ozaman yiyor genelde yemeğini özellikle pütürsüz istemesi garip ama üşeniyordur belki gökalp paşa onları ezmeye :))

Oglumu kayınvalideme bıraktık esimle fener maçına gittik... Evden çıkıp degisik birşey yapmak iyi geldi

ohhh vallaha ne güzel arada lazım gerçekten iyice asosyal olduk çıktık yahu :9::9:

oley oley oley ayazın 5. dişide patladı :)))

hadi bakalım hayırlı olsun incileriniz :nazar::nazar:

bugün sütüm azdı bir armut püresinden başka bişey yediremedim çok huysuzdu aç kalmasın diye bu saatte tıkınıyorum :56: tamamen süt yapsın diye:27:
tubanur sadece süt yapsun diye öylemi hihih işte buna gülünür :1::1: sana sütün yokmuş gibi gelmiş olamazmı canım bazen bende öyle sanıyorum ama çınar gayet güzel dakikalarca emiyor halbuki yinede ben doymadı sanıyorum ne garip...

Gunaydınlar efendımmmm...
Aysımayı uyutuyorum su an,o uyuduktan sonra bende uyucaktım sozde ama uyku kaldımıkı,bende alayım kahvemı sıcak sıcak gıdeyım bıraz sabah haberlerı ızleyeyım...
Tabı uyursa...

sabah haberleri ve kahve öylemi kulağa çok hoş geliyor doğrusu bunu yapmak için bir tek pazarım onun içinda sabah 6:00da filan kalkmam lazım sanırım :21::21:

vay vay vayy..kahve...sabah haberleri... :( ben de istiyoruumm...

benimde içim gitti salihacım inanki hayali bile güzel :46::46:

kuzu çok tatlı görünüyo...mama sandalyesini kullanıyosunuz demek...

teşekkür ederiz teyzesi evet biz mama sandalyesiz yemek yiyemiyoruz ya bir tanede annemin evine almıştım iyiki almışım onun üzerinde oturtuyoruz bizle birlikte masada oturmak çok hoşuna gidiyor yalnız yemek yemesini sevmiyor çınar anası kılıklı :))

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BÜYÜME: BÜYÜME ATAKLARI

Bebeklik dönemi insanoğlunun en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir. Özellikle belirli dönemlerde bebeklerdeki bu gelişim çok daha baş döndürücü olur. Öyle ki fiziksel gelişim (kilo alma ya da boy uzaması), yeni bir beceri kazanma gibi şeyler bu dönemde gözle görülür bir biçimde ortaya çıkar.

Nedir bu büyüme atakları?

Bebeklerin gelişiminin hız kazandığı, adeta atağa geçtiği dönemler “büyüme atakları” olarak nitelendirilir. Fiziksel ve zihinsel olarak gözle görülür bir gelişme gösterir bu dönemlerde.

Peki, büyüme atakları hangi dönemlerde oluyor?

Bazı kaynaklarda bebek 10 günlük, 3 haftalık, 6 haftalık, 3 aylık ve 6 aylıkken görüldüğü söylenirken bazı kaynaklarda da 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 ve 55. haftalarda görüldüğü belirtilir.

Aslında verilen bu periyotların ortak özelliği bebeklerin belli bir gelişim dönemini işaret etmesidir. Elbette ki bunlar üç aşağı beş yukarı verilen haftalardır. Nasıl ki her bebeğin gelişim hızı farklıysa, atak döneminin de farklı olması normaldir. Yani tam 10 günlükken değil de 12 günlük ya da 14 günlükken de gerçekleşebilir.

Bebeğinizin büyüme atağı geçirdiğini nasıl anlarsınız?

Hemen hemen tüm anneler aslında bu dönemde bir şeyler olduğunu sezinlerler ama tam olarak tanımlayamazlar. Bebeğinin düzeninin bozulduğunu gören anne endişe bile duyabilir. Şayet bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığı, hastalığı yoksa ve:

Her zamankinden fazla emmek istiyorsa,

Sütünüzün yetmediğini fark ediyorsanız ya da düşünüyorsanız,

Bebeğiniz huzursuzsa,

Yeme içme ve uyuma düzeni bozulmuşsa,

Her zamankinden daha fazla ya da daha az uyuyorsa

O zaman endişelenmeye gerek yok çünkü bebeğiniz büyüme atağı geçiriyor demektir. Birkaç günlüğüne de olsa alt üst olmuş düzenin neticesinde bebeğinizin fiziksel olarak büyüdüğünü (kilo almış ya da boyu uzamış olabilir.) ya da yeni bir beceri kazandığını bariz bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Bu dönemleri bilmek ne işimize yarar?

Bu ay bebeğim dönme hareketi yapacak, bu ay gülümseyecek vs. deriz ama bu gelişimin sancılı olacağı kısmı hiç aklımıza gelmez. Bence hamile olan ya da doğum yapan her kadına emzirme, anne sütü ve büyüme ataklarıyla ilgili bilgi verilmesi kesinlikle şart. Çünkü pek çok anne bu dönemlerde sütüm yetmiyor, bebeğim aç kalıyor diye endişeye kapılıp mama vermeye başlayabilir. Oysaki bunun geçici bir şey olduğunu bilen bir anne aceleci davranmamış olur ve atakların geçmesini bekleyebilir. Anne sütü üretimi arz talep prensibine göre işleyen bir sistemdir. Süt üretimini bebek büyüdükçe onun ihtiyacına göre artmaktadır. Bebek emmeyi arttırarak annenin vücuduna “Daha fazla süt” istediğinin sinyallerini gönderir. Bu, bizim müdahale etmememiz gereken bir süreçtir. Aksi halde mesajı doğru okuyamazsak “sütüm yetmiyor.” diye paniklememiz işten bile değildir. Her şeyi kontrol altında tutma isteğimize yenik düşüp doğanın dengesini bozmazsak ve işi akışına bırakırsak birkaç gün, en fazla 1 hafta içerisinde sistem kendini güncelleyecek ve bebeğin ihtiyacına göre yeniden yapılanacaktır.

Tek yapmanız gereken şey ise bunu büyümenin normal seyri olarak kabul ederek doğal akışına bırakıp her gün yeni mucizelere uyanmanın tadını çıkarmaktır.

Kızlar bu büyüme atağı dönemlerinde bebeklerinizde iştah kaybı yaşandı mı acaba ?

Son düzenleme:
GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BÜYÜME: BÜYÜME ATAKLARI

Bebeklik dönemi insanoğlunun en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir. Özellikle belirli dönemlerde bebeklerdeki bu gelişim çok daha baş döndürücü olur. Öyle ki fiziksel gelişim (kilo alma ya da boy uzaması), yeni bir beceri kazanma gibi şeyler bu dönemde gözle görülür bir biçimde ortaya çıkar.

Nedir bu büyüme atakları?

Bebeklerin gelişiminin hız kazandığı, adeta atağa geçtiği dönemler “büyüme atakları” olarak nitelendirilir. Fiziksel ve zihinsel olarak gözle görülür bir gelişme gösterir bu dönemlerde.

Peki, büyüme atakları hangi dönemlerde oluyor?

Bazı kaynaklarda bebek 10 günlük, 3 haftalık, 6 haftalık, 3 aylık ve 6 aylıkken görüldüğü söylenirken bazı kaynaklarda da 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 ve 55. haftalarda görüldüğü belirtilir.

Aslında verilen bu periyotların ortak özelliği bebeklerin belli bir gelişim dönemini işaret etmesidir. Elbette ki bunlar üç aşağı beş yukarı verilen haftalardır. Nasıl ki her bebeğin gelişim hızı farklıysa, atak döneminin de farklı olması normaldir. Yani tam 10 günlükken değil de 12 günlük ya da 14 günlükken de gerçekleşebilir.

Bebeğinizin büyüme atağı geçirdiğini nasıl anlarsınız?

Hemen hemen tüm anneler aslında bu dönemde bir şeyler olduğunu sezinlerler ama tam olarak tanımlayamazlar. Bebeğinin düzeninin bozulduğunu gören anne endişe bile duyabilir. Şayet bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığı, hastalığı yoksa ve:

Her zamankinden fazla emmek istiyorsa,

Sütünüzün yetmediğini fark ediyorsanız ya da düşünüyorsanız,

Bebeğiniz huzursuzsa,

Yeme içme ve uyuma düzeni bozulmuşsa,

Her zamankinden daha fazla ya da daha az uyuyorsa

O zaman endişelenmeye gerek yok çünkü bebeğiniz büyüme atağı geçiriyor demektir. Birkaç günlüğüne de olsa alt üst olmuş düzenin neticesinde bebeğinizin fiziksel olarak büyüdüğünü (kilo almış ya da boyu uzamış olabilir.) ya da yeni bir beceri kazandığını bariz bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Bu dönemleri bilmek ne işimize yarar?

Bu ay bebeğim dönme hareketi yapacak, bu ay gülümseyecek vs. deriz ama bu gelişimin sancılı olacağı kısmı hiç aklımıza gelmez. Bence hamile olan ya da doğum yapan her kadına emzirme, anne sütü ve büyüme ataklarıyla ilgili bilgi verilmesi kesinlikle şart. Çünkü pek çok anne bu dönemlerde sütüm yetmiyor, bebeğim aç kalıyor diye endişeye kapılıp mama vermeye başlayabilir. Oysaki bunun geçici bir şey olduğunu bilen bir anne aceleci davranmamış olur ve atakların geçmesini bekleyebilir. Anne sütü üretimi arz talep prensibine göre işleyen bir sistemdir. Süt üretimini bebek büyüdükçe onun ihtiyacına göre artmaktadır. Bebek emmeyi arttırarak annenin vücuduna “Daha fazla süt” istediğinin sinyallerini gönderir. Bu, bizim müdahale etmememiz gereken bir süreçtir. Aksi halde mesajı doğru okuyamazsak “sütüm yetmiyor.” diye paniklememiz işten bile değildir. Her şeyi kontrol altında tutma isteğimize yenik düşüp doğanın dengesini bozmazsak ve işi akışına bırakırsak birkaç gün, en fazla 1 hafta içerisinde sistem kendini güncelleyecek ve bebeğin ihtiyacına göre yeniden yapılanacaktır.

Tek yapmanız gereken şey ise bunu büyümenin normal seyri olarak kabul ederek doğal akışına bırakıp her gün yeni mucizelere uyanmanın tadını çıkarmaktır.

genel hatlarıyla değerlendirecek olursak çok doğru bir yazı birçoğumuzun büyüme ataklarından haberdar olduğundan eminim uyku düzeninin bozulması,az yada çok yemesi,huzursuzluğu bu atklarla bağdaştırılabiliyor evet ammaaa konu emmek yemek olunca nedense hep annelik iç güdüleri devreye giriyor örneğin ben ;eğer oğlum 1 gün önce 1 kase mama yediyse ertesi günde aynı performansı bekliyorum ondan halbuki o gün canı o mamayı yemek istemiyor olabilir yada karnı bir gün önceki gibi aç olmayabilir bile bile lades diyorum yani her seferinde :1::1: annelik iç güdüme hakim olamıyorum sanırım hep yesin çok yesin eee ileridede obez olsun çıksın sonrada bana kızsın beni sen bu hale getirdin diye :9::9::9:

Kızlar bu büyüme atağı dönemlerinde bebeklerinizde iştah kaybı yaşandı mı acaba ?

her bebek gibi benim oğlumun da bir günü bir gününü tutmuyor canım bazı gün çok iştahla yerken bazı günde ağzını bile açmıyor burdaki arkadaşlarında yazdıklarını göz önünde bulundurursak hepimiz için genel bir durum sanırım bu...

Yazdan kuruttugum elma,armut,kayısı ve erık kurularım vardı,ozellıkle aysıma ıcın kurutmustum,bgn o kuruttuklarımdan 1 avuc kadar suda hasladım,suda haslanınca ındırmeden 1 yemek kasıgı ırmık ekledım,5 dk.oyle pısırdım ve sonra rondodan gecırdım,sonrada 1 cay kasıgından daha az tahın ekledım ve aysıma happur huppur yedı cok begendı mınık danam,tadına baktımda gercekten guzel olmustu...
Tavsıye ederım kızlar,hepıcını yedı,arada yemedıklerı oldu ama ondada b planımı devreye soktum,elıne dıkkatını cekecek bısı verdım,burnuna duuuut dıye dokundugumda agzını acıyodu,onlarıda oyle yedırdım...
Otobus gelıyor durakta duruyor duuuuuuuuuut:)

Yazdan kuruttugum elma,armut,kayısı ve erık kurularım vardı,ozellıkle aysıma ıcın kurutmustum,bgn o kuruttuklarımdan 1 avuc kadar suda hasladım,suda haslanınca ındırmeden 1 yemek kasıgı ırmık ekledım,5 dk.oyle pısırdım ve sonra rondodan gecırdım,sonrada 1 cay kasıgından daha az tahın ekledım ve aysıma happur huppur yedı cok begendı mınık danam,tadına baktımda gercekten guzel olmustu...
Tavsıye ederım kızlar,hepıcını yedı,arada yemedıklerı oldu ama ondada b planımı devreye soktum,elıne dıkkatını cekecek bısı verdım,burnuna duuuut dıye dokundugumda agzını acıyodu,onlarıda oyle yedırdım...

afiyet olsun aysimaya maşallah yesinde büyüsün kuzucuk :nazar::nazar:
ben hep kendim için denemiştim kuru meyve kompostosunu sütümü arttırmeye yardımcı oluyor neydi şu gülben ergenin programına çıkan bayan onu izlemiştim bir keresinde ordan öğrenmiştim gerçekten de işime yaradı halada zaman zaman içiyorum o karışımdan ama hiç çınara yapmak aklıma gelmedi bak yermiki benim mız mız :44::44:deneyip görmek lazım :56::56:

geçmiş olsun canım. bizimkindede burun tıkanıklıgı var. serum fizy. damlatıyorum ama pek etki etmiyor otribebe ile çekemediğim için,kıyametler kopuyor evde , çığlık çığlığa. çok ağır değilse rahatsızlıgı kendiliğinden geçer, sende ıhlamur takviyesi yaparsın. Eğer kuru kuru öksürürse sen götür doktora, ben istemem kızım ilaç kullansın ama eğer tedavisi ilaç ise sonuna kadar kullanırım. yapacak birşey yok. ben nekdr geç tanışsın desem de içmesi gerekirse içer . kendi doktoruna götür eğer diğerlerinden memnun kalmıyorsan. .

çok geçmiş olsun canım. Arda da da balgam olmuştu elma kabuklarını haşlayıp suyunu ara ara içirdim, bebeklerde balgama iyi geldiğini okumuştum işe yaradı.

arkadaşlar teşekkürler ilginize.gece çok korktuğum kadar olmadı ama burnu tıkalı olduğundan rahat uyumadı tabi.sabah serum damlattım.kahvaltısını da yedi şükür.biraz ıhlamur içirdim...şimdi uyuyor,elma kaynattım,kabuklarıyla beraber.uyanınca elmalarını suyunda ezip biraz yediririm.sonra da suyunu bi ara çay gibi içircem...akşam kesinlikle soğan olayını denicem.onu bi doktor da tv.de söylüyordu.ibrahim saracoğlumuydu adı neydi.o bide kaynatıp buharını odalarda gezdiriyormuş mikropların ölmesi için.ay inşallah bugece rahat uyur ve uyutur oğlakım.
hiç bi çocuk hasta olmasın,sağlıklıyken zor yetişiyorum,hastayken daha zor oluyor,çok üzülüyorum
buarada büyüme atağı yazısın okudum,bizimki de sıksık yaşıyo onları,bakalım kaç haftalık şuanda,hesaplıcam :)

ben de oğlağımın bikaç fotoğrafını ekleyim

Eklentiler

• $DSC04124-3.jpg
    $DSC04124-3.jpg
    97,2 KB · Görüntüleme: 18
  • $DSC04161-2.jpg
    $DSC04161-2.jpg
    92,7 KB · Görüntüleme: 21
  • $DSC04147-1.jpg
    $DSC04147-1.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 16
ilki anneannesiyle gezerken,
2. elimizdeki o küçük trene bayılıyor,üzerindeki fırıldağı ve tekerlekleri çevirmekten çok hoşlanıyor.trendeki fırıldağı çevirmek için parmaklarını kullanıyor,büyük bisikletteki fırıldağı çevirirken de tüm eliyle vuruyor fırıldağa..ince motor gelişimi maşallah iyi de kaba motor becerisi,emekleme falan kötü.sadece yürüme derdinde
3.anneannesi armut yediriyor.o iki dişle nasıl da kemiriyo oğlağım :)

fatmaaa öyle bir anlatıyorsun ki benim bile yiyesim geldi:1: ben öyle değişik yiyecekler denemedim hiç tipik kahvaltı çorba meyve sade yogurt birde ayran okdr :) zavallaım tek düzen yemege alısık, dur bende yapayım böyle değişik yiyecekler :))

çokk tatlı minik oglun canımm, o oyuncakları cok güzel renkleri de dikkat çekici seviyordur tabii ki de :)

oley oley oley ayazın 5. dişide patladı :)))
bi bizmi dişsiz kaldık ne

bugün sütüm azdı bir armut püresinden başka bişey yediremedim çok huysuzdu aç kalmasın diye bu saatte tıkınıyorum :56: tamamen süt yapsın diye:27:
rukiye süt yaparmı bilmemde sana yağ yapmasın kız

Gunaydınlar efendımmmm...
Aysımayı uyutuyorum su an,o uyuduktan sonra bende uyucaktım sozde ama uyku kaldımıkı,bende alayım kahvemı sıcak sıcak gıdeyım bıraz sabah haberlerı ızleyeyım...
Tabı uyursa...
aman canım ne haberi git gerilim filmi izle daha iyi

ay benim bile yiyesim geldi

Son düzenleme:
Back