- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #71.501
ya kzlar sinir hastası etti bu oğlan beni ya. ne uyuyorne yiyor. günde toplasanız 2 kz ondada 10 15 dk anca uyuyor. zaten uyutmak ayrı bir terane ağlaya bagrısa çağrısa. gece ayrı yırtıyor kendini gözler kan çanagı ama salla babam salla uyumuyor. sırtını pışpışlıyorum uyumuyor avaz avaz ağlıyor. çok yoruldum çok mutsuzum ya. birinden biri iyi olsa bari. hayatım kaydı.
kocam deseniz bir öküz hiç yardımcı olmuyor sanki ben tek başıma yaptım. neymiş efendim çalışıyormuş yorgunmuş ben napıyım ölmem lazım.
kızıpbagrıncada bagırma cocuguma diyor. ya adam gelde bi al bide sen ugras biraxda kafamı dinliyim ama yok neymiş çalışıyormuş sanki dünyada çalısan tek adam o.
geceleri 2 kez uyanır bazen 3 olur bazen 4 aglar durur neymiş efendim salonda yatacakmış. ölürmüsün öldürürmüsün?
neyse bu oğlana uyku ilacı şurubu falan mı versem._ çıldırcam ya, vallahide billahide sinirlerim harap oldu. sürekli bi aglama mızırdanma... cenesini kanıttıra kanıttıra zorla yemek yediriyorum oda 5 10 kaşık anca yarısınıda geri çıkartıyor zaten. iştah açıcıdamı alsam..
ya kzlar sinir hastası etti bu oğlan beni ya. ne uyuyorne yiyor. günde toplasanız 2 kz ondada 10 15 dk anca uyuyor. zaten uyutmak ayrı bir terane ağlaya bagrısa çağrısa. gece ayrı yırtıyor kendini gözler kan çanagı ama salla babam salla uyumuyor. sırtını pışpışlıyorum uyumuyor avaz avaz ağlıyor. çok yoruldum çok mutsuzum ya. birinden biri iyi olsa bari. hayatım kaydı.
kocam deseniz bir öküz hiç yardımcı olmuyor sanki ben tek başıma yaptım. neymiş efendim çalışıyormuş yorgunmuş ben napıyım ölmem lazım.
kızıpbagrıncada bagırma cocuguma diyor. ya adam gelde bi al bide sen ugras biraxda kafamı dinliyim ama yok neymiş çalışıyormuş sanki dünyada çalısan tek adam o.
geceleri 2 kez uyanır bazen 3 olur bazen 4 aglar durur neymiş efendim salonda yatacakmış. ölürmüsün öldürürmüsün?
neyse bu oğlana uyku ilacı şurubu falan mı versem._ çıldırcam ya, vallahide billahide sinirlerim harap oldu. sürekli bi aglama mızırdanma... cenesini kanıttıra kanıttıra zorla yemek yediriyorum oda 5 10 kaşık anca yarısınıda geri çıkartıyor zaten. iştah açıcıdamı alsam..
Ebrarcim Allah yardimcin olsun. bu kadar aglamasi normal degil bi derdi vardir belki cocugun.dr. a gotursen kan yada idrar tahlili falan yapsa belki bisey cikar.ilac dusunme bence daha minicik yavrularimiz mecbur kalinmadikca ilac kullanmayalim. Ayse huma oyle grip olmustu ki burnu nasil akiyordu gozleri kipkirmizi.herkes yok calpol yok peditus birsuru ilac ismi saydi hic dikkate qlmqdim cok sukur toparladi. Gunduz imkanin varsa disari cikar, acik hava uyumalarini kolaylastiriyor. Aksamlari mumkun oldugunca ayni satte yatir.ninni soyle sarki soyle bol bol oksa vucudunu.sen sakin ol ki oda sakinlesebilsin. belki bildigin hatta yaptigin seyler ama aklima gelen bunlar..a birde dua okumayi da deneyebilirsin seni de ferahlatir..
canım neler yapıyorsun nasıl uyutuyorsun bilmiyorum belki ezbere konuşuyorum ama yine de birşeyler yazmak istedim... yemek konusunda hiç mi yemiyor, yoksa yediği bazı şeyler var mı? mamayı fazla içiyor ondan aç olmadığı için yemek yemiyor olabilir mi?
uyku konusunda da uykusunu uyuyamadığı için vücudu yorgun düştüğü için çok uyanıyor ve ondan dolayı da huysuz oluyor olabilir... sana yardımcı olabilecek kimse yok mu? annen fln... bence yemek konusunu ikinci plana al, önce uyku konusunu çözmen lazım... yemesi için baskı yapmamaya çalış. belki alması gerekenden fazlasını yediği için midesi fazla dolu oluyordur ondan dolayı uyuyamıyordur, nasıl bizde çok yediğimizde rahatsız oluyoruz, ondandır belki... yardımcı olabilecek biri varsa sana 1-2 gün yardım etsinler, sen biraz dinlen bir sakinleş, bebekler hemen hissediyorlar sakin olmadığmızı... uyumayacak düşüncesi ile de bebeği uyutmaya çalışma... uyutmaya başladığında hep hemen uyuyacak diye düşün :) iyi düşün iyi olsun...
önce bebeğinin gece uykularını düzene sokmaya çalış... gece uykusu düzene girerse gündüz uykuları da düzene girer birazcık... gün içinde biraz dışarı çıkın. yatmadan önce banyo yaptır, gevşesin... sonra kucağına alıp ninni söyle en sakin ses tonunla mesela... ondan sonra uyutmaya çalış... gece her uyandığında besliyormusun bilmiyorum eğer besliyorsan besleme her seferinde belki midesi rahatsız oluyordur... belki de tamamen diş sıkıntısı nedeni ile bütün bunlar oluyordur...
eşine de sinirlenmemeye çalış canım ya... yapacak birşey yok sen bütün gün söylensende eşin ben çalışıyorum yorgunum sen evde oturuyorsun diye düşünecek anladığım kadarı ile. değiştiremeyeceğin şey için gerilme. ona sinirlendikçe de geriliyorsun bizim bütün hislerimiz bebişlere yansıyor...
sakin olman çok önemli bence, eşin sana yardımcı olmalı evet ama olamıyorsa kendini bunun için de yıpratma. sonuçta bizim toplumumuzda bebek büyütmek kadının görevidir, ne kadar modernleşirsek modernleşelim bu değiş(e)meyen bir gerçek.yavrun daha minicik ve her konuda sana ihtiyacı var, uyumak için de. uyumak onun temel ihtiyacı ve bunu gerçekleştiremediğinden de sürekli huzursuz bence...mutsuz olmaman içinse en büyük nedenin kucağındaki o masum bebek. uyumayıp hep huzursuzluk yaptığında sinirlerinin nasıl yıprandığını gayet iyi anlıyorum ama çıkar yolun yok, o bebek senin ve sen onu uyutmak zorundasın. ben o beşiğin başında saatlerimi geçirirken hep kendime bunu söylüyorum.şu linke de bir bak istersen işine yarayacak bilgiler olabilir. Uyku konusunda doğru bilinen yanlışlar | Anneysen.com
güzel pazarlar herkese...
bizde, bayramda tatilde bitmiş bulunmakta, babamız işe biz de günlük telaşemize dönmüş durumdayız:) havalar iyice bozdu ve bugünde baya kapalı, evde hapis modundayıze saatlerde geri alındı artık uyku düzenimizi yeni saate uydurma çabasına girişme vakti geldi anlaşılan:S
selam herkese... geç oldu ama herkese iyi bayramlar...
dişimiz halen çıkmadı mert dün gece hiç uyumadı offf vallahi...
ben doğumdan sonra henüz hiç adet olmadım,aslında pek azalacağını sanmam,sürekli emiyorsa sen birikmediğini düşünürsün,ama o alıyordur sütünü.belli saatlerde emzirsen belki daha çok gibi görünür.bide diyeti ayarlamak lazım senin dediğin gibi.Kizlar sizin de adet donemlerinde sutunuz azaliyor mu.ne yesem degismiyor. Ek gidaya da cok istahli degil kizim butun gun ve gece mememe de kalmak istiyor.
içinde fırıldak var sanki cümlesi tam bizimkini ifade ediyor :)çok güldüm yaa :)bu arada çok geçmiş olsun,diş ağrısı fenadır.sütüm azaldı deme noolur,var de hep,artırmanın yoluna bak bence.hiç sütü olmayan anneler de var tabi ama bizde varken çabucak bitmesi taraftarı değilim.en azından yaşına kadar emer inşallahSelam fıstıklar...epıcınızın bayramını kutlar ellerınızden operım....
Gez gez gezzz anam ne cok hısım akraba varmıs,daha bıtıremedık bıle ama an ıtıbarıyle pılım bıttı..
Cok fena dıs agrısı cekıyorum...
Aysıma resmen mutasyona ugradı,yavrum evrım gecırıyo:) ıcınde fırıldak var sankı,hıc durmuyo ve bayramın ılk gununden berı acayıp bı enerjı var kızımda...
Ama varya ne duzen kaldı ne bısı,mahvoldu gıttı ama cabuk toparlanırız ınsallah..su andada bas bas bagırıyo...
Emenccık karnını doyurayım,bıcısını yaptırayım uyutayımda dınleneyım bıraz..
Bu arada sutum ıyıııce azaldı,tamamen bıtecek galıba..
içinde fırıldak var sanki cümlesi tam bizimkini ifade ediyor :)çok güldüm yaa :)bu arada çok geçmiş olsun,diş ağrısı fenadır.sütüm azaldı deme noolur,var de hep,artırmanın yoluna bak bence.hiç sütü olmayan anneler de var tabi ama bizde varken çabucak bitmesi taraftarı değilim.en azından yaşına kadar emer inşallah
Kizlar sizin de adet donemlerinde sutunuz azaliyor mu.ne yesem degismiyor. Ek gidaya da cok istahli degil kizim butun gun ve gece mememe de kalmak istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?