- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #71.461
önce bebeğinin kız yada erkek oluşunu,doğum tarihini,boyunu yazıyosun.diyelimki sonuç %40 çıktı..bu demek oluyorki aynı yaş grubundaki her 100 bebekten 60ı senin bebeğinden uzun,40ı ise seninkinden kısa demek oluyor..çok uç noktalarda olmamak kaydıyla bizim bebişler normal zaten çok şüküryasemin ben bu persentil olayını duydum daha önce de hatta bizim aşı kartımızın arkasında bile var ama ben anlamıyorum:S
önce bebeğinin kız yada erkek oluşunu,doğum tarihini,boyunu yazıyosun.diyelimki sonuç %40 çıktı..bu demek oluyorki aynı yaş grubundaki her 100 bebekten 60ı senin bebeğinden uzun,40ı ise seninkinden kısa demek oluyor..çok uç noktalarda olmamak kaydıyla bizim bebişler normal zaten çok şükür
oyncaklarda ben de dikkat ederim yaş grubuna uygun mu,kaliteli mi? bir de kendim de oyuna katılmaya çalışırım.bugünlerde oyuncaktan çok birisi kolarından tutup yürütcek,ben de arkasından YAKALADIM diye koşturcam,buna bayılıyor.biraz benden fazla ilerlediyse geri dönüp,yaklaşıp tekrar kaçıyor..ve çok sevdiğim bişey daha ;kaçarken sanki popodan yakalancakmış gibi poposunu öne öne iterek koşuyor :)
bu arada 2 gündür yemek olayına biraz karşı çıkmaya başladı erdem,genelde emme meraklısı olmadığı halde memeye düşkünlük arttı.ha bi de penyemi çekiştirip meme istediğini belli ediyor son günlerde,göğsümü açınca da kucağımda bana dönük oturur vaziyetteyken kafasını bırakıveriyor koynuma,çok hoşuma gidiyor yaaa
Allah hepsine sağlık versin,amin
bizimki de üstümü çekiştiriyor meme istediğinde çok komik oluyor ya. insan kıyamıyor... şimdi oyun halısını açtım. yerlerde fazla dolanmasın diye. oyun halısında oyuncakları taktığımız sapları ağzına sokmaya çalışıyor... zaten ondan öncesinde de çok az oynadı... tam oynayacağı zamanda da yaz geldi, altında terledi durdu... valla verdiğimiz paralara yazık günah ya...
HEM VERDİĞİMİZ PARAlara yazık, hem bi sürü döküntü evde...şimdi de yürüteç almaya karar verdim..al bi döküntü daha..benden çok eşyası oldu sıpanın...
hepsine maşallah :)2 dişi altta var,dr da üst damak kabarmış demişti 20 gün önce,belki de dişten yapıyodur.zor iş,kolaylık versin hepsine Allah.erdem alttaki dişlerin farkına iyice varmış,işaret parmağıyla dişlerine bakıyo arada ,çok komik oluyo yaaee, meme olunca her türlü çalışıyo saksıları...penyeyi çekiştirmeye bile başlamış baksana!!!!!!maşallah valla...buarada bazen duraklama olabilirmiş yemede..sonra yine denersin yemediği şeyleri, zorlama..bi de diş çıkardı mı bilmiyorum ama o dönem de iştahsızlık oluyomuş
bizimki de üstümü çekiştiriyor meme istediğinde çok komik oluyor ya. insan kıyamıyor... şimdi oyun halısını açtım. yerlerde fazla dolanmasın diye. oyun halısında oyuncakları taktığımız sapları ağzına sokmaya çalışıyor... zaten ondan öncesinde de çok az oynadı... tam oynayacağı zamanda da yaz geldi, altında terledi durdu... valla verdiğimiz paralara yazık günah ya...
oyuncakla değil de sapıyla oynuyo dimi hınzırşimdi havalar serinledi,oynamaya başlar inş..bizimki dışarı meraklısı,eve nası alıştırcam bilmem.ben de heves ettim almaya ama nasip olmadı,şimdi iyiki almadım diyorum çünkü 5 dakka bi yerde durduğunu görmedim daha..aaa yalan olmasın dün akşam tam yarım saat oyuncaklarıyla oynattım,şaşırdım kaldım valla,maşallah diye diye oynadık :)
iyi ki almamışsın canım... ben nasıl heveslenmiştim mutfakta yanımda onla durur o oyuncakları ile oynar oyun halısında ben iş yaparım diye ama nerdeeee... bizimki de 2 dk yerinde durmuyor oyun halısını çıkartayım da belki renkleri dikkatini çeker durur orada dedim ama sapını dişledi durdu sonra da sıkıldı zaten...
önce bebeğinin kız yada erkek oluşunu,doğum tarihini,boyunu yazıyosun.diyelimki sonuç %40 çıktı..bu demek oluyorki aynı yaş grubundaki her 100 bebekten 60ı senin bebeğinden uzun,40ı ise seninkinden kısa demek oluyor..çok uç noktalarda olmamak kaydıyla bizim bebişler normal zaten çok şükür
oyncaklarda ben de dikkat ederim yaş grubuna uygun mu,kaliteli mi? bir de kendim de oyuna katılmaya çalışırım.bugünlerde oyuncaktan çok birisi kolarından tutup yürütcek,ben de arkasından YAKALADIM diye koşturcam,buna bayılıyor.biraz benden fazla ilerlediyse geri dönüp,yaklaşıp tekrar kaçıyor..ve çok sevdiğim bişey daha ;kaçarken sanki popodan yakalancakmış gibi poposunu öne öne iterek koşuyor :)
canım bizim doktorumuz bu hesabı yağpyor ve ben gıcık oluyorumçünkü böyle sayısal yorumlamaları sevmiyorum çok uçta sınırda bi durum olursa söylersin zaten annelik hassaslık demek ne gereği var can sıkmaya kıyaslamaya sağlıklımı o kadar biittti
bencede... uçta olursa bakılır ama diğer durumlarda gerek yok... sonra kafaya tak dur benim çocuğum %50 lik dilimde bile değil ortalamanın altında diye... zaten o kilo değerleri de mama alan çocuklara göre diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim...
di mi ama hamileykende sinir olurdum ben boyu şu kilosu şudoktor bana normalden bi hafta geride 100 gram az dedi ben 1 hafta kendime gelemedim 100 gram ya düşün ne gereği var can sıkmaya ayrıca dediğin gibi her çocuk aynımı besleniyo kiloya bakıyosun
benimde öyle, doktor bütün hamileliğimi karnı biraz fazla büyük kilosu fazla... şekerden olabilir mi diyerek geçirttirdi... korkumdan doğru düzgün bile yiyemedim... sürekli endokrinolojiye gittim geldim, gebelik şekerim bile çıkmadı sonunda...
al işte çok şükür sağlıklı bebklerimiz bana sağlık ocağındaki hemşire çocuğu o bez yapıcaksın diyo anne sütü alan çocuğa düşün deliricem nerdeyse başak bişey yemiyo ki benim ki emiyo sadece
bana da aynını demişlerdi bende panikle doktora sordum daha mı az emzireyim diye... ne alakası var anne sütü ile obez olmaz demişti... herkes bilmeden konuşuyor valla...
canım ismini ben kaçırdım galiba sana zahmet tanışalım ben yeliz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?