• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah aysimaya, ben de aynı yolu izliyorum fatmacım. Hatta ilk kahvaltısını bile tek tek verdim. ;)

canııım cok saol,hepımızn bebeklerıne masallah olsun...
Bende kahvaltıyı tek tek vermeye gayret edıyorum,peynıre,yumurtaya bayılıyo kucuk sıpam,cok sukur zorluk yasamıyorum..ama bazen oyle bı ınadı tutuyokı,o kasıgı agzına sokacam dıye ıflahım kesılıyo...
Dunkı ılk kıyma gırısımımızde cok sukur olumlu gectı,cok sevdı kızım kıymayı,...
Bu arada su kasık mamaları varya arada ondan yedırıyorum bızım danacık yemesede,bgn ıcıne az tarcın kattım,onuda afıyetle yedı kucuk gurme:)
tarcını burda okudum,veren arkadaslar var ama faydasını sunaya sormam lazıımmm

pukonto!! ama sen yurt dışındaydın dimi. o zaman sana tarifi yazayım

yarım kilo unun içine 4 çay kaşığı kuru maya ve 2 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğuruyorsun. 30 dk. dinlendir ama üzerini ört. ( ben annemlerden hatırladığım kadarıyla üzerini nemle bezle örtüyorlardı ama hamura gelmeyecek şekilde. öyle yaptım ) sonra tepsi az yağlanacak (ben fıırn kağıdı üzerinde yapacağım) hamura şekil verilip 30-50derece sıcaklıkta üstü kapalı şekilde hacmi iki katı çıkıncaya kadar 20-30 dk. bekletin diyor tarifte. FIRINLAMA: Hamurun üzerini fırça yardımı ile su veya süt ile ıslatarak önceden 230 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştir. 10 dk sonra ısyı 210 dereceye düşür. PİŞİRME SÜRESİ: Küçük ekmek için 15-20 dk. 1 ekmek için: 40-55 dk.
Afiyet olsun canım:))

teşekkür ederim canım.

Günaydınlar..kızımın kaç gündür azalmayan hırıltısı var.doktora gösterdim ciğerlerinde birşey yok dedi. ve peditus şurup birde rhinfant diye bir burun spreyi yazdı.kullanan var mı etkisini gösterir mi acaba.göğsüne sıcak bez koyuyorum ıhlamur yapıp veriyorum ama kızımın hırıltısı geçmiyor ne yapabilirim acaba başka?üzülüyorum ama geçmiyor bu ilaçlar işe yarar mı acaba öyle öksürüğü ateşi filanda yok

bu ilaçları kullanmadım ama Arda'da da öksürük var, hırıltı yok. ben ıhlamuru bıraktım, ıhlamur sanki daha çok öksürtüyor gibi geldi.

Bılgısı olan annelerden yardım ıstıyorumm...

Aysımanın azonce altını temızledım ve kızım bıldıgınız sımsıyah kaka yapmıs,yesıl falanda dııl barız sıyah...

3gundur kan ılacına baslamıstık,dunde ılk defa corbasına kıyma kattım acaba bu ıkı durumla alakalı bırsey varmıdır?

Arda'nında öyle meraklanma normal.

tam da pütürlü gıdalardayken konu şunu sorayım size
ben 1,5 2 aydır azdan başlayarak pütürlü tattırmaya çalışıyorum yemekleri.komşumuz hep cıvık mama tarzında vermişti,bi zaman kız yutmayı öğrenemedi,enson 1 yaşında bile sorunu vardı bu şekilde,kızın boğazına takılıp kusuyomuş,son durumunu bilemiyorum,küsüs birazcık :)iyi olmuştur inşallah
neyse dün abimgil geldi,20 aylık kızı var,adı defne..8 aylıkken ek gıdaya başlamış annesi,sütüm boldu deyip duruyor! şimdi kız sulu yemek yiyor ama pütürlü şeyi ağzına koyduğun anda diliyle itip çıkarıyor.yutmuyo.çok üzüldüm yaaa.böyle durumlerı duyan oldumu sizlerde hiç,neyapılabilir,hattao sorun ne olabilir.geç başlamaktanmıdır,hala anne sütü de emiyor,ondanmıdır
fikir verebilirsiniz umarım.kız sırf süt içtiğinden yaşıtlarından zayıf,boyu iyi ama...

doktorumuz ek gıdaya başlarken bu konuda uyarmıştı, mümkün olduğunca iri tanelere alıştırın şimdiden alışmazsa ilerde hiç kimse bir şey yapamaz diye. Ben ek gıdaya başladığımın 2. haftasından bu yana hep iri iri veriyorum gayette yiyor yani. Hatta geçenlerde burayada yazmıştım elmayı bile ısırarak kendi yedi:)

Yasemın bende o sahıt oldugun olayları cok duydum,sık aldıgım tavsıyelerdn bırıde puturlu ver yoksa sıkıntı cekersın oldu...
Mamalar dısında ben puturlu seyler verıyorum hep,hatta tanelı bıle verıyorum,tavugu balıgı etı catalla ezıp agzına verıyorum,yada elımde ufalıyorum bıraz...
Aysıma sankı 32 dısıde varmıs gıbı bı cıgnıyo onları,ayyy gulmekten karnım agrıyo,oyle guzel yapıyokı agzını yuzunu..
Sukur sıkıntı yasamadık tanelı gıdalarla alakalı,o sebeple kıymayı cok rahat pısırdıgım gıbı verdım

oh ne güzel vallahi Arda da öyle çok güzel çiğniyor:)

evet teyzesi..oğlumla bi anlaşma yaptık..önce normal yemesi gereken mamasını yiyoo ardından da canı ne isterse onu yiyo...ama mama yemesse yok..
buda poyrazın son kalesi..dün yataktan düşünce yeni kale yaptık..Eki Görüntüle 537200
Maşallah ya pizzaya da başlamış:)) E bu çocuk böyle beslenirse ona yastıktan kaleler yetmeyecek annesi haberin olsun:)

cnm muhtemelen dişi çıkacaktır. 1 haftaya patlar tahminim. bizimkide öyleydi. çıkarttı şimdi gene öyle. köpek dişlerini bekliyoruz

olabilir canım ya

inşallah ebrarcım darısı diğer tüm diş çıkarmayı bekleyen bebeklere. ebrarcım daha önce yazmıştım anlamını ama senin için tekrar yazıyorum:) liva'nın birçok karşılığı var. liva lazcada kar suyu arapçada Muhammed ümmetinin mahşer günü altında toplanacakları bayrak (livaü'l hamd, Liva-i şerif), osmanlıcada da sancak demek.

Teşekkür ederiz mervecim, alya da kolayca çıkarır kalan dişleri umarım.

Teşekkür ederiz canım benim, o gün dişler çıkacak gibi, herşeyi dişe bağlar oldum diyordum çıktı sonunda bende rahatladım:)

teşekkür ederiz sunacım, evet evet darısı size olsun. kendini çok yıpratma sakin olmaya çalış, büyük ihtimal diş sıkıntısıdır. bir yerde okumuştum "diş çıkarma süreci genellikle çok sancılı ve acılıdır eğer bebeğiniz bu ağrı ve acı sırasında konuşabilseydi anne baba lütfen beni bu acıdan kurtarın derdi" diyordu. onu okuduktan sonra liva'nın diş sıkıntısı olduğunu düşündüğüm huzursuzlukları daha rahat karşılamaya çalıştım.sende aklına o zor zamanlarda bu yazıyı getir.

benim ismim zeynep ebrarcım:)

bende günlük yürümeye çalışıyordum yarım saat bile olsa ama bugün abarttım galiba alışveriş falan derken bugün 4 saat kalmışım dışarda şimdi yorgunluk uyku çöktü:) evet biraz rahatladık uykularımız uzadı sanki ilk günden:)

teşekkür ederiz zeynepcim.

haklısın canım daha sakin olmalıyım ben bu ara evdende çıkamıyorum ya sanırım birazda bunaldım ya aklıma getiricem zeynep çok iyi oldu

arkadaşlar biz de hiç diş çıkarmaya niyet yok gibi var mı bizim gibisi:40::40::40::40::40::40::40::40:
bizde çıkarmadık canım

Son düzenleme:
kızlar dün Kemal tam 6 aylık oldu zaman nasılda geçiyor yarıyaşımızı aysonu kutluycaz babamız çalışıyor iyiki doğdun canım bitanem çakim

kızlar ekmek yapmaya gittiniz sanırım, yapınca tarif verin bari. Makineyle mi fırında mı yapıyorsunuz?

kızlar kemale ekmek yaptım çorbalarına filan eklemek için tarifini yazayım belki yapmak isteyen olur
160ml su
250 gr organik tam buğday unu
100 gr organik beyaz un
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker(mayalanması için)
1,5 çay kaşığı instant maya
ben ekmek makinesinde yaptım ama fırındada pişirebilirsiniz

gönülcüm senin için kendi tarifimden alıntı yaptım başka istersen çavdar ekmeği filan yazabilirim ben hep evde yapıyorum bu ölçü tam tutuyor canım

Son düzenleme:

Aysımanın azonce altını temızledım ve kızım bıldıgınız sımsıyah kaka yapmıs,yesıl falanda dııl barız sıyah...

3gundur kan ılacına baslamıstık,dunde ılk defa corbasına kıyma kattım acaba bu ıkı durumla alakalı bırsey varmıdır?

demir damlasından olabilir canım.

Bgn bızde evdeyız ne yazıkkı,aksam alısverıse cıkıcaz,aysıma hanıma bayramlık alıcaz...

Kızlar yaa bız aysımayla cok guzel oyunlar oynuyoruz,mıyaaav sesıne bayılıyo,kedı gıbı surunup yanına gıdıyorum,yanagını bı uzatısı var hasta oluyorum yalayıp yutuyorum orda hemen,sdc mıyaaav dedıgımde yanagını oyle uzatıyo,ne sanıyosa yavrum.
Sonra yıne kedı gıbı surunup saklanıyorum,tabı o benım nereye saklandıgımı goruyo,saklandıgım yerde mıyavlayıp aysımanın gelmesını saglıyorum...gelıp benı bulunca nasıl mutlu oluyo anlatamam..sonra hadı bıda bastan..gırmedıgım koltuk arkası,kapı arkası kalamadı...
Ayy bıgun bu hallere dusecegım hıc aklıma gelmezdı..kedı.kopek,ınek...her hayvan oldum:)

fatmaa bebecco'da (sivas cad.) kokoş kokoş kıyafetler vardı çok güzel:)

..................................................

kızlar dün Kemal tam 6 aylık oldu zaman nasılda geçiyor yarıyaşımızı aysonu kutluycaz babamız çalışıyor iyiki doğdun canım bitanem çakim

çok güzel ya ip atlamak fikri vazgeçme suna devam...

hayırlı olsun canım 6 ayınız Allah yaşını da kutlamayı nasip etsin. tarif için de teşekkür ederim canım

kızlar Arda'nın alt dişlerinden sonra üst kesici dişler yerine kesicilerin sağ ve solundaki dişleri çıkmıştı. şimdi bunlar baya uzadı ve sanki dipleri siyah gibi ben de onu araştırıyorum da netten sizinle de paylaşayım dedim. bebeğin dişleri çıkmadan temizlemeye başlamak çok önemliymiş, gazlı bezle ağzı sabah akşam silinmeliymiş. bir de anne mümkün olduğunca kendi ağzından uzak tutmalı bebeğini, beslerken yiyeceklerine aynı kaşıkla tadına bakmaması, bebeği ağzından öpmemesi çok önemli.

Bebeği birçok hastalığa karşı koruyarak bir kalkan görevi üstlenen anne sütü, yüksek oranda şeker içerdiğinden, ağız temizliği yapılmadığında bebeğin dişlerinde çürük gelişmesine yol açabiliyor. Bunlar nasılsa süt dişi dökülecek diye bakmamak gerekiyor olaya, bu dişler yeni geleceklerin yerini tutuyor erken çürüyüp dökülürlerse yer tutma işlevlerini kaybediyorlar. Ayrıca psikolojik olarak ve konuşmasında da bebeği olumsuz etkileyen bir durum

yiyeceklerinde şeker kullanmamak da çok önem arzeden bir durum tabi.

İlk dişlerle birlikte diş doktoruyla da tanışma vakti geliyormuş. ben Ara'yı götürmeyi düşünüyorum. Götüren var mı kızlar diş doktoruna?

Son düzenleme:
Zeynepcım ozaman bu aksam bebecoyada bı bakayım,malum bayram haftası gec saate kadar acık olurlar..hos bırazdan cıkıcaz ınsallah

1 erkek 2 kız :) zor ya ben kendisinede dedimişin zor valla ben 1 tanesi ile uykusuzluktan geberiyorum yeri geliyor sen heptenölürsün sanırım. halamın vardı üçüzleride faciaydııı aman allahım amin cnm inşallah
üçüz mü?? biz bir tanesi ile baş edemiyoruz Allah kolaylık versin valla. üç tanesi aynı anda ağlayacak aynı anda acıkacak, gece nasıl uyuyacak onlar... Biz bir tanesini uyutamıyoruz yeri geliyor. Allah yardımcıları olsun...
İnşaallah en kısa zamanda küvezden çıkarlar, dua edicem bebişlere. cinsiyetleri ne bebişlerin...

amin cnm sağoll
Allah yardımcıları olsun, sağlıkla çıkarlar inşallah, hayırlısı...

:)) Çok hoşsun Zeynep :)) yap vallahi kim tutar seni, hatta bebişinle yap o da eğlenir :))

cnm kan ilacındandır.

nasılsınız kızlar? keyifler yerindemi? anam bayramda geldi çattı ev leş :) ben yorgun uykusuz ve şişko :( tarcın ne yav??? bana da söyleyinn bacılarr.oğluma yapayım

teşekkür ederim canım.

bu ilaçları kullanmadım ama Arda'da da öksürük var, hırıltı yok. ben ıhlamuru bıraktım, ıhlamur sanki daha çok öksürtüyor gibi geldi.

Arda'nında öyle meraklanma normal.

doktorumuz ek gıdaya başlarken bu konuda uyarmıştı, mümkün olduğunca iri tanelere alıştırın şimdiden alışmazsa ilerde hiç kimse bir şey yapamaz diye. Ben ek gıdaya başladığımın 2. haftasından bu yana hep iri iri veriyorum gayette yiyor yani. Hatta geçenlerde burayada yazmıştım elmayı bile ısırarak kendi yedi:)

oh ne güzel vallahi Arda da öyle çok güzel çiğniyor:)

Maşallah ya pizzaya da başlamış:)) E bu çocuk böyle beslenirse ona yastıktan kaleler yetmeyecek annesi haberin olsun:)

bunlarda yetmesse artık kendi odasında uyicak demektir paşa:) ya tam onun odasının orda garaj kapısı var..gelen geçen dan dun çarpıyo..onun için uyanıyo zırt pırt..bende mecbur bizim odada uyutuyorum

iyi akşamlar canlarım yarın işbaşı 4 saat bile olsa kızımdan ayrılmanın hüznü uyusun diye beklerken uyuuynca deli gib özlemek noluyo bana ya annelik işte

bende anneden bebeğe öpücük yoluyla bisürü virüs bulaştığını okumuştum..hatta ağzında uçuk olan bi annenin bebeği o virüs yüzünden ölmüş..bende öpüyorum ama gıdığını ellerini ayaklarını totosunu falan..ağzına yakın hiçbiyerden öpmem..nie bendeki mikrop ona geçsinki

merhabalar suan okumaya çalıstığm 100 sayfa var 2 hafftadır anneme geldim geziyorum diye bakamadım. ama çok muhbbet etmişsiniz:D benim kızım 7. ayı doldurdu hala anne sütü alıyordu tek ek gıdayı hiç kabul etmiyordu ısrarlara dayanamayarak sma mamaya başladım innaılmaziştahı arttı kızımın. herşeyi yiyorr:) ve sadece uyuyunca doyurabiliyordum artık uyanıkkende biberonu alıyor ben tek basıma korkuyordum pütürlüde vermeye brda annemler eline veriyorlar ekmeği maşllah çiğnemeyi öğrendi çok güsel yutuyor. bende tuzlu şekerlivermeyenlerdendim ama burda onu pek koruyamıyorum herkes bişey tıkıstırıyor çocugun ağzına. geçmişi okurken ayçanın lahmcun verdiğini gördüm benimkide bugün ıslama köftenin ekmeğini yedi sevdi kemik suyunla pişirilmiş sevmez mi tabiii:D

buarada geçmişte gözüme tkıldı isolde ülker hero baby numuneleri için içinde şeyler demişsin onlar tarçın bende başta bişey sandım okuyunca anlamıstım ama bende yedirmedim hiçyemedi de zaten:)

Back