- 14 Eylül 2012
- 2.724
- 3.299
- 333
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #70.861
Selam fıstıklar...
Doktor bey amcadan gelıyoruz,aysıma hanım 8.250 gr olmus boyuda 76cm...
Gecen ay 7kıloydu bu ay 1 kg almıs fındık kurdum ama hıc kılosu falan bellı olmuyo bu kızın yaa,anca boyuna verıyo teyzesı gıbı sırık olucak basıma:)
doktorumuz ısrarla santaferı vermem gerektıgını soyledı ve kıyma yemelı artık dedı,hıc kıyma vermedım,veren anneler nasıl hazırlıyosunuz yazarsanız sevınrım...
kızlar moralim çok kötü bebeğimin ateşi var ve ben ateşten çoooooook korkuyorumdoktora gittik boğazı kızarmış dedi kulakta bir şey yok çok şükür iburamin cold diye bir şurup verdi antibiyotiğe gerek yok dedi dün hiç ateşi çıkmamıştı bu sabah tekrar ateşlendi 38.2 oldu surubunu verdim ve bir fitil verdim düştü. aslında ateşi yokken keyfi fena değil hiç dişte çıkarmadı henüz 3 mart doğumlu belki dişinde etkisi vardır bu ateşte diyerek kendimi avutuyorum ama diş etleri ne kızardı ne de şişti.
Geçmiş olsun 2hafta önce eyüp hastalanmıştı ateşi 39.5 larda idi hep duşla 39oluyodu şurup hiç etki etmiyodu termometrede 41'i görünce dr'a koştuk iğne yaptılar o neydi hiç anlamadım çok korktuk
ben yarın kahvaltıya başlayacam. Nasıl olacak şimdi yavaş yavaş mı vereceğiz yine herşeyi... Karışık tahıllı kaşık mamasının içine pekmez, peynir, tereyağ dedi doktor... bebe bisküvisi kullanma dedi. ben şimdilik mama kullanmayacağım, tek tek mi yavaş yavaş mı başlasam yoksa bulamaç mı yapsam...siz nasıl başladınız arkadaşlar...
ya birde kocam zayıflama deyip duruyor 8 kilo verdim bıdı bıdı yapıyor çıldırmış olmalı
kızlar birde vitamin ne kullanıyorsunuz? d vitamini..
sorularım kaynamasınnnnnnn
cnm bn bi yumurta sarısı, brz kndi yaptıım lor, brz 7 tahıllı hipp, brz kndi yaptıım bebe bisküvisi (cevizle brbr rondoda çeklmş) bunları formül mamayla sulandrp veriorm..başta tek tek vermei düşünüodm selçuk sevmemşti sonra yemeye başladı bulamaç halinde..dişleri çıksn tek tek vercem
beylikdüzü kolan hastanesi hakan kılıç.cok iyi dr.tavsiye ediyorum.
kızlar birde vitamin ne kullanıyorsunuz? d vitamini..
sorularım kaynamasınnnnnnn
biz multitabs kullanıyoruz...bu bitince daha kapsamlı olan vitagil e geçeceğim...
bu arada duphalacı dr yazdı kızım onu içerken hep kustu bi türlü içiremedim...tekrar deneyeyim bari...
merhaba kızlar şuan o kadar yorgunumki işteyim başıma bir temizlik çıkardım temizle temizle zor bitirdim ama şimdi halıların serilmeden son kez silinip süpürülmesi kışlıkların yerleşmesi offf ütü bir sürü iş daha kadın tutmadığıma o kadar pişmanımki yine haftsonum gidecek boşu boşuna temizliğe
minik gurmem loru sevdi gibi geldi bana sonra biraz pekmezle karıştarayım vereyim dedim... yutmadan çıkardı hepsini... sonra yine sade lor vermeye kalktım yine yemedi... yarında bulamaç şeklinde deneyeyim... artık dişlerimiz çıkınca tek tek deneriz bizde...
duphalacı bizde kullandık. dr 1 tatlı kaşığı demişti, öyle verdiğimde yutkunurken zorlanıyordu kusacak gibi oluyordu... bende çay kaşığı ile vermeye başladım o zaman daha rahat içmeye başladı oğlum...
bir de doktor bize oturma banyosu önermişti. günde 2 kere beline kadar küveti doldurup 10 dakika oturtuyorsun.
ben kavunda vermiştim o ara oğluma... 20 cc kadar verdim... sebzesinden patatesi çıkardık, brokoli ve semizotu koymaya çalışın sebze püresine dedi doktor. muz hiç vermedim... armut ve kırmızı erik hep veriyorum onlar kabızlık yapmayıp iyi geliyormuş. elma şeftali de çok çok az verdim şimdiye kadar...
umarım kızının kabızlığı bir an önce geçer... biz hala ara ara uğraşıyoruz ama ilk günlerki kadar değil en azından.
aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim burada bir arkadaş hipp in kayısı püresini önermişti bana onlara çok faydalı olmuş. belki size de iyi gelir...
AMANIN, NERDEN ÇIKARDIN BU KADAR BÜYÜK TEMİZLİĞİ..dediğin gibi kadın tutsaydın keşke yardımcı olarak..ya da annenler filan yok mu
AMANIN, NERDEN ÇIKARDIN BU KADAR BÜYÜK TEMİZLİĞİ..dediğin gibi kadın tutsaydın keşke yardımcı olarak..ya da annenler filan yok mu
valla bravo... sizin gibi her işini yetiştirenleri görünce ne kadar uyuşuk olduğumu anlıyorum... ben çalışmıyorum ve şu an benim mutfağın halini görsen arkana bakmadan kaçarsın ki bizim evde yemek pişmiyor desem yeridir. 2 haftada bir kadın geliyor ama benim evim berbat duruma geliyor 2 haftada. hele mutfak, her gün topluyorum her gün deli gibi dağılıyor... bir de kışlıkları fln çıkarıp yerleştirecem de evi süpürecem... imkanı yok valla... ortalığı zor topluyorum. kadın varsa bildiğin ara bir bence belki boştur haftasonu fln... en azından daha çabuk biter temizlik...
teşekkür ederim canım yaaa...o kadar üzülüyorum ki kızım için...doktor lavman yap dedi bağırsakları boşalsın faydası olur dedi...kendi elimle o minicik kuzuma lavman yaptım nasıl yaptım hayret ediyorum...gerçi hiç ağlamadı ama yinede sinir oluyorum kendime...
peki duphalacı kaç gün kullandınız?
3 yaşına kadar geçmeyenleri duydukça sinirlerim zıplıyor yaa...öfff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?