• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

$525971_285658508217722_1532808060_n.jpg :1::1::1::1::1:

merhaba canım üzlme düzelir zamanla aç kalıncadmı yemiyor?yada kaşığımı istemiyor?anne sütü yada mamamı yiyor.nebileyim kendi sütnlü cicibebe felan yada biberon kullanıyorsan milupanın mamaları biraz daha tatlımsı şefteli elma suyu muz gibi karışımlar yapabilirsin.yada işatı yoksa doktorlar iştah açıcı gelan veriyor sen zaten elinden geleni yapıyorsundur benimki naçizane fikir.zamanla düzelir benim oğlum hiç emmedi çok çabaladım istemedi mama yedi ek gıdya geçtik şimdi bebek sütü istemiyor sanırım kaşık ve ek gıdalar cazip geldi doktorda dedi süt muhakkak içicek ek gıdayada ihticı var ama süt de önemli biberon istemiyor sütü mamayla yapınca koca kase oluyor 2 saat yemeye çalışıyoruz.geçen doktora gittik yanıma mama aldım yemedi uyudu yol felan derken 5 saat felan aç kaldı biberonu bi içişi vardı anlatamam sanırım herkesde benzer problemler oluyor allah yardımcımız olsun saende üzlme elbet biyerden başlıcak:)

hayır!! 3 saat aç bıraktım ek gıda veryim dedim daha beter oldu..hiç tahammülü kalmadı ağladı..meme yapıştı resmen..sadece emzirdim buzaman kadar halada devam ediyorum..memeden başka bişe istemiyor zaten..doktora son gittiğimde kan tahlili yapıldı..hiçbişe çıkmadı bütün değerli normal..doktor vitamin bile vermedi..yaşıtlarından zayıf benim kızım ama doktor bunu aşırı derecede hareketli olmasına bağlıyo..benim yediğim şeyleri ağzına yaklaştırdığımda açıyo ağzını..bundan yola çıkarak bugün ona yaptığım yiyecekten bende yedim..ama ağzına götürdüğümde açmadı bile..bu zaman kadar yine en çok muhallebiden yedi..o da 5 kaşık max.

hayır!! 3 saat aç bıraktım ek gıda veryim dedim daha beter oldu..hiç tahammülü kalmadı ağladı..meme yapıştı resmen..sadece emzirdim buzaman kadar halada devam ediyorum..memeden başka bişe istemiyor zaten..doktora son gittiğimde kan tahlili yapıldı..hiçbişe çıkmadı bütün değerli normal..doktor vitamin bile vermedi..yaşıtlarından zayıf benim kızım ama doktor bunu aşırı derecede hareketli olmasına bağlıyo..benim yediğim şeyleri ağzına yaklaştırdığımda açıyo ağzını..bundan yola çıkarak bugün ona yaptığım yiyecekten bende yedim..ama ağzına götürdüğümde açmadı bile..bu zaman kadar yine en çok muhallebiden yedi..o da 5 kaşık max.

fulyacım biliyorum çok yoruldun ve insan başarısızlıkla sonuçlanınca her denemesi iyice bunalıyor..bu kadar takma bence ,biraz sakin ol, mutlaka ek besinleri alacak bebeğin..ne güzel sütün var, aç değil en azından bebeğin canım..

Canım biraz zaman bizdede durum aynı sabah sebze çorbası yaptım bıraktım kayınvalidem yedirsin diye ağzına sürmemiş bende verme dedim sadece çok acıktığı ve ben yanında olmadığım için mamasını bitiriyo oda anne sütüyle hazırlanıyo bide yoğurdu bazen çok yiyiyo o kadar alışıcaklar acele etmeyelim 2-3 kaşık yese yeter zaten mideleri ne kadar...

bn hiç bişeyi dökmüorm anacım..içim acıyo valla..bişey artmışsa bidahaki öğünde onu mutlaka bişeyle karıştrp veriorm..bizde ziyan yok :)) sağlık açısından tehlike arz etmedii sürece..

hehee bizim bir komşu torununun içmediği formul mamaları içiyormuş
hem içiyorum hemde geline sövüyorum dedi :)) fazla fazla yapıyormuş diye

Canım biraz zaman bizdede durum aynı sabah sebze çorbası yaptım bıraktım kayınvalidem yedirsin diye ağzına sürmemiş bende verme dedim sadece çok acıktığı ve ben yanında olmadığım için mamasını bitiriyo oda anne sütüyle hazırlanıyo bide yoğurdu bazen çok yiyiyo o kadar alışıcaklar acele etmeyelim 2-3 kaşık yese yeter zaten mideleri ne kadar...

offf özge en kötüsüde o akşamları bir heves çorba püre bişiler hazırlıyosun sabah bırakıyosun yesin diye öğlen bir arıyosun ki yememiş insan kahroluyor gerçekten çöpe gittiğinemi yanarsın emeğine mi yanarsın yoksa bebeğinin aç kaldığına mı yanrsın offf bu geçiş dönemi cidden çok zor ama inşallah alışacaklar :50:

kendini bu kadar kasma canım elbette yemeye başlayacak bnm kıızm sebzeleri falan güzelce yiyordu dün ve bugün yemedi memeyide pek istemedi 2 gündür kendi haline bıraktım acıkınca mecbur yiyecek bişeyler
bu arada aşk hikayenize bayıldım:16:

offf özge en kötüsüde o akşamları bir heves çorba püre bişiler hazırlıyosun sabah bırakıyosun yesin diye öğlen bir arıyosun ki yememiş insan kahroluyor gerçekten çöpe gittiğinemi yanarsın emeğine mi yanarsın yoksa bebeğinin aç kaldığına mı yanrsın offf bu geçiş dönemi cidden çok zor ama inşallah alışacaklar :50:

Evet canım sabah koştur koştur hazırlıyorum ama yemediğini öğrenince üzülüyorum neyseki mamasını yiyiyo da aç kalmıyo ama beni görünce resmen saldırıyo yavrum...Zamanla alışıcakalar bizde biraz sabırlı olucaz ne yapalım..

Evet canım sabah koştur koştur hazırlıyorum ama yemediğini öğrenince üzülüyorum neyseki mamasını yiyiyo da aç kalmıyo ama beni görünce resmen saldırıyo yavrum...Zamanla alışıcakalar bizde biraz sabırlı olucaz ne yapalım..

benimde öyle son zamanlarda çınar bide yeni bir adet edindi eve gidip kucağıma aldığımda hemen yanağıma yapışıp emmeye başlıyor kuzum yaaa içim gidiyor öyle yaptığında :50:

kızlar buarada bugün ki sohbeti okumaya doyamadım, iyi kaynatmışsınız bugün..gerek süt muhabbeti gerek tanışma hikayeleriniz..

evet sabah bayağa bir kaynattık canım kaçırdın sanırım eskileri yad etmek güzeldi :16:

Son düzenleme:
benimde öyle son zamanlarda çınar bide yeni bir adet edindi eve gidip kucağıma aldığımda hemen yanağım

sabah 6 da kalkıp hem yumurtalı peynirli ıhlamur hem meyve püresi yoğurtlu hem sebze püresi yapıyorum belki yer diye ama sonuç başarısız allahtan okulum 1130 da bitiyoda 4 saat max aç kalıyo.bunlara ugraştığım sürede 3 çeşit yemek çıkarırım ben ya:18::18::18::18::18::18::18:

benimde öyle son zamanlarda çınar bide yeni bir adet edindi eve gidip kucağıma aldığımda hemen yanağıma yapışıp emmeye başlıyor kuzum yaaa içim gidiyor öyle yaptığında :50:

evet sabah bayağa bir kaynattık canım kaçırdın sanırım eskileri yad etmek güzeldi :16:
uras da öyle beni görünce yapışıyo güzüme gözüme ellerimi zor yıkıyorum ben içim gidiyo ama ne yapalım:50:
benimde öyle son zamanlarda çınar bide yeni bir adet edindi eve gidip kucağıma aldığımda hemen yanağım

sabah 6 da kalkıp hem yumurtalı peynirli ıhlamur hem meyve püresi yoğurtlu hem sebze püresi yapıyorum belki yer diye ama sonuç başarısız allahtan okulum 1130 da bitiyoda 4 saat max aç kalıyo.bunlara ugraştığım sürede 3 çeşit yemek çıkarırım ben ya:18::18::18::18::18::18::18:

Bende öğlen bırkıyorum emzirip iyi kötü mamayı da yiyiyo akşam 6da evde oluyorum ama o kadar uğraş hiçbirini yemesin:(Neyse zamanla alışıcaklar hepsini afiyetle yiyicekelr inş.

uras da öyle beni görünce yapışıyo güzüme gözüme ellerimi zor yıkıyorum ben içim gidiyo ama ne yapalım:50:
Bende öğlen bırkıyorum emzirip iyi kötü mamayı da yiyiyo akşam 6da evde oluyorum ama o kadar uğraş hiçbirini yemesin:(Neyse zamanla alışıcaklar hepsini afiyetle yiyicekelr inş.

sanırım zamanla alışırlar ama onlar alışana kadar biz bayağa yıpranıcaz gibi görünüyor hanımlar hem çalışmak hem annelik çok zor uyku denen bişi kalmadı zaten bende artık onların canı saolsun napalım :54:

Son düzenleme:
6. Ay doktor kontrolüne gittik doktorumuzdan memnunum hacettepe mezunu
yarım saat muayene edio her şeyine bakıo
bilgiler lazım olabilir diye hepsini yazıorum

devit3 vermeyi unuttugumu söledm
ertesi gün fazladan ver ama ver mutlaka önemli dedi
kan hapı toplatılan kan hapı değil başka bi marka verdi
içmesi lazım bu dönemde kansızlık olabilir dedi.
bi kulağında pislik varmış ama almaya çalışma itersin banyodan sonra o yumuşar çıkar dedi
ben hep temizliodum bundan sonra temizlemicem
pipisinin deliği küçük oldugu için ürologa gönderdi hafif bi enfeksiyon varmış
krem verdi sünneti ilkokul çağında önerioruz inşallah atlatır gerek kalmaz dedi.

gelişimine iyi dedi.
ek gıdaya geçioruz
biberonla besleme anne sütü + ek gıda olsun dedi
anne sütü almazsa devam sütü verecekmişiz onun haricinde gerek yokmuş
ama ben geceleri sütüm yetmediği i,çin devam sütü veriodum biberonla şimdi ne vercem :44:

6. Ay doktor kontrolüne gittik doktorumuzdan memnunum hacettepe mezunu
yarım saat muayene edio her şeyine bakıo
bilgiler lazım olabilir diye hepsini yazıorum

devit3 vermeyi unuttugumu söledm
ertesi gün fazladan ver ama ver mutlaka önemli dedi
kan hapı toplatılan kan hapı değil başka bi marka verdi
içmesi lazım bu dönemde kansızlık olabilir dedi.
bi kulağında pislik varmış ama almaya çalışma itersin banyodan sonra o yumuşar çıkar dedi
ben hep temizliodum bundan sonra temizlemicem
pipisinin deliği küçük oldugu için ürologa gönderdi hafif bi enfeksiyon varmış
krem verdi sünneti ilkokul çağında önerioruz inşallah atlatır gerek kalmaz dedi.

gelişimine iyi dedi.
ek gıdaya geçioruz
biberonla besleme anne sütü + ek gıda olsun dedi
anne sütü almazsa devam sütü verecekmişiz onun haricinde gerek yokmuş
ama ben geceleri sütüm yetmediği i,çin devam sütü veriodum biberonla şimdi ne vercem :44:

canım hayırlı olsun 6. ayınız, güzel şeyler demiş gözünüz aydın, bunca zaman verdiysen biberonla sıkıntı olacağını sanmam

Canlarım nasılsınız umarım herkes iyidir, bebişler huzurludurrrrrrrr. Ben 3 gün yoktum annemlerdeydik. Mevlüdünü yaptık Lidyacığın, çok güzeldi herşey, foto koyucam şimdi. Szileri çoooooooooooook özledim. Artık her gün bakıcam buraya yoksa çok özlüyorumm çokkk. Berna, Aysell, Fatma sizleri de çoooooooooook özledim ben. Güloşum nasıl? Selçuk nasıl? Aysima sultandan naber?

$Fotoğraf0967.jpg $Fotoğraf0966.jpg
$Fotoğraf0962.jpg $Fotoğraf0959.jpg Lokumlarımız $Fotoğraf0954.jpg Lidyacığın elbisesi $Fotoğraf0958.jpg şerbet bardaklarımız $Fotoğraf0960.jpg

Son düzenleme:
fulyacım dün Alp de yemedi sebze püresini... ben tam vazgeçtim o arada kayınvalidem geldi dur ben deneyeyim dedi. Alp hepsini yedi... bende ağzını kitliyordu... Çevrende bilmiyorum var mı annen fln varsa bir de onlar denesinler yedirmeyi... bizi yumuşak görüp nazlanıyorlar bence... belki senden başka bir kişi yedirebilir...

merhaba kızlar..7000 i geçmişiz.hadi hayırlısı.kocaman olduk.büyüdük valla:)...biz sonunda pazar günü evimize döndük.ancak pazar gecesi zeynep kübra çok ateşlendi.bi düşüp bir yükseldi.önce 3.diş geliyor sandım ama ateşi kontrol edemeyip 39.5 görünce hastanede aldık soluğu .yavrumun boğazları ve sol kulağı iltahaplanmış.dr iğne verdi sabah akşam canı yanıyor yavrumun:((ne ara oldu nasıl oldu anlamadım.o kaar dikkat ediyorum,her yediği ılık oluyor.ama oldu işte.birden oldu .çok üzüldüm ,kendim suçladım..çok halsizleşti yavrum.iştahı kesildi.beni bile zor emiyor.yutkunurken acıyor sanırım.:(..yapışık ikizler gibi geziyoruz. wc de bile beraberiz...şu an ateş vs yok çok şükür.keyfi yerine geldi biraz.ama ilk gün çok korkuttu bizi..annemleri şimdi anlıyorum.hastayken başımda beklerlerdi..ne kadar zormuş evlat sahibi olmak.bedenn verdiği yorgunluk hiçbi şey değil ama duygusal olarak çok zor:(Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık versin..

merhaba kızlar..7000 i geçmişiz.hadi hayırlısı.kocaman olduk.büyüdük valla:)...biz sonunda pazar günü evimize döndük.ancak pazar gecesi zeynep kübra çok ateşlendi.bi düşüp bir yükseldi.önce 3.diş geliyor sandım ama ateşi kontrol edemeyip 39.5 görünce hastanede aldık soluğu .yavrumun boğazları ve sol kulağı iltahaplanmış.dr iğne verdi sabah akşam canı yanıyor yavrumun:((ne ara oldu nasıl oldu anlamadım.o kaar dikkat ediyorum,her yediği ılık oluyor.ama oldu işte.birden oldu .çok üzüldüm ,kendim suçladım..çok halsizleşti yavrum.iştahı kesildi.beni bile zor emiyor.yutkunurken acıyor sanırım.:(..yapışık ikizler gibi geziyoruz. wc de bile beraberiz...şu an ateş vs yok çok şükür.keyfi yerine geldi biraz.ama ilk gün çok korkuttu bizi..annemleri şimdi anlıyorum.hastayken başımda beklerlerdi..ne kadar zormuş evlat sahibi olmak.bedenn verdiği yorgunluk hiçbi şey değil ama duygusal olarak çok zor:(Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık versin..

Kıyamam yaaa çok geçmiş olsun inş.bir an önce iyileşir....

Back