- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #70.001
Arkadas sormus onun ıcın yazayım,2009 martta uye oldugumda farklı bı nıckle uye kaydı yaptırdım,sonra bıgun trıstan ve ısolde dıye cok guzel bı ask fılmı ızledım,ordakı ısolde yanı sophıa myles cok hosuma gıtmıstı ve ertesı gun nıckımı degıstırme ıstegınde bulunmustum,saolsun degıstırdıler..oyle yanı:)
Ben alışveriş yapıyorum hatta bizim burda mağazasında aldım çok temiz biryer, ama açıkçası hep kapalı ürünler aldım ben organik olduğu onaylı ürünlerden, pirinç, pekmez, tahin, süt vs açık bişey almadım o yüzden bilemiyorum canım.
Aaa Çınarın dişi mi çıktı ,hayırlı olsun cnm.
Kız Berna bizim bıdıkların ki neden çıkmıyor,biz plan yaptık diye mii
evt Esra ya kim mama verdiimi görse aa sütün yok muu diyo böle aha dilimi kıstırp ağzının ortasına çakasım geliyo ya.. ya insanı öyle bi psikolojiye sokuyolarki..hyr ztn üzülüyorm sütüm bittiine bide sanki dünyanın sonuymuş amansız bi hastalıa yakalanmışız gibi acındırık yüz ifadesiyle soruyolar ya..napiim olmadı işte..geçen kayınvalide de çocuk 2 yıl anneyi emcek dedi..bnde napiim anne emmedi bnde 4 aylıkken brakmışm..bişey olmaz bisürü çocuk var mamayla beslenen dedim.. oda olmaz hep hastalıa karşı dirençli olması için emmesi lazm dedi..bnde eşimin ne kdr emdiini sordm 2 yıl dedi..bnde "valla o benden daha çok hasta oluyo..alerjisi var aksırır tıksırır, dişleri sağlam değil sürekli bi kanal tedavisi bilmem ne, üff desen hasta olur..bumu yani 2 yıl emen çocuun akıbeti..bn emmedim ama Allah nazardan sakladın sadece 1 kere grip olrm kışın oda ALlahın emri :)) " dedim kaldı bişi diemedi..yani faydaları çoktur elbet anne sütünün ama vücut direncinin anne sütüyle alakası yok..sonrada yediin besinlerle alakalı bnce..bnm eşim faydalı şeyleri pek sevmez o yzdn hasta olur sürekli..ama bn sebzesinden meyvesnden etinden sütünden bol bol aldım o yüzden böleim :))
güvenilir bi site cnm alışveriş yapmadm ama en güvenilir 10 organik satış yeri arasına grmşti haberlerde..haa kapalı ürünlerde tarım bakanlıı onaylı etiket var anlıyosun ama açık ürünler ne kdr organik onu bilmiorm..bn açıkcası açık ürünlerinde organiklinede pek inanmıorm..çok büyük firmaların belki..yada Gamze paylaşmıştı İpek hanımın çiftliği diye bi site var..nedense o kadının çiftliine güvendim :)) öyle onun dışında hiçbi yerden organik diye kabak patlıcan fln almam yani marketten alrm :))
dDiş çıkarda ben hala izne çıkmazsam basarım istifayı ,çok pis konsantre oldum olaya ben
berna bende 4 ay anne sütü almışım..annem çalışıyodu belki çalışmasa emerdimbende öyle hemen hasta olmam..ama benim kemiklerim ağrır..bacağım kolum eklemlerim..bende bunu anne sütü az almama başlamıştım kendimce bilmiyorum artık etkisi varmıdır gerçekten ama..
Thy nın reklam fılmı ne guzel yaaa
aaa çok hoş Fulyacım yaa dmk liseden tanışıyosunuz..çok romantik..Kocamı özledim :)) haha ne alaka bilmiorm
öncelikle hoşgeldin özgecim doktorun dediğini uygulayabilirsin beni annem 40 yaşında iken doğurmuş ve 3 ay zor anne sütü almışım ve direkt inek sütü dayamışAllah a şükür sağlıklıyım ayıptır söylemesi zekamda yerinde kısacası keçi sütü daha faydalı benim kzıımda formül mamayı sevmiyo hem aldığımız kaşık mamalarıda sütle yapılmış öyle yazıyo üstünde bebeğin 8 aylık olunca bol bol yumurta sarısı verirsin anne sütü açığını kapatır içerik olarak anne sütüne en yakın besin yumurtaymış:)
birde kızlar dün resmini eklediğim mahmut selçuk vardıya zeynep in arkadaşı annesi ona ülker in bebe bisküvisini yediriyomuş 2 tane sabah 2 tane akşam ardada meyve yoğurt falan tosun gibi maşallah hem gecede hiç uyanmıyomuş bendemi alsam diye düşünüyorum hani güvenilir marka olursa içinde zararlı şeyler olmaz diye ne dersiniz
görmeyenler için tekrar bi zeynep e bide selçuk a bakın 2 gün büyük selçuk ondan sanki aralarında 2, 3 ay fark var
en sevdiim yemek be makarna..her türlüsünü yaparm örencilik yıllarımda makarna üzerine master yaptm..bi penne soslu makarna yaparm aklınız şaşar..
mrb arkadaşlar bebeğim aslında nisan doğumlu ama kk ya bebeğim doğduktan baya sora üye oldum.nisan annelerine bir iki bişi yazmıştım böbrek taşı ile ilgili cvp gelmedi.burayıda 3 aydır falan takip ediorum.hepinizi a dan z ye biliorum.takip ediorum dediğim 3 aydır falan atlamadan her sayfanızı okuorum.7000. sayfaya katkım olsun istedim bu güne kısmetmiş.ismim özge bursadayım. bu akşam geçmişinizi okurken formül mamaların 6 aydan soraki gereksizliğinden bahsedilmiş.benim bebeğim baştan beri az anne sütü,çok formül mama ile büyüdü.4. ayda anne sütü tamamen bitti.doktorumda anneyi emmedği için 5. ayda bile ek gıdayı arttır dedi. size sorum ben keçi sütünü çok rahat bulabiliorum.bazen günde 1 biberon direkt keçi sütü weriodum.acaba 6 aydan sora ben 2 numara mama yerine keçi sütümü wersem süt içeceği zaman.formül mamayı kessem organik keçi sütü 1000 kat daha faydılır heralde.uzun oldu ama doktorla aramda şöle bi muhabbet gecmişti:bana muhallebisini inek sütüyle yapabilirsin demişti.bende hani yasaktı 1 yaşına kadar dedim.yasaklığı şöyle halka inek sütü serbest desen dayarlar küçücük bebeğe sürekli inek sütünü o yasak yoksa muhallebi falan yap dedi (alerji yoksa). keçi sütü buluorum dediğimde ozaman o iyi dedi.hatta werdiği ek besin kitapçığında aynen şu cümle war '''ekonomik koşulların olmadığı durumlarda anne sütü yok ise bebek inek sütünü ilk ay yarı yarıya,1-4 ay iki hacim süte 1 hacim su 4 aydan sora ise sulandırmadan inek sütü werilebilir.'')bencede öyle aslında formül mamalar yokken bebeler anneyi emmeyince açmı kalıodu sanki eskiden.formül mama hiç içime sinmio.sanki neskafelere konan süt tozunu weriomuşum gibi gelio.tadı öle.6 aydan sora formülü kesip ek gıda artı keçi sütü wersemmi???????? şimdiden tşkrlr
Günaydın canlarımm
Anneme kavuştum sonunda,kapıda onu görünce nasıl sevindiğimi anlatamam,Gülnihal annemi görür görmez ona doğru eğilmeye başladı,mei taiden çıkıp kaçacaktı nerdeyse,zaten orda anneme bağladım Gülnihal'i:)Kardeşimin pasaportu hala konsoluslukda olduğu için 10 gün kadar orda annem tek olduğu için bizde kalacak,akşam ben,annem Gülnihal beraber uyudukkkk
Tek olumsuzluk annemin tee köyden Bakü'ye ordan buraya binbir zahmetle getirdiği meyve,sebzelerin püre haline gelmesi:)bagajı verirken uyarmamış içinde ezilecek şeyler var diye hepsi haşat olmuş.Böyle işte,bir daha da göndermem bi yere gitcekse benle gitsin arkadaş
haaa kızlar sölemeyi unuttum biz bugün Tam 7 aylık olduk ve ilk kahvaltımızı yaptık..
1 yumurta sarısı, biraz kendi yaptıım lor, biraz kendi yaptıım bisküvi (cevizle beraber rondodan geçirmiştm) bunları ıhlamurla seyrelttim..vee Selçüküm yedi teyzeleri çok mutlu oldum..içine tatlansın diye hiçbişey koymadm kahvaltının tatlı bişey olmadıını öğrensin diye..aksi takdrde kahvaltıda hep tatlı bişiler istermş gbi geldi bna ve başarılı oldm çok şükür
öncelikle hoşgeldin özgecim doktorun dediğini uygulayabilirsin beni annem 40 yaşında iken doğurmuş ve 3 ay zor anne sütü almışım ve direkt inek sütü dayamışAllah a şükür sağlıklıyım ayıptır söylemesi zekamda yerinde kısacası keçi sütü daha faydalı benim kzıımda formül mamayı sevmiyo hem aldığımız kaşık mamalarıda sütle yapılmış öyle yazıyo üstünde bebeğin 8 aylık olunca bol bol yumurta sarısı verirsin anne sütü açığını kapatır içerik olarak anne sütüne en yakın besin yumurtaymış:)
birde kızlar dün resmini eklediğim mahmut selçuk vardıya zeynep in arkadaşı annesi ona ülker in bebe bisküvisini yediriyomuş 2 tane sabah 2 tane akşam ardada meyve yoğurt falan tosun gibi maşallah hem gecede hiç uyanmıyomuş bendemi alsam diye düşünüyorum hani güvenilir marka olursa içinde zararlı şeyler olmaz diye ne dersiniz
görmeyenler için tekrar bi zeynep e bide selçuk a bakın 2 gün büyük selçuk ondan sanki aralarında 2, 3 ay fark var
Thy nın reklam fılmı ne guzel yaaa
Berna biz mi tanışnsak o tarafa kız
evet canım eşim sınıf arkadaşımdı..sınıftaki kızlar hep bunun etrafında dolaşırdı hep kızlarla otururdu..sınıfta kızlar iki gruba yarılırdı bi eşimin konuştuğu kızlar bide benim grubum..öteki kızlar sınıftaki erkeklerle çok haşır neşirdi..bende erkek düşmanı benim grubumdaki kızlarda öle erkeklerle pek samimi olmazdı..sınıfta bitek yine eşimle muhabbet ederdim..nese bigün bu sinir etti beni kaba saba davrandı küstüm..yarım dönem hiç bakmadım konuşmadım tek kelime..ertesi yıl bigün yine bu geçmiş 2 kızım arasına oturmu..bizim bi matematikçi vardi deli hatçe kızınca milleti tutar silkelerdideli hatçenin dersindeyiz bu habire konuşuyo yanındaki kızlarla bana bakıyo bende küsüm hala yanımdaki arkadaşıma dedim ne bakıp suruyo bu bana..bende sakin biri deliyim bende de var az buçuk delilik..kocaman hamur bi silgim vardım fırlattım kafasına yeter ne bakıyon diye buda kalktı bağardımı deli hatçe geldi bunu bi silkeledi karizması yerle bir..hhehehe:)) çıktı gitti sınıftan görüşcez senle tenefüste dedi..ders bitti biz başladık kavga etmeye nese araya girdiler..benimde kafam attı dersede giresim yoktu arkadaşımla okulu astık..ben sinir küpü arkadaşıma diyom sakın ha tek kelime konuşursun safayla bitti artık diyom..cuma günüydü eve gittim..teyzemler gelmişti bize..bende özel ders alıyodum matematikten..annemler herkes dışarı gezmeye gitti bende kös kös hocayı bekliyom..derken ev tlfnu çaldı..baktım eşimin samimi olduğu kızlardan biri hayırdır dedim..şey birini vercem sana dedi..eşimm..fulya ben sizin evin oraya gelcem 2dk. evin önüne inebilirmisin dedi.ne incem ne geliyon manyakmsın dedim..önemli bişe var ne olur dedi.iyi dedim merak ettim daha aynı gün kavga etmiştik..ama bi sorun var evden nasıl çıkcam babama ne dicem..annemde yok evde..hoca gelcek..babama az bakkala gidiyom dedim indin evin önüne..bu geldi malak malak gülüyo yaw ne gülüyon hadi ne söliceksen söle dedim..şey kem küm 10dk oyaladı beni ben gidiyom dedim.senin bişe sölicem yok öle biton sinir oldum çıktım eve..aradan 2 gün geçti..yine tlfn fulya sana bişe dicektim ya dedi eeee dedim çatlıcam ne diceksen de..ben SENİ SEVİYORUM DEDİ..çat kapatı suratıma ben dumur tabi aslaaaa aklımın ucundan dahi geçmezdi böle bişey olduğu..hiççç hissetmedim bile ilgisini..zaten ikimiz imkansızdık çok ayrı kişiler ayrıcada gıcık olduğum biriydi..sonrasında konuşmalar görüşmeler bianda sevgili olduk..bizimki öyle bi aşktıki o zamanlar samsunda bilmeyen yoktu..benim için ne delilikler neler beler yapmıştı..anlatsam roman olur.. o beni seviyomuş çoktan bende sevgili olduktan sonra aşık oldum..sene 2003 ve şuan 2012 evliyiz,canım kızımla birlikte çekirdek bi aileyiz...
cnm işte aralarını her uzun tutmanda daha ileri atıyo süt üretimini..ama sık sık sağ çıksın çıkmasın o zmnla artar..öbür türlü mutlaka bitiyo
Slm.. Bu sıralar kk ya hiç giremiyorum. Kızım hasta oğlumda da öksürük ve balgam var geceden uykusuzum. Yani baya yoğum geçiyor... Biraz okumaya çalışayım geçmişi...
bizde bayılıyoruz makarnaya allahtan ya bende isterim penne soslu makarna
olur kızzz..burda evler daha büyük hem çarşımız var içinde herşey varrr cafeler restoranlar burgerking simit sarayı birinden çıkar birine otururzz :))) off Aysel ne yok yere hayal kurdurtuon bna :))
anladım kapalı ürünler garantide yani iyi bari ya en azından onlara güvenebilicez...
çıktı tabi teyzesi bugün sabah mama yerken tık tık ses geldi kaşığından
aman takma berna illaki yorum yapılıyor çınarı kucağımda gören her komşu şunu yedir bunu yedirme şöle giydir bunu çıkar bilmem ne diyor her seferinde hee diyip geçiyorum yoksa başa çıkamam onlar benim çocuğumun huyunu tüyünü bilmez etmez kendilerine göre söylüyorlar işte
dur bide oraya bakayım madem ben bayramda köye gidersem eğer ne var ne yok toplucam zaten ama arada ihtiyaç duyuluyor yine...
aysel neymiş o plan kız bizede söylede bizde yapalım :))
al benden de okadar bende anne sütü az alanlardanım ve kemiklerle ilgili problemlerim var ama benim eşimde az almış anne sütü maşallah o doğru düzgün hasta bile olmaz bizim bünyede iş yok galiba
esra çınarın dişimi çıktı kız geçmişin yine yarısını okudumda atlamışım gözün aydın darısı bize ama ben emerken ısırır diye vtırsdığımdan birazda korkuyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?