mrb arkadaşlar bebeğim aslında nisan doğumlu ama kk ya bebeğim doğduktan baya sora üye oldum.nisan annelerine bir iki bişi yazmıştım böbrek taşı ile ilgili cvp gelmedi.burayıda 3 aydır falan takip ediorum.hepinizi a dan z ye biliorum.takip ediorum dediğim 3 aydır falan atlamadan her sayfanızı okuorum.7000. sayfaya katkım olsun istedim bu güne kısmetmiş.ismim özge bursadayım. bu akşam geçmişinizi okurken formül mamaların 6 aydan soraki gereksizliğinden bahsedilmiş.benim bebeğim baştan beri az anne sütü,çok formül mama ile büyüdü.4. ayda anne sütü tamamen bitti.doktorumda anneyi emmedği için 5. ayda bile ek gıdayı arttır dedi. size sorum ben keçi sütünü çok rahat bulabiliorum.bazen günde 1 biberon direkt keçi sütü weriodum.acaba 6 aydan sora ben 2 numara mama yerine keçi sütümü wersem süt içeceği zaman.formül mamayı kessem organik keçi sütü 1000 kat daha faydılır heralde.uzun oldu ama doktorla aramda şöle bi muhabbet gecmişti:bana muhallebisini inek sütüyle yapabilirsin demişti.bende hani yasaktı 1 yaşına kadar dedim.yasaklığı şöyle halka inek sütü serbest desen dayarlar küçücük bebeğe sürekli inek sütünü o yasak yoksa muhallebi falan yap dedi (alerji yoksa). keçi sütü buluorum dediğimde ozaman o iyi dedi.hatta werdiği ek besin kitapçığında aynen şu cümle war '''ekonomik koşulların olmadığı durumlarda anne sütü yok ise bebek inek sütünü ilk ay yarı yarıya,1-4 ay iki hacim süte 1 hacim su 4 aydan sora ise sulandırmadan inek sütü werilebilir.'')bencede öyle aslında formül mamalar yokken bebeler anneyi emmeyince açmı kalıodu sanki eskiden.formül mama hiç içime sinmio.sanki neskafelere konan süt tozunu weriomuşum gibi gelio.tadı öle.6 aydan sora formülü kesip ek gıda artı keçi sütü wersemmi???????? şimdiden tşkrlr