2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gamze fotoğraflar harika, bizlerle paylaştığın için teşekkürler. detaylıca düşünülmüş herşey çok güzel olmuş ellerine sağlık. berra'nın da incileri hayırlı olsun, devamı sağlıkla kolayca gelsin.

Gamze ben kız anası olduğuma göre faydalana bilirim:)

Lilyum cnm bizim doktorumuz söyledi formul sütü azaltıp ek gıdayı çoğaltmamızı tabi belli sınırlar içinde.Anne sütü alıyorsa tamam ama mamanın pek bi faydası yok beslenmesi açısından dedi,bizde onun dediklerine uyduk,birde geçenlerde bi kişi daha yazmıştı sanki mamayı azaltıp ek gıdayı çoğaltma işini ona da doktoru söylemiş.2 çay bardağı dediğin zaten meyve 1 çay bardağı yoğurt da 1 çay bardağı desek sebzeye yer kalmadı:)Bide benim kendi görüşüm ,sebze meyve o mamadan daha faydalıdır diye düşünüyorum.

neyse ESra bundada var bi hayır baksana bu işine yaramış senin..korkusundan bişey veremiyo..seninde istediin bu..

aysel bende mi var bir gariplik en az 500 ml anne yada devam sütü+2 çay bardağı ek besin oalyına takılmış durumdayım. kahvaltıya yeni geçicez biz.
:)

anne sütüne evet ama devam sütüne hayır..cnm eğer emiyosa emebildii kdr anne sütü alsın günde ok..ama devam sütü kdr grksiz bişi yok bnce..hem bu yaştaki çocuunda besin ihtiyacını gelişimi için lazm olan vitaminleri içermiyo bnce..sadece devam sütünden ne alabilirki çocuk..Aysellede onu konuştuk..Ayselin dr.u tam bnm kafaya uygun bişi sölemiş..eğer mama veriyosan sadece ek besini artıralm çünkü bi faydası yok devam sütünü günde 500 ml almasının demiş..yani bu tarz bişiler sölemişti dimi Aysel sn açıkla daha iyi olur :)) bnde öyle düşünerek Selçuk memeyi bıraktıında yavaştan ek gıdaya geçtm..sağma işimde iyice bitince yani sütüm bitince artık mama niye dayiyimki çocuuma faydalı besinler yesin onlardan alsın gıdasını dedim..sen reklamlara bakma orda öyle diyolar ticari kaygılar..bn şuan Sadece sabaha kdr Selçuk uyandıında 120 cc fln veriyorm başkada vermiorm mama..

erkek anaları heveslenmeyin o zaman , hazır ürün olduklarından değişim olmaz renkte :)

neyse artık bizde kendimiz hazırlarız napalım :))

neyse ESra bundada var bi hayır baksana bu işine yaramış senin..korkusundan bişey veremiyo..seninde istediin bu..

aynen bernacım oğlum biraz yıprandı ama bu olay bnim işime yaradı

sonuçta formül mamada anne sütü diyilki bencede ek gıda fazla olmalı ben çok az ek gıda veriyorum yeni başladığım için ama kemal anne sütü alıyor almasaydı ben formül mama yeine sebze püresini filan tercih ederdim doktora bile sormadan

sabaha kadar yazmışım haha sabaha kdr mama vermiorm sabaha karşı bi kere 120 cc veriorm o kdr..yoksa çocuk şişen balıklar gibi olur ayol..

merhaba hanımlar benim oğlum tam 6 aylık kilosu 7700 boyu 70 cm.sizce ufak mı oğlum.ben buzamana kadar normal olduğunu düşünüyordum ama dün bir kadın bakıp oğlun hiç gelişmemiş mamasını değiştir bence doktoru söylemiyor mu deyince kafam bozuldu?lütfen cvp oğlum gelişmemiş mi?

çınar biraz zorlanmış ama iyi olmuş cips boğazına kaçmasa daha neler verirdi kim bilir her işte vardır bi hayır

aysel'im ne bileyim ben şu kamu spotlarında, sağlık ocaklarında falan heryerde duyuyorum bu olayı, geçen gün mamayı içmedi de fazladan meyve püresi yedi diye yedim kendimi:) oh rahatladım şimdi :) gideyimde tarhana çorbası yapayım yesin kuzucum o zaman:))

Liva'ya yoğurt yedirmek mümkün değil napcam ben? meyve püresi falan katıyorum bisküvi ekliyorum yok yemiyor.

bence gelişimi gayet iyi canım her söylenen saçmalığı dinlesek evin yolunu bulamazdık

bence gayet iyi boyu da kilosu da... ya herkes konuşuyor işte. bizim bebişin kilosu boyu iyi mesela biri geçen gün 2 aylık mı dedi düşün yani... ben gülüp geçiyorum hiç kafaya bile takmıyorum, bir problem olsa doktor söyler zaten...

vay arkadaş yaa..ya bu sokaktaki kadınların işi gücü yokmu arkadaş..yoksa kendilerine misyon mu edinmişler..sokaktan geçen bebekli annelerin önüne atılıp "aa senn çocuun ufak seninkinin kafası yok seninkinin ç.kü yok seninki niye sırık gibi" laflar edip insanları tilt ediyolar..hay Allahım yaa..çıldıriciim..hepimiz bu sokak cadılarının gazabına uğradık yani..
bizde geçen babamlar geldiinde çarşıda geziyorz otrdk simit fln aldık yerken Selçuk başladı sinir harbine biz yiorz ona vermiorz diye..bnde mecbur simitin içinden karınca kdr ekmek parçası koparp azına verdm sussun diye..birden bi kadın atladı yanımıza.."kızım bnm oğlanada böyle verdm boazına kaçtı mosmor oldu boğuluyodu az kalsın..sakın verme" biz aynen böyle ailecek
o kadın nerden çıktı hayalmiydi gerçkemiydi gökten zembille mi indi hiçbirimiz bilmiorz..ama gazaba uğradık bi kere..dicektim "abla sen bnm oğlumu bilmiyon seni versem seni bile yer" diye..ama suss berna suss dedm içimden..

canım bu senin bebeğinin kaç kg va kaç cm doğduğuna bağlı bunu en iyi doktorun cevaplandırabilir kıyaslamayla olmaz yani 2 kg doğan bir bebekle 3.5 kg doğan bir bebeğin gelişimi bir olmaz ki hem sen başkalarının sölediklerine takılma bence dilin kemiği yok herkes herşeyi söylüyor bazen benim oğlumada çok zayıf diyorlar ama onlar benim bebeğimin sadece 1.800 gr doğduğunu bilmiyor ki çok sinir oluyorum böle bilmeden yorum yapanlara yaaaa

Berra 8,5 aylık, 7500 olmadı henüz, boy 67 , meğersem cüceymiş benim kızım :)

kendi çocuğunu kimsenin çocuğu ile kıyaslama canım, kimsenin lafına görede canını sıkma. Sen şu anda 4 aylık br bebeğin boyutu nasıl oluyordu hatırlıyor musun ? kalkıp 4 aylık bebek annesine bir yorum yapabilir misin, yaparsan sağlıklı olur mu ? hayır hayır hayır....

o zmana gelişmemiş diyen de sana sağlıklı bir görüş bildirmiş olamaz.

eğer her kontrolde kendi eğirisi takip ediyorsa sorun yok demektir.

Canım doktorumuzun söylediği,bu aydan sonra formul mama sadece karnını tok tutmaya yarar,ki çok hareketlendikleri için bu ayda çok da fazla tok durmaz hep acıkır daha çok mama ister ve kof kilo olur.Anne sütüyle mamayı bir tutmamak lazım eğerki süt var ve anne emziriyorsa,bebek doyuyorsa ek gıdayı az tutmakta fayda var,ama mama alıyorsa aksine mamayı azaltıp ek gıdayı tabi ki faydalı besin değeri yüksek gıdaları yedirmek daha faydalı olacaktır bebek açısından dedi

dışardan görüpte böyle yorum yapanlara deli oluyorum. bırak canım ne söylerse söylesinler gayet iyi kilosu da boyu da.

sabaha kadar yazmışım haha sabaha kdr mama vermiorm sabaha karşı bi kere 120 cc veriorm o kdr..yoksa çocuk şişen balıklar gibi olur ayol..
:)) güldürdün beni yine berna.

ek gıdaya karşı istekli (yoğurt dışında) ne bileyim takılmıştım bu duruma, içimi rahatlattınız kızlar.

Son düzenleme:

sana için rahatlasın diye bir örnek vereyim... geçen gün arkadaşım doğum yaptı kilosu 3,470 bebeğin. ben bebeği gördüğümde çok ufak geldi bana, ama alp in de doğduğunda kilosu o civarlardaydı. bende alp doğduğunda bu kadar ufakmıymış dedim o gün mesela...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…