• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bernacım, geçmiş olsun, bol bol serum fizyolojik yapmayı unutma.

Otriye izin vermeyen bebek annelerine bir tavsiyem,

bebeğin iki elini siz tek elinizle başının üzerinde birleştirin. Kollar kulakların üzerini kapatacak şekilde başın tam ortasına birleşecek. Bu şekilde bağırsalar bile başlarını oynatamıyorlar ve hemen işlem bitiyor.

saol Gamzecim ya taktiine bittim :)) uyanınca hmn uygulıcam..:51:

Aslında su ıkılemı anlayamıyorum,sız herseyden tattırıldıgı ıcın bebegın secıcı olabalıcegını soyluyosunuz,bgne kadar duydugum dgr seyde herseyden tattır bellı seylere baglı kalmasın yoksa yemek secer oldu..
Kafam karıstı ya la:)

Anam esas sorucam seyı unuttum,kızlar burda hava epey serınledı,geceler baya soguk oluyo,yorganla uyutuyorum aysımayı ama yorgan onun uzerınde olacagına,o yorganın uzerıne cıkıyo:)
sız ne tur onlemler alıyosunu?bıde uyku tulumu kullanan varmı?

Aslında su ıkılemı anlayamıyorum,sız herseyden tattırıldıgı ıcın bebegın secıcı olabalıcegını soyluyosunuz,bgne kadar duydugum dgr seyde herseyden tattır bellı seylere baglı kalmasın yoksa yemek secer oldu..

bnde öyle biliyodum Fatmacım ama düşününce doğru gibi geliyo..tmm herşeyden tattırda ama hergün hergün yeni bişey yedirirsen çocuk diğerinin tadına alışmadn başka bişeyi görünce seçiçi olabilir..neden çünkü ilk tattıklarında suratlarını ekşitiyolar öğürüyolar falan filan e sen hmn buna alışmadan hoop başka bişey verdin ondada öğür surat ekşit..çocuk iştahı azalır yemek istemez.. bişeye iyice alışsın sonra yavaş yavaş farklı şeyler ekle menüye..o şekilde..bilmiyorm bn böyle düşünüyorm yanlışmı?
Selçukda bunu yaşadm çünkü..başlarda sürekli yeni şeyler veriodum bi baktm sızlanmaya başladı yemez oldu verdiklerimi..sonra bi sebze püresinde devam ettm sonra arada içine kndi yaptıım bizküviden ekledm ki hiç sevmezdi yemezdi şimdi yiyo..

Kızlar hepimiz hemen hemen ek gıdaya geçtik artık.Bebeklere ne yedirdiğimizi,günlük menüyü paylaşsak burda güzel olmaz mı? Mesela bu gün birşey yapıyorum yarın ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum.Günlük menü yazsak,sizin yazdıklarınız fikir olur bana daha doğrusu hepimize.İlk menü benden olsun:)

Kahvaltı:1 yumurta sarısı,lor peynir,pekmez,1tane de ceviz ezdim,ıhlamuru da küçük biberona koydum 2-3 kaşıkda bir içti Gülnihal.
Ara:1 armut püresi
Öğlen:kabak,patates,havuç püresi suyuyla beraber rondodan geçirince daha sulu bi kıvamı oluyor
Ara:Yoğrut
Akşam:öğleden kalan sebze püresi
Gece :100 cc formul mama
Yarın ne yapacağım bilmiyorum,sizin yazdıklarınızdan faydalanmaya çalışacam :)

maşallah maşallah ne kadar güzel bir parti olduğu fotoğraflardan belli oluyor :nazar::nazar:darısı başımıza inşallah :))

canım ben dün balkabağını denedin 1 dilimi doğtadım ince ince içine 1 atalı kaşığı irmik üzerini az geçicek kadar su pişince ezdim biraz sonra azıcık ceviz ezdim çok güzel yedi
bide muhallebi yaptım pirinç unuyla içine meyve koydum biraz yedi

hepinize günaydın iyi bir hafta olsun inşallah hepimiz için güzel annelerim;

yorucu bir hafta sonundan sonra iş başı yapmak mükembel bir olay doğrusu :1: biz bu hafta sonu ikeaya gezmeye gidelim dedik hemde çınar efendiye mama sandalyesi bakmaya gezmek görmek alışveiş iyi hoş ama geri döndüğümüzde karşılaştığımız manzara arabamıza hırsız girmiş teybimizi çalmış ve yanımızda arkadaşımda vardı o da kendine bir kaç parça kıyafet almıştı onlarıda alıp kaçmışlar :((
çok geçmiş olsun canım
[

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Anam esas sorucam seyı unuttum,kızlar burda hava epey serınledı,geceler baya soguk oluyo,yorganla uyutuyorum aysımayı ama yorgan onun uzerınde olacagına,o yorganın uzerıne cıkıyo:)

bn şimdilik nevresm örütyorm..yorgana daha geçmedk ama sürekli döndüü için üstünü açıyo..uyku tulumu almıştm onu giydrrm souk havalarda..eğer çok souksa snde giydir cnm nolcak

Canm ben hiç bişey tattırmadm Gülnihale ve hazırladığım şeyleri genellikle yiyor

Canm bende yorganla uyutuyorm ama Gülnihal hiç yorganın üstüne çıkmadı :1:Yorganı azcık büyük ne kadar dönsede pek üstüne çıkmıyor:)

Hazılıklardan kareler sizlerle :)

$PA070007.jpg $PA070008.jpg

$PA070009.jpg $PA070010.jpg

$PA070011.jpg $PA070025.jpg

$PA070033.jpg $PA070066.jpg

$PA070069.jpg $PA070086.jpg

hasta bebişlere acil şifalar dilerim.biz 10 ün kadar çektik hastalığı,yeni atlatık.üst damağımız da kabarmış,yine diş çıkarcaz sanırım.bizimkinin uyku düzennin bozulmasını hastalık ve dişine bağladım ama herkesta aynı sorun var sanırım.Allah yardımcımız olsun.amin
ya bişey dicem ek gıda veren arkadaşlar sütü bıraktılarmı?eskiye dönük okumaya çalıştım ama çözemedim.bizimki de süt+ek gıda durumunda ama sorun şuki gündüz nerdeyse hiç emmiyo,1kez falan emiyo,ama akşam 8de başlayan uykuya geçme çilesinden sonra sabaha kadar az yada uzun süreli olarak 5-6 kez emiyo.sabah uyanmamız ve emmemiz saat 6da.iyice yoruldum ben de.devam sütü de kullanmadım hiç.yeterli geliyomudur bağışıklığı için bu süt çözemedim.
gün içinde yedikleri ortalama şunlar
kahvaltı 9 gibi: tam yumrta sarısına 1 domates pişirip(yağsız)az ekmek içi katıyorum.yanında da bitki çayı yapıp onu bardakla içirmeye çalışıyorum.1gün yumurta,bir gün peynir katıyorum.bazen da tahıllı mama yapıyorum sadece
pekmezi 1 bebek kaşığı sade şekilde şurup gibi veriyorum oynarken.1 çay kaşığından fazla biraz.yemeklere katınca yemiyo
öğle 12-1 gibi bzim yaptığımız sebze yemeğinden yiyo,az baharatlı,az salçalı,az tuzlu.1 çay bardağı kadar yiyo
arada yarım elma,yada ne varsa işte.bazen 1/3muz yiyo.ishal olunca iyi gelmişti.
akşamda 1 çaybardağı kadar ev yapımı yoğurt yiyo.sonra yatıyo işte.günlük sütle mayalıyoruz.ilk mayasını actıvıya ile yapmıştık.sonraları biönceki yoğurttan mayalıyorz.böylece içinde yaralı bakteriler üreyip çoğalırken yapay maddeler azalıyo,doğallaşıyo.dr önermişti
su da veriyorum aralarda.
hepinizi öptüm şekerler.okuyacağım yorumlarınızı,ama oğlum uyandı,geç yazmamaya çalışırım cvpları

Kızlar sıze bıseyden bahsedıcem ve gercekten fıkrınıze ıhtıyacım var,devlet esnaf olmak ısteyenlere 30mılyar hıbe etmek kaydıyla 0 faızle 100mılyar kredı verıyomus,ve kadın gırısımcılere pozıtıf ayrımcılık uygulayacaklarmıs.
Bu benı cok cok kafama yattı,ve ben bu kredıye basvurmak ıstıyorum,ordan almayı umdugum kredıyle kendıme kucuk bı dukkan tutup bıjuterı yada kıyafet uzerıne magaza acmak ıstıyorum,
tabı bu ısler benım hayal ettıgım kadar kolay dııl bılıyorum ama neden yapamım,kazandıgımlada kredıyı gerı oderım,ıstıhdam sartmıs,benden 1yas kucuk kızkardesım var ve su an calısıoyo,baskasının yanında calısana kadar benle calısır,2 erkek kardesım var onlarda calısırlar..
Yapılamazmı kızlar yaa,yapamammı yanı,bu konuyla alakalı bılgısı olan varmı?

kızlar nörüyonuz?
resimlere bayıldım..ne güzel baya buluşma olmuş..
diş partiside güzel geçmiş fotolar çok güzel..
Selçuk hasta oldu öksürüyo burnu tıkalı..sürekli otri bebe yapıorz..ama nefret ediyo basıyo çığlığı..

Çok geçmiş olsun canım. otri bebenin aspritarönü günde bir kereden fazla kullanma dedi hastanedeki hemşiremiz. Burun mukozasına zarar veriyormuş, bol bol deniz suyu, serum fizyolojik kullanabilirsin ama otri beyeyi sadece gece yatmadan önce kullan dedi aklında olsunç

Gamze herşey çok güzel olmuş gerçekten,gelemediğme birkez daha üzüldüm:( Berra'nın incisi hayırlı olsun:nazar:
Fatma cnm varsa öyle bi durum neden olmasın,keşke yabacılara da öyle bi imkan sağlasalar pasta dükkanım olsun isterdim:31:
Yasemince34 cnm baharat,salça azda olsa tuzlu yemekler daha erken değil mi:26:

8 ay dolunca kendi yaptıklarımızdan yedirebilirmişiz.dolma vs..dr menülerinde öyle yazıyo.erdem de 7,5 aylık oldu,bi ara onun için özel yapıyordum.1 ay falan yaptım.şimdi bizimkilerden yiyor.ama biz de cidden az tuzlu yaparız normaldede yemeklerimizi.sorun olcağını sanmıyorum

Hazılıklardan kareler sizlerle :)

gamze çok begendim herşeyni maşallah buarada berra neyi seçti tam olark göünmyr merk ettm

Berra ilk olarak havuz gözlüğü ile yüzücülüğe yönelirken , yanında tek meslek tek meşkale olmaz, yüzme profesyonel hobim olsun dedi, diş mağcununa yönelerek diş hekimliğine göz kırpıp, doğuştan blog aleminde yer edinmişliğinin avantajını kullanmak aklına geldi ve nihayetinde, kalem ile yazarlığa ben varım dedi :)))

Gamzecim herşey süper gözüküyor hayırlı olsun yeniden;)

teşekkür ederim canım, bu işe girişmemin ilk gazını senden aldım onun içinde ayrı teşekkürler :)

8 ay dolunca kendi yaptıklarımızdan yedirebilirmişiz.dolma vs..dr menülerinde öyle yazıyo.erdem de 7,5 aylık oldu,bi ara onun için özel yapıyordum.1 ay falan yaptım.şimdi bizimkilerden yiyor.ama biz de cidden az tuzlu yaparız normaldede yemeklerimizi.sorun olcağını sanmıyorum

Dolma mı :26:bizim doktorumuz 1 yalından önce tuzlu,şekerli,bahartlı yiycekleri vermeyin dedi,herkesin düzeni farklı tabi cnm.

Berra'nın 1 yaşına girmesin 3,5 ay kaldı ve ben daha en az 3,5 ay Berra'ya özel, sıfır tuz,sıfır şeker li yemekler pişirmeye devam edeceğim. Bu konuda da çok katıyım. 1 yaşından sonrada tuz ve şeker kullanımım büyük ihtimalle olmayacak özellikle şeker kullanımı.

Bu konuda birçoğunuzu şaşkınlıkla izliyorum, ama bu saatten sonra birşey söylemeninde anlamı yok. Afiyet olsun tüm bebişlere...

Çok geçmiş olsun canım. otri bebenin aspritarönü günde bir kereden fazla kullanma dedi hastanedeki hemşiremiz. Burun mukozasına zarar veriyormuş, bol bol deniz suyu, serum fizyolojik kullanabilirsin ama otri beyeyi sadece gece yatmadan önce kullan dedi aklında olsunç

saol nihalcim..valla yapmayınca çok kötü tıkanıyo mecbur yapmak zorundaym umarım kısa zmnda geçer..uyarın için çok saol en azından sayısını azaltırm

Back