• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim annemler yapıyolar pekmezi daha kahvaltıya başlamadık ama pekmez 1 çay kaşığı veriyorum hergün

valla kemalde aynı hele altını değiştirmek savaşmak demek terin içinde kalıyorum valla dönmeyi öğrenmişya hiç durmuyor bide emeklese naparım acaba çevik kuvvetten yardım alırım heralde

aysel keçi boynuzu pekmezimi köyden gelen üzüm pekmezi kıvamlı olmazda

Bizimki keçiboynuzu pekmezi ama su gibi...

aynen ya çok deişti selçukda..durdumu duruo 2 saat kendi ama bi başladımı mızırdanmaya hele bezini deişirkn hç durmuyo..hiperaktf çocklar gbi oldu..özlüom eski selçükümü ya..akşm 8 de yatsa bidaaa kalkmazdı..şimdi gece uyanmıyo ama 8 de uyudumu bidaa9 da kalkıo..11de yatıyo

eeee hanımlar minikler artık büyüyor uykuları azalıyor etrafı keşfetmek için dünyaya ayak uydurmak için daha az uyumak istiyorlar sanırım aman olaylardan mahrum kalmasın minnoşlar :1::1:

Bende yumurtayı tek yedirdm ama pek sevmedi,karışımı sevdi ama,hepsi farklı işte:)

aysel çınarda öyle dün ayrı ayrı vereyim dedim peynirinden yumurtasından hepsini tek tek verdim yüzüme püskürttü karıştırdım bende mamanın içine baktım şapırdata şapırdata yedi tek garip olan benim oğlan değil demekki :52::52:

Gamzecim diş partiniz çok güzel olmuş... eline sağlık... hayırlı olsun...

$393648_427412987315910_938312967_n.jpg ......................

3-4 saat oldu sanırım sayfaları okumaya çalışıyorum.Arda bir türlü izin vermedi. Hastalara geçmiş olsun, Ardacığım da hala hasta maalesef:(
Berra'nın patisine bayıldım,anneciğinin ellerine sağlık. nice sağlıklı dişleri olsun inşallah.

ek gıdaya gelince ben de şeker, tuz, baharat ve salça konusunda kesinlikle çok katıyım, vermeyi düşünmüyorum en azından yaşına kadar.kahvaltıya bu gün başladım ben de. bu gün ki menümüz şöyleydi:
sabah kahvaltı:lor, pekmez,ceviz, domates,cici bebe(kurabiye henüz yapamadığımdan)hepsini katıştırıp verdim.yanında da ıhlamur.
ara:armut ve mürdüm ezmesi karışımı
öğlen:mercimek,brokoli,havuç,patates ve zeytinyağla çorba hazırldım.
şimdi uyuyor uyanınca yoğurt vereceğim.
yatmadan önce de muhallebi:yulaf unu, bir kuru kayısı küçük doğranmış, bir hurma, ceviz ve suyla kaynatılmış.

ayrıca bu gün kemikli et haşladım. artık 7. ayı tamamladığımızdan çorbalarına et suyu kullanmak için.biraz da kıyma koymayı düşünüyorum.
bir de Aysel, istediğin bütün sebzeleri kullanabilirsin patlıcan dışında.bebek çorbası ya da püresi hazırlamak çok kolay, eline ne geçerse doldur su ekle güzelce haşla, ez sonrada bir tatlı kaşığı zeytinyağla hazır.

öyle her şeyden tattırılmazsa ilerde seçici olur diye söylentilere de asla inanmıyorum, bu sonuçta beslenme düzeni, sağlıklı beslenmeye alışan bir çocuk ilerde gayet güzel bir yemek kültürüne sahip olur bence.

pekmez ben de veriyorum Arda'ya özellikle hastalandığından beri. sabahları bir tatlı kaşığı sonra kahvaltısını ezmek için de kullanıyorum, bir de çok öksürürse yatmadan önce de veriyorum bir kaşık.

bir de aklıma gelmişken mümkün olduğunca yiyeceklerin paçalarını büyük tutmak önemli ki yutkunmayı öğrenebilsinler. sürekli muhallebi kıvamında vermek ilerde iri parçaları yemelerine engel teşkil eden bir durum.

sabah:devam sütü
kahvaltı:1 yumurta,pınar beyaz peynir,bebe bisküvisi,8 tahıllı mama,recel veya pekmez veya tuzlu yicekse zeytin ezmesi,devam sütü
öğlen:sebze çorbası+yoğurt (kabak,pırasa,ıspanak,domates,havuç,patates,maydanoz,pirinç,erişte,tereyağ)
ara: 1/3 kinder süt dilimi
akşam üstü:danino 2 küp peynir
akşam: devam sütü,kaşık maması,1 küp peynir

arada gezmeğe gittiysek kısır,makarna salatası,patates salatası,pasta:)))))

Bence Poyraz ı onlar kesmez Ayça ,bır Adana dürüm iyi gelir:)

kesinlikle..onun sesinin bnde ayrı bi hafızası var ve bn inanamadıım ve bndn başka kimsenin anlayamadıı bi şekilde en ufak sesini bile duyuyorm..dün içerde uyuyakalmışm onun kapısı kapalı ve uykuda bile mızırdanmaya başladı fırladm yermden..bide programlanmış gibiyim o tınıyı duyunca anında fırlıyorm yermden elimde olmadan

kızlar bu arda ben de cumartesi akşamı kızgın yağla serçe parmağımı yaktım. Arda'nın hastalığından kendime hiç bakamaz oldum. parmağım su toplamıştı ve şuan kabukları soyulmaya başladı ve çok canım yanıyor. ne yapmak gerek?

kızlar bu arda ben de cumartesi akşamı kızgın yağla serçe parmağımı yaktım. Arda'nın hastalığından kendime hiç bakamaz oldum. parmağım su toplamıştı ve şuan kabukları soyulmaya başladı ve çok canım yanıyor. ne yapmak gerek?

cnm geçmiş olsn çok kötü olr gerçktn bilirm..bunun için ya hametan sür varsa evde pişik için kullandıımız onu buzlukta brz sout sonra souk souk sür..yada soan rendele suyuna batır parmağını acın geçene kdr

Bana ulker hero babyden paket gelmıstı gecenlerde,paketten cıkolata,sutlu pırınclı kasık maması cıkmıstı,cıkolatayı yıyeyım dedım,kakaolu kırmızı pakette bı cıkolata ıcını actım ama bembeyaz olmus cıkolata,len dedım bu beyaz cıkolata falanmı acaba yok yaa bıldıgn bozulmus,dısı bembeyaz olmus,attım onu...
Bgnde mamayı acım dedım,mamanın tozundada sıyah sıyah bısıler vardı,hareketsız ama cok fazla varlar,bende arayıp sıkayet ettım,bakalım numunelrı ıncelemek ıcın alacaklarmıs,gelsın alsınlar...

canım yanaık olur olmaz lavanta yağı uygula eğer evde yoksa tahinin üzerinde biriken yağdan sür su toplamadan hemen iyileşir.birde yanık bölgeyi kaplıycak şekilde patatesi yıka ince rende ile rendele üzerini sar 12 saat bekle 1.veya2. uygulamada düzeldiğini görürsün su filan toplamaz o zaman geçmiş olsun

Bana ulker hero babyden paket gelmıstı gecenlerde,paketten cıkolata,sutlu pırınclı kasık maması cıkmıstı,cıkolatayı yıyeyım dedım,kakaolu kırmızı pakette bı cıkolata ıcını actım ama bembeyaz olmus cıkolata,len dedım bu beyaz cıkolata falanmı acaba yok yaa bıldıgn bozulmus,dısı bembeyaz olmus,attım onu...
Bgnde mamayı acım dedım,mamanın tozundada sıyah sıyah bısıler vardı,hareketsız ama cok fazla varlar,bende arayıp sıkayet ettım,bakalım numunelrı ıncelemek ıcın alacaklarmıs,gelsın alsınlar...
ülkerede güvenmiyceksek keşke çikolatayıda atmasaydın fatma

Back