Ay kızlar başıma neler geldiiii..............
Gece 3 te müthiş bir mide sancısıyla uyandım.. Ama ne sancı.. Hani doğum sancısı karında olur ya, onun midede olanı.. O kadarda şiddetli.. Geliyor gidiyor.. Her sancı gelmesinde beğırıyorum o kadr yani..
Neyse, gece aciel gittim, serumla ağrı kesici verirlerde azıcık rahatlarım diye.. Acilden hemen doğumhaneye gönderdiler beni, bu kesin doğum sancısıdır diye.. Nst falan sancım var ama midemdekiyle alakası olmayan bir sancı.. Çünkü mideme sancı geldiğinde ben duvarları yumruluyorum acıdan, nst de birşey yok.. Midem rahatken nst de sancı var.. Böyle karmakarışık falan yani.. Neyse, serumlar veriyorlar, sürekli başımda takip ediyorlar.. Ebe bir bu doğum sancısı diyor, bir yok bu başka birşey diyor.. Diyorum ki, midemde sancım var, başka yerde değil, beni bırakta acil kısmına gideyim, orada ağrı kesici falan versinler bana.. Yok.. Seni takip etmeli,yim diyor..
En sonunda seni alttan muayene edeceğim, bazen nst de çıkmayabiliyor sancılar dedi.. Alttan muayene etti.. kadının elini çekmesiyle sıcaaaaakkk birşey boşaldı benim alttan.. Açılmam falan yok, muayene yüzünden bayağı bir kanamam oldu..
Hemen doktorumu aradı.. Tabi bu arada kan iç çamaşırıma, eşofmanıma.. heryere bulaştı, o kadar çoktu yani..
9 da dr. geldi.. O da takip etti.. Bir diyor ki, senin doğum başlamış, yatışını yaptır.. Bir diyor ki, yok yok bu mide ağrısı.. Hangi dr. geldiyse karar veremedi bu mide ağrısı mı, doğum sancısı mı..
Gece 3 ten öğlen 1 e kadar sancı çektim.. Hemde duvarları yumruklaya yumrulklaya.. Sonra dediler ki, acile yatıralıjm seni, seruma mide için ilaç koyalım, ağrın geçerse demekki mideden sorunun.. SEruma mide için birşey katınca bende sancı falan kalmadı..
Şimdi ne yaparsınız bunlarra.. Yüz kere dedim.. Yok burada takip etmeliyiz falan.. Hatta bir ara suni sancı bağlamaya kalktılar bana..
Oyyy oyy ne geceydi...
Öğleyin dr.um, eve git, kanaman artarsa gel.. Artmaz, gittikçe azalırsa pazartesiyi bekle sezeryan için dedi.. Kızlar boşuna sancı çektim bütün gece.. Ve boşuna kanaammı başlattılar.. Şimdi evde dinleniyorum.. Ama kanamam sanki azalıyor gerçekten..
Dİyeceğim o ki; bu benim geçirdiğim 2. kanama.. İlkini 1 ay önce geçirmiştim.. Geçmişti.. Şİmdiki kanamam o kadar fazlaydı ki, o bile azalmaya başladı.. Kanamaya çokta itibar etmeyin derim.. DEvam etmezse birşey olmuyor demekki..