Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
coyness geçtiğimiz çarşamba 40 dolmuştu , bugün için suni sancı ile doğum teklif etmişti doktorum ben ertelemek istedim bugün kontrol için gittik , yine açılmam yok sancım yok salı gününden beri öyle geziyorum ki bugün artık ağrıdan yürüyemez haldeydim hala bir kıpırtı yok
pazartesi günü suni sancıyla doğuma alacaklar inşallah , suyu kalp atışı normal olduğu için iki gün daha ertelendi belki hafta sonu gelmek ister kendiliğinden diye 40+5 olacak pazartesi .
Allahım isteyen dileyen herkese nasip etsin inş. harika bir duygu doğum hikayemi biraz rahatlayınca uzun uzun anlatırım normal doğum yaptım dün 14,30 da bebeğimi kokladım oğluşumun adı babasının dileğiyle semih onur oldu... sarılık başlangıcımız var canımı sıkan yardımınızı bekliyorum yardımcı olacaktır fikirleriniz paylaşımlarınız hepinizi öpüyorum.....
Evet canim nihayet dur daha 10 gun var sen kesin benden çabuk doğurursun :) kurtulacağız inşallah biz de :)
Allahım isteyen dileyen herkese nasip etsin inş. harika bir duygu doğum hikayemi biraz rahatlayınca uzun uzun anlatırım normal doğum yaptım dün 14,30 da bebeğimi kokladım oğluşumun adı babasının dileğiyle semih onur oldu... sarılık başlangıcımız var canımı sıkan yardımınızı bekliyorum yardımcı olacaktır fikirleriniz paylaşımlarınız hepinizi öpüyorum.....
ayy hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz, inşallah haftasonu olur, ama çok da endişelenme, bebeğin kalp atışı suyu plesanta iyiyse sorun yoktur, biz de beklemedeyiz ama bizim daha haftaya pazar doluyor günümüz, bu arada kahverengi lekelenme devam neden geliyor anlamış değilim, yarın nstye gidicem, salı günü de yine bakar alttan ve ugsden böyle işte, ama perşembe günün gittiğimde salı gel ama kalır mı salıya bilmem dedi doktor
SEA canım takma kafana benim bebek de 3200 olmuş ugsde ama net ölçü vermez mınyon bebek dedi ayrıca benim de 2 hafta geri gözüküyor ugsde, sağlıklı olsunlar da önemli olan o, bu arada akıntın sarımsı değilde böyle yeşilimsiyse enfeksiyon olabilir, yanman falan var mı?
aras ellerınızden öper
2 haftalıkkenEki Görüntüle 549242
ayy maşallah , bende bir görebilsem yüzünü bebeğimin ... =)
aras ellerınızden öper
yaa benim koyu kahverengi geliyor baya, doğurasaya kadar böyle gelicek herhalde normale dönmücek, netten araştırdım biraz muayene veya ilişki sonrası olabilirmiş son zamanlarda, ayrıca rahim yumuşaması da doğum yakın demekmiş, perşembe günü rahim yumuşamış dedi doktor alttan muayeneden sonra, Allahım acaba ne zaman dogurcam
ayy hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz, inşallah haftasonu olur, ama çok da endişelenme, bebeğin kalp atışı suyu plesanta iyiyse sorun yoktur, biz de beklemedeyiz ama bizim daha haftaya pazar doluyor günümüz, bu arada kahverengi lekelenme devam neden geliyor anlamış değilim, yarın nstye gidicem, salı günü de yine bakar alttan ve ugsden böyle işte, ama perşembe günün gittiğimde salı gel ama kalır mı salıya bilmem dedi doktor
SEA canım takma kafana benim bebek de 3200 olmuş ugsde ama net ölçü vermez mınyon bebek dedi ayrıca benim de 2 hafta geri gözüküyor ugsde, sağlıklı olsunlar da önemli olan o, bu arada akıntın sarımsı değilde böyle yeşilimsiyse enfeksiyon olabilir, yanman falan var mı?
aras ellerınızden öper
aras ellerınızden öper
Cnmmmm çok şeker maşallah benim oğluşumun adı da aras olacak :)
aaa cok sevındım cnm ısımler kışılıklerı cok etkılermış ınşalla bızım aras abenzer cn huyu suyu he bıde benım oğlumda degışmez ınşallla
içtiğini aynen çıkarmasıydı cnm.
1-2dk içinde kusmaydı. defalarca aç bırakıp mama verdiler az az yine kusunca yoğun bakımda takibe aldılar.
yoğun bakım dediğim bebek gözlem odası gibi sadece sıkı tkip. kakasını saatine kadar yazıp hergün ölçülü besin tartılma,sarılık ölçümü falan yapıyorlar kalp nabız cihazları bağlı o kadar.. hepsi düzenli çok şükür bugün işitme testinide geçmiş.
Allah analibabali buyutsun. benim merak ettgim konu suni sanci verildimi sana hastaneye gidince?slm kızlar. doğuma gidiyorken yazmış dua istemiştim. herkese teşekkür ederim. bebişimiz geldi , evimize de geldik şükür. hemen hikayemi anlatayım :)
ben çarşamba akşamı 6.30 da 10 dk aralıklarla adet sancısı benzeri bir sancı hissetmeye başladım. sancının ağrısı zaman geçtikçe çoğaldı. ama zamanı aynıydı.
yemek çay meyve hürrem derken 12 ye kadar zaman geçirip oyalandım. sonra bi duş alıp kuran okudum hazırlandım ve hastaneye gittim. size gidiyorum diye yazdığımda sancı sıklığı 10 dk nın altına düşmüştü. gittim ve 4 cm açılman var diyerek beni doğum için hazırladılar. bebeğin büyük olduğunu ve normal doğumun riskli olacağını söylediler. ama ben normal doğumu tercih ettiğimi söyledim ve beklemeye başladık ( hayatımın hatası ) zaman geçtikçe ağrılar şiddetlendi. belden kasığa doğru vurmaya başladı. nst de 139 u buldu sancı şiddeti. ama 5 saat geçmesine rağmen 1 cm açılmış ve 5 cm açılma ile devam ediyordum.epidural normal olsun dedim. yapamayacaklarını çünkü yapsalar bile açılmam olmadığından işe yaramayacağını söylediler. zaten doğumun son yarım saatinde epiduralide kesiyorlarmış. baktım ki olacak gibi değil. sancıdan kuduruyorum fakat açılmam olmuyor. bi ara sancının şiddetinden kustum. bebeğin başı büyük, doğum kanalına giremiyor.boğulabilir, kafası omuzu takılabilir dediler. tmm sezeryanı kabul ediyorum dedim. doktor gelip beni ameliyathaneye götürene kadar geçen sürede herkese yalvarıyordum beni bayıltın yoksa ağrı kesici yapın diyerek.
önce bana spinal anestezi yaptılar. fakat suyun gelmesi an meselesiydi ve bebek çok zorda kalmıştı. hemen başladılar. uyuşmadığımı söyledim anlamadılar. ilk iki kesiği hissettim. ben uyuşmadım dizlerimi bile hissediyorum, kesiyorsunuz canım yanıyor diye bağırdım.şaşkınlıkla birbirlerine baktılar sonrasını hatırlamıyorum çünkü hemen bayıltmışlar genel anestezi olmuşum.
uyandığımda ağlıyordum. dediğim ilk laf 'affet allahım. bu kadarcık acıya dayanamadım, cehenneminden sana sığınıyorum yakma beni.' yanımdaki görevli ağlama çok güzel bir bebeğin oldu. onu görünce her şeyi unutacaksın dedi. gerçektende öyle oldu. tosunumu yanıma verdiklerinde herşeyi unuttum. 60 cm boyunda, 3800 gr ağırlığında,tam bir tosuncuk. ebeler gelip fotosunu çekmeye başladılar. herkes bebeğini konuşuyor çok sevimli diyorlardı. bu akşam üstü taburcu olduk. ağrılarım azaldı. ilk ik gün spinal umuz ve kaburga ağrısı yaptı. genel anestezi ayıldıktan sonra kusmama sebep oldu. aşırı bir baş ağrısı yaptı. dikiş ağrısından 1 günüm gitti. oturup kalkamadım kıpraşamadım yerimden. ama olsun değerdi.geçirdiğim kötü saatleri unuttum bile yine olsa yine yaparım her şeye değer:)
forumdaki arkadaşları bilgilendirmek amaçlı ayrıntılı yazdım herşeyi. umarım faydası olur.
arkadaşlar korkmayın. korkunun ecele faydası yok. benim gibi gereksiz direnmeyin direnmenin de yok .
ben ılk dogumumu suni sancıyla yapmıstm doğum sancısını hızlandırılmıs verıolar ıste öle dusun..ama normal sancıları beklemekten daha kısa suruo..saatlerce o sancıyı azar azar cekmektense bırden olsun bıtsın daha ıyı bence..Allah yardımcn olsun ıcını ferah tut kolay olur ınsallah..