• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
yok canım yaa 55 kg. la hamıle kaldım su an 65 im..işte hareket kısıtlnaması bu ağırlık zorluyo bıraz..normalde hergun düzenli yuruyus ve pilates yapıyodum yorulmak nedır bılmezdm sımdı yuruyim dıorum yok hemen yoruluorum felan dedıgın gıbı sabırsızlıkta eklenınce iyice moraller düşüyo böyle..cokta sıkayet etmek ıstemıorum aslında..Rabbim bebeklerımızede bızede saglık versınde bunlar gecıcı seyler..Allah yardımcmz olsun..

eeeee sen de çok almamışın ki, ben 52 le kaldım 65 im şu an yine senden fazla almışım:37: doktoruma göre duba gibiyim zaten geçenlerde alcağını almışsın bundan sonra almasan da olur dedi iyi mi yüzüme, halbuki gören gören ayy hiç şişmemişsin diyor, neyse sen de aktifmişsin benim gibi önceden ben de yürüyüşü severdim hantal tembel bir tip değildim ya şimdi hayatımda ilk defa bu kiloya çıkınca insan haliyle yoruluyor eski günlerini arıyor, ama az kaldı artık eskiden geçmez bu günler derdim ama geçiyormuş, hamilelik çok uzun yaaa şöyle 5 ay falan olsa hehehe:52:

bi sorun görmediği için heralde bilmemki canım,,9-10 gun sonra gel dedi,,sonrada 1 hafta içinde gelcen dedi,, ay bi sağsağlim doğduğunu görsem,çok da merak ediyorum:) normal yada sezeryan hayırlısı olsun artık nediyim.2sininde ayrı zorlukları var. çatı muanesi falan canımı sıkıyo benım şimdi ya öff çatala çıkk açç öffff :))
nil senın 12 si kesin dimi şimdi, şaka maka az kaldı ,,::) benımde 19 unda gelse ne ii olur tam doğumgünü hediyem olurr:)))

Tabiki hakkında ne hayırlıysa o olsun nilüm..

Evet canım benim 12 si kesin, daha erken gelmezse.. Geceleri sancılanıyorum ben.. Şüöyle belimden başlıyor, kasıklarıma vuruyor, adet sancısının biraz fazlası.. Bayağı rahatsız ediyor yani..

Aa 19 u senin doğıum günün müüü.. Ne güzel olur gerçekten seninkide o zamn doğsa...
Kıız, eğer sezeryan olursa o tarihi istersin belki, ne güzel olur yaa....

dunden berı tansıyonum dusuk ya acayıp halsizim kasıklarımdan bacaklarıma vuran anlam veremedıgım agrılarm var bunun dısında bebğin hareketlerı felan normal sancımda yok..ayy bu gıdısle topiğin en şikayetçi annesi secılcem ama gercekten öle zorlanıorum kı bacaklarımda ince benım artık taşıyamıo mu ne sureklı agrıyolar öfff öf:50:

Canım benimde tansiyorum fena düşük, ne yapsam bir türlü çıkaramıyorum.. Zeytin yiyorum, peyni,r yiyorum sürekli banmısın demiyor.. Tuz yalıyorum bende, ancak çıkıyor.. 10 a çıkınca biraz rahatlıyorum ama biraz sonra gene düşüyor.. Ee buna bağlı olarakta sürekli baş dönmesi ve fenalık hissi oluyor.. Sürekli yatıyorum, ayakta duramıyorum ben.. Bende korkuyorum ki, doğumda bu düşük tansiyorn sorun olur mu diye.. Bu gitmemde doktoruma ve anestezi uzmanına soracağım...

kızlar az önce doktordan geldim .son kez nst ve suya felan baktı anesteziyle görüştük her prosedür tamam pazartesi sabah 7:30 daburda olun dedi.ayy çokk heycanlıyım dualarınızı esirgemeyin nolurrrrrrrrrrrr.bugünde annem geliyor yolda.sizi özlicem birsüre.herkes kendine çok iyi baksın benimle ogün doğum yapıcak olan arkadaşlarımada dua ediyorum rabbim hepimizi sornsuz kurtarsın inşallahhh

Allah'ım yardım etsin.. İnşaAllah en sorunszu şekilkde kurtulursun / kurtuluruz canım..
Rabb'ime emanetiz... Dualaşalım inşaAllah..

Kizlar dun dr gittim bana plasenta yaşlanmasi var bebeğinde dedi pazartesi tekrar gel dedi bakalim çatında da açilma var yazık olmasin normal doğurabilirsinde dedi. Pazartesi duruma göre bakariz gerekirse doğuma alırım yada gün veririm dedi. Hiç başiniza geldimi böyle bir durum yada çevrenizde olan birine tanik ,oldunuzmu...

Canım 2 hafat önce bende yazmıuştım burada plasentam yaşlanmış diye.. Ama son aylarda bu olurmuş zaten.. Çokta sorun değilmiş.. Sadece bebeğin beslenmesi ve kilo alımı yavaşlarmış..
Geçen gittiğimde bebeğim 10 günde 800 gram almıştı.. 3300 gr. lardaydı..
Bu hafta yine 3300 dü.. Hiç almamış yani...
Ama artık son haftalar, çokta önemli değil.. Doğuma kadar idare edermiş bebişlerimizi yani..

eeeee sen de çok almamışın ki, ben 52 le kaldım 65 im şu an yine senden fazla almışım:37: doktoruma göre duba gibiyim zaten geçenlerde alcağını almışsın bundan sonra almasan da olur dedi iyi mi yüzüme, halbuki gören gören ayy hiç şişmemişsin diyor, neyse sen de aktifmişsin benim gibi önceden ben de yürüyüşü severdim hantal tembel bir tip değildim ya şimdi hayatımda ilk defa bu kiloya çıkınca insan haliyle yoruluyor eski günlerini arıyor, ama az kaldı artık eskiden geçmez bu günler derdim ama geçiyormuş, hamilelik çok uzun yaaa şöyle 5 ay falan olsa hehehe:52:
kilo sorun deıl canım ya 5-6 kılo rahat doğum sırasında gıdıo zaten sonrasıda çözümsüz deıl verılıo zamanla ama ıste bu hantallık hissi yok mu cok fena..bi gangnam style bıle yapamadm ya ona yanıom:52:
Canım benimde tansiyorum fena düşük, ne yapsam bir türlü çıkaramıyorum.. Zeytin yiyorum, peyni,r yiyorum sürekli banmısın demiyor.. Tuz yalıyorum bende, ancak çıkıyor.. 10 a çıkınca biraz rahatlıyorum ama biraz sonra gene düşüyor.. Ee buna bağlı olarakta sürekli baş dönmesi ve fenalık hissi oluyor.. Sürekli yatıyorum, ayakta duramıyorum ben.. Bende korkuyorum ki, doğumda bu düşük tansiyorn sorun olur mu diye.. Bu gitmemde doktoruma ve anestezi uzmanına soracağım...

yuksek tansıyon olmasındansa hafıf dusuk tansıyon daha ıyıymıs dıolar ama bıde bıze sorsunlar dimi:)) ben bı kere düşüp bayıldım bıle dısarda 5 aylık felandım o zaman..neyse azkaldı bebişkolar fazla bekletmedn gelselerde onlarda rahatlasa bizde:)

benm kızımda en son 2650 kg dı burda bı arkadaş dogum yazmış 3500 beklenen bebegı 3 100 mu ne dogmuş 400 gr eksk yanı kızlar bızımkıler bıde bu kglerde olmaz daha zayıf olursa ne yapcaz bee zaten kglerı cok az ayyy ben tırstım ıyıce :18:

tatlım benı bak bıde ıyı örneklere mesela benım bıgun önce 3400 lerdedı dr 3500 gıbı olur dedı 3780 oldu usg lerde yanılma oluyo ama eksık oldugu da oluyoo yanı bbeışın daha kg lı olabılır tatlım

yuksek tansıyon olmasındansa hafıf dusuk tansıyon daha ıyıymıs dıolar ama bıde bıze sorsunlar dimi:)) ben bı kere düşüp bayıldım bıle dısarda 5 aylık felandım o zaman..neyse azkaldı bebişkolar fazla bekletmedn gelselerde onlarda rahatlasa bizde:)

Yaa düşük tansiyonda berbat birşey.. Tamam yüksek kadar tehlikesi yok ama, insan normal yaşamdan kopuyor.. Ayağa kalkamıyorum ben, dışarıya zaten aylar oldu çıkmıyorum, çıksamda arabayla.. Evde de aynı hep yat hep yat.. Birde milletin sana "nazlı" yapıştırmaları.. Amaaan benim acayip sinirlerim bozuk ne ssen soooor ne ben söyleyeyim...

Ben birde bir yerde okumuştum.. bebek bazı annelerde bir damara baskı yaparmış.. Beyne kan aklımı yavaşlarmış ve bu baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü ondan olurmuş.. İnşaAllah ondandır da, doğumla birlikte sağlığımıza kavuşuruz inşaAllah.... Bu durumuda yaşamayan bilemez....

kızlar pazartesiyi çok beklyene var bende onlardan biriyim tabi, herkes dyorki şu günlerini ararsın rahatlığını filan ama ben artık bebeğime kavuşmak istiyorum gel pazartesi gel.:52:

hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah en kısa zamanda emzirirsin bebeğini.

hankar epidural şişlikmi yapıyor acaba canım ya kafama takıldı.

canım ben spinal anestezi oldum , hemşire arkadaşıma sordum genelde spinalde olurmuş verilen serumlarda şişlik yaparmış. bir hafta içerisinde geçiyor canım merak etme.

Yaa düşük tansiyonda berbat birşey.. Tamam yüksek kadar tehlikesi yok ama, insan normal yaşamdan kopuyor.. Ayağa kalkamıyorum ben, dışarıya zaten aylar oldu çıkmıyorum, çıksamda arabayla.. Evde de aynı hep yat hep yat.. Birde milletin sana "nazlı" yapıştırmaları.. Amaaan benim acayip sinirlerim bozuk ne ssen soooor ne ben söyleyeyim...

Ben birde bir yerde okumuştum.. bebek bazı annelerde bir damara baskı yaparmış.. Beyne kan aklımı yavaşlarmış ve bu baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü ondan olurmuş.. İnşaAllah ondandır da, doğumla birlikte sağlığımıza kavuşuruz inşaAllah.... Bu durumuda yaşamayan bilemez....

cnm benım yarende benı surunuyodu resmen amelıyat heyecanıyla normale döndu senınde öle olur

S.a kızlar doğum yapan aradaşlara hayırlı olsun .Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. 1 kasım gecesi 3.30 civarı oğuz bey hayatımıza tesrıf ettıler Şükürler Olsun.En son nişanım gelmeye devam ettiğini ve sancılarımın sıklaşmaya başladığını söylemiştim.Gece 12 den sonra daha da sıklaşan ağrılar geldi-.Ama sancıların şiddeti düşük geliyordu.Hazırlandık sonra uyumuşum.Gece 2 gibi sağlam sancılarla uyandım apar topar hastaneye geçtik doktor doğum başlamış açılman 5 cm bu ağrı ile 5cm geldi isen 4 cmden sonra epidural yapılmıyor zaten gerek yok dedi.Sonra yatış yapıldı ebe de kontrol etti ve 1 saate doğurturuz merak etmeyin dedi gerçektende öyle oldu 45 dkda aldılar doğum oldu sancısını sormayın doktor eşime de demiş biz bişey yapmadık kendisi doğurdu diye gerçekten de öyle oldu ama sonrası çok zor oldu benim için bebek 3500 beklenırken 3030 doğdu belkide böylesi daha iyi oldu aşağı kısmım çok hassasmış içerde cok fazla derinlere uzana yırtıklar oldu ameliyat oldum resmen bebek 15 dk da çıktı ben yarım saatte dikildim.Kanamam geç durdu derken şuan şükürler olsun evdeyiz.Dikişlerden dolayı zorlanıyorum.En kötüsü sütüm hala gelmedi.Elimden geleni yapıyorum mama veriyoruz mecburen ama cok üzülüyorum herkes gelir diyor ne olur dua edin ne olur sütüm gelsin.Allaha emanet olun.

gözünüz aydın allah bebeğine de sana da sağlık versin...doğumun çok güzel kısa sürede olmuş ama yırtıklarının olmasına üzüldüm,umarım çabuk iyileşirsin.moralini de yüksek tut sütünün kısa zamanda geleceğine eminim sen yeter ki üzme kendini...

Merhaba, teşekkürler.
Sana da kolay doğumlar diliyorum. Bildiğime göre 12 saat filan bir sıkıntı olmazmış, normal doğurtulmaya çalışılırmış. Ama bu risk yine de. Olabildiğince çabuk hastaneye gidip, nst ile kalp atışları takip edilmeli diye düşünüyorum. Yani o kadar strese gerek yok. Suyun geldi diyelim, sakince hazırlığı yapıp, hastaneye en kısa yoldan ulaşmaya çalışmak lazım.
Benimki gibi bir durumda, yani bebek tersken bu sürelerde farklılık olur mu bilemiyorum..

tavsiyelerin için teşekkür ederim...

benm kızımda en son 2650 kg dı burda bı arkadaş dogum yazmış 3500 beklenen bebegı 3 100 mu ne dogmuş 400 gr eksk yanı kızlar bızımkıler bıde bu kglerde olmaz daha zayıf olursa ne yapcaz bee zaten kglerı cok az ayyy ben tırstım ıyıce :18:

biz doğum öncesi usg ölçümünde 3380 gr çıktı bebeğim ama doktorumuz söylemişti 300 gr artı veya eksi çıkabilir ama 3 kilonun altında doğmaz dedi. 2 saat sonra bebeğim 3080 gr doğdu yani tam da doktorumun dediği gibi :) usg de yanılma payı çok çok yüksek çünkü tam pozisyon yakalanmadığı için ölçümlerde sapmalar olurmuş..

ha birde ben sezeryani spinal epidural istedim doğumdan sonra size nasıl geçtiğini anlatırım doğum yapmamış arkadaşlara bilgi vermek açısından.aslında içim hiçde rahat değil normal doğuma göre kaç gün erken geliyor hayata keşke başka bir yolu olsa .birde ben böbreklerim zarar görmesin die daha erken alıyolar bebeğimi ona daha bir canım sıkılıo aslında.umarım dünyaya adaptasyonu zor olmaz..

canım ben spinal anestezi ile sezeryan oldum çok zorlandım,çok acı çektim ama herkesin yapısı farklı o yüzden kimseleri korkutmak istemem. benim omuzuma vuran narkoz, gaz ağrısı oldu. 4 gün boyunca oturarak uyudum. dikişlerim iyi çok şükür çok aşırı acısı olmadı , dayanılmayacak gibi değildi. Sondayı uyuşturulduktan sonra taktıkları için hissetmedim, çıkartılırken kendimde oldğum halde acı filan hiç olmadı. Lavmanı ertesi gün yaptılar ne lavman esnasında ne de tuvalet aşamasında zorluk çekmedim. damar yolu açılmasında hiç sorun olmadı, acı filan da yoktu.

spinalin etkisi geçtiğinde ağrılarımı dindirmek için vurdukları iğne ters etki yapıp ağrımı şiddetlendirdi hemen ardından yapılan iğne ile kendime geldim ama o çektiğim 20 dk bana 20 yıl gibi geldi :) üst bacağımdan vurulan iğnelerin yeri hala ağrıyor kasılmış şekilde ama yine dayanılmayacak gibi değil.

bu arada benim bebeğim dış dünyaya uyum sağlayamadı düne kadar. Daha dün zorla memeyi tutmayı öğrendi ve en kötüsü de sütüm çok geç geldi canım yavrumu günlerce içim gide gide mama ile besledim. gerçi şimdi hala mama takviyesi yapıyoruz çünkü doymuyor kuzum sütümle.

Bekleyen tüm arkadaşlara hayrılı doğumlar..

biz doğum öncesi usg ölçümünde 3380 gr çıktı bebeğim ama doktorumuz söylemişti 300 gr artı veya eksi çıkabilir ama 3 kilonun altında doğmaz dedi. 2 saat sonra bebeğim 3080 gr doğdu yani tam da doktorumun dediği gibi :) usg de yanılma payı çok çok yüksek çünkü tam pozisyon yakalanmadığı için ölçümlerde sapmalar olurmuş..

Canım ben spinal anestezi ile sezeryan oldum çok zorlandım,çok acı çektim ama herkesin yapısı farklı o yüzden kimseleri korkutmak istemem. Benim omuzuma vuran narkoz, gaz ağrısı oldu. 4 gün boyunca oturarak uyudum. Dikişlerim iyi çok şükür çok aşırı acısı olmadı , dayanılmayacak gibi değildi. Sondayı uyuşturulduktan sonra taktıkları için hissetmedim, çıkartılırken kendimde oldğum halde acı filan hiç olmadı. Lavmanı ertesi gün yaptılar ne lavman esnasında ne de tuvalet aşamasında zorluk çekmedim. Damar yolu açılmasında hiç sorun olmadı, acı filan da yoktu.

Spinalin etkisi geçtiğinde ağrılarımı dindirmek için vurdukları iğne ters etki yapıp ağrımı şiddetlendirdi hemen ardından yapılan iğne ile kendime geldim ama o çektiğim 20 dk bana 20 yıl gibi geldi :) üst bacağımdan vurulan iğnelerin yeri hala ağrıyor kasılmış şekilde ama yine dayanılmayacak gibi değil.

Bu arada benim bebeğim dış dünyaya uyum sağlayamadı düne kadar. Daha dün zorla memeyi tutmayı öğrendi ve en kötüsü de sütüm çok geç geldi canım yavrumu günlerce içim gide gide mama ile besledim. Gerçi şimdi hala mama takviyesi yapıyoruz çünkü doymuyor kuzum sütümle.

Bekleyen tüm arkadaşlara hayrılı doğumlar..

tatlım ya zor bı doğum ve sonrası gecırmışsın sukur gerıde kalmış bu tar rıskler olabılıyomuş bıkaç arkadaşımda yaşadı bunlardan dolayı dr um yapmıyo spınal epudural ben genel oldum cok rahttı cnm bebış nasıl cnm kaç gunluk oldu bız ıkı haftalıgız

tatlım ya zor bı doğum ve sonrası gecırmışsın sukur gerıde kalmış bu tar rıskler olabılıyomuş bıkaç arkadaşımda yaşadı bunlardan dolayı dr um yapmıyo spınal epudural ben genel oldum cok rahttı cnm bebış nasıl cnm kaç gunluk oldu bız ıkı haftalıgız

malesef canım çok zor oldu ben sezeryan olacak arkadaşları korkutmamak adına doğum hikayemi yazmadım kiimse etkilenmesin diye. bana genel yapmadılar istedim ama yapılmadı spinali yaptılar ben de diretmedim. bizim yarın bir haftamız doluyor teyzesi. biz çok minik doğduk bunun akabinde şişimizde geçince bayağı bir minildik 3080 gr doğdu prensesim bugün kontrolunde 3010 gr geldi, şişi inip verdiği gramları neyse ki süt emmemesine rağmen almış. doktorumuz çok sağlıklı dedi şükürler olsun bir sorun çıkmadı. işitme testimizi, topuk kanımızı filan da verdik.

sizin aras bebişiniz maşallah çok tatlı ve çok güzel doğmuş vaktinden önce doğmasına rağmen. Rabbim nazarlardan sakınsın inşallah.

canım ben spinal anestezi oldum , hemşire arkadaşıma sordum genelde spinalde olurmuş verilen serumlarda şişlik yaparmış. bir hafta içerisinde geçiyor canım merak etme.
bende pazartesi epidural+ spinal kombine olucam canım bakalım nasıl olacak senin zor olmuş neyseki atlatmışsın,bebeğe bir takım zıbın bir takım hastane çıkışı koydum canım yeterlimi sizin gerek kaldımı ikinci bir takıma ?

Merhaba teyzoslar bız 1kasım aksam20.40dogduk.. 3400 gr 52cm dogdukbembeyaz bır kızımız oldu allah bagıslasın. Darısı sızlere olsun. Dun karnım tas gıbı oldu yıne duramadım artık gıttık hastaneye nst250lere vuran sancım kalbıMın carpıntısı da ayrı doktorumuz hemen geldı ekıbını topladı aldı bızı spınal sezaryan ılk dogumumkı gıbı bugun evımıze geldık ben yıkandım dıger pıjamamı gydım bebegıde sıldık baska cıcıler gıydırdık tertemız olduk emıp uyuyor hemen yoruluyor cenesı 2 cekıp doyuyor bolbol kaka yaptık gece boyunca. Iste bızen haberler boyle.darısı. Sızlere hepınızı opTuk. Bol bol dua edelım Sutumuz artsın stel tea ıcıyorum bol bol

malesef canım çok zor oldu ben sezeryan olacak arkadaşları korkutmamak adına doğum hikayemi yazmadım kiimse etkilenmesin diye. Bana genel yapmadılar istedim ama yapılmadı spinali yaptılar ben de diretmedim. Bizim yarın bir haftamız doluyor teyzesi. Biz çok minik doğduk bunun akabinde şişimizde geçince bayağı bir minildik 3080 gr doğdu prensesim bugün kontrolunde 3010 gr geldi, şişi inip verdiği gramları neyse ki süt emmemesine rağmen almış. Doktorumuz çok sağlıklı dedi şükürler olsun bir sorun çıkmadı. Işitme testimizi, topuk kanımızı filan da verdik.

Sizin aras bebişiniz maşallah çok tatlı ve çok güzel doğmuş vaktinden önce doğmasına rağmen. Rabbim nazarlardan sakınsın inşallah.

oo maşalla cnm benım arık şimdiden sonra almaya başlar bebışın
ay kılzar yenı topik açmış cnm 2012 kasım bebebklerı buyurken dıye gördunmu

bende pazartesi epidural+ spinal kombine olucam canım bakalım nasıl olacak senin zor olmuş neyseki atlatmışsın,bebeğe bir takım zıbın bir takım hastane çıkışı koydum canım yeterlimi sizin gerek kaldımı ikinci bir takıma ?

cnm ya herkezde farklı bakco guzel gecnlerde var
cnm ben 5 takım koydum 3 takım kullandım altı aıkken cış yaptı kaka yaptı sakın ha bı takımla gıtme derım cnm

Back