Kızlar birsey soracağım , benim iki gündür cok kazılman oluyo bebek özellikle karnimi yanımdan delecek gibi saatlerce bastırıyor gece 3 te geçmişti şimdi tekrar basladi öyle şişiyor ki yanım yırtılacak gibi oluyo ve canim aciyo bu erken dogum belirtisi olabilir mı sizce ya da ne olacak böyle cok zorluyo beni
hayır hayır kesinlikle öyle düşünmeyin bende en çok sonda ve damar yolundan korkuyordum ama bana da uyuşmadan taktılar ve çıkardılar sadece ilk sıralar hafif çişin varmış gibi hissediyorsun o kadar benim de en büyük korkumdu ama ne takarken ne de çıkarırlarken hiç acı hissetmedim..
benimdde plesanta eşi bebegın önunde hep net poz vermıyor o yuzden doktorum böyle birseyden bahsetmedi riskli gebelik uzerıne uzman kötü bişi olsaydı derdi bana acık sözlu cunku ilginc sen baska doktora görun canım Allah buyukkk
canım önünde değil bebek gayet net gözüküyo. şöyleki bebeğin eşi rahim çkışını kapatıyo. aman ne zor işler çokta anlamıyorum ama haklısın başka bi doktora daha danışıcam.
kızlar kafam çok karıştı işin içinden çıkamıyorum. görüşlerinize ihtiyacım var. dün bebeğin eşinin önde ve rahim duvarına yapışık olduğunu öğrendim. hep özel doktora gittim fakat böyle bişey hiç söylemedi. kendi doktorum doğum iznine ayrılınca burda kadın doğum hastanesi var büyük güzel bi hastne devletin. ordada kaydım buulunsun ne olur ne olmaz diye orayada gitmeye başladım b,,i süredir düzenli gidiyorum. ve dün kadın hastanesindeki doktor bana bebeğin suyuna bakayım dedi ve ultrasonda bakarken plasentanın durumunu söyledi. şimdiye kadar söylemediler mi sana dedi. hayır dedim nolması gerekiyo diye sorunca normal doğum yapamazsın sezaryende senin için riskli ameliyat olur onun için üniversite hastanesine yönlendiriyorum seni dedi. orda ters bi durum olursa hemen müdahale ederler dedi. aslında gittiğim yerde gayet büyük kapsamlı bi hastane ama niye güvenemedi bilmiyorum. bugünde deiği üniv. hastanesine gittim muayene ettiler deedilerki önce normal doğumu deneriz olmazsa sezaryen yaparız. bebeğin kilosu 2800gr çok kilolu değil olabilir. ama daha bebek kilo alır hiç hesaba katmıyolar onu. yine tatmin olmadım başka bi özel doktora gittim anlattım durumu önce muayene edeyim sonra yorum yaparım dedi. muayene etti evet dedi dedikleri doğru ve normal doğum yapamazsın dedi. açılman başladığında eş direk kanama yapar ve bu büyük tehlike olur dedi. ama sezaryen için çok risk teşkil etmeyeceğini söyledi. 10 gün sonra gel gün vereyim dedi. şimdi karar veremiyorum kapsamlı kadın hastanesi ameliyatımdan çekinirken özel hastanede nasıl yaptırayım. üni. hastanesinede gidip normal doğum deneyip riske girmek istemiyorum. kayınvalidemde tutturmuş normal de normal sanki keyfimden istiyomuşum gibi çok sinirlerim bozuk....
değerli görüşlerinize ihtiyacım var, siz olsaydınız ne yapardınız?
tatlım bak kk da plesanta prevıa dıe bı topk var senle aynı durumda olan pek cok arkadaşımız var en ıyı bılgıyı onlar verıcekler hepsı saglıcakla sezeryanla aldılar bebeklerını kucaklarına
canımm senle dogum tarihlerimiz aynııı
bakalım hangimiz once doguracak
kız oglan ne olucak annesi dogum ne zamana doktorun ne dedi boıyu kilosu nasıl annesi
canımmm bendede 3-4 gundur karnımda şiddetli agrı kasılma oluyorr su, kanama gelmedikçe sancıların 5 dk da bir şiddetli gelmiyorsa sorun yok Allahın izniyle içini rahat ttut bizim melekler en azından 15 gun dayansınlar
Eveeeet :) ne gusel ayniymisiz :) ben cuma gideceğim
İnşallah gun verecek 15-20 gibi demişti onceden ama net tarihi bayramdan sonra veririm demişti. Bebis 2 hafta önce 2300 , 46 cm idi cuma bakalım kac oldu . Kiz bebisin olacak inşallah Mina olacak adı Allah izin verirse :) dediğin gibi bı 15 gun daha geçsin de inşallah büyüsün kuzular? Senin nasil kiz mı erkek mı dogum nasil olacak ?
Ay hadi saglikla inşallah :) sizin kilonuz nasil? Benim biraz zayif olacak sanırım doktor 3 U bulursa iyi dedi.
canımmm bende cumartesi gidicem doktora Allah nasip ederse bizim doktor 38. haftada belli olacak dedi ama ben yinede baya heyecanlı ve sabırsızımmmmm
bizimde kızımız olucak teyzesi adıda inşAllah " SERRA" olucak
Ay hadi saglikla inşallah :) sizin kilonuz nasil? Benim biraz zayif olacak sanırım doktor 3 U bulursa iyi dedi.
canım pardon yazmamışım
canımmm ben usg cıhazının olcumlerıne pek ınanmıyorum cogunda yanıldı benimki kilolu gorunuyor maşAllah ama bilemicem
2 hafta once 2900 du boyunu bilmiyorum maşAllah kilolu olucak dıyor doktor ama belli olmaz yanılabiliyor..
Masallahh :) az cok tutuyo ama bence en azından iri bebek mı minik mı belli oluyo ilk zamanlar cok taktım çünkü bana 2 kilo dogarsa iyi demişti sonradan toparlandı cuma 2600 falan olur inşallah sağlıklı olsun da :) ince uzun olcak cadım cok sabirsizlaniyorum valla artık 8 yıl bekledim diyorum meleğimi 2 hafta da geçsin de alalım kucumuza inşallah
merhaba kızlar ...doğum tarihlerimiz aynı görünüyor yazdıklarınızı okudum.bana da dr iki hafta önce bebeğin 47cm ve 2 500 gr olduğunu söylemişti.oğlumuzun adı kıvanç olacak oadsını eşyalarını hazırladık,çamaşırlarını yıkadık ütüledik şimdiden bebek kokusu var sanki odasında :)
Süper canim bakalım kim önce başlayacak :) saglikla doğsun meleklerimiz canim. Ben de odasını hazırladım dediğin gibi mis kokuyo odasi :) gunde kac defa girip çıkıp bakıyorum :) kasilmalarim cok arttı inşallah acele etmez cadım
asya kasılmaları naasıl anlıosun bnm şuan karnmda bışıler oluo onlar kasılma olabılırmı yaa saglı sollu sankı bebek dışarı cıkacak gıkbı acıtıo cnmı uff ılk dogumda cok cahılız yaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?