• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
o zaman kesin sezeryan olucaksan canım 3-4 gun kala yaptır hemen cıkıyorlar çunku :34:

senin neden sezeryan canımmm
bebek en son ters pozisyondaydı canım, doktor zor artık dönmesi dedi.önümüzdeki salı tekrar gidicez bakalım , ama hala kafasını göğsümün altında hissediyorum , senin bebeğin duruşu nasıl en son gittiğinde dönmüşmüydü aşağıya

slm herkese, zaman azaldıkça endişeler de çoğalıyor
biz de dün doktora gittik, dopler ultrasona girdik, 2 hafta geri gözüküyor bebeğim ayrıca geçen cuma gittiğimde ultrasonda 2135 gr gözüken bebek dopler ultrasonda 2112 gr çıktı :( sonuçları kadın doğumcuma gösterdim neden böyle diye, ultrason ayarlarındandır 300 gr a kadar oynama olabilir dedi, doplerdeki radyoloji uzmanı 2 hafta geri minyon bir bebek herhalde dedi, ayrıca suyunda da normalin alt sınırında diyor 84 mm diye bir ifade var, suyu biraz azaldı herhalde, canım sıkkın bu yüzden, o kadar da bol su içerim, suyu azalınca risk oluyor haliyle bebeğin gelişimi de yavaşlıyormuş, doğuma kadar 2500 gr olsa öpsem başıma koycam inanki, ayrıca ishalim ne zamandır, yani öyle çok fazla değil ama, karnım ağrıdıkça tuvalete çıkıyorum hep, bugun sabahtan beri 3 kere gittim wcye, magnezyum mu yapıyor acaba, kanım da düşük zaten, çevremdeki gebelere soruyorum milletin kanı 11lerde o kadar da mızmızlar birşey yedikleri yok, ayrıca 1 haftada 2 kilo almış gibi gözüküyorum ne yediysem off çok canım sıkkın çok :(:( depresyona girdim iyice

Tatlım hiç üzme kendini, herkes bir öneri vermiş ama yine de doktorunla konuş herkesin yaşadığı farklı...Kimseyle kıyaslama kendini. Elbette fikir alışverişi yapıyoruz ama seni olumsuz etkilemesine izin verme hiçbirini. Önemli olan senin sağlığın.

Annesininbirtanesi Hilal'e yavruşu kavuşmuş, ne güzel haber, inşallah her ikisi de sağlıklıdır.
Doğumu az kalan herkese az stres bol sağlık diliyorum.:nazar:

kızlarrrr ben geldımmmmm
baya da gebe varmış bana ve ogluma dua edın kızlarr
ve sakın dr kontrollerınızı seyrek yapmayın bakın ne yın ne olacagı hıc bellı olmuyo
canım nasıl olduya kalp atışlarımı hızlandı korkmaya başladım vallahi. benim daha 4 gün var gitmeme

kansızlık olan arkadaşlarımın dıkkatın
10.6 ıle başladıgım gebelıımde 150 surup ıcmeme ragmen 10.3 u gördum
ve son bı haftadır sabah ac karnına 2 corba kaşıgı kecıboynuzu pekmezı yedım 11 e cıkmış mutlaka deneyın derım

canım nasıl olduya kalp atışlarımı hızlandı korkmaya başladım vallahi. benim daha 4 gün var gitmeme

tatlım gecen hafta gıttıgımde hafıf bı carpıntı vardı hareketınden olabılcek kadar ama bugun usg ye ırdıgımde ıse dr carpıntının daha fazla oldugunu gördu ve hemen nst verdı sonrasında 15 dk a kaldım ve 180 cıvarlarında hareketlerınde ıse 200 lere cıktı sonucu göturdum ıkı dr degerlerndırdıler ve bu durumun bebgı sıkıntıya soktuna karar verdıler
bıgun ac ollsaydım bugun bıle olabılırdı yarın sabah 9.30 da gıdıcem seruum baglayıp yenıden gırıcem nst ye ama buyuk ıhtımal alınack arasım
37+3 te

tatlım gecen hafta gıttıgımde hafıf bı carpıntı vardı hareketınden olabılcek kadar ama bugun usg ye ırdıgımde ıse dr carpıntının daha fazla oldugunu gördu ve hemen nst verdı sonrasında 15 dk a kaldım ve 180 cıvarlarında hareketlerınde ıse 200 lere cıktı sonucu göturdum ıkı dr degerlerndırdıler ve bu durumun bebgı sıkıntıya soktuna karar verdıler
bıgun ac ollsaydım bugun bıle olabılırdı yarın sabah 9.30 da gıdıcem seruum baglayıp yenıden gırıcem nst ye ama buyuk ıhtımal alınack arasım
37+3 te

canım benim yeni okuyabildim ancak herşeyde bi hayır vardır bak üzme sakın kendini rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah stres filan yapma sakın tamam mı dualarım seninle mübarek gün inşallah rabbim hayırlısını verir habersiz bırakma olur mu

cnm sukur oğlum ıyıydı kıpır kıpır bı sorun gözukmuyodu gercı o sorun yeter ama
kg sı 3500 e yyakınmış artık doğunca görcez benım sabırzız oğlumu

zatn hftaya alınıcaktı yine erken glmiş olcaktı yani sezeryan oldugu için,,aman ii olsunda 1 hafta erken gelsin annesinin kucağına napalım:) ay belkıde yarın kucağında olcak kız heyecan yaptımm:52:
neyskı herşeyin hazırr:) bizde bugun bşiği çıkarttık,kurdukk falan..ufak bi tmizlık yaptık mutfakta,, çantayıda yarın hazırlıcam...benım oğluşda tam afedersin şeyimde duruyo kafası, doktor rahim agzı kapalı henuz ama bak kafası tam burda dedi dayalı duvara,,oyuzdenmiş bendekı bukadar kasıklardakı ağrı,bzen okadar çok vuruyokı şeyim sızlıyo sancı yapıo resmen, tırstım hazırlıkları hızlandırdım:1:

gel vatandaş gel habere gel :)
hilalden haberler burda şekerler bugun 15:30 da hilaoşumuzun kızı dünyaya merhaba demiş durumumları iyiymiş gayet neşeliydi hiloşumuz
sizlere bol bol selamı var darısı sizlerin başına dedi
ha bu arada sezeryanla doğum yapmış annesininbirtanesi namı değer hiloşumuz

ayyyy negüzel bi haber çok şükür yarabbim Allah'a emanet olsunlar inşallah herkes sağlıkla kavuşur bebişine inşallah

37+3 te
anladım canım çok geçmiş olsun, hayırlısı olsun sakın stres yapma yarın hayırlı haberlerle gel inşallah, olsun gelişimini tamamlamştır , en azından kucağına alda gözünün önünde olsun yavrun inşallah.

canım benim yeni okuyabildim ancak herşeyde bi hayır vardır bak üzme sakın kendini rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah stres filan yapma sakın tamam mı dualarım seninle mübarek gün inşallah rabbim hayırlısını verir habersiz bırakma olur mu

ınşalla ttalım ya cok sukurkı haftasıda ılerıde bu gece oğlumun belkıde karnımda son gecesı esra teyzesı ay onun tekmelerınıde özlucem ben sanııırı henuz alışamadım bu fıkıre
ınşalla yavrucugum salıcakla kucagımda olur

takvimde öyle yazıyor ama canım benim sezeryan bayramdan hemen sonra 1 kasım gibi olacak yani 13-14 gün var , şimdi yaptırsam yine çıkar en iyisi ben önümüzdeki hafta yani 1 hafta kala yaptırayım dimi

Seninle günlerimiz aynı canım ben bu hafta başı yani pazartesi günü yaptırdım hem doktor kontrolüm vardı,benimde 1kasım kısmetse doğum onun içinde herhalde bi doğum öncesi yaptırırım 2hafta geçmiş oluo.arada doktor kontrolü olunca alttan muaynede de insan çekinio çünkü bekleyemedim ben

kızlar akşam biraz sancım vardı hastaneye gittim ebe arkadaşların yanına nst ye bağladılar 20-30 dk çekildi yan yatakta 35 haftalık bi gebe vardı ben ordayken geldi 1 cm dediler ben çekilirken bi muayene ettiler tam açıklık 20 dk doğdu maşallah 2750gr 49 boy bebişin bizim nst çekildi ebeler onla uğraşırken bayağı kaldım orda muhabbette koyuydu o sırada eşim aradı arkadaş açtı tlf gözün aydın abi seni bebek oldu bak sesine deyince adam eşekten düşmüşe dönmüş ben napıyım eşyalar annesigil yozgatta kim gelcek nolcak şimdi diye sayıklamış durmuş sonra gittim yanına ama garibim perti çıkmış ilk defa eşimin sağlıkçı olduğuna pişman oldum diyo kıyamadım geri de
yrn kontrolümüz var dr.a anlatcam hepsini diyo hala şokta :)))

ınşalla ttalım ya cok sukurkı haftasıda ılerıde bu gece oğlumun belkıde karnımda son gecesı esra teyzesı ay onun tekmelerınıde özlucem ben sanııırı henuz alışamadım bu fıkıre

annesi öle deme gözlerinin içine bakacak şimdide gözünün önünde olacak hep inşallah

zatn hftaya alınıcaktı yine erken glmiş olcaktı yani sezeryan oldugu için,,aman ii olsunda 1 hafta erken gelsin annesinin kucağına napalım:) ay belkıde yarın kucağında olcak kız heyecan yaptımm:52:
neyskı herşeyin hazırr:) bizde bugun bşiği çıkarttık,kurdukk falan..ufak bi tmizlık yaptık mutfakta,, çantayıda yarın hazırlıcam...benım oğluşda tam afedersin şeyimde duruyo kafası, doktor rahim agzı kapalı henuz ama bak kafası tam burda dedi dayalı duvara,,oyuzdenmiş bendekı bukadar kasıklardakı ağrı,bzen okadar çok vuruyokı şeyim sızlıyo sancı yapıo resmen, tırstım hazırlıkları hızlandırdım:1:

ya tatlım en azından olması gereken oydu sezeryanda böle bıraz anı oldu ama sukur rabbıme kı gıdıyoz kontrollere sorunları göruyoruz
20 gun önce olucak bddt den nasıp öleymış
sende ıyı yapmışın cnm bak ben gunum var dıye oyalansaydım eger pufffff eksık cok olurdu
senın yaramazda grımesın yola aman dıkkat

Seninle günlerimiz aynı canım ben bu hafta başı yani pazartesi günü yaptırdım hem doktor kontrolüm vardı,benimde 1kasım kısmetse doğum onun içinde herhalde bi doğum öncesi yaptırırım 2hafta geçmiş oluo.arada doktor kontrolü olunca alttan muaynede de insan çekinio çünkü bekleyemedim ben
benimde muhtemelen 1 kasım canım aynı günmü giricez acaba doğuma .ne güzel
doğru haklısın benimde kontrolüm bu salı gitmeden önce yaptırayım bende ne olacağı belli olmuıyor.

inşaallah güzel bir doğumda sağlıkla alırsın kucağına.

çok heyecanlı hüzünlü bir bekleyişteyiz hepimiz....

bugün -yarın bir anda anne olucaz... ağrıyla acıyla stresle bir anda anneye dönüşücez. anne olucaz.

koklayıp emziricez...

karnımızda ki tekmelerin acısı mememizin ucunda olucak:))

ben iyi ki haftalar önce hazırlamışım doğum çantamı...
şimdi hastanede çantamlayım.

daha yarın gelicek eve bebeğin odası...
nasipse bebek biraz daha beklerse temizlikler işler halledilecek daha...

kızlar akşam biraz sancım vardı hastaneye gittim ebe arkadaşların yanına nst ye bağladılar 20-30 dk çekildi yan yatakta 35 haftalık bi gebe vardı ben ordayken geldi 1 cm dediler ben çekilirken bi muayene ettiler tam açıklık 20 dk doğdu maşallah 2750gr 49 boy bebişin bizim nst çekildi ebeler onla uğraşırken bayağı kaldım orda muhabbette koyuydu o sırada eşim aradı arkadaş açtı tlf gözün aydın abi seni bebek oldu bak sesine deyince adam eşekten düşmüşe dönmüş ben napıyım eşyalar annesigil yozgatta kim gelcek nolcak şimdi diye sayıklamış durmuş sonra gittim yanına ama garibim perti çıkmış ilk defa eşimin sağlıkçı olduğuna pişman oldum diyo kıyamadım geri de
yrn kontrolümüz var dr.a anlatcam hepsini diyo hala şokta :)))
:1: iyi şaka yapmışsın. adam bayılmıştır canım yazık hem korku hem endişe hem mutluluk 2 dk. içinde kimbilir nerelere gidip geldi :1:

ya tatlım en azından olması gereken oydu sezeryanda böle bıraz anı oldu ama sukur rabbıme kı gıdıyoz kontrollere sorunları göruyoruz
20 gun önce olucak bddt den nasıp öleymış
sende ıyı yapmışın cnm bak ben gunum var dıye oyalansaydım eger pufffff eksık cok olurdu
senın yaramazda grımesın yola aman dıkkat

hazırlıklımı gitcen hastaneye nasıl yapcan? valla he iiyiki hazırldın herşeyi onları düşünmessin bari,,benm bikaç bişey var daha eksik,bebeğin tamda benım var eksik:)) bu doğumlar hepmi böyleydi acaba yoksa? biz şimdi kaç hamişş var mesela herkes farklı farklı yşıyo gebeliğini,,yanı bu kadar erken doğum olayı hep varmıydı,yoksa biz şimdi birçok kişiyle konuştugumuz içinmi yeni öğreniyoruz ya:)

Back