2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar birşey sorucam hem anne sütü hemde mama veren var mı ne sıklıkla veriyorsunuz mamayı ben bir türlü düzene sokamadım 4 saat arayla 60 cc mama aralarda da kendim emziyordum ama çocukta sıkıntı yaptı sonra 6 saat arayla 60 cc verdim bu seferde çok ağladı açlıktan ben anlamadım ya... sütüm zaten az ve malesef çok yarayışlı değil!!!

canım çok vermiyosun yaaa bende sabah aksam 60 cc veriyodum şimdi sadece aksam verim diom istersen bi dr danıs canım benim dr kilosu ii o yğzden tek ögüne düşür dedi ondan böle yapıcam artık:KK34:

Kızlar birşey sorucam hem anne sütü hemde mama veren var mı ne sıklıkla veriyorsunuz mamayı ben bir türlü düzene sokamadım 4 saat arayla 60 cc mama aralarda da kendim emziyordum ama çocukta sıkıntı yaptı sonra 6 saat arayla 60 cc verdim bu seferde çok ağladı açlıktan ben anlamadım ya... sütüm zaten az ve malesef çok yarayışlı değil!!!

canım, o herhalde sütünün miktarına bağlı. ben 2 saatte bir 60 cc veriyorum mamayı. süt de geldikçe sağıyorum

kızlar bebişleri nasıl bi aydınlıkta yatırmalıyız?
loş bi ışık mı yoksa karanlık mı?

canım ben gündüzleri normal ev şartlarında yatırıyorum. akşamları karanlıkta. gece mamasını verirken mutfağın falan ışığını açıp odayı hafif aydınlık hale getiriyorum

Samin ol arkadasim, Ben de senin gibiyim. Saniyor musun ki duzeldim...herhalde cocuk 15-16 yasina gelinceye kadar suphe edecegim. Ikili test sonucum 1/800 cikti kan testi sonucu 1/80 cikti diye amniyosentez olmayi dusunen biri var karsinda. Doktorum bile inanamadi. Son anda annem yalvardi. Kocam da dedi ki sonuc ne cikarsa ciksin ben varim, sen var misin? bunun uzerine vaz gectim. Kocam ve annem o kadar cesaretli cikmasalardi ben garantici bir insan olarak bebegime herseyi yaptirirdim.

Aslinda hic bir zaman emin olamayacagiz bebislerimiz saglikli mi degil mi diye. Ancak mantikli olan tek sey su anin tadini cikartmak ve minimum gelisme isaretlerini takip etmek. Eger onlari gosteriyorsa ne ala. Gostermiyorsa da ne ala...atacak miyiz yavrularimizi. Daha mi az sevecegiz. Sonucta cok istemedik mi bu cocuklari. Sadece uzulecegiz, kendimizi sanssiz hissedecegiz. Bosver su an baris kendinle.

Benim kizim gulumsemeye 6. haftanin son gunu basladi. Oyle surekli gulmuyor, agzini ayiriyor sen konusurken. Ozellikle anne babaya yapiyor bunu. Seni takip ediyor demissin. Konusurken yuzune bakiyor demissin. Gelisim basamaklarini takip ediyor...

Bu arada bosver kiyaslama bebegini kimseninkiyle, esimin kuzeniyle dogumlarimiz arasinda 15 gun var. Onun kizi cok daha hizli gosteriyor gelisim isaretlerini...iki cocuk arasinda farkliliklar cok benim kizim 2 hafta erken dogdu (37nin sonunda dogdu), onun kizi 41. haftada dogdu. Gelisimleri farkli olabilir. Sen kendini dusun kardeslerinle ayni misin? benden sana tavsiye bebeginin keyfini cikart. Degistiremeyecegin seyler icin de endiselenme!

Her zaman konusabiliriz, bizim gibi insanlar yoldan cikmaya cok musait psikolojik olarak. O yuzden de birilerinin surekli bizi yola geri cekmesi gerekli. Benim kocam bu konuda uzman oldu artik...:KK37::KK1:

Sevgiler
Y

cnm dönencenin oldugu yataga yatırcım cidden gözleriyle izlio bende bana bakıp çevirio die takip edemio sanıodum .. bu takipmi oluyorr cnm :)

yaaaaaaa evet karanlıkta yatmaları gerekiyormuş.
off yaaa ben hep loş ışıkta yatırdım. nerdeyse aydınlık yani...
fırsat mı oldu netten okumaya...
doğduğundan beri vırrraaaaakkk vıırrraaaakk ağlıyooo
şimdi okim de bilgilenim bariii

cnm dönencenin oldugu yataga yatırcım cidden gözleriyle izlio bende bana bakıp çevirio die takip edemio sanıodum .. bu takipmi oluyorr cnm :)

evet:) bebis daha onlar oyle saatlerce bakamazki yoruluyor. 5 dakika sonra konsantrasyonu bozuluyor zaten. Bu arada cizgili oyuncaklara bayiliyor. Gerci ilk 3 ay yuzun bebegin icin en guzel oyuncak:) ben normalde lens takiyorum ama geceleri ve sabahlari beni gozlukle goruyor. Uzun uzun gozlukleriimi inceliyor haylaz:)

Sevgiler
Y

kızlar dönence ii oluyo gercekten dalıyolar ama bi arkadasım dediki uygun deil bebekler için neden dedim gözleri için dedi :KK19:

evet:) bebis daha onlar oyle saatlerce bakamazki yoruluyor. 5 dakika sonra konsantrasyonu bozuluyor zaten. Bu arada cizgili oyuncaklara bayiliyor. Gerci ilk 3 ay yuzun bebegin icin en guzel oyuncak:) ben normalde lens takiyorum ama geceleri ve sabahlari beni gozlukle goruyor. Uzun uzun gozlukleriimi inceliyor haylaz:)

Sevgiler
Y

çok tskr ederim desteğin için diger arkadaşlarada öle.. benden kurtulamazsınız artık devamlı sorarım size sorular :KK70:

canım çok vermiyosun yaaa bende sabah aksam 60 cc veriyodum şimdi sadece aksam verim diom istersen bi dr danıs canım benim dr kilosu ii o yğzden tek ögüne düşür dedi ondan böle yapıcam artık:KK34:

ne güzel sütün varmış inşallah daha çok olur benim sütüm az hemde çok yaramıyor ne yapacağımı şaşırdım bir çok ağlıyor aç bu diyorum mama yapıyorum içemiyor, bir çok ağlıyor gazı var diyorum ne yapsam olmuyor mama veriyorum içiyor valla anlamadım gaz mı açmı çok mu yedi :44:

canım, o herhalde sütünün miktarına bağlı. ben 2 saatte bir 60 cc veriyorum mamayı. süt de geldikçe sağıyorum

bebeğin ne kadarlık canım benimki 34 günlük emzikde almıyor süt olmasada meme istiyor... 2 saatte 60 cc çok değil mi ben 4 saatte bir 60 cc verdim aralardada kendim emzirdim çocuk sıkıntıdan fenalık geçiriyordu nerdeyse...

bende mama ve anne sütü veriyodum gaz ağrısı çoğalmaya başladı çok ağlamaya başladı dr götürdüm 15 günde 800 gr almış baya azalttım mamayı ağlayınca açlığından ağlıyo diye veriyodum mamayı şimdi memede durupta uzun bi süre çekmezse veriyorum

benide eklermisiniz esra erdem şevketoğlu

ne güzel sütün varmış inşallah daha çok olur benim sütüm az hemde çok yaramıyor ne yapacağımı şaşırdım bir çok ağlıyor aç bu diyorum mama yapıyorum içemiyor, bir çok ağlıyor gazı var diyorum ne yapsam olmuyor mama veriyorum içiyor valla anlamadım gaz mı açmı çok mu yedi :44:

bebeğin ne kadarlık canım benimki 34 günlük emzikde almıyor süt olmasada meme istiyor... 2 saatte 60 cc çok değil mi ben 4 saatte bir 60 cc verdim aralardada kendim emzirdim çocuk sıkıntıdan fenalık geçiriyordu nerdeyse...

anladım canım yok benimde doyurmuyo olan tek gögsümde var zaten canım digeri tembel yok...:KK5:

merhaba bende temmuz 2011 annesiyim:) benim kızım da emziği canı isteyince alıyor,uyumak istediği zaman emziği vermeyi çok denedim ama sonuç vermedi. hiç emzik tutmayan bebeklere bakkal emziği tavsiye ederim onu daha kolay alıyorlar.

X